Kristoffer Ødemarksbakken

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk

Kristoffer Ødemarksbakken (født 5. desember 1995) er en norsk fotballspiller som 7. september 2017 signerte en fireårskontrakt med LSK. En overgang fra Ull/Kisa som i følge Romerikes Blad 8. september kostet LSK 800.000 kroner. LSK har også forpliktet seg til å utbetale ytterligere 300.000 kroner hvis Ødemarksbakken spiller 60 eliteseriekamper for Fugla. Kontrakten gjør ham til LSK-spiller fra 1. januar 2018. Til LSKs hjemmeside uttalte han: "Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg har vært på Åråsen og sett mange kamper med venner og familie" [1]. Nå skal jeg endelig spille der selv".

Kristoffer Ødemarksbakken fikk sin eliteseriedebut, da han i serieåpninga borte mot Bodø/Glimt 11. mars 2018 kom inn som reserve for Gary Martin rett etter pausehvilen. Var første gang i LSKs startellever og scoret sitt første eliteseriemål i hjemmekampen mot Sarpsborg 17. mars 2018. Kristoffer ble både av VG og RB også kåret til banens beste i denne kampen. Resten av vårsesongen slet han med en lyskeskade og måtte etter hjemmekampen mot Start 9. april ta en pause. Var tilbake i startelleveren i bortekampen mot Stabæk 30. april. Trolig var dette for tidlig, da Ødemarksbakken igjen havnet på benken og fikk mye av 2018-sesongen spolert, men scoret også et utrolig viktig mål, da han i bortekampen mot Brann 7. oktober utlignet hjemmelagets scoring og sikret LSK et særdeles kjærkomment poeng i kampen for å unngå nedrykk.

Kristoffer Ødemarksbakken hjemme mot VIF 26.10.19. Foto: Onion Bag. Gjengitt med tillatelse.

Inngangen til 2019 ble langt bedre for den lovende kantspilleren. I et intervju med Romerikes Blad 15. februar 2019 fortalte han blant annet: "I fjor var jeg skadet og kunne ikke trene fotball med laget. Denne vinteren har jeg ikke stått over et eneste minutt av fotballøktene" [2]. Var utvilsomt en av LSKs aller beste spillere i oppkjøringen til 2019-sesongen og leverte meget godt i treningskampene. Grunnen til framgangen forklarte Ødemarksbakken slik: "Jeg tror jeg trente like mange timer i desember (spillernes feriemåned) som jeg gjorde i januar med laget. Jeg trente kanskje litt annerledes, ikke alltid to knallharde økter. Det ble ofte en fotballøkt og så en styrke- og skadeforebyggende økt på kvelden. Jeg hadde fokus på mobilitet. Jeg brukte en del yoga. Det var et hardkjør, det tror jeg at jeg vil få betalt for" [3].

Kristoffer Ødemarksbakken har tidligere spilt for Nannestad og Bjerke IL.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Ull/Kisa 75 14 2013 - 2017
Norge Lillestrøm SK 45 5 2018 - 2019