Thomas Lehne Olsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Thomas Lehne Olsen.
Foto: LSK.no

Thomas Lehne Olsen (født 29. juni 1991) er en norsk fotballspiller opprinnelig fra Moelv i Hedmark som 12. februar 2018 signerte en fireårskontrakt med LSK. Overgangen fra Tromsø IL kostet LSK ca. 2 million kroner. Overgangen ble til etter et spleiselag finansiert av selskapene ØIE Eiendomsutvikling, Breidablikk Eiendom, Hvam Invest, Kruse Smith Eiendom Øst og Åkrene Mekaniske Verksted samt klubbens innsamling gjennom "God Fugl-aksjonen".

Thomas Lehne Olsen spilte sin første kamp for LSK, da han i treningskampen mot Rubin Kazan 21. februar 2018 kom inn som innbytter for Charles Chinedu Ezeh rett etter pausehvilen. Scoret ett mål i sin eliteseriedebut for LSK i serieåpninga borte mot Bodø/Glimt 11. mars 2018. Ble den første LSK-spilleren på 10 år som scoret i en Europacupkamp. Hans elegante frisparksmål i returkampen hjemme på Åråsen 2. august 2018 var LSKs første mål i Europa siden Simen Brennes scoring hjemme mot FC København 28. august 2008. Ny perle av et frisparksmål i den påfølgende seriekampen hjemme mot Molde FK 5. august 2018. Fra omtrent samme posisjon som i kampen mot LASK Linz skrudde Lehne Olsen ballen over muren og traff den samme nettmaska opp mot krysset.

Thomas Lehne Olsen hylles etter sin andre scoring mot Vålerenga 25. mai 2019. Foto. Fredrik Tyskeberg, KFL.no

Thomas huskes også for sin herlige utblåsning i pauseintervjuet i derbyet mot Vålerenga 2. september 2018: "Og så må han linjedommeren begynne å følge med". - Enda en meget diskutabel avgjørelse i retning deg, kommenterte Eurosports reporter Jonas Bergh-Johnsen. "Ja, det er dritleit, igjen. Nå må han begynne å følge med, jævla dommerfaen, svarte Lehne Olsen [1]. Senere på kvelden beklaget Thomas uttalelsene på sin Twitter-konto: "Pinlig av meg! Legger meg langflat! Beklager. - VG fulgte opp og laget en egen sak, "offside-kongen", hvor de talte opp antall ganger Thomas Lehne Olsen hadde blitt avvinket for offside på sesongens 21 første seriekamper. Tellingen stoppet på 37 [2]. Ble 11. september ilagt en kamps karantene av disiplinærutvalget "for upassende uttalelser til media" [3]. Dagen etter anket LSK dommen. "vi mener er usaklig forskjellsbehandling sett i forhold til at Daouda Bamba kun ble straffet med en irettesettelse etter sine uttalelser til Eurosport i forbindelse med kampen mellom Kristiansund og Haugesund i mai i år. LSK mener de to sakene har så store likhetstrekk at de bør få samme utfall", skrev LSK på sin hjemmeside [4]. 14. september ble anken avvist av NFFs ankeutvalg [5]. Etter kjennelsen uttalte Lehne Olsen i et intervju med Romerikes Blad at han egentlig ikke var overrasket: "– Jeg regnet med at det var vanskelig å komme seg unna. Vi har gjort det vi kunne, men jeg får ikke gjort om igjen det som skjedde. Det er kjedelig å miste en så viktig kamp. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg har rammet klubben og gutta på den måten. Men det er et meget godt fotball-lag som løper ut på Sør Arena. Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en kanonkamp" [6]. Etter hjemmekampen mot Bodø/Glimt laget VG en sak på Lehne Olsens måltørke: "Jeg kan ikke grave meg ned i hvert fall, for da blir det ikke bra" [7]. Thomas Lehne Olsen hadde da gått målløs av banen i fem kamper på rad, og misbrukt noen eventyrlige sjanser. "Jeg går alltid utpå der for å score mål og hjelpe laget til å ta poeng. Nå er jeg inne i en liten tørke, men da må jeg jobbe bra på trening og prøve å komme meg ut av den". Fikk endelig slutt på måltørken i den viktige seriekampen borte mot Strømsgodset 11. november. Et skikkelige krigermål hvor Lehne Olsen var råsterk i duellen med Godsets Mounir Hamoud og stanget inn utlikningen til 1-1. Huskes også for sin scoring i serieavslutninga hjemme mot Kristiansund BK 24. november. En scoring som punkterte kampen og sikret dermed også ny eliteseriekontrakt for LSK.

Stor helt med sine to mål, da LSK 25. mai 2019 vant 3-0 i derbyet borte mot Vålerenga. "Det var sjukt. Det var helt sjukt. Uten tvil den deiligste seieren jeg noen gang har hatt. Vi gjennomførte en perfekt kamp både offensivt og defensivt. I andre omgang hadde vi full kontroll. En fullt fortjent seier", uttalte Thomas Lehne Olsen til LSK.no like etter kampslutt [8]. Skadet i hjemmekampen mot Viking 16. juni, ble tidlig i andre omgang båret av banen med en ankelskade. Så lenge stygt ut for LSK-spissen, men var tilbake allerede i treningskampen hjemme mot IK Oddevold 27. juli hvor han fikk med seg den siste halvtimen. "Jeg er veldig fornøyd med at Thomas er tilbake på banen i god tid før det skjemaet vi ble forespeilet da han ble skadet. Det er bare å dele ut en stor bukett med roser til støtteapparatet med Geir Kåsene og Erik Kveen i tillegg til Thomas selv for den rehabiliteringsjobben de har gjort. De har jobbet knallhardt for å få til dette alle sammen", uttalte Jörgen Lennartsson til RB [9]. Startet og spilte hele hjemmekampen mot Mjøndalen IF 12. august, men fortalte til RB at han resten av sesongen ville spille med store smerter . "Jeg var forberedt på det, men enkelte bevegelser gjør veldig vondt. Jeg merket at det ble bedre og bedre for hver dag som gikk i starten, men nå har den kurven flatet helt ut. Det kommer til å gjøre vondt også utover høsten. Jeg må bare bite tennene sammen å gjøre det beste ut av det", uttalte han til RB [10].

I følge NFFs hjemmeside har Thomas Lehne Olsen 1 landskamp for Norges U21-landslag. Fikk 14 minutter i bortekampen mot Portugal 8. februar 2011. Han har også 13 landskamper på aldersbestemte nivåer og har scoret 4 landslagsmål. 8 kamper for G19, 2 mål, og 5 kamper for G18, 2 mål.
Thomas Lehne Olsen debuterte i Eliteserien 24. mai 2013 for Strømsgodset. I Godsets hjemmekamp mot Aalesund kom han inn som reserve i det 58. spilleminutt for Gustav Wikheim.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Moelven - 2009
Mal:Country alias Norway Ham-Kam 77 24 2009 - 2012
Mal:Country alias Norway Strømsgodset 8 0 2013 - 2014
Mal:Country alias Norway Ull/Kisa 12 5 2014
Mal:Country alias Norway Strømsgodset 7 1 2015
Mal:Country alias Norway Tromsø IL 58 19 2016 - 2017
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 49 19 2018 - 2019