Forskjell mellom versjoner av «Forsvar»

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 1: Linje 1:
I fotball er en '''forsvarsspiller''' en spiller som spiller foran keeperen og bak midtbanespillerne. Deres primæroppgave er å hindre motstanderen i å score mål.
+
I fotball er en '''forsvarsspiller''' en spiller som spiller foran [[Keeper|keeperen]] og bak [[Midtbane|midtbanespillerne]]. Deres primæroppgave er å hindre motstanderen i å score mål.
  
 
[[LSK]] har stort sett spilt med to typer forsvarsspillere: Midtstopper og back.
 
[[LSK]] har stort sett spilt med to typer forsvarsspillere: Midtstopper og back.

Revisjonen fra 14. jun. 2007 kl. 14:32

I fotball er en forsvarsspiller en spiller som spiller foran keeperen og bak midtbanespillerne. Deres primæroppgave er å hindre motstanderen i å score mål.

LSK har stort sett spilt med to typer forsvarsspillere: Midtstopper og back.

Midtstopper

Jobben til en midtstopper er å stoppe motstandernes spllere, først og fremst spissene, fra å score mål. De skal få ballen ut av straffefeltet. Midtstopperne holder til sentralt i banen.

Kjente LSK-midtstoppere: Torgeir Bjarmann, Per Berg, Frode Kippe, Jan Birkelund, Bård Bjerkeland, Tore Kordahl, Tommy Berntsen, Arne Vidar Moen, Pål Steffen Andresen og Anders Rambekk.

Back

Jobben til backene er å hindre motstanderens kantspillere å komme til innlegg, og inn foran boksen. De skal også komme framover og skape overtall på sin side, når laget er i angrep.

Kjente LSK-backer: Dennis Schiller, Erik Solér, Christoffer Andersson, Bjarne Sognnæs, Peter Werni, Gunnar Halle, Marius Johnsen og Shane Stefanutto.