Aftenposten:Magnus Myklebust en vinner i vinterkulden.

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • sparwasser
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Jun 2005
    • 3185

    Aftenposten:Magnus Myklebust en vinner i vinterkulden.

    Her er en vinner i vinterkulden

    "Selv om Royal League muligens må legges ned, kan Magnus Myklebust som spiller og Lillestrøm som klubb stå som lysende eksempler på noe av det gode turneringen tross alt bringer med seg. Det skriver Aftenpostens Bertil Valderhaug i sin kommentar.

    Av Kommentar av Bertil Valderhaug , 27.03.2006 kl. 09:01

    TERMOSLIGAEN. Jeg har selv kalt Royal League for det. Da Lillestrøm lekende lett slo Djurgården 1-0 (4-1 sammenlagt) på Åråsen i går, var det snøhauger mellom banen og tribunene. Frostrøyken dampet. Rammen var omtrent som den pleide å være da det var skøyteløp på Bislett i gamle dager.

    Fortsatt er det bitende kaldt å følge Royal League-kamper utendørs både i Norge, Sverige og i Danmark. De klimatiske forholdene er det umulig å få gjort noe med, men man trenger ikke å bli like stiv av skrekk som av kulde når man stikker fingeren i tælen og finner ut hva denne turneringen faktisk bringer med seg av goder.

    Enormt utbytte
    TV-interessen i Sverige, Danmark og her i Norge er langt under frysepunktet for de TV-kanalene som har valgt å bruke 250 millioner kroner på fem Royal League-sesonger. Publikumsinteressen er stort sett på samme lavmål.

    Turneringen kan altså gå en stille død i møte hvis ikke sponsorene får igjen for satsingen. Det er trist. For det sportslige utbyttet er stort for spillerne og klubbene.

    Bare se på U-landslagsspilleren Magnus Myklebust. Den talentfulle 20-åringen fra Gursken har brukt vinteren til å spille seg inn på Lillestrøm-laget. Lillestrøms 10 Royal League-kamper har dessuten gitt spillerne viktig matching på høyt nivå.

    Kortere ventetid
    Myklebust, Bjørn Helge Riise og resten av LSK-gjengen har fått være med i oppgjør av betydning mot topp skandinavisk motstand. Klart dette betyr mye når sesongen starter.

    Med all mulig respekt for 1. divisjonslag som Hønefoss og Strømsgodset: De er ikke av samme klasse som de beste lagene fra våre naboland i øst og sør.

    Royal League betyr at den lange ventetiden fra serieslutt i starten av november til seriestart i begynnelsen av april brukes på fornuftig vis. Viktige fotballkamper i en tid hvor vi nordmenn er mest vant til å se siklende vinteridrettsutøvere stupe over målstreken, er ganske enkelt en nødvendighet for at norsk fotball skal ta et steg fremover. Ikke bare på klubbnivå, men også på landslagsnivå.

    Noen har foreslått å la Royal League spilles under solen på grønt gress i La Manga. Tull. Poenget må være å finne en mellomløsning på nordisk grunn. Kvalifiserte klubber må tvinges til å bruke penger på å varme opp banene sine. Hvis de ikke er interesserte nok, kan de heller bare overlate plassen til andre lag. Jeg kan umulig forstå noe annet enn at Royal League er en spennende lekegrind for klubber med ambisjoner.

    Lillestrøm er en slik klubb.

    En gullkandidat.

    De har tatt vinterveien mot suksess. På ti kamper i Royal League har de bare sluppet inn fire mål. De har opparbeidet seg en trygghet og selvtillit som blir god å ha med seg når moroa her hjemme sparkes i gang om 13 dager. Semifinalekampene mot Djurgården har vist at Lillestrøm blir å regne med i gullkampen i år. De er trygge bakover og har mange strenger å spille på fremover.

    Men først kan det godt bli gull i Royal League.

    I så fall den første tittelen på 17 år for seriemesteren fra 1989".



    "Magnus Myklebust var sentral på Åråsen. Han ordnet straffen som førte til Robert Koréns seiersmål for Lillestrøm. 20-åringen pådro seg også gult kort og fikk seg en en vond smell underveis. Nå venter FC København i finalen i Danmark torsdag i neste uke. Tre dager etter det igjen er det seriestart mot Rosenborg for LSK". (Foto: DIGITALSPORT)

    Siste nytt om fotball og premier league? Du har kommet til rett sted. Alle nyheter du trenger å vite om fotball samlet på ett sted. Klikk her for å lese!
  • rEPPA
    *****istrator
    • Nov 2003
    • 3933

    #2
    hehehe... nå begynner å det å bli avansert her, til og med bilder fra artikkelen

    good! :mrgreen:
    www.kfl.no/debatt

    Kommentar

    Working...