RB: Det smaker av fugl

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Torolf
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Apr 2004
    • 9574

    RB: Det smaker av fugl



    Det smaker av fugl

    ÅRÅSEN:
    Klokka 14.00 i Tønsberg i dag håper Fotball-Norge på LSK i Royal League. Senere i år kan støtten endres til frykt.

    SKAPER FEBER: Kjøpet av Olivier Occean, her mot dagens motstander IFK Göteborg, for åtte millioner kroner er en av grunnene til at LSK kan bli best i Norge denne sesongen. FOTO: SCANPIX

    Les også:

    – Glad for at LSK ikke får hjemmefordel
    Av: KOMMENTAR Espen Solbakken
    At Lillestrøm i dag er eneste gjenværende norske klubb i Royal League, har selvsagt også å gjøre med at torsdagens kamp ble utsatt til i dag. Men statusen som siste norske håp kan like gjerne være en forsmak på en ny storhetstid på Åråsen.

    Et LSK-avansement i dag, kombinert med Lyn og Vålerengas royale exit for to dager siden, vil kunne befeste romeriksklubbens posisjon som en gullutfordrer når serien starter 9. april.

    Det store året?
    Der møter man Rosenborg, selvsagt en annen soleklar gullkandidat. Men etter RBKs kollaps i fjor – og herrene Rösler og Fjørtofts møysommelige styrking av stallen – har majoriteten av LSK-supporterne med hånden på hjertet grunn til å tro at dette kan bli Åråsen-Året med to svære Å'er.

    Gullprat tror jeg vil bli uunngåelig denne sesongen. LSK-feberen raser en snau måned før seriestart. 800 supportere dro til København i februar, og det faktum at 250 mennesker sto i kø i 15 kuldegrader tidlig i mars for å kjøpe den nye drakta, sier det meste. LSK-Shopen omsatte for nærmere en halv million kroner en hektisk lørdag formiddag. Alle vil ha en bit av nye Lillestrøm, og det blir garantert lettere for klubbens egne fans enn motstanderklubbene å forsyne seg av LSK-kaka i år.

    Occean-mania
    Uwe Röslers første sesong, med 4. plass i serien og cupfinale, var mer enn godkjent etter tre 7. plasser på rad under Arne Erlandsen i årene 2002-2004.

    Optimismen er ikke blitt mindre etter en særdeles solid Royal League-turnering til nå. På seks gruppespillkamper slapp man inn kun ett mål, og i den første kvartfinalen ble det sterke 0-0 borte mot fjorårets sølvvinner i Sverige, IFK Göteborg.

    Likevel er det én mann, mer enn et knippe gode resultater, som supporterne bygger sin gulltro på. Olivier Occean har alt som skal til for at forventninger fyker til værs. Han er eksotisk, ekstremt talentfull, beundret og fryktet – og ikke minst: Han kostet en hel haug med penger i Lillestrøm-målestokk.

    Det gjør noe med en LSK-supporter, når klubben i dens hjerte sprenger banken og dobler overgangsrekorden for én enkelt spiller.

    Blir tippet høyt
    Når man samtidig vet at Lillestrøm til slutt kun var én ekstra seier unna gullet allerede i fjor, kan det være fristende for mange å la tankene fly om hvor 2006-sesongen kan ende.

    Ironisk nok kom muligens den siste ukas skadeflora beleilig for Uwe Rösler. Eksperter, media og supportere vil uansett ikke la seg "lure" til å tippe Lillestrøm noe annet sted enn topp-3 denne sesongen – det er også i tråd med klubbens mål.

    LSK virker uansett å være tilbake i den ypperste toppen av norsk fotball. Den første forsmaken fikk man i fjor, og den ferskeste bekreftelsen er overlevelsesevnen i Royal League. Ingenting tyder på årets eliteserie vil vise noe annet.
  • Rubinho
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2005
    • 1501

    #2
    Slapp vi ikke inn 2 mot BIF? Uansett, så hjelper jo Rb oss til å skru opp forventningene 8)

    Kommentar

    Working...