Philip Slørdahl

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Philip Slørdahl.
Foto: Jørgen Knutsen, KFL.no.

Philip Alexander Kolberg Slørdahl (født 14. november 2000) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK i cupkampen borte mot Kvik Halden 22. mai 2019. Philip Slørdahl var i startelleveren og spilte hele kampen som midtstopper i tospann med Sheriff Sinyan, da LSK vant komfotabelt 4-1 mot haldenserne. Fikk gode skussmål av Jörgen Lennartsson etter debutkampen: "Philip gjorde det bra og viste at han er en spennende midtstopper", fortalte Lennartsson til RB. Philip var også fornøyd med sin første kamp på A-laget: "Jeg synes det gikk over all forventning. Vi spilte bra, og jeg er også fornøyd med egen innsats", fortalte debutanten til Romerikes Blad, som også innrømmet at han samme dag måtte kutte en time av sin egen norsk eksamen for å rekke kampen [1].
Leverte inn en ny god søknad i treningskampen hjemme mot Stabæk 8. juni. Sammen med Tobias Salquist temmet de Franck Boli og Daniel Braaten. Var tiltenkt en plass i startelleveren i seriekampen hjemme mot Viking 16. juni, men måtte melde forfall grunnet sykdom. Fire dager signerte han en proffkontrakt med LSK. Kontrakten varer ut 2022-sesongen [2]. Eliteseriedebuten ble derimot blytung, da han måtte vikariere for en skadet Tobias Salquist i bortekampen mot Kristiansund BK 5. juli. Slørdahl hadde dessverre flere involveringer som resulterte i baklengsmål. Allerede i det 6. spilleminutt burde han klarert bort et innlegg fra kanten, men hjemmelagets Liridon Kalludra kom først på ballen og satte den i mål. Forårsaket frisparket som ga KBK 2-0. Spilte seg opp etter hvert og kom inn i kampen igjen, men var direkte uheldig på 4-1. Slørdahl prøvde å blokkere skuddet til Flamur Kastri, men ballen traff foten til unggutten og gikk i en høy bane over Marko Maric og i mål. Dro også på seg et gult kort i sluttminuttene, da han la Thomas Olivier Amang i bakken.

Philip Slørdahl hadde tidligere aldri vært innom hverken kretslag eller landslag på aldersbestemte nivåer, men ble 24. juni 2019 tatt ut i EM-troppen til G19-landslaget. «Det er jo litt spesielt å bli tatt ut til EM første gangen jeg blir kalt inn til et landslagsoppdrag. Jeg har jo ikke engang vært på kretslaget tidligere. Men det blir veldig spennende. Jeg håper at vi får med oss noen gode minner fra Armenia», uttalte han til klubbens hjemmeside. Debuterte med flagget på brystet i EM-kampen mot Tsjekkia 18. juli. Kampen som ble spilt på FFA Academy Stadium i Jerevan, Armenia, endte uavgjort 0-0. Slørdahl startet også i EM-kampen mot Frankrike og har nå 2 kamper for G19-landslaget.

Philip Slørdahl har tidligere spilt for Frigg og Sagene.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 1 0 2019