Du leser nå forumet som en gjest. Dette gir kun begrenset adgang til forumet og dets funksjonaliteter. Ved å registrere deg gratis, får du tilgang til å delta i diskusjonen, sende private meldinger (PM) til andre brukere, svare på avstemninger, se på vedlegg, tilgang til kalenderen, samt mange andre ting. Ved å registrere deg, får du også tilgang på mange andre nyttige funksjoner, som for eksempel at forumet gir deg beskjed om nye innlegg siden ditt forrige besøk - uansett hvor i verden du logger deg på!
Registrering er raskt, enkelt og helt gratis, så bli med i dag!
Dersom du har problemer med registreringen eller brukerkontoen din, kan du kontakte oss.
Hei, Gjest! Vi trenger flere moderatorer til forumet vårt. Har du lyst til å bli med i moderatorteamet, så ta kontakt med rEPPA.
Sanksjonssak 21/2011 - Lillestrøm SK
NFFs påtalenemnd anmeldte Lillestrøm SK til Doms- og sanksjonsutvalget grunnet opptredenen til klubbens tilhengere under Tippeliga-kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga 18. september 2011. Det skal ved lagenes innmarsj til banen blitt tent rundt ti bengalske lys blant Lillestrøm-supporterne.
Utvalget finner det bevist at Lillestrøm-tilhengere har forholdt seg som beskrevet i Påtalenemndas anmeldelse, og klubben er dermed ansvarlig for overtredelsen som disse personene har begått.
Pyroteknisk materiale kan kun benyttes av hjemmelagets supportere dersom det er gitt særskilt tillatelse og bruken skjer i tråd med NFFs anvisninger.
Bakgrunnen for det generelle forbudet, søknadsprosedyren og de strenge retningslinjene for bruk av pyroteknisk materiell er at dette er svært brannfarlig og kan forårsake skade.
Utvalget er av den oppfattelse at handlingen utgjør en sikkerhetsrisiko, og at det må reageres strengt mot slike overtredelser. I skjerpende retning legger utvalget vekt på det store antall bengalske lys som ble antent, at klubben tidligere har blitt sanksjonert for lignende overtredelser og at bruken av pyroteknikk foregikk på selve kampområdet og således blant publikum. Dette innebærer at handlingen hadde et større skadepotensiale, og i følge sakens dokumenter fikk flere supportere brannskader som følge av overtredelsen.
I formildende retning legger utvalget vekt på klubbens arbeid i forkant av kampen for å forhindre at pyroteknikk havnet inne på stadion.
Lillestrøm SK illegges en bot på kr 30 000,- for brudd på sanksjonsreglementets § 2-1 (1) jf. punkt 3.1.20 og 3.4.5 i NFFs sikkerhets- og arrangementsbestemmelser 2011.
Mange tidligere Vitel-kunder har tapt penger på den tidligere strømleverandøren. Fotballklubben LSK er en av de som har tapt mest. Foto: LSK
LSK tapte en kvart million på Vitel
Lillestrøm fotballklubb (LSK) hadde betalt inn 400.000 kroner i forskudd til Vitel da selskapet sluttet å selge strøm i februar 2010. Til europower.com forteller LSK at de til slutt valgte å akseptere et tap på over en kvart million kroner.
Fotballklubbens forskuddsbetaling på 400.000 kroner til det kriserammede Vitel viste seg tidlig vanskelig å få tilbake. I Europower Avis høsten 2010 ventilerte fotballklubbens controller Svein Asmyhr sin frustrasjon:
– Vi har prøvd å ringe dit, men det er ingen som tar telefonen. Vi henvises til mail eller faks, men jeg er usikker på hva vi kan gjøre videre. Det er mulig det selskapet har gjort er lovlig sånn rent juridisk sett, men de skulle visst bedre. Dette er en stygg sak, sa Asmyhr til Europower den gangen.
Aksepterte akkord
Nå forteller controller Asmyhr at de til slutt valgte å kaste kortene og legge saken bak seg.
– Vi vurderte aldri å gå til rettssak eller til forliksrådet og aksepterte det akkordtilbudet Vitel først gav oss på 35 prosent av kravet på 400.000 kroner, sier Asmyhr til europower.com.
Tapte 260.000
Akkorden klubben aksepterte innebar at LSK fikk omlag 140.000 kroner tilbake på det opprinnelig innbetalte forskuddsbeløpet. Dermed måtte klubben bokføre et tap på 260.000 kroner, et mildt sagt saftig tap.
Asmyhr sier imidertid at de ikke er lystne på å gjenopplive saken på noen måte, selv om det skulle vise seg at andre har fått et bedre oppgjør.
– Det er jo hyggelig at andre har fått ut en større dividende enn oss, men for LSKs del er denne saken avsluttet, sier Asmyhr til europower.com.
Han påpeker samtidig at de inngikk avtalen med Vitel fordi det innebar at klubben ville motta sponsormidler fra selskapet for kunder de vervet. Overfor europower.com forteller Asmyhr at det neppe ble særlig mye penger utav den avtalen. Til Europower Avis uttalte han for halvannet år siden at dette for 2009 dreide seg om et sted rundt 25.000 kroner. Asmyhr vet ikke hvor mye som eventuelt har kommet inn senere, men på bakgrunn av betalingsproblemene i Vitel fra og med 2010, er det lite sannsynlig at LSK har mottatt noe utover de 25.000 kronene i 2009.
Hemmelig NHO-forlik
Som europower.com har skrevet om i forrige uke, inngikk flere bedriftskunder et hemmelig forlik med Vitel sommeren 2011 etter å ha truet selskapet med skifteretten. Forliket ble framforhandlet av NHO Reiseliv, som hadde inngått en strømleveranseavtale på vegne av medlemmene for å hjelpe dem med å spare.
Etter den bitre Vitel-erfaringen inngikk LSK en strømleveranseavtale med Eidsiva, som Asmyhr bekrefter at man fremdeles har. Han forteller at erfaringene med Vitel har gjort klubben mer årvåken når det gjelder strømkjøp.
– Vi prøver nå å unngå forskuddsbetaling, og kanskje er vi litt mer nøye på seriøsiteten i de selskapene vi inngår avtaler med. Dette var en lærepenge, medgir Asmyhr overfor europower.com
Kommentar