RB: Sugen på ny finale

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • RoyVaadal
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2004
    • 4055

    RB: Sugen på ny finale



    Sugen på ny finale

    LSK har vært ustoppelig etter cupfinalen

    ÅRÅSEN:
    Cupfinalen ble en sportslig nedtur i november. Espen Søgård vil ikke misbruke sjansen til å spille en ny finale – fem måneder etter tapet på Ullevaal.

    MER JUBEL: Espen Søgård (til venstre) håper Olivier Occean, Shane Stefanutto og de andre LSK-spillerne kan feire finaleplass i Royal League med klubbens supportere etter Åråsen-kampen mot Djurgården i morgen.FOTO: ROYAL LEAGUE/SCANPIX

    Av: Morten Svesengen
    – Cupfinalen endte ikke slik vi håpet. Allerede dagen etter bestemte vi oss for at vi skulle gi alt for seieren i Royal League. Nå er vi en kamp unna en ny finale allerede i april, og ingen må være i tvil om at vi spillerne har veldig lyst til å vinne denne turneringen, sier Espen Søgård.

    Det som har skjedd etter det tunge nederlaget for Molde 5. november, har vært en eneste stor opptur for LSK. Med unntak av et tidlig nederlag på en knallhard vinterbane mot tyske Carl Zeiss Jena tidlig i januar (0-1), har ikke Åråsen-klubben tapt en fotballkamp siden cupfinalen.

    Mer stabilt lag
    I Royal League er LSK ubeseiret på ni kamper. Sju av kampene er spilt mot fjorårets to beste lag i Danmark (FC København og Brøndby) og Sverige (IFK Göteborg og Djurgården).

    – Royal League har vært en ny erfaring for oss. På forhånd var det spennende hvordan vi holdt på dette nivået. Kampene har vist at vi gjør det veldig bra. Vi har framstått som et mer stabilt lag enn vi gjorde i perioder i fjor, sier Søgård.

    LSK gjorde en god sesong også i 2005, men manglet det lille ekstra som skulle til for å vinne medalje og cupfinale. Det kan det se ut som laget har nå.

    – I fjor gikk vi på noen smeller, som mot Ham-Kam på vinteren og Brann i serien. Slike nederlag har vi ikke vært i nærheten av nå. Jeg tror det har sammenheng med at laget er blitt bedre, sier Søgård.

    Finalen kan ryke
    I morgen er det bare en ny storsmell som kan sende LSK ut av Royal League. Med 3-1 å gå på fra bortekampen mot Djurgården i Stockholm, har klubben et kjempeutgangspunkt til å bli det første norske laget i en finale i Royal League.

    – Vi har et godt utgangspunkt, men ingen må tro at vi allerede er klare for finalen. Djurgården er et meget godt lag. Det merket vi også i den første kampen. Nå kommer de hit for å angripe, og det kan gjøre denne kampen mer spennende enn mange sikkert tror, sier 26-åringen.

    – Betyr det at vi får se et defensivt LSK?

    – Vi har ikke snakket noe om taktikken ennå, men med den statistikken vi har på Åråsen er det unaturlig å legge seg bakpå. Det er vi som skal bestemme på vår egen hjemmebane. Og det regner jeg med at vi skal i morgen også, sier Fetsund-gutten.
    RoyVaadal.
Working...