Geir Bakke

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Geir Bakke.
Foto: Emil Saglien Ruud, LSK.no. Gjengitt med tillatelse

Geir Bakke (født 23. oktober 1969) er en norsk fotballtrener som 31. desember 2019 ble presentert som ny hovedtrener i LSK [1]. Bakke hadde da signert en avtale med LSK som varer ut 2024-sesongen. "Jeg gleder meg veldig. Både til å treffe teamet rundt laget, spillerne og resten av klubben. Lillestrøm er en klubb med litt såret stolthet akkurat nå. Det er et veldig ålreit tidspunkt for meg å få komme inn på. Folk er ærgjerrige og revansjesugne - og har fått pustet litt med magen - og er veldig klare for at vi må bygge litt igjen. Sannsynligvis er det også en sunn form for desperasjon i spillergruppa, at de ønsker å jobbe steinhardt for å vise at man egentlig hører hjemme et annet sted enn i OBOS-ligaen. Den jobben synes jeg virker inspirerende", uttalte han til klubbens hjemmeside. Han la også til: "Så er det jo Lillestrøm, da. Jeg har vært på ganske mange kamper på Åråsen siden jeg er fra området. Jeg har både foreldre og søsken som bor i Lillestrøm, så jeg føler en viss tilhørighet. Men først og fremst tenker jeg sport og muligheter og inspirasjon. Og jeg tror timingen er bra, både for meg - og kanskje også for Sarpsborg og Lillestrøm, tillegger mannen som er vokst opp i Rælingen, nesten med utsikt til Åråsen".

Ansettelsen av Bakke ble stort sett godt mottatt av de fleste. "Dette er hva jeg vil kalle én innertier. De må i tillegg gjøre noe med spillerstallen, men det har vært viktig å ha et fundament klart og det imponerte meg at de nå har klart å få på plass en hovedtrener før nyttår og sesongoppkjøringen", uttalte Ivar Hoff til RB [2]. "Oi! Det var overraskende, men samtidig sier det alt om LSK som klubb. Det forteller noe om LSKs posisjon i Fotball-Norge og signeringen sender et kraftig signal til alle som eventuelt har vært i tvil om at LSK ikke skal rett opp i Eliteserien igjen. LSK var favoritter til å rykke opp før Bakke kom, og er ikke noe mindre favoritter nå", mente TV2s ekspert Jesper Mathisen [3]. LSKs sportsdirektør Simon Mefsin kom med følgende beskrivelse av klubbens nye hovedtrener: "Geir er en veldig dyktig fagmann. Han står for mye av det som ligger i LSKs DNA. Hardt arbeid, fremoverrettet fotball og han er opptatt av at vi skal være godt fysisk utrustet. Jeg har selv hatt ham som trener som ung spiller i Skjetten, og vet at han også er veldig flink med unge spillere. Han ser alle og har et varmt hjerte, men stiller samtidig nådeløse krav" [4].

Geir Bakke har tidligere vært hovedtrener for Moss FK, Kristiansund BK og Sarpsborg. Han har også vært assistenttrener i Vålerenga, Molde og Stabæk. I sin aktive spillerkarriere har han kamper for Rælingen, Strømmen IF, Kongsvinger og Stabæk.

2020 - tidenes lengste sesongoppkjøring

Innledet det nye året med å holde en pressekonferanse på Åråsen stadion 2. januar [5]]. I et videointervju med Eurosport forventet Bakke at dette ble en sesong hvor LSK blir det førende laget i de fleste av seriekampene: "Jeg står for en stil hvor det løpes mye. Det er frekvens. Det er hurtige gjenvinninger. Det er spill i lengderetningen, men så må man regne med at kanskje en del av kampene i OBOS (hvor man) forhåpentligvis kan ta seg råd til å bearbeide motstanderen litt. Eie ballen litt og ikke bare kave i lengderetningen hele tiden, men klarer å prege matchen hvor man har kontroll på kampbildet ved å eie ballen sjøl også" [6]. Selve slagplanen for gjenreisningen av LSK var det sportsdirektør Simon Mefsin som tydeligst forklarte. Med større satsing på unge spillere. Hentes spillere utenfra skulle dette være "signalspillere" med stor erfaring. "Vi ønsker selvfølgelig å ta steget opp fra OBOS fortest mulig, men den dagen det skjer skal LSK også være best mulig rustet" var hovedtesen til Mefsin. Samme dag som pressekonferansen la også klubben ut et videointervju med Geir Bakke hvor han forklarte hvordan han så på gjenreisningen av LSK[7]. Overfor RB utdypet Geir Bakke sin filosofi noe mer: "Det er nok riktig å si at jeg ligger nærmere Arne (Erlandsen) enn Jörgen (Lennartsson) når det kommer til spillestil. Men jeg er også fleksibel og tar hensyn til spillermaterialet vi har". Han antydet at 4-3-3 kan bli den foretrukne formasjonen. "Det spilte vi både da jeg var med Tom Nordlie i Vålerenga og da jeg trente Moss. I Stabæk-tiden var det 4-4-2, mens vi spilte mer 4-2-3-1 i Kristiansund". Uansett formasjon løpsstyrke og duellkraft skulle vektlegges: "Hvis vi får trykket til de første 25 minuttene, håper jeg at motstanderne allerede da vil føle seg møre. Jeg håper gode OBOS-spillere vil føle at de er på et for høyt nivå når de møter oss. Men det betinger også at vi må holde trykket gjennom 90 minutter, i hver eneste kamp" [8].
Dagen etter pressekonferansen skrev både Sarpsborg Arbeiderblad og Romerikes Blad at Geir Bakke hadde gått gratis til LSK [9]. "Det eneste jeg kan si er at Geir Bakke hadde en «exit-mulighet» som han ønsker å benytte seg av og som vi av ulike årsaker valgte å akseptere", uttalte Sarpsborgs styreleder Cato Haug. Han ville derimot ikke kommentere om hans egen varslede avgang sammen med daglig leder Espen Engebretsen hadde noe å si for at Geir Bakke valgte LSK. "Det er jo ingen direkte sammenheng mellom de tre avgangene. At Espen og jeg slutter samtidig, har en sammenheng, men ikke at hovedtreneren trer til side. Det er jo objektivt sett tre viktige roller i en fotballklubb, men det er viktig for meg å understreke at ingen er uerstattelige i en organisasjon som vår. Men det er selvfølgelig ikke heldig at tre slutter på samme tid", forklarte Haug. I følge VG samme dag ville det ha kostet LSK ca. 3 millioner kroner å kjøpe ham ut, men daglig leder Espen Engebretsen innrømmet overfor VG at Geir Bakke gikk vederlagsfritt til Lillestrøm. VG mente også å vite at Bakke vil få omtrent samme lønn som sin forgjenger Jörgen Lennartsson, med andre ord et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner i året. Dyrt, men LSKs styrleder Morten Kokkim mente: "Det har vært innenfor det vi på forhånd så for oss å klare. Så er det mulig å få litt bistand utenfra. Det er folk som har lyst til å være med på denne satsingen". Uten bidragene ville det ha blitt tøffere "Det hadde i alle fall blitt vanskeligere. Da måtte vi spart mer på andre ting", uttalte Kokkim [10].

Ledet sin første LSK-trening i LSK-hallen 6. januar. Sheriff Sinyan og Ifeanyi Mathew var innvilget utvidet ferie, men trolig var resten av spillertroppen på plass og overfor klubbens hjemmeside ga Bakke uttrykk for at han så mye positivt i dagens stall og så frem til fortsettelsen: "Det er en gjeng som er litt såra, litt sånn passe forbanna etter avsluttningen i fjor, og veldig revansjesugene" [11]. Samme dag ble det også kjent at kontrakten til Mats Haakenstad var blitt terminert [12]. I et intervju med LSK.no 9. januar var Bakke tydeligere på han at ønsket å satse på ungguttene, og håpet på å kunne spille med en god mix med unge og rutinerte spillere i 2020. "Vi har et ønske om å få til en mix. En del av de rutinerte og en del unggutter. Vi har mange unge spillere. Det hadde vært veldig gøy å fått de til å skinne på Åråsen i LSK-drakt. Vi har et ønske om å klare å utvikle oss, holde høy kvalitet, slik at vi kan vinne mange fotballkamper - og forhåpentligvis klare opprykket på første forsøk" [13]. Mistet også Daniel Pedersen som 12. januar signerte for Brann. Et langt større slag for Bakke enn at Haakenstad forsvant til KuPS i Finland.

Hans første kamp som LSKs hovedtrener ble Frode Kippes Testimonial 25. januar. En kamp A-laget vant hele 11-1. Den første reelle testen kom i treningskampen hjemme mot Tromsø IL 1. februar. LSK vant 2-0 og Bakke tok med seg mye positivt fra kampen: "Vi hadde uredde spillerne, og det så ut som de syntes det var gøy. Vi hadde bra trøkk og spillerne ville mye. Det liker jeg. I perioder i begge omgangene var vi gode, men spesielt før pause fikk Tromsø skape sjanser på oss litt for enkelt. Totalt sett er jeg fornøyd med kampen", uttalte han til RB [14]. - Flere av supporteren mente også at de kunne se en stilendring i LSKs spillestil. Fra en overdreven ballbesittelse under Jörgen Lennartsson til raskere å komme i angrep. I kampen mot Tromsø IL var hurtige omstillinger trolig ett av hovedområdene som det skulle trenes på. Ballen ble i alle fall spilt hurtig fram i lengderetningen og laget kom kollektivt etter på løp. Motstanderen ble angrepet på fart. - Treningskampen mot Ull/Kisa 7. februar ble derimot helt annerledes. LSK møtte et lag med mange spillere bak ballen. En meget stram defensiv organisering som særlig i første omgang skapte store problemer for et omstendelig og temposvakt LSK-lag. Heldigvis ble dagen reddet av LSKs ungdomsrekke med Lars Ranger, Mikkel Rakneberg og Simon Bakken som i andre omgang satte fyr på kampen og sørget for alle 3 målene. Særlig høyrebacken Lars Ranger har det siste året hatt en voldsom utvikling og utfordrer nå Simen Rafn om en plass i startelleveren. - Samme dag publiserte LSK.no et lengre intervju med Geir Bakke og Petter Myhre hvor trenerne forklarte hvordan de ønsker at fremtidens LSK skal se ut og fremstå [15]. I "Slik skal de bygge Lillestrøm Sportsklubb" la vi spesielt merke til Petter Myhre talte til supporternes hjerter med: "Geir har sagt det fint tidligere: Når man tenker på Lillestrøm, så tenker man på noe gult og svart. Det man forbinder med Lillestrøm er fotballaget. Glem flytoget, varemessa og sagbruket. De når ikke fotballaget til knærne. Jeg håper flest mulig har lyst til å være med på det som forhåpentligvis blir en gjenreisning av LSK som en stolt bidragsyter i norsk toppfotball. Det er en reise jeg unner alle å være en del av". Geir Bakkes tanker, rent fotballfaglig, ble også godt mottatt: "Vi har en ambisjon om at vi skal drive kampene på våre premisser. Det er en litt annen tankegang enn det har vært for et lag som kjemper for å beholde plassen i Eliteserien. Helst vil vi ha ballen mest mulig selv. Vi må ha et høyt press som er skikkelig og som får motstanderen til å kjenne på tempoet. Vi ønsker flest mulig gjenvinninger høyt i banen der det er kortest vei til mål, men vi må også være ballskikkelige nok til å få kampene inn i vår gate. Det skal gå fort i lengderetningen når vi kan. Samtidig som vi i faser må være fornuftige og tålmodige med ballen i laget" - og ikke minst: "Vi har ikke råd til gratispassasjerer og enveisspillere. De er ferdige i dagens toppfotball".

I den tredje treningskampen, hjemme mot Mjøndalen IF 15. februar, fikk vi se et LSK-lag med stor spilleglede. Et LSK-lag som sprudlet og i alle fall i den første omgangen lekte med motstanderen. Det var rett og slett divisjonsforskjell på lagene - i Lillestrøms favør som vant til slutt 5-1. "Vi har en forrykende åpning på kampen. Vi scorer tre kjappe mål, men vi er også gode i den perioden. Vi stresser dem i bakrom. Vi stresser dem i siderom, i mellomrom. Vi dundrer på der. Gode i presset. Veldig kontante og får betalt for det", var noe av oppsummeringen Bakke hadde etter kampen [16]. Til Romerikes Blad uttalte han noe av det samme: "Vi var gode i starten, men etter en meget god åpning var det tydelig at spillerne ville skinne litt ekstra. Da fikk vi noen unødvendige brudd mot oss. Totalt sett var det uansett en god kamp" [17].

Derimot ble treningskampen hjemme mot Bodø/Glimt 21. februar fullstendig spolert og ødelagt av Geir Bakkes merkelig avgjørelse midtveis i andre omgang. Et hardtkjempende LSK-lag hadde fjorårets sølvlag på gaffelen, men på stillingen 1-1 og med en mann mer på banen valgte Bakke å sette innpå ikke mindre enn 7 av spillerne fra "ungdomslinja". Det ble gutter mot menn, og gjestene fra nord utnyttet enhver feil i den manglende kollektive samhandlingen hos "småfugla". Bodø/Glimt trykket på og satte like godt inn tre mål i løpet av oppgjørets siste 20 minutter og vant til slutt 4-1 - Etter kampen motiverte Bakke valget overfor Romerikes Blad på denne måten: "Vi merket hvor lite man skal slippe opp før man blir straffet. Det ble en skikkelig «reality check». Vi mistet grepet på det etter vi byttet sju mann. Så får jeg ta det litt på min kappe: Er det «unfair» å sende innpå så mange på en gang? Vi tenkte jo på at de ville tillate oss å ha litt ball så lenge vi var 11 mot 10. Det er jo også ufarlig. Det er noen unggutter som folk nesten ikke kjenner som har fått lov til å være på banen i tre kamper på rad. Det er moro for dem og moro for klubben. Samtidig har de fått veldig verdifulle referanser. De har fått kjenne hvordan det var. Det er nok en tankefull gjeng etter dette" [18].

12. mars 2020 stoppet NFF all fotballaktivitet grunnet smittefaren ved koronaviruset. For toppfotballen varte forbudet til 15. april [19]. "Heldigvis har vi utstyr som gjør at spillerne får trent slik de skal. De har med seg GPS hjem, og det betyr at de kan trene med den intensiteten vi ønsker på de øktene de skal gjennomføre. Alle spillerne har også fått med seg én ball hver slik at de får et bra antall med touch. Det blir løkkefotball for hver enkelt spiller.Det er kjedelig at vi ikke kan trene og spille som normalt, men det er alltid viktigere at folk er friske. Vi skal ta vår del av ansvaret. Også håper vi at det hjelper og at vi kan komme i gang igjen", uttalte Bakke til RB [20]. Først 14. april kunne LSK starte opp igjen med gruppe-treninger i LSK-hallen. Planen på kort sikt var da å gjennomføre fellesøkter i små grupper fram til 1. mai. I et intervju med Romerikes Blad innrømmet Bakke at situasjonen tæret på, men at både spillere og trenere prøvde å forberede seg på best mulig måte innenfor de smittevernsreglene som var satt. "Gutta trener godt og står på, men det er litt vanskelig å holde fyr i teltet hele tida når vi ikke trener med full kontakt. Slik er det både for spillerne og trenerne. Vi har fått trent masse på avslutninger, har hatt mange touch på ballen og har jobbet med en del taktiske ting. Men vi mangler det fotball handler om med spill mot hverandre. For å gjøre treningene mest mulig spennende og å få kvalitet på fellesøktene, har vi valgt å ha færre. Utenom de øktene vi har sammen, trener spillerne godt hver for seg etter program som er satt opp. Vi nærmer oss et bristepunkt når det gjelder denne formen for trening. Det ville vært godt med noen positive nyheter slik at vi vet når vi kan komme gang igjen", uttalte Bakke til lokalavisen [21]. - 7. og 8. mai kom den beskjeden alle fotballinteresserte hadde ventet på i to måneder. Regjeringen la fram en plan for en gradvis åpning av samfunnet igjen. På regjeringens pressekonferanse, 7. mai, fortalte kulturministeren at trening med kontakt kunne gjenåpnes fra dagens dato. Eliteserien vil starte opp igjen 16. juni, mens Toppserien og OBOS-serien var planlagt å starte fire uker senere [22]. MEN, og det var et stort MEN - Lagene i OBOS-ligaen fikk ikke anledning til å ha treninger med full kontrakt før 7. juni, og seriestarten i OBOS ble satt til 7. juli. Noe som fikk Geir Bakke til å reagere. "Bra at fotballen kommer i gang igjen. Det er vi er kjempeglade for. Men for meg som trener er det er vanskelig å forstå hvorfor vi som er en helprofesjonell klubb, uten permitteringer og er klare til å starte, ikke kan starte å trene med en gang". Solidaritet med resten av lagene i OBOS-ligaen var brukt som et argument for at alle klubbene måtte vente til 7. juni uavhengig av om de kunne starte med trening med en gang eller ikke. Det var ikke helt logisk for LSK-treneren. "Det er daglig leder, styreleder og sportssjef som har vært involvert i denne prosessen, men som trener oppfatter jeg det som en merkelig form for solidaritet at vi ikke kan starte trening med fullkontakt. Så lenge vi er innenfor smittevernsveilederen, må det være opptil hver enkelt klubb om de kan starte eller ikke. Det er ikke logisk at vi skal vente", uttalte Bakke til RB [23]. - 25. mai kunne LSK endelig starte opp fotballtreninger med full kontakt igjen. Den første "skikkelige treninga" ble holdt på Åråsen stadion. "Det viktigste nå var å komme i gang igjen med full kontakt, og får tilbake "kjensla" av hvor kjapt du skal opp i situasjoner og ut av situasjoner. Vi må bare passe oss for å "overkille" fordi det var en ivrig gjeng i dag som ville ha mer, men vi må være smarte i starten her nå", uttalte han i et videointervju med RB samme dag [24].

Styrket stallen med å hente midtbanespilleren Torbjørn Kallevåg fra FK Haugesund 28. mai. "Han er i den riktige alderen, har erfaring og er en «late bloomer». En fin tilvekst for oss siden vi ikke vet hva som skjer med (Ifeanyi) Mathew. I Haugesund har han spilt brorparten av kampene. Jeg har snakket med både Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland, og de hadde mye positivt å si om ham. Han er en lojal og anvendelig spiller", uttalte Bakke til RB [25]. Den første treningskampen etter koronanedstengelsen, spilt 9. juni, endte uavgjort 1-1 hjemme mot Kristiansund BK. En kamp Geir Bakke var ganske fornøyd med. "I perioder synes jeg det var mye bra. Førsteomgangen var derfor mer enn godkjent. Synes vi burde ledet da, men istedenfor at vi scoret på våre sjanser, satte de sin første da vi var litt uoppmerksomme. Slik er det når man møter god eliteseriemotstand. I hverdagen klarer vi ikke å holde den kvaliteten på trening som vi møter i slike kamper. Vi er fortsatt litt kantete i ballbehandlingen i noen situasjoner, og det skal vi jobbe med", uttalte han til RB [26].

Seier 3-0 i treningskampen hjemme mot Jerv 15. juni. En kamp som ble preget av den sterke varmen, men LSK hadde full kontroll på både hetebølgen og motstanderen. "Vi var gode i en periode av førsteomgang, og vi var bra i starten av andreomgang. I andre perioder var vi litt upresise, men vi gjorde også mye bra. Og vi scoret tre mål", uttalte Bakke til RB etter kampen [27]. Ny seier (2-1) borte mot KFUM Oslo 20. juni. Ingen god kamp fra noen av lagene mente Geir Bakke som la til at den tørre og humpete kunstgressmatta måtte ta noe av skylden for det. "Ballen hopper og spretter, men det må vi klare å håndtere. Da handler det om å ta hensyn til det og spille der etter. I perioder lagde vi litt trøbbel for oss selv fordi vi ikke var skikkelige nok med ball", uttalte han til RB [28]. Tapte 1-3 i generalprøven borte mot Kongsvinger 26. juni, i en kamp hvor LSK igjen kollapset i løpet av noen få minutter. Kongsvinger scoret tre mål i løpet av fire minutter i andre omgang og mange dro paralleller til den grusomme kvalifiseringskampen hjemme mot Start i desember. "Vi kunne scoret et par mål til og slik sett fått med oss et bedre resultat, men jeg synes KIL vant helt fortjent. De er flinkere til å snakke sammen enn vi er, og de spiller god fotball. Vi fikk en del brudd på dem, men da vi ble slitne slo vi sprekker", mente Bakke etter kampen [29]. Like oppsiktsvekkende var det kanskje at Bakke før kampen sådde tvil om hvem som skulle være første-keeper denne sesongen. Mulig det var for å skjerpe konkurransen mellom keeperne, men flere mente at dette burde ha vært avgjort tidligere. "For to uker siden ga jeg Matvei beskjed om at han er førstevalget som keeper. Det har han ikke håndtert så bra som vi hadde håpet. Han har ikke tatt vare på muligheten i de siste kampene. Mads har vært bra, og derfor får han sjansen mot Kongsvinger", forklarte Bakke til RB [30].

Måtte se midtstopper Sheriff Sinyan forsvinne til Molde FK på overgangsvinduets siste dag, 30. juni. «Ingen her ville at Sheriff skulle forsvinne. Han er en spiller vi ville ha med oss videre. Vi verdsatte han høyt, men det var det også en annen klubb som gjorde. Så lenge han heller ville være der enn her, så er det alltid noen mekanismer som slår inn. I slike saker er det viktig å huske at en spiller ikke er en vare, men også et menneske. Når Norges beste klubb kommer på banen, klarer ikke vi å konkurrere verken på lønn eller det sportslige slik situasjonen er i dag. Jeg gleder meg til den dagen vi kan møte opp i Molde og kjøpe spillerne deres. (vår utheving) Det er dit vi må komme. Vi må få en økonomi som gjør at vi kan dra opp dit og friste spillerne med både det beste sportslige tilbudet og mye bedre vær. Det er dessverre ikke nok at været er bedre på Østlandet, Uttalte Geir Bakke til RB [31]. Før fristen gikk ut hentet LSK tilbake Marius Amundsen og signerte en kortidskontrakt med Sindre Mauritz-Hansen.

2020, seriespill

LSK og Geir Bakke serieåpnet med seier 1-0 i bortekampen mot Grorud IL 3. juli. Det var ikke pent. Det var ikke vakkert. Det var ikke overbevisende, men likefull helt fortjent og gud hvor godt det smakte å starte sesongen med en seier på bortebane i en kamp som ikke uventet ble en stor tålmodighetsprøve for LSK. " En god gammeldags «drittseier».Det var en seriestart, og seieren betydde mest. Tror det kommer til å bli en del slike kamper, spesielt på bortebane. Enorm innsats av innbytterne som kom inn. Det viser at vi har bruk for den troppen vi har og at vi trenger alle", oppsummerte lagkapteinThomas Lehne Olsen etter kampen [32]. "Det kommer til å bli mange av de tøffe kampene her, og det er da vi må ha ryggrad til å leve i de scenarioene. Jeg synes vi så anspente ut og vi spilte litt med hodet under armen før pause, så synes jeg det ble bedre utover i andreomgang", mente Geir Bakke.
Tre dager etter seriepremieren valgte sportsdirektør Simon Mefsin i samråd med Geir Bakke å låne ut Josef Baccay til Fredrikstad FK. "Fast spilletid hos en helprofesjonell klubb som FFK i postnordligaen vil være det beste for Josef gitt dagens situasjon. I utgangspunktet hadde vi ikke planlagt utlån av noen A-spillere i starten av sesongen, og som kjent har vi føreløpig kun spilt en seriekamp. Men FFK har fått en skade på en av sine faste spillere, de tok derfor kontakt med oss i løpet av helgen med forepørsel om utlån av Baccay", uttalte Mefsin til LSKs hjemmeside [33].
Årets første hjemmekamp, seier 2-0 mot Ham-Kam 7. juli, ble derimot alt annet en kjedelig og uinteressant. "Jeg synes vi er et fyrverkeri i perioder av første omgang. Vi er gode. Kommer rundt. Finner bakrom. Vi finner mellom. Har noen kontringer. Vi har stor trafikk foran målet til Ham-Kam. Vi burde ha scoret et par, tre mål i løpet av første omgangen. Men sånn er nå fotballen. Noen ganger ruller den over skoene og det er bare nesten. Vi klarer ikke å holde samme momentum i andre omgang, men for all del.Jeg synes vi har noenlunde grei kontroll på dette her, men vi må ha mål og da kommer jo "Melga" tryllende med et langskudd ut av en annen verden (og setter den) i borteste nettvegg på et helt riktig tidspunkt i kampen", uttalte Bakke i et videointervju publisert på LSKs hjemmeside [34].
Det første poengtapet kom i bortekampen mot Sandnes Ulf 14. juli, uavgjort 1-1 i en kamp hvor hjemmelaget parkerte bussen fra egen 30-meter og bakover. "Vi dominerte kampen fullstendig, og vi hadde ballen hele tida. Vi kom også til en del sjanser, men vi må skape enda flere store sjanser når vi er så overlegne i spillet som vi var i denne kampen. Vi skjøt for mye med løskrutt. Det blir veldig mange tøffe kamper med dette kampbildet, og det må vi lære oss å takle bedre enn vi gjorde i denne kampen. Vi må huske at disse spillerne ikke har vært vant til å spille slike type kamper de siste årene. Vi er ikke der Bodø/Glimt er hvor de alltid finner de riktige rommene. Men vi øver på det, og forhåpentlig blir vi enda bedre", uttalte Bakke til RB etter kampen [35]. 17. juli forsterket LSK stallen med å hente inn den rutinerte belgiske keeperen Jo Coppens på en kontrakt ut 2021-sesongen. "Det er fint for oss å få inn erfaring. Han har gått en god skole i utviklingstida i Genk og han har spilt mye over flere år i de klubbene han har vært. Vi er veldig fornøyd med det Mads (Hedenstad Christiansen) har vist så langt. Det blir en tøff konkurranse, men keeperplassen skiller seg ikke fra de andre posisjonene. I toppidrett er det alltid slik at noen ønsker å ta plassen din. Jeg har 25 spillere som gjerne vil spille. Når vi skulle ha inn en ny keeper, prøvde vi selvfølgelig å få inn en best mulig keeper for minst mulig penger", uttalte Bakke til RB [36].

I hjemmekampen mot nyopprykka Stjørdals-Blink 20. juli gikk LSK på et særdeles ydmykende tap. Kritikken haglet etter 0-1 tapet på Åråsen. LSKs dårligste seriekamp noen sinne. Bakke til RB: "Etter at vi gir dem noen kontringer som gjør at de får rystet oss litt, så blir vi preget av det. da begynte vi å gjøre rare ting med ballen og så litt bekymret ut.Vi klarte ikke å holde det balltempoet vi hadde i åpningen. Etter en god åpning, synes jeg vi avslutter førsteomgangen fryktelig dårlig. Vi prøvde å rette det opp til andre omgang, men vi fikk ikke nok fart på det. Da fikk vi verken nok sting eller samtidighet over det, og da ender det som det gjør. Vi har fått alt lagt til rette for oss, og skal være så godt forberedt som det er mulig. Alle lagene vi møter synes det er stas å møte Lillestrøm, og det må vi være harde nok i hodet til å takle. LSK har gått ned i obos, og det gjør at motstanderen har alt å vinne og ingenting å tape. Det gir mye energi, og det må vi ut å overvinne hver gang vi skal ut og prestere. Vi må ha mental styrke til å takle det" [37]. Gikk på et nytt pinlig og ydmykende serietap 27. juli borte mot Åsane, nok en nykommer. Etter kampen uttalte Bakke til RB: "Vi skjøt ut av start­blok­ke­ne, sco­ret må­let og fikk kam­pen dit vi ville ha den. Hvor­for vi slut­ter å spille pas­nin­ger på rik­tig fot, lø­per mind­re og blir mind­re ag­gres­si­ve, vet jeg ikke. Jeg skul­le øns­ke jeg had­de sva­ret på det. Det enes­te jeg kan si er at det ikke er bra nok, men det tren­ger jeg vel ikke si. For det tror jeg alle er skjønt enig om. ....det jeg kan si er at jeg fram­over skal over­vå­ke nøye for å se hvem som har den men­ta­le styr­ken til å stå i det­te over litt tid. Om det er slik at noen for­ven­ter og hå­per at and­re skal ord­ne opp når det brenner, så er det ikke slik det skal være. Å være fot­ball­proff er et tøft yrke, og vi må finne de som tør å set­te fram bryst­kas­sa" [38].

"Jeg orker ikke lete etter unnskyldninger. Vi jobber knallhardt for å bli bedre hver eneste dag. Det er det eneste som betyr noe", uttalte Geir Bakke til klubbens hjemmeside to dager senere. Han la også til: "Per nå er vi ikke et eliteserielag. Vi er et OBOS-lag. Men vi skal være et godt OBOS-lag. Vi må bli skarpere på ganske mange faser av spillet, og vi må bli enda bedre defensivt. Vi må også klare å ligge litt lavere i banen i perioder som igjen skal gi oss et godt utgangspunkt for å kjøre overganger selv. Da må vi være tettere og råere i forsvarsspillet". Link til hele intervjuet [39]. - Nytt poengtap borte mot Jerv 31. juli, uavgjort 2-2, i en kamp som spillemessig var en liten framgang for LSK, men like fullt klarte ikke laget å holde på en tomålsledelse. "Vi var skarpe og strakk dem ut og gjorde mye bra. Vi tok ledelsen, både 1–0 og 2–0. Målene kom i rett øyeblikk. Men vi tok ikke vare på det. De snublet seg gjennom 40 meter før de scoret. Det må vi eliminere bort. Det er en gjenganger. Det blir for mye ut av lite imot. Det gjelder også i den endre enden. Den distinktheten når man nesten er gjennom. Vi ledet denne kampen 2–0 og burde punktert kampen flere ganger, mente Bakke [40]. Ved ankomst hjemme på Åråsen natt til lørdag ble spillerbussen møtt av ca. 20 supportere - noen sågar maskerte - som absolutt ville si sin mening om sesongstarten. "Det var noen fans som ikke var så begeistret for at vi ikke hadde tatt tre poeng. Det ga dem beskjed om", sier Bakke, som sier han ikke følte noe stort ubehag ved situasjonen. "Det eneste ubehaget rundt det er at fansen ikke er fornøyd", uttalte Bakke til VG [41].

Ny nedtur og nytt tap på hjemmebane. Etter 0-2 tapet hjemme mot Sogndal 4. august uttalte Bakke blant annet: "Vi er for dårlige. Ferdig snakka!", Geir Bakkes oppsummering av kampen til RB [42]. "Vi tenke litt nå om vi må gjøre det enklere for oss selv. Det vil si å være mer komprimerte, slå lenger og skape ettertrykk. Jeg føler det må være like mye som går på følelsen av at det ikke er nok trygghet utpå der. Det må være en grunn til at spillet gikk så sakte som det gjorde". - Før bortekampen mot KFUM Oslo 11. august fortalte Bakke at spillegruppa hadde snakket ut etter hjemmetapet mot Sogndal: "Vi har kjørt noen runder på hvordan vi skal håndtere den måten de ulike lagene håndterer oss. Det må ikke bli slik at det er lett for alle andre å stoppe oss, slik det for eksempel ble for Sogndal". Likevel var det en oppsiktsvekkende innrømmelse Bakke kom med: "Flere har følt et ubehag ved å få ballen. De har erkjent at det fører til at de spiller med håndbrekket på. Det er noe vi må få gjort noe med" [43]. - Men samtalene ga i alle fall et positivt resultat mot KFUM, seier 2-1 etter scoringer av Daniel Gustafsson og Simen Rafn.

Høstens største "gladsak" kom 14. august, da Björn Bergmann Sigurðarson vendte "hjem" og signerte for LSK. En formidabel forsterkning av LSKs angrep [44]. "Åråsen er mitt hjem. Det er Lillestrøm som betyr noe for meg. Det er her jeg vil være", uttalte islendingen. Ingen tvil om at LSK ville trenge BBS på laget for samme dag som signeringen gikk Fugla på et nytt poengtap hjemme mot Ull/Kisa 14. august, uavgjort 2-2. "Det er en jevn kamp. Vi gjør det til en jevn kamp. Og jevne kamper blir som regel uavgjort, knepen seier eller knepent tap. Dette kunne ha bikket begge veier, og det er jeg skuffet over. Det jeg er mest skuffet over er at vi ikke spiller med mer pondus, power og spilleglede. At vi ikke trykker på mer fremover i banen, at vi ikke er mer presise - og at vi ikke spiller med mer entusiasme. Det er mitt ansvar. Jeg klør meg litt i hodet nå. For nå har det skjedd litt for mange ganger", uttalte Bakke til klubbens hjemmeside [45]. Elendigheten fortsatte med en ny 2-2 kamp hjemme mot Raufoss 17. august. I en kamp hvor LSK spilte med en mann mer på banen i over 40 minutter. LSK skapte mye, men igjen ble målsjansene sløst bort. Verre var det at midtstopperparet Salquist og Amundsen ikke funngerte sammen i det hele tatt. Noe som fikk Europsports Petter Bø Tosterud til å uttale: «De virker som hele gjengen har gått på Steinerskolen i sommer. Alle har sin egne tanker og ideer om hvordan det skal løses i fireren til Lillestrøm». Lagkaptein Thomas Lehne Olsen varslet også intern oppvask i spillergruppa etter den dårlige poengfangsten på hjemmebane. Før en ny periode med et tett kampprogram hadde LSK-ledelsen også et møte med supporterne på Åråsen 20. august. En positiv ting som kom i kjølvannet av møtet. Det skulle satses på 200 syngende supportere i hjemmekampen mot Strømmen IF.

Med tre kamper på seks dager mente Bakke 24. august at spillerne måtte være "marinejegere". Til klubbens hjemmeside uttalte han blant annet: "Det er krevende. Men det er det for motstanderne våre også. Det handler om å håndtere det best mulig. Det viktigste er den neste kampen hele tida. Nå konsentrerer vi oss om Kongsvinger. At vi er ladet og klare for den. Så gjelder det å bruke tida mellom kampene best mulig. Gutta må bare være innstilt på å være marinejegere i den uka vi skal inn i [46]. I den første kampen av tre, borte mot Kongsvinger samme dag, leverte LSK årsbeste i 2. omgang og vant til slutt 3-0. "Jeg synes vi så ut som et fotballag. Spillerne hadde totalinnlevelse. Vi klarte å veksle i presset vårt, fikk stort balltempo og varierte bakrom og siderom. Andreomgangen var virkelig solid", uttalte han til RB [47]. Til LSK.no utdypet han: "I andre omgang ser vi ut som et fotballag. Det er sånn jeg vil at Lillestrøm Sportsklubb skal se ut. Alle jobber for hverandre, vi takler så det suser når det trengs, vi smekker den i bakrom med ettertrykk hvis vi er i krisesituasjoner, vi kjører overganger og vi klarer å bruke hele banen i perioder. Den gløden som vi har i andre omgang må vi klare å gjenskape oftere - og helst hver gang" [48]. Ny seier hjemme mot Strømmen IF 27. august. I seriesammenheng, det første møtet på Åråsen mellom LSK og Strømmen IF siden 1. mai 1988. Et tett og jevnt lokaloppgjør hvor den store beholdningen var de tre poengene, samspillet mellom Ifeanyi Mathew, Thomas Lehne Olsen og Daniel Gustafsson som førte til kampens eneste mål, samt at Mads Hedenstad Christiansen holdt nullen. Kampen oppsummert med noen få ord: En god første omgang av Fugla. En heller svak forestilling etter pausehvilen, men både Daniel Gustafsson og Moses Ebiye hadde muligheten til å punktere kampen, da de hadde hver sin sjanse alene med keeper.

I utgangspunktet burde man kanskje være fornøyd med poengfangsten i "helvetesuka" med tre kamper på seks dager. Syv av ni poeng er absolutt godkjent, men 0 - 0 borte mot Øygarden FK i en nitrist og kjedelig fotballkamp svekket helhetsinntrykket. "Det var litt vanskelige forhold der ute, men jeg synes vi var solide og strukturerte i første omgang. Vi slipper ikke til noe, vi kommer oss en god del inn på deres banehalvdel, vi får en del dødballer og en del situasjoner. Jeg synes vi kanskje burde ha scoret ett mål eller to før pause. Så er det det med å være skarp nok i de avgjørende situasjonene. I andre omgang er jeg skuffet over at vi ikke skaper mer. Nå har ikke Øygarden en eneste målsjanse, men jeg er jo skuffet over at vi drar herfra uten å score mål. Vi må være skarpe nok i de situasjonene vi skaper. Og vi må klare å rulle opp litt mer. Det ble litt uryddig angrepsspill mot Øygarden. Det er en kamp vi bør vinne", uttalte hovedtreneren til klubbens hjemmeside [49]. I hjemmekampen mot Ranheim 8. september gjorde Björn Bergmann Sigurðarson comeback uten at islendingen fikk satt sitt preg på kampen. Derimot opplevde vi en av de deiligste snuoperasjonene på år og dag. Fra 0-1 til seier 3-1, og i de siste 5 tilleggsminuttene eksploderte LSK med to scoringer. "Det var deilig. Vi begynte å spise oss inn i kampen utover i andre omgang. Jeg synes vi var gode det siste kvarteret. Da begynte vi å skape trafikk, og spillerne spilte med en fornuftig desperasjon der vi skapte det vedvarende trykket. Vi hadde noen store sjanser før det første målet også. Og jeg er glad for at vi fikk næring til å gå rett i strupen på dem igjen etter 1-1-målet", til LSK.no [50], uttalte Bakke til LSK.no.

Seriestatistikk

Lag Nasjon Fra Til Statistikk
Kamper Vunnet Uavgjort Tapt Seier %
Lillestrøm SK Norge 2. januar 2020 15. september 2020 15 7 5 3 46.67

Karriere som trener

Klubb Periode Stilling
Mal:Country alias Norway Skjetten SK 1998 - 1999 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Vålerenga 1999 - 2005 Assistenttrener
Mal:Country alias Norway Moss FK 2006 - 2008 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Stabæk 2009 - 2011 Assistenttrener
Mal:Country alias Norway Kristiansund BK 2012 - 2013 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Molde FK 2014 Assistenttrener
Mal:Country alias Norway Sarpsborg 2015 - 2019 Hovedtrener
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 2020 - Hovedtrener


Meritter som trener

Karriere som spiller

Klubb Periode Ligakamper Ligamål
Mal:Country alias Norway Rælingen FK 1987
Mal:Country alias Norway Strømmen IF 1988 - 1992
Mal:Country alias Norway Kongsvinger 1993 - 1994
Mal:Country alias Norway Stabæk 1995 - 1997