RB: Eiendomssatsing lokket investorene

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Torolf
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Apr 2004
    • 9574

    RB: Eiendomssatsing lokket investorene



    ÅRÅSEN::
    De nye eierne i LSK Invest AS har ulike motiver for å gå inn. Uten en parallell satsing på eiendomsprosjekter, ville det neppe vært så enkelt å få så mange selskaper til å satse på investering i fotballspillere.

    LSK-FAN: Ola Emil Heggset

    LAK-FAN: Arne Jørgen Kildahl

    – Jeg har jobbet med dette ganske lenge, men det var først nå det var mulig å realisere det, sier eier Per Berg i LSK AS.

    Foruten et ønske om å få noe igjen for investeringen, har investorene et felles hjerte for LSK og et ønske om at klubben skal ha et godt fotballag.

    Lillestrømbanken er ved flere anledninger blitt spurt å være med på investorsiden. Fram til dette prosjektet dukket opp, har de alltid sagt nei.

    – De prosjektene vi er blitt spurt om å være med på tidligere, har vært prosjekter med større risiko. Dette selskapet har vi større tillit til, og da ønsker vi også å bidra, sier banksjef Geir-Tore Nielsen i Lillestrømbanken.

    A. Halvorsen & Sønn er allerede inne som sponsor i LSK. De har i tillegg takket ja til å bli med i investeringsselskapet.

    – Vi ser på dette som et selskap som først og fremst skal skaffe penger til kjøp av fotballspillere. Men på sikt kan vi kanskje også tjene noe på det selv. Flere av dem som er inne i LSK Invest er gode samarbeidspartnere fra tidligere, sier Arne Jørgen Kildahl i A. Halvorsen & Sønn.

    På eiendomssiden er det flere av investorene som har gode relasjoner til Per Bergs Øie AS.

    – Vi har et betydelig samarbeid med Øie innen eiendom, og det er først og fremst derfor vi ønsket å bli med. Fotballbiten er mer usikker og spekulativ, men vi føler at det er liten risiko, sier Arne Skuseth som representerer Fagfakta og Faktum Invest – to tidligere forlag som de siste årene har satset mest på eiendomsprosjekter.

    Per Mathisen er inne i investeringsselskapet både som leder i LSK og som eier av Åkrene Mek. Verksted.

    – Jeg gjør dette litt med hjertet fordi vi ønsker et godt fotballag, og med hodet fordi også eiendomsbiten virker spennende. Å gå inn i eiendom passer bra også for LSK. Tross alt driver vi ganske mye med det gjennom Åråsen Eiendom, sier Mathisen.

    Representanter for O.E Heggset Invest og Trond Havdahl var ikke tilgjengelig for kommentar i går. Sistnevnte var i sin tid den største aksjonæren i LSKs fotballselskap Lillestrøm Fotball ASA. Han forsvant ut da Per Berg kom inn i LSK for to siden.
Working...