RB: Royal League kan bli gullgruve

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • RoyVaadal
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2004
    • 4055

    RB: Royal League kan bli gullgruve



    Royal League kan bli gullgruve
    LA MANGA::

    FORVENTNINGER: Olivier Occean er blant dem som kan bidra til å gjøre et topplag av LSK.FOTO: NICKLAS SVENDSRUD
    Av: KOMMENTAR Per Kristian Torvik sportsjournalist i Romerikes Blad
    LSK går en vintersesong i møte som klubben aldri har opplevd maken til. Her ligger det i første rekke muligheter til å tjene mellom seks og åtte millioner i Royal League, i tillegg til de to som allerede er i boks – men også prestisje i treningskamper i Norge og i La Manga-turneringen.

    Før den skandinaviske mesterskapsturneringen starter opp igjen 9. februar, topper LSK bonuslista over klubbene som har tjent mest:

    1.250.000 kroner var premien for å kvalifisere seg.

    To uavgjortkamper mot Kalmar og FC København, og seirer mot Kalmar og Brøndby har gitt 750.000 kroner.

    To millioner til sammen så langt, kan bli åtte millioner med seirer i resten av kampene. Om LSK i et slikt tilfelle kan runde 15.000 tilskuere totalt på tre kamper i gruppespillet, pluss kvart- og semifinale, ruller ytterligere 1,5 millioner inn på konto.

    Nå er det ingen grunn til å tro at dette er et realistisk resultat av en spennende Royal League-avslutning. Det betinger seier i de resterende kampene – inkludert finalen. Men bonusene forteller ganske mye om den spesielle situasjonen LSK er midt oppe i denne vinteren. Nå handler det ikke bare om treningskamper med 250 tilskuere, men mer om bonusutbetalinger i millionklassen.

    Store forventninger
    LSKs supportere holder på å skru opp forventningene. Det gjør de alltid, men denne gangen mer enn før.

    Det er helt greit. Like greit er det at Uwe Rösler gjør sitt for å dempe dem. Hans jobb er å skape et mannskap som kan være et potensielt topplag. Men han vet at det lønner seg å gjøre det i det stille, like mye som han vet at det hadde vært mye verre om ingen brydde seg.

    Forventninger bygges av spillere klubben har tilgjengelig (at Uwe vil vente til i morgen med å kommentere styrken på stallen er forståelig, i og med at ting kan skje før overgangsvinduet lukker ved midnatt).

    Forventninger skapes når LSK har fem attraktive spisser som kjemper om to plasser på topp. Og forventninger skapes med et mannskap som er mer enn ungdommelig entusiastisk, men også består av landslagsspillere med internasjonal erfaring:

    Christoffer Andersson er nær den svenske VM-troppen.

    Frode Kippe debuterte for Norge i fjor, og kan få nye sjanser i år, tross katastrofetapet mot USA. Bjørn Helge Riise kan få sin debut seinere i år.

    Robert Koren spilte høstsesongen for Slovenia.

    Michael Mifsud er Maltas toppscorer og beste spiller.

    Khaled Mouelhi har vært kaptein for U21-landslaget til Tunisia.

    Olivier Occean spiller igjen for Canada når han er klar for det.

    Trenerens betydning
    Sammen med gode ungdommer er det Uwe Röslers oppgave å sy sammen et mannskap som kan kjempe om seriemedaljer, cuptriumf og internasjonal deltakelse. Han har et godt utgangspunkt – men er også den som kan påvirke spillerne og laget mest. Det er idrettshistorien full av:

    Når norske skihoppere etter å ha landet på kulen i ti år, plutselig hopper bakken ned, skjønner de fleste at den som skal takkes for det er trener Mika Kojonkoski. Det samme kan sies om skøytetrener Peter Müller, eller Ole Einar Bjørndalens skytetrener. De ha alle tre vært pådrivere for utøverne til å oppnå toppresultater.

    Mange har stilt seg i køen for å ta sin del av æren for at Rosenborg er blitt en gjenganger i Champions League. Det ville neppe vært mulig uten en Nils Arne Eggen som skapte underet på Lerkendal.

    På samme måte kan Uwe Rösler være avgjørende for LSKs suksess. Utvilsomt en stor oppgave for treneren, som er inne i sin andre sesong som topptrener i en klubb som tørster etter å vinne en tittel igjen.
    RoyVaadal.
  • lsk_fugl
    Seniormedlem
    Myklebust Light
    • Jun 2004
    • 864

    #2
    i år så tar vi alt! :lol:

    Kommentar

    • A.Bilet
      Seniormedlem
      Myklebust Light
      • Apr 2005
      • 808

      #3
      Re: RB: Royal League kan bli gullgruve

      Opprinnelig skrevet av RoyVaadal
      Om LSK i et slikt tilfelle kan runde 15.000 tilskuere totalt på tre kamper i gruppespillet, pluss kvart- og semifinale, ruller ytterligere 1,5 millioner inn på konto.
      Det er viktig å møte opp på Royal-League-kamper og altså! Alle til Åråsen 16 februar for å støtte LSK økonomisk!! Og selvfølgelig å få se en god kamp med strålende fotball og LSK vinner 3-1! :roll:
      A football team is like a piano. You need eight men to carry it and three who can play the damn thing.

      Twitter-bruker

      Kommentar

      • Kjell.T.Ring
        Poll St. Ring
        --==FORUMRUNKER==--
        • Dec 2005
        • 11796

        #4
        Advarsel: Ironi, sarkasme, og litt kosedysleksi kan forekomme i mine innlegg.

        Kommentar

        Working...