Forskjell mellom versjoner av «Sheriff Sinyan»

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 23: Linje 23:
 
!|{{flagicon|Norway}}  
 
!|{{flagicon|Norway}}  
 
|[[Lillestrøm SK]]
 
|[[Lillestrøm SK]]
|align=center|27
+
|align=center|28
 
|align=center|1
 
|align=center|1
 
|align=center|[[2016]] - [[2019]]
 
|align=center|[[2016]] - [[2019]]

Revisjonen fra 10. nov. 2019 kl. 22:34

Sheriff Sinyan blir intervjuet etter den herlige seieren borte mot Stabæk 1. oktober 2016. Foto: Knut Håvard Solberg, KFL.no

Sheriff Sinyan (født 19. juli 1996) er en norsk fotballspiller som fikk sin offisielle debut for LSK, da han i cupkampen borte mot Rælingen FK 22. april 2015 kom inn som reserve for Moryke Fofana i det 60. spilleminutt. Et nytt kort innhopp i cupkampen borte mot Eidsvold Turn 6. mai 2015. Var for første gang i startelleveren, da LSK vant 4-1 i cupekampen borte mot Aurskog-Høland FK 12. april 2016. Spilte sin første Eliteseriekamp, da han i bortekampen mot Sarpsborg 17. juli 2016 kom inn som reserve for Marius Lundemo i det 88. spilleminutt. Nytt kort innhopp i den påfølgende seriekampen hjemme mot Strømsgodset 24. juli. Scoret sitt første seriemål for LSK i den ekstremt viktige bortekampen mot Stabæk 1. oktober 2016. I en kamp hvor Sinyan erstattet en suspendert Frode Kippe og var for første gang i LSK startellever i seriesammenheng.
I følge LSK.no 20. april 2016 hadde Sheriff Sinyan signert en proffkontrakt som varer ut 2018-sesongen. [1].

Sheriff Sinyan hadde virkelig noe på gang, men skadet seg stygt under en futsalkamp i Ekeberghallen 18. desember 2016. Sinyan hadde ikke LSKs tillatelse til å spille, da han fikk kneskålen ut av ledd [2]. Sinyan måtte gjennom en operasjon og hadde et langt avbrekk fra fotballen. Først 15. mai 2018 kunne LSK meddele på sin hjemmeside at Sheriff Sinyan trente med fotballsko igjen, for første gang siden skaden i desember 2016. [3]. "Det er lenge siden. Deilig å komme seg ut for å spille fotball igjen. Nå ser jeg lyset i tunnelen", uttalte Sheriff til LSK.

Spilte sin første kamp etter skaden, da LSK2 vant hele 6-2 i seriekampen hjemme mot Østsiden 10. september 2018. "Det kriblet litt ekstra, da jeg skulle gjøre meg klar til kamp. Jeg gledet meg skikkelig til dette. Det er ekstremt lenge siden sist. Og jeg synes det gikk bra. Det er jeg glad for", uttalte Sheriff til LSKs hjemmeside etter kampen [4]. Til stor applaus for hjemmepublikumet entret Sinyan banen, da han i hjemmekampen mot Ranheim 7. april 2019 kom inn som reserve for Alex Dyer i det 79. spilleminutt. "Jeg fikk med meg at jeg fikk stående applaus da jeg kom inn. Det varmet", uttalte han til Romerikes Blad [5]. Det var Sinyans første eliteseriekamp siden 6. november 2016. Dagen etter, 8. april, forlenget han kontrakten med LSK til ut 2022-sesongen [6]. Kåret av Romerikes Blad til "Banens Beste" i bortekampen mot FK Haugesund 25. august 2019: "En av få starter på midten i år. Balanserte fint. Sterk i duellene. En ballvinner.Meget gode pasninger. Fløtetouch før 1-0. Banens beste i sitt midtbanecomeback som Daniel Pedersens erstatter" [7].

Sheriff Sinyan har to landskamper for Gambia. Debuterte i landskampen mot Guinea 7. juni 2019. Kampen spilt i Marokko. Gambia vant 1-0. Både Sheriff Sinyans mor og far kommer fra Gambia. Han ble derfor, i følge Romerikes Blad 28. mai 2019, tatt ut i troppen til Gambias landslag som i begynnelsen av juni reiste til Marokko for å spille kamper mot henholdsvis Marokko og Guinea [8]. "Det var stort. Mange gode spillere, fin samling, og i det hele tatt bedre enn jeg hadde forventet. Vi slo både Guinea og Marokko som begge er langt foran oss på FIFA-rankingen. Jeg tror det var første gangen i historien at Gambia har slått Marokko i Marokko. Jeg synes det gikk bra for min egen del også, og har fått gode tilbakemeldinger, fortalte Sheriff Sinyan til LSK.no 14. juni [9]. Han la til at han ikke hadde tatt en endelig avgjørelse på om han ønsket å satse på en videre landslagskarriere med Gambia fremfor en potensiell landslagsfremtid med Norge. "Det er fortsatt litt åpent, så jeg får se det an fremover. Men det var veldig stort å debutere for landslaget til Gambia. Familien min er veldig stolte over det", sa Sheriff Sinyan.

Returnerte tilbake til Åråsen etter et vellykket landslagsopphold og var i LSKs startellever i hjemmekampen mot Viking 16. juni, men gleden ble kortvarig. Sinyan ble utvist etter bare 13 minutters spill. Feilaktig dessverre etter en horribel avgjørelse av dommer Dag Vidar Hafsås, men også ganske klønete og utilgivelig av Sinyan som lot Tommy Høiland ta fra ham ballen i en tilsynelatende ufarlig posisjon midt på banen.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 28 1 2016 - 2019