Tobias Salquist

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Tobias Salquist. Foto: LSK.no

Tobias Frank Salquist Nielsen (født 18. mai 1995) er en dansk forsvarsspiller som 4. januar 2019 signerte en treårskontrakt med LSK. Samme dag uttalte hovedtrener Jörgen Lennartsson til klubbens hjemmeside at han var meget godt fornøyd med signeringen: "Tobias har vært en spennende midtstopper i dansk fotball i flere år. En moderne midtstopper. Bra pasningsfot med både og venstre. Han er hurtig, og ganske bra på hodet med sine 190 cm og gode defensive egenskaper" [1].

Salquist ble kåret av Romerikes Blad til banens beste spiller i sin debutkamp for LSK borte mot Stabæk i serieåpninga 1. april 2019. "Aggressiv i forsvarsspillet, stakk fram før utlikningen. Delaktig i LSKs ledermål. God kontroll etter pause. Rolig og god med ball", var avisens vurdering og belønnet han med 6 poeng på børsen [2]. To dager senere fortalte Tobias i et åpenhjertig intervju med Romerikes Blad at oppkjøringen til 2019-sesongen hadde vært alt annet enn enkel, da han brått hadde mistet sin storebror Martin i februar [3].

Hans opptreden i cupkampen mot Gjelleråsen IF 1. mai 2019 var derimot alt annet fremragende. Salquist ble utvist midtveis i første omgang etter å ha sparket ned hjemmelagets Eirik Karlsen Steine. La seg flat og beklaget sin oppførsel både på NRK og i et intervju med RB: "Det var et svart øyeblikk. Jeg mistet hodet, og jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Det var dumt. Det kostet laget mye og det kan koste meg seriekamper. Det var det verst tenkelige som kunne skje. Jeg har fått rødt kort før, men ikke på denne måten. Det skjer aldri igjen", sa Salquist til RB [4]. 3. mai kom dommen fra NFF. Salquist ble ilagt en karantene på 3 kamper [5]. Returnerte fra karanteneoppholdet og scoret sitt første seriemål for LSK i 16.mai-kampen borte mot Mjøndalen IF.

I et åpenhjertig og ærlig intervju med Romerikes Blad 19. mai 2019 fortalte Tobias Salquist at han hadde satset alt på fotballen: " Jeg har ikke noe å falle tilbake på. Jeg kan ikke bli advokat, eller noe slikt. De neste to årene er de viktigste årene i min karriere. Det er mange i denne ligaen som er mye bedre enn meg, men jeg skal bevise at jeg er for god for å spille i den norske ligaen. Jeg håper å komme meg videre til en større klubb i løpet av to år. Det vil bety at både jeg har prestert, men ikke minst at jeg har hjulpet laget og klubben" [6].

Skrev seg inn historiebøkene og ikke minst i våre hjerter, da han 25. mai scoret det siste målet i 3-0 seieren i derbyet borte mot Vålerenga.

Tobias Salquist har tidligere spilt for Silkeborg IF, Fjölnir og Waasland-Beveren. Var vinteren 2017 aktuell for en overgang til Vålerenga, men Silkeborg takket - selvfølgelig - nei. Salquist fikk sin debut i den danske superligaen, da han i bortekampen mot FC Nordsjælland 25. april 2015 kon inn som reserve for Thorbjørn Holst Rasmussen i det 25.spilleminutt.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Danmark Silkeborg IF 37 1 2015 - 2018
Island Fjölnir (lån) 21 2 2016 - 2017
Belgia Waasland-Beveren 5 0 2018
Norge Lillestrøm SK 23 3 2019 -


Spillerstatistikken for Silkeborg, Fjölnir og Waasland-Beveren er hentet fra WIkipedia (engelsk versjon) [7].