OSLO: Gullutfordrer Lillestrøm er en av klubbene som øker budsjettet sammenlignet med i fjor, fra 51 til 59 millioner.
Av Robert Veiåker Johansen, 16.03.2006 kl. 08:04
- Vi har rustet opp stallen vår betraktelig, men forsøker å holde lønnskostnadene hellige. All statistikk tilsier at tre-fire klubber kommer til å få store økonomiske vanskeligheter i løpet av noen år. Det skal ikke bli Lillestrøm! sier manager Jan Åge Fjørtoft.
Lyn øker budsjettet med 6-7 millioner kroner sammenlignet med fjorårets bronsesesong.
- TV-inntektene har økt, sponsorinntektene har økt, og vi håper at det samme gjelder publikumsveksten, sier Lyn-direktør Morgan Andersen, som håper på et lite overskudd i år. Budsjettet er på 47-48 millioner kroner, og klubben har ikke lagt inn eventuelle inntekter for det mulige salget av John Obi Mikel.
Den regjerende seriemesteren Vålerenga har lagt seg på omtrent samme nivå som i fjor - 91 millioner kroner til driften av Vålerenga Elite (som også inkluderer klubbens mange talenter). - Det er langt fra sikkert at norsk fotball kan hente inn én milliard kroner for TV-rettighetene ved neste korsvei, så det er svært viktig å ha kontroll over kostnadene. Vi merker at det er mange spillere som tjener svært gode penger i norsk fotball akkurat nå, sier direktør Geir P. Solstad.
Nyopprykkede Stabæk har økt fjorårets 1. divisjonsbudsjett fra 25-26 millioner kroner til 38-39 millioner i år. - Det er viktig å være forsiktig. Økonomien er på vei tilbake til norske fotballklubber, inntektene fra medierettigheter, sponsorer og publikum er langt mer stabile enn før. Jeg håper vi unngår et "nyrikt" preg over Tippeligaen, slik at man brenner av alle pengene på spillerlønninger, understreker direktør Einar Schultz.
Gullfavoritt Rosenborg er fortsatt klubben med høyest omsetning. Trønderne budsjetterer med 126 millioner kroner, tre mer enn forrige sesong.