Raphael Ayagwa

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Raphael Ayagwa. Her på sin første LSK-trening. Foto: Kent Dysterud

Viashima Raphael Ayagwa (født 13. februar 1998) en en nigeriansk midtbanespiller som 15. august 2018 signerte for LSK. En overgang som kostet LSK ca. 1.7 millioner kr. [1]. Kontrakten varer ut 2022-sesongen. Ayagwa har tidligere spilt for den nigerianske klubben Plateau United. Debuterte for LSK, da han i seriekampen hjemme mot Tromsø IL 24. september 2018 kom inn som reserve for Arnór Smárason i det 89. spilleminutt. Var for første gang i LSKs startellever, da Fugla 27. september slo Bryne FK 2-0 i kvartfinalen hjemme på Åråsen.

Sportsdirektør Simon Mefsin uttalte blant annet til klubbens hjemmeside "Vi har fulgt Raphael lenge, og mener at han er den naturlige erstatteren til Ifaenyi Mathew - som med stor sannsynlighet blir solgt på et tidspunkt. Samtidig er han en litt annen spillertype som jeg tror Åråsen-publikummet kommer til å sette pris på". [2].

I et intervju med Romerikes Blad la Simon Mefsin til: "Han er en nigeriansk spiller med et stort potensial. En aggressiv midtbanespiller som er god i pasningsspillet, har god teknikk og et godt overblikk. I tillegg er han en meritert spiller som blant annet har spilt mange landskamper for det hjemmebaserte landslaget" [3].

Spillerens agent Atta Aneke la til: "En fotballspiller som er hardtarbeidende. Som liker å gjøre en jobb både defensivt og offensivt. En boks-til-boks-spiller. Jeg håper vi får sett litt X-faktor etter hvert også". I følge Aneke var Raphael Ayagwa aktuell for en overgang til portugisiske Braga i 2017. I tillegg var det var en rekke andre klubber som ønsket å hent Ayagwa før han valgte LSK.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm 3 0 2018 - 2019