Jörgen Lennartsson

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk

Jörgen Lennartsson (født 10. april 1965 i Växjö) er en svensk fotballtrener som 13. juli 2018 ble presentert som LSKs nye hovedtrener etter Arne Erlandsen. I følge styreleder Morten Kokkim og sportssjef Simon Mefsin hadde Lennartsson signert en kontrakt med LSK ut 2020-sesongen.

Jörgen Lennartsson overtok et LSK-lag som lå særdeles utsatt til i Eliteserien. Med kun 14 poeng på lagets første 16 kamper var det bare målforskjellen som holdt LSK over streken i hard kamp med Stabæk og Start. Utfordringen ble ikke mindre av at Lennartsson aldri tidligere hadde tatt over et lag midtveis i en sesong. På pressekonferansen var Lennartsson fullstendig klar over situasjon. "Jeg har stor ydmykhet for den situasjonen som vi er i på tabellen og stor respekt for den jobben som skal gjøres der. Vi har litt andre spennende saker med cupspill og europaspill, men å klatre på tabellen er den viktigste oppgaven", uttalte Lennartsson til VG 13. juli [1]. Til klubbens hjemmeside la ikke Lennartsson skjul på at han gledet seg til å ta fatt på jobben: " Jeg er utrolig motivert, sulten og inspirert for å jobbe som trener igjen. Lillestrøm SK passer meg perfekt med den kulturen, historien og ånden som råder der. Det er en klubb som har Norges kanskje beste treningsfasiliteter, en flott arena med utrolig engasjerte supportere – og er et sted der fotballkulturen er veldig, veldig sterk. Sammen med øvrig støtteapparat og spillere ønsker jeg å gjøre en maks innsats for LSK fremover" [2].

2018

Lennartsson ledet LSK for første gang i trening mandag 17. juli 2018 og uttalte til RB at han forventet ikke å gjøre store endringer på kort tid. "Skal man gjøre endringer, må man gjøre det i en hastighet som gjør at spillene kan ta det med seg inn på banen og få det til å fungere." [3]. Allerede dagen etter dukket en ny utfordring opp, da LSK på sin hjemmeside bekreftet at Erling Knudtzon ville forlate klubben etter sesongslutt og spille for Molde FK. Heldigvis fikk Lennartsson også en god nyhet. Den talentfulle midtstopperen Erik Tobias Sandberg hadde signert en ny avtale med LSK som strekker seg ut 2021-sesongen.

Jörgen Lennartssons første LSK-kamp kom i 0-4 tapet borte mot LASK Linz 26. juli. En kamp hvor LSK ble brutalt straffet for sin passivitet foran eget mål og gikk dermed på et ydmykende tap. Likevel, spillemessig viste Fugla i perioder ting som kunne tyde på bedring, men det var langt fra nok til å vippe et heltent hjemmelag av pinnen. Lennartsson innrømmet også i et videointervju med LSK.no at kampen var en stor skuffelse [4]. Likevel så han noen glimt av positivitet midt oppe i elendigheten. "Vi har faktisk ganske mange angrep i kampen hvor vi spiller OK-fotball fram til den siste tredjedelen, men skaper ingen målsjanser". Bare tre dager senere ble spillertroppen forsterket med den islandske angrepsspilleren Arnór Smárason. " Vi har sett på spillere som har kvalitet, kompetanse, erfaring og gode holdninger. Arnor har alt dette, og han vil passe fint inn hos oss. Han er en spillertype vi mangler i vår tropp", uttalte Lennartsson til RB 29. juli. Til returkampen hjemme mot LASK Linz 2. august gjorde Lennartsson tre forandringer. Inn med Matvei Igonen, Erik Næsbak Brenden og Simen Kind Mikalsen i startoppstillingen, men oppturen uteble. LSK ble igjen straffet for grove personlige feil, Marius Amundsens brøler som bakerste mann kommer ikke å bli glemt med det første. Kun Thomas Lehne Olsens vidunderlige frisparksmål og redusering til 1-2 ga valuta for pengen. I en kamp hvor LSK burde ha spilt på seg selvtillit, ble laget heller trykket enda lengre ned i søla.
I seriesammenheng ble hjemmekampen mot Molde FK 5. august 2018 Jörgen Lennartsson første store prøve. Arnór Smárason startet på topp og viste at han er en kvalitetsspiller. Mer oppsiktsvekkende var det at Aleksander Melgalvis ble plassert sentralt på midtbanen i tospann med Ifeanyi Mathew, men laget responderte bra og skapte også langt flere målsjanser enn i de siste kampene. Likevel måtte det en ny frisparksperle fra Thomas Lehne Olsen til for å redde uavgjort 2-2 og ett meget kjærkomment poeng. Uttalte til Stuio Åråsen (RB) etter kampen at han delvis var fornøyd. "Totalt sett en meget bra kamp. Vi møter et Molde som er skikkelige, har stor selvtillit og har vunnet flere kamper på rad." "Det er mye vi skal ta tak i, men vi har prioritert visse ting på treningene. Å beholde et velorganisert, godt forsvarsspill. Ligge lavt og kompakt. Noe som har fungert bra tidligere. Vi har jobbet med å få til en bedre dynamikk i laget, særlig med tanke på variasjonen mellom lav og høy presshøyde. Kunne håndtere både spill mot etablert forsvar og kunne ta hurtige overganger. Akkurat her føler jeg at vi har et stort forbedringspotensiale, men vi har mye jobb igjen for å finne den rette balansen i laget".

To dager senere, 7. august, hentet Jörgen Lennartsson sin neste forsterkning, den danske midtbanespilleren Daniel Pedersen. "Det er en spiller som har stor erfaring fra en balanserende sentral midtbanerolle på høyeste nivå i den danske ligaen. Han har hatt den rollen både i Silkeborg og AGF Aarhus. En spiller med godt pasningsspill, som er trygg med ballen - og god på å bygge opp spillet bakfra. Daniel kommer til å bidra at vi utvikler spillet vårt i den retning vi ønsker akkurat nå", uttalte Lennartson til LSK.no [5].

Neste seriekamp, borte mot Sarpsborg 12. august, ble ødelagt av lagkaptein Frode Kippes hodeløse opptreden. To gule kort i løpet av knappe 86 sekunder i første omgang og resten av kampen ble et mareritt. LSK med en mann mindre mann på banen i nesten en hel time klarte ikke å stå imot og tapte 0-2. 15. august ble laget forsterket med den talentfulle nigerianske midtbanespilleren Raphael Ayagwa. Forut for signeringen ble Ayagwas landsmenn Moses Ebiye og Charles Chinedu Ezeh sendt på utlån til Strømmen IF. Uavgjort hjemme mot FK Haugesund 19. august, før den første seieren kom i den viktige bunnkampen borte mot Sandefjord 26. august. Nytt tap, denne gangen i derbyet hjemme mot Vålerenga 2. september. I et videointervju med LSK.no uttalte Lennartsson at det var "Ekstremt surt å tape denne kampen med 1-0". "Vi er utrolig skuffet over at vi ikke fikk med oss poeng". "Vi startet første omgang bra, levererte en god andre omgang hvor vi skapte mange målsjanser, men mistet grepet i en periode i første omgang hvor Vålerenga scoret på en av sine dødballer".

LSK og Jörgen Lennartsson med 3 seire på 3 kamper i det som ble kalt "mulighetens uke". Plakat: KFL.no

Nedturen fortsatte med tap 0-3 i den viktige seriekampen borte mot Start 16. september. En kamp hvor de personlige feilene kom på løpende bånd, og i verst i så måte var Marius Amundsen som ble utvist og skaffet motstanderen et straffespark etter bare 19 minutter i første omgang. "Kampen mot Start ble en ekstrem stor skuffelse. Nattesøvnen var ikke god. Samtidig har vi en jobb å gjøre for at vi skal komme oss opp på hesten. Vi skal snu dette sammen", uttalte Lennartsson til LSK.no dagen etter kampen [6].

Kampprogrammet tetnet seg og mange fryktet en fullstendig kollaps mot slutten av september, men Jörgen Lennartsson gledet seg til utfordringen. "Detta är möjlighetens vecka", uttalte han. Positiviteten smittet over på spillerne som innkasserte tre viktige seire i løpet av syv hektiske høstdager. Hjemme mot Tromsø IL i serien, seier i kvartfinalen hjemme mot Bryne FK før LSK avsluttet med å vinne den viktige bunnkampen hjemme mot Stabæk. "Vi kalte det mulighetenes uke med to seriekamper og en cupkamp. Det er fantastisk godt at vi klarte det som var målet: Seks poeng og semifinaleplass i cupen", fortalte en meget godt fornøyd Lennartsson til LSKs hjemmeside [7]. LSK fulgte opp med å levere en meget god bortekamp mot Brann 7. oktober, og kjempet seg til et meget kjærkomment poeng. Uavgjort ble det også mot i hjemmekampen mot gullfavoritten Rosenborg to uker senere, 21. oktober. En kamp som sportsredaktør i RB kalte "En taktisk fulltreffer" og roste Lennartsson for sitt arbeid med LSK. "Jörgen Lennartsson overtok et LSK-lag som slet med at store personlige feil ødela ellers solide defensive prestasjoner. Også de første kampene til LSKs nye trener var dette et problem. Sakte, men sikkert har LSK likevel blitt en mer solid defensiv enhet enn det som har vært tilfelle de siste sesongene. Lennartsson skal ha mye av æren. En nøkkel har det også vært at Daniel A. Pedersen har kommet inn i laget". skrev Svesengen i sin kommentar 22. oktober [8].

Hvor ofte har vi ikke sett det før? Etter en god periode går LSK fullstendig på trynet mot motstandere vi burde ha hamlet opp med. Bortekampen mot Ranheim ble intet unntak. Et tidlig mål av Simen Rafn var ikke nok. LSK ga fra seg initiativ i kampen og var i perioder pinlig dårlige ute på kunstgresset til bydelsklubben Ranheim. Fugla stoppet rett og slett å spille fotball og ble rundingsbøyer for hjemmelagets lekne og fotrappe spillere. Ranheim ledet 3-1. da Ifeanyi Mathew fikk drømmetreff og på halv-volley fra drøye 20 meter reduserte nigerianeren til 2-3. LSK presset på for utligning, men det hele ble for krampaktig og fantasiløst. Hjemmelaget kunne enkelt stå imot.

Kanarifansen og LSK-familien mobiliserte til semifinalen borte mot Strømsgodset 31. oktober. Mer enn 1000 gule og svarte supportere var til stede denne kvelden på Marienlyst, og høylytt støttet laget. Lennartsson måtte unnvære lagkaptein Frode Kippe og valgte å sette inn unggutten Erik Tobias Sandberg. Islendingen Arnór Smárason var tilbake i angrepet etter å ha sonet karantene i seriekampen borte mot Ranheim. Hverken den enorme støtten eller endringene på laget ga uttelling, heller tvert imot. LSK ble rundspilt, ydmyket og rett og slett latterliggjort av et velspillende hjemmelag i store deler av kampen. Egentlig et Guds under at Fugla holdt nullen helt inn til pausehvilen. Etter pausehvilen var det derimot "god natt" og "takk for oss", med andre ord helsvart etter at Mustafa Abdellaoue scoret et ekte hattrick. Drømmen om en ny cupfinale brast. Kun kampen for overleve i Eliteserien sto igjen. - Etter kampen ville likevel ikke Lennartsson dele ut skyld eller bortforklare den svake innsatsen. "Dette var en stor skuffelse, selvsagt. Men i dag taper vi mot et bedre lag. Strømsgodset vant fortjent, det er ikke snakk om saken", uttalte han til klubbens hjemmeside [9].

Før hjemmekampen mot Bodø/Glimt 5. november lå alt til rette for at LSK skulle kunne ta steget bort fra den utsatte kvalifiseringsplassen og komme foran eller a jour med sine nærmeste konkurrenter i bunnstriden. Kvelden før kom gavepakkene på rekke og rad, da Stabæk, Strømsgodset og Start tapte sine respektive kamper. Med seier hjemme mot Glimt ville LSK også gå forbi nordlendingene på tabellen, men igjen klarte LSK å skusle bort en gyllen mulighet. Kampen startet med en gedigen kalddusj for LSK. Allerede i det 3. spilleminuttet fikk Kristian Fardal Opseth til et drømmetreffe fra 17-18 meter og limte ballen opp mot vinkelen. LSK kjempet seg tilbake og fikk med seg et velfortjent poeng, da Arnór Smárason svarte på tiltale bare 7 minutter etter Glimts scoring. Trolig burde også Glimts Martin Bjørnbak ha blitt utvist for sin takling på Fredrik Krogstad like før pausehvilen, men slapp unna med gult kort. "Vi spiller bra i første halvdel av begge omgangene, men prestasjonene varierte for mye", konkluderte Lennartsson i et videointervju med LSK [10]. - Nedrykksspøkelset truet nok engang over Åråsen og før bortekampen mot Strømsgodset tok Jörgen Lennartsson grep og stengte to av treningsdagene for presse og publikum. "På torsdag og fredag ønsker vi å forberede oss i fred til kampen mot Strømsgodset. Lørdagens trening vil være åpen for omgivelsene", kunngjorde han.

Bortekampen mot Strømsgodset 11. desember ble en høydramatisk forestilling, et nervedrama, hvor Frode Kippe presset fram et selvmål i kampens siste ordinære spilleminutt. Ett mål som sikret uavgjort og ett livsviktig poeng som førte LSK over streken og laget kunne sikre kontrakten helt på egen hånd i siste serierunde. Før avslutningen hjemme mot Kristiansund BK lot Jörgen Lennartsson spillerne få fri noen dager. "Etter treningen på torsdag får spillerne fri. Da skal de ha mental og fysisk restitusjon. Så kommer de tilbake mandag med fulle batterier". Noe som skulle vise seg å være et lykkevalg. LSK leverte årsbeste og vant for første gang mot uglene fra Nordmøre. 2-0 seieren burde ha vært større, men det var det få som tenkte på da dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen og LSK var klar for en ny sesong i Eliteserien.

I et større intervju med LSK.no oppsummerte Lennartsson sesongen blant annet slik: "I det store og hele har tiden så langt i Lillestrøm vært veldig positiv for min egen del. Jeg trives utrolig bra i byen, i klubben, med spillerne, med støtteapparatet og med de ansatte. Vi har fra dag én hatt en veldig god atmosfære i garderoben, og vi jobber godt sammen". Videre uttalte han: " De siste to månedene synes jeg kvaliteten (på treningene) har steget gradvis. Jeg synes spillerne har respondert bra på våre ideer. Og vi har hatt ekstremt få skader. Så finnes det også noen mørke flekker. To av dem i kampene der vi spilte med en mann mindre, borte mot Sarpsborg og borte mot Start. Selv om vi fikk en spiller utvist tidlig, så var ikke det gode kamper. Godset i cupen var også en stor skuffelse. Det vi kan konstatere er at vi er veldig mye bedre på naturgress enn kunstgress. Vi har en utfordring foran neste sesong på å bli bedre på kunstgress. Vi er avhengig av å kunne vinne bortekamper på naturgress". Hele intervjuet her ---> [11].

På spørsmålet om LSKs betydning for byen Lillestrøm svarte Lennartsson: "Når jeg skal fortelle til svensker hva Lillestrøm Sportsklubb betyr for byen Lillestrøm, så sammenligner jeg med Leksand i ishockey. Der engasjerer også hele byen seg og har en kobling til klubben. Jeg trives i miljøer der det er passion og engasjement" [12].

Før 2019-sesongen så Lennartsson følgende utfordinger: "Vi skal utvikle pasningsspillet. Og vi skal utvikle forsvarsspillet - for vi ønsker å kunne presse høyere. Samtidig må vi bli bedre på kunstgress slik at vi kan hente tre poeng på bortebane".

2019

Jörgen Lennartsson samlet troppene til årets første trening i LSK-hallen mandag 7. januar 2019. Det var en meget motivert trener som overfor klubbens hjemmeside la fram sin planer for oppstarten. "Jeg deler opp sesongoppkjøringen i tre faser. I januar spiller vi ingen kamper - der fokus er på å lage et godt fysisk grunnlag. Det blir åtte-ni treningsøkter i uken med mye fokus på fysikk. Men vi skal også jobbe med offensiv og defensiv struktur. Fase to handler om treningsleir i februar og kamper fram til litt ut i mars. De siste to-tre ukene i mars handler om formtopping og finsliping" [13]. Startet sesongen uten Marius Amundsen og Arnór Smárason, begge hadde fått tilbud om ny kontrakt med klubben, men avventet med å svare. Borte var også Erling Knudtzon (Molde FK), Stefan Antonijevic og Gary Martin (Valur). Årets første signering ble den danske forsvarsspilleren Tobias Salquist. Tilbake fra lån var Moses Ebiye, Charles Chinedu Ezeh og Petter Mathias Olsen. I et videointervju med klubbens hjemmeside 10. januar uttalte Lennartsson blant annet følgende om spillertroppen: "Jeg er fornøyd med de spillerne vi har. Vi har en bra tropp. Spillere med gode ferdigheter, men det finnes hull som må fylles. Til å begynne må vi erstatte de som har forlatt klubben. Vi vet ikke hva som skjer med Smarason. Vi vet ikke om vi løser dette eller ikke, men den posisjonen er det viktig at vi har en spille på. En møtende spissen ("en droppande spiss"). Siden Erling har forsvunnet trenger vi også en spiller med hurtighet. Kant, spiss eller en som kan spille på flere posisjoner"...."Vi har litt for få venstrebeinte spillere. Vi ønsker derfor å få inn en back eller kant med god venstrefot som kan utfylle, komplementere, venstresiden i laget".
Fire dager senere signerte LSK den svenske kantspilleren Daniel Gustafsson. "Hurtigheten er hans største styrke, men han har også mange andre kvaliteter som gjør at han kan spille på begge kantene og midten. Daniel scorer en del mål, men han har minst like mange assist. Da vi skjønte at det kunne være mulig å få ham ut av kontrakten med Elfsborg, så ble han vårt klare førstevalg i kantposisjonen", uttalte Lennartsson til Romerikes Blad [14]. 23. januar landet Jörgen Lennartsson og sportssjef Simon Mefsin kanskje sesongens viktigste signering, da islendingen Arnór Smárason valgte å skrive under på en ny toårskontrakt med LSK. "Vi føler at Arnor er den brikka vi ønska veldig å få på plass inn mot 2019-sesongen", uttalte Mefsin på LSKs pressekonferanse sammen dag. Jörgen Lennartson supplerte med: "Som trener så blir man veldig glad når den puslebiten som trolig var øverst på prioriteringen innenfor den nye sesongen. Det var å forlenge med en viktig spiller, men også et meget bra menneske, og Arnor har gjort et meget godt inntrykk i det halvåret han har vært her" [15]. - De gode nyhetene sto nærmest i kø i sesongoppkjøringa til 2019. 26. januar meddelte klubben på sin hjemmeside at Daniel Pedersen hadde forlenget sin kontrakt med ytterligere to år [16]. Ikke uventet ble Ifeanyi Mathew lånt ut like før overgangsvinduet stengte 31. januar. Tyrkiske Osmanlispor var villige til å bla opp ca. 2 millioner kroner for nigerianeren, samt overta lønnskostnadene. Tyrkerne har også sikret seg en opsjon på kjøp.

Sesongens første test for LSK og Jörgen Lennartsson kom i hjemmekampen mot svenske Ljungskile SK 2. februar. Lillestrøm vant komfortabelt 2-0 uten å blende. Likevel viste nykommerne Tobias Salquist og Daniel Gustafsson gode takter og vil trolig begge være i LSKs første-ellever denne sesongen. Hyggelig var også gjensynet med Moses Ebiye som elegant scoret årets første mål. LSK fulgte opp med en god bortekamp mot Djurgården IF 9. februar og holdt svenskene til uavgjort 1-1. Mest oppsiktsvekkende var Lennartssons valg å kjøre LSK i en 4-3-3 formasjon. I et intervju med Romerikes blad samme dag begrunnet hovedtrener Jörgen Lennartsson formasjonsendringen med: "I fjor høst kjente vi at vi trengte en alternativ formasjon" og "Denne formasjonen kan vi bruke på bortebaner i kamper vi trenger tre sentrale midtbanespillere. Det kan være relatert til motstandernes kvalitet og spillestil, men også underlaget" [17]. Overfor LSK.no 14. februar utdypet Lennartsson: "Grunnformasjonen er fortsatt 4-4-2, eller 4-4-1-1. Men på et hurtig kunstgress på bortebane føler vi at vi må kunne beherske en formasjon med tre sentrale midtbanespillere - slik vi spilte borte mot Godset i serien. Vi ønsker å ha 4-5-1 eller 4-3-3 som et alternativ. Og kampen mot Djurgården nå sist var en fin anledning til å øve på det" [18]. Fulgte opp med en ny 1-1 kamp mot russiske FC Rostov på Marbella 17. februar, før Kongsvinger ble beseiret med 2-1 hjemme i LSK-hallen 25. februar. På nøytral bane i Göteborg fikk Lennartsson endelig tilbake sin playmaker Daniel Pedersen, da LSK møtte Helsingborgs IF 2. mars. Både i kampen mot Helsingborg og den påfølgende hjemmekampen mot Kristiansund BK viste Pedersen hvor viktig han er for laget. I begge kampene ble danskene tatt av banen for å unngå ytterligere skader, i begge kampene falt LSK sammen og tapte til sjefens store irritasjon. Før kampen mot Kristiansund hadde han proklamert at "Vi tapte vår forrige treningskamp på en unødvendig måte. I LSK skal vi aldri tape to kamper på rad. Det har vi allerede snakket med spillerne om" [19].
I kampen mot Kristiansund BK debuterte også LSKs nye midtbanespiller Alex Dyer. En spiller med landskamper for Montserrat. Til klubbens hjemmeside uttalte Lennartsson følgende om sin nye spiller: "Alex er en midtbanespiller som er både pasnings- og løpssterk. Som regel spiller han sentralt i banen, men han kan også brukes i andre roller. Han har også store lederegenskaper. Han er en ekte fotballproff. Vi gleder oss stort over at han er blitt LSK-spiller", [20]. Akkurat i Kristiansund-kampen var ikke Alex Dyer all verden, virket rett og slett utrent, men i den påfølgende hjemmekampen mot Molde FK, endte uavgjort 1-1, viste Dyer hvorfor Lennartsson har hentet han til LSK. Landslagsspilleren fra Montserrat scoret sitt første mål for LSK etter en glimrende kontring som han både startet og avsluttet. - Grei skurring mot Ham-Kam i den neste treningskampen, seier 2-0, hvor Jörgen Lennartsson valgte å la flest mulige spillere få komme på banen i løpet av kampen. Før generalprøven mot Vålerenga 22. mars uttrykte Lennartsson sin skepsis til kampopplegget. "I min tid som trener har jeg aldri opplevd en større forskjell mellom siste treningskamp og første seriekamp, enn det tilfellet kommer til å være nå. Det er klart at det vil være stor forskjell på å spille på kunstgress kontra gressbanen vi vil være på mot Stabæk" [21]. Kampen som ingen ville ha eller heller se - supporterne oppfordret til boikott - ble alt annet enn en tam stillingskrig på midtbanen. Sluttresultat 4-4 og totalt galskap i begge ender av banen. Det var tut og kjør fra første til siste spark. Det virket som om hverken Vålerenga eller LSK brydde seg nevneverdig om den defensive samhandlingen i laget. Full fart framover, det fikk briste eller bære. Noe som gjorde at vi fikk en av de heftigste treningskampene som er spilt på lenge. "Det er den villeste kampen jeg noensinne har spilt. Jeg har ikke ord. Vi forsvarte oss som et lilleputtlag. Vi kunne simpelthen ikke forsvare oss i dag", uttalte Tobias Salquist til RB etter kampen [ [22]], og det hadde han helt rett i.

Startet Eliteserien 2019 med å spille uavgjort 1-1 borte mot Stabæk i seriepninga 1. april. En kamp som ble preget av de dårlige spilleforholdene på Nadderud stadion. "Gras og gras. Det var mer en sandkasse", uttalte Thomas Lehne Olsen til Eurosport etter kampen. Noe som greit oppsummerte tilstanden på Nadderud. Pussig sammentreff. Jörgen Lennartsson debutere i norsk eliteserie, da LSK 20. mars 2011 vant hele 7-0 i Telenor Arena. Den gangen var Lennartsson trener for Stabæk mens Henning Berg var vår hovedtrener. På Nadderud var rollene byttet om. - Kampen fikk også et etterspill, da Stabæks Richard Jansen på sin Twitter-konto skrev at Lennartsson ""fremstår som et komplett rasshøl" [23]. Noe som opprørte flere, blant annet mente redaktør Magne Storedal i Romerikes Blad at dette var ""hinsides hva en norsk fotballeder som endatil vært medlem av valgkomiteen av Norges Fotballforbund siden 2012, bør tillate seg". [24]. Stabæks ledelse ved daglig leder Jan Tunold tok også avstand fra Jansens innlegg på Twitter. "Det er uheldig å bruke slike ord for å beskrive andre mennesker. Vi tar sterkt avstand fra slik ordbruk". Jeg jobbet som daglig leder også i tiden Jörgen Lennartsson var i klubben. Vi var veldig fornøyde med ham. Han var et godt menneske som brydde seg om folk", uttalte Tunold til VG. Jansen ble kalt inn på teppet og i en SMS til VG skrev Jan Tunold "Jeg har hatt en prat med Richard Jansen og han beklager uttalelsen han har kommet med". Jansen slettet også sitt Twitter-innlegg [25].

Før den første hjemmekampen mot Ranheim uttalte Lennartsson at han ønsket å gjøre Åråsen til et fort igjen: "Med selvtillit og stor aggressivitet på banen, og et publikum som gjør sitt kan vi få det til. Det skal være et «helvete» å komme til Åråsen", uttalte han til RB [26]. Spillerne responderte bra, i alle fall i de første 45 minuttene mot Ranheim hvor LSK fullstendig kjørte over trønderne, og kunne med litt mer hell og nøyaktig å ha ledet mer enn 1-0 til pause. I starten av andre omgang virket spillerne sløve, nesten på kanten av å være nonchalant. For igjen slapp LSK inn et mål etter corner. Ranheims Eirik Valla Dønnem fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe og heade ballen i mål. Heldigvis klarte laget å heve seg og med Thomas Lehne Olsens andre mål for dagen vant LSK sin første seier mot Ranheim i seriesammenheng siden 31. juli 1955.

Stabæk

I 2011 var Jörgen Lennartsson hovedtrener for Stabæk. Han kunne ikke ha fått en verre eliteseriedebut, da LSK vant hele 7-0 i Telenor Arena 20. mars 2011. Noe som er tidenes serieåpning for LSK.

Meritter som trener

Karriere som trener

Klubb Periode Stilling
Mal:Country alias Sweden Växjö Norra 1979 - 1988 Diverse ungdomslag
Mal:Country alias Sweden Vederslöv/Dänningelanda IF 1989 Hovedtrener
Mal:Country alias Sweden Östers IF 1990 - 1993 Hovedtrener U20-laget
Mal:Country alias Sweden Helsingborgs IF 1994 - 1999 Hovedtrener U20-laget
Mal:Country alias Sweden Helsingborgs IF 2000 - 2001 Assistenttrener
Mal:Country alias Sweden BK Häcken 2002 - 2004 Hovedtrener
Mal:Country alias Sweden Sverige 2005 Hovedtrener U17-landslaget
Mal:Country alias Sweden Sverige 2005 Assistenttrener U21-landslaget
Mal:Country alias Sweden Sverige 2006 - 2010 Hovedtrener U21-landslaget
Mal:Country alias Norway Stabæk 2011 Hovedtrener
Mal:Country alias Sweden IF Elfsborg 2012 - 2013 Hovedtrener
Mal:Country alias Sweden IFK Göteborg 2015 - 2017 Hovedtrener
Mal:Country alias Denmark Danmark 2018 Speider. Analyseteamet A-landslaget.
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 2018 - 2020 Hovedtrener

Statistikk som LSK-trener. Seriekampene.

Nasjonalitet Trener Periode Statistikk
Kamper Vunnet Uavgjort Tapt Seiersprosent
Norge Jörgen Lennartsson 2018 - 2020 18 5 7 6 27.78