november 2006

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Hexaphim
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • May 2006
    • 2782

    #21
    http://www.dagbladet.no/sport/2006/11/04/481835.html

    De 10 beste Tippeliga-spillerne


    ÅRETS SPILLER?: Lillestrøms slovener Robert Koren er Tippeligaens beste spiller i 2006, mener Nils Johan Semb.
    Foto: SCANPIX

    Lørdag 04.11.2006, 14:34
    oppdatert 14:55

    Steffen Iversen splitter importene i toppen av Nils Johan Sembs eliteserie-ranking. Robert Koren er sesongens beste ifølge TV 2s ekspertkommentator.

    Dette er Sembs ti-på-topp-liste:

    1) Robert Koren (Lillestrøm, Slovenia):
    God både som tilrettelegger og målscorer. Bidro både i lagets gode og dårlige perioder. Kan lykkes også i en av de større ligaene i Europa.
    2) Edu (Lyn Oslo, Nigeria):
    Med ham gikk Lyn fra å måtte kjempe om plassen til noe helt annet. En spiller midtstopperne er redd for. Eneste i eliteserien med potensial til å bli en europatopp. For å lykkes med det må han kanskje bli en enda litt giftigere avslutter.
    3) Steffen Iversen (Rosenborg, Norge):
    Viktigste enkeltårsak til lagets seriemesterskap. Fantastisk høstsesong.
    4) Veigar Pall Gunnarsson (Stabæk, Island):
    Har overrasket. Både tilrettelegger og målfarlig.
    5) Marek Sapara (Rosenborg, Slovakia):
    Har løftet Rosenborg. Bare bra kamper. Gode innlegg og skudd i tillegg til stor arbeidskapasitet. Internasjonalt snitt.
    6) Martin Andresen (Brann, Norge):
    Litt ujevn sesong. På sitt beste glitrende. Hjernen i Brann-laget.
    7) Fredrik Strømstad (Start, Norge):
    Også han noe ujevn, men strålende på sitt beste. Arbeidsom, teknisk og kan score.
    8 )Petter Vaagan Moen (Brann, Norge):
    Beste venstrekanten i eliteserien. Kombinerer stor arbeidsvilje med god teknikk.
    9) Daniel Nannskog (Stabæk, Sverige):
    En notorisk målscorer. Beste bakromsspiller i norsk fotball.
    10) Per Nilsson (Odd Grenland, Sverige), Ronny Johnsen (Vålerenga, Norge) og Espen Hoff (Lyn Oslo, Norge).

    (NTB)

    Kommentar

    • Rønnern
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Nov 2003
      • 6690

      #22
      Rekordsnitt for LSK!

      Rekordsnitt for LSK!

      Året 2006 vil blir stående igjen som et tall for historiebøkene. I det minste for ett år fremover. Aldri før har det tuslet så mange tilskuere gjennom portene på Åråsen som nettopp i år.


      Skrevet av kfl.no



      I 1977 tok LSK ”The Double” En fantastisk prestasjon som LSK aldri senere har kopiert. Det var også i 1977 at den gjeldende rekorden for tilskuersnitt ble satt. 8.430 tilskuere var snittet på de 11 hjemmekampene det året, totalt 92.725 billetter ble løst.

      Nå i 2006 kan ikke LSK skilte med verken et seriegull eller cupmesterskap, men publikum strømmer til Åråsen slik de gjorde i glansdagene. Før årets siste hjemmekamp mot Lyn har LSK et snitt på småpene 8.633. Det betyr at med 6.003 tilskuere i den kampen vil smittet fra 1977 måtte vike for den nye rekorden.

      Allerede dagen før kampen spilles, er det forhåndssolgt rundt 6.500 billetter og dermed er rekorden i boks. Med søkke og snøre, for å si det sånn. Vi regner med et par hundre Lyn-supportere og et sted mellom 500 og 1.000 solgte billetter på kampdagen. Dermed vil tallet mot Lyn beveger seg opp mot 7.500. Minst! Det er bare å gratulere Sportsklubben med en fin fjær i hatten.

      Det er dog flere artige kuriositeter med årets sesong som gjør tallet enda mer imponerende.

      • To ganger i år har Åråsen vært utsolgt (Brann og Vålerenga). Vi må tilbake til sølvåret 2001 for å finne siste sesong Åråsen har vært utsolgt mer enn en gang. Det betyr også at kapasiteten på Åråsen har vært en begrensning på snittet, i motsetning til klubber som Vålerenga og Lyn som får med seg de ekstreme toppene på grunn av stor stadion.

      • Årets laveste tilskuertall er 6.724 og kom mot Tromsø. Aldri før har årets laveste tall vært så høyt. For eksempel var fjorårets laveste 5.980 (Bodø/Glimt). Det betyr at grunnfjellet, de som alltid kommer, har økt dramatisk fra i fjor til i år.

      • Totalt denne sesongen vil LSK ende opp med over 110.000 tilskuere gjennom portene på Åråsen. Det er ny rekord med solid margin!

      • TV-kamper. LSK har blitt vist syv ganger fra Åråsen i år, flere av kampene har startet kl. 20.00 på søndagskvelden. Åråsen er ikke verdens mest sentrale sted og med kampslutt ca. kl. 22.00, så er kollektivtrafikken nærmest ikke-eksisterende. Bussen går ikke til Rælingen en gang. Et skikkelig handikap i forhold til storbyklubbene.

      • Bortesupportere. Fredrikstad setter opp nærmere 70 busser til Ullevaal når de møter Lyn. De fyller opp store deler av nedre og øvre VG når de møter Vålerenga. Mot LSK var de 241 betalende på Diadora-tribunen. Sjekk VG-svingen på Ullevaal for hvert eneste lag i Tippeligaen og sammenlign oppmøtet med hva vi ser på av bortesupportere fra det samme laget på Åråsen. Ingen tvil om at noen lag langt på vei kan takke bortesupportere for store deler av snittet sitt.

      Alt dette som skjer rundt publikumstilstrømningen på Åråsen, har vi sett signaler på i hele år. Aldri har Kanari-Fansen vært så mange betalende medlemmer (over 5.000) og aldri har LSK opplevd en så stor omsetning når det gjelder supporterutstyr.

      Kidsa på både nedre og øvre Romerike digger LSK om dagen. Mye takket være ok resultater, men det er heller ingen tvil om at Kanari-Fansens grep som Norges desidert mest høylytte og positive supportere, bidrar sterkt. Mens andre supportergrupper sverger til militærsanger med aggressivitet og monotoni, har Kanari-Fansen lansert den ene tribuneslageren etter den andre i år. Gladsanger med positivt budskap, trommer og en høy profil som glade og ikke-voldelige supportere, fenger tydeligvis godt blant den yngre (og for så vidt den eldre) garde.

      Uansett så vil 2006 bli husket som rekordsesongen. I det minste til vi teller opp etter 2007…

      Forza Fugla!

      http://www.kanari-fansen.no/les.php?id=155
      Mvh Ronnie "The Runner"
      LSK for alltid

      Kanari-Fansen Lillestrøm, sammen for Fugla!

      Kommentar

      • sparwasser
        Seniormedlem
        Hjelp, skaff meg et liv!
        • Jun 2005
        • 3185

        #23
        Fra RB:


        Ofrer alt for Europa

        ÅRÅSEN:
        Bronsemedaljen LSK kjemper om i kveld betyr ingenting for LSK-trener Uwe Rösler. Europacupplassen den gir, betyr derimot alt.

        – Spill i Europa er viktig for enhver klubb. En plass i UEFA-cupen kan bringe LSK videre som klubb. Derfor er det veldig viktig at vi blir nummer tre i kveld, mener Uwe Rösler.

        Målet om en plass blant de tre beste har vært der hele sesongen, og for LSK-treneren vil det være en nedtur om LSK ikke klarer målet i kveld.
        – Bronsemedaljen betyr ingenting for meg personlig. Men plassen i europacupen er svært viktig, sier Rösler.

        Garanterer UEFA-satsing

        Både Vålerenga og Brann har de to siste årene nedprioritert sine kamper i UEFA-cupen. Det ville aldri skje i LSK med Rösler som sjef. Han prioriterte isteden å spille Intertoto for å få internasjonal matching.
        – Jeg ville nedprioritert en enkelt seriekamp for å komme inn i gruppespillet i UEFA-cupen. Der kan både spillerne, trenerne og klubben skaffe seg et navn på bedre arena, sier Rösler.

        LSK-kaptein Frode Kippe støtter sjefen i synet på spill i Europa. Bronsemedaljen han kan få festet på brystet i kveld, betyr ikke så mye.
        – Som spiller vil du gjerne vinne noe. Da er en bronsemedalje fattig trøst. Men vi vet hvor mye en 3. plass vil bety for klubben siden den gir oss plass i Europa. Hele uka har vi fokusert på dette, og jeg kan love tente spillere i kveld, sier Kippe.

        Ekstrem treningsuke

        Det er erkerivalen Vålerenga som står mellom LSK og en plass i UEFA-cupen.
        For to uker siden falt LSK for første gang siden i vår ut av topp-tre. I kveld styrer ikke Åråsen-klubben selv.

        – Det er dessverre ikke opptil oss selv. Vi trenger hjelp fra Tromsø som møter Vålerenga. Men det kan vi ikke tenke på. Vi kan bare gjøre vår del av jobben, sier Kippe.
        Trener Rösler har stor tro på en god kamp fra spillerne sine. Han har sett en forvandling den siste uka.
        – Det er utrolig hva en seier kan gjøre med spillerne. Etter Odd-kampen har vi hatt en klar stigning på treningene. Skuldrene ser ut til å være senket etter en tung periode, og denne uka har vært ekstrem høy kvalitet på treningene, sier Rösler.

        Selv om en lang sesong går mot slutten, er heller ikke kaptein Kippe redd for at laget ikke skal mobilisere i kveld.
        – Vi hadde selvfølgelig ønsket å kjempe om gullet, men den skuffelsen har vi lagt bak oss. I kveld handler det om å få en god avslutning på seriesesongen, og det tror jeg alle spillerne er klare for, sier Kippe.

        Kommentar

        • Lillestrøm Kirke
          Seniormedlem
          Myklebust Light
          • Oct 2004
          • 1470

          #24
          Misund flytter hjem

          Fra dagens papir-rb:
          Per Magne Misund undertegnet for en måned siden kontrakten som skulle gjøre ham til LSK's nye keepertrener. Men nå blir kontrakten revet i to. Misund og familien har bestemt seg for å flytte hjem til Romsdal. - Det er et valg vi har gjort nå. Det var nå eller aldri, sier Misund.
          "Når man har opplevd Tom Lund, blir det vanskelig å holde med noe annet enn Lillestrøm" - Arne Scheie

          Kommentar

          • Lillestrøm Kirke
            Seniormedlem
            Myklebust Light
            • Oct 2004
            • 1470

            #25
            Vil se mer av svensk spiss

            Fra dagens papir-rb:
            Den svenske spissen Stefan Rodevåg har vist seg fram på LSK-treningene denne uka. LSK har sett så mye positivt i svensken at de ønsker å se mer av ham. - Tre dager er litt lite. Vi ønsker ham tilbake i to uker i forbindelse med oppkjøringen til Royal League, sier LSK-trener Uwe Rösler. Det kan spissen godt tenke seg. - Det er absolutt interessant. Vi skal ta en prat i forbindelse med kampen i dag, sier Rodevåg.
            "Når man har opplevd Tom Lund, blir det vanskelig å holde med noe annet enn Lillestrøm" - Arne Scheie

            Kommentar

            • RoyVaadal
              Seniormedlem
              Hjelp, skaff meg et liv!
              • Nov 2004
              • 4055

              #26
              Kampoppsettet er klart for Royal League

              Kampoppsettet er klart for Royal League:

              Lørdag 18. nov: Hammarby-LSK
              Søndag 26. nov: LSK-Hammarby
              Torsdag 30. nov: LSK-FCK
              Søndag 3 des: FCK-LSK
              Torsdag 7. des: LSK-Brøndby
              Søndag 10.des: Brøndby-LSK

              (NB! Neste hj.kamp er 26.nov mot Hammarby og ikke FCK-kampen som blei annonsert av dagens Åråsen-speaker)
              RoyVaadal.

              Kommentar

              • xeR
                Seniormedlem
                --==FORUMRUNKER==--
                • Jan 2004
                • 11206

                #27
                [FONT=verdana,geneva,arial]Koren borte om to dager? [/FONT]
                Av Marius Vik
                05.11.06 22:25

                Lillestrøm-magikeren Robert Koren blendet alle, og innrømmer han er svært nære å skrive under en ny klubb.
                LILLESTRØM - LYN:
                ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM – LYN 2-0: Foran et vell av slips- og dressbekledde, mørke og mystiske spilleragenter var Lillestrøms midtbanejuvel Robert Koren nok en gang i praktslag.
                26-åringen var som en virvelvind på Åråsen-gresset, og gjorde Lyns forsvar- og midtbanespillere fullstendig til statister. Deres angrepsspillere også, når sant skal sies, ikke minst den ettertraktede Edu som både fikk det tøft mot Lillestrøms kompromissløse stopperpar, i tilegg til å komme helt i skyggen av vår venn Robert Koren.
                For en spiller!
                To målgivende
                Mot Lyn ble det – nesten for en gangs skyld i høst – ikke scoring, men i stedet to assists på den langhårede sloveneren. Først på et knallhardt frispark som Olivier Occean dyttet inn returen på, deretter da Koren fintet seg forbi Lyn-forsvaret og serverte samme Occean på førstestolpen. Dermed endte Lillestrøm-spilleren opp med ni målgivende pasninger i år, og ble med det nummer to på lista, bare slått av Stabæks Tommy Stenersen.
                På toppscorerlista er Koren nummer én blant likemenn (midtbanespillere i Tippeligaen), og nummer syv totalt med sine ti nettkjenninger. Selvsagt topper han poengligaen, selvsagt er han i toppen av alle landets spillerbørser, og selvsagt vil han bli solgt.
                Det tror i alle fall Henning Berg.
                - Det vil forundre meg mye om Lillestrøm klarer å beholde Koren, sier Lyn-treneren, og advarer søndagens motstander.
                - Jeg tror ikke LSK vil bli det samme uten ham.
                Tygger på flere tilbud
                Det har Lyn-treneren helt rett i, og Koren selv innrømmer at ting er i ferd med å skje.
                - Jeg har fått flere tilbud, og er svært nære med å skrive under, innrømmer sloveneren og fortsetter med en sjokkmelding til Kanarifansen.
                - Jeg kan komme til å skrive under allerede om et par dager.
                Men – han er ikke helt fornøyd med nivået på klubbene som er kommet inn. Koren har hele tiden gjort det klart at han kunne tenke seg en klubb i en av de fem store ligaene - England, Italia, Tyskland, Spania eller Italia. Og selv om LSK-spilleren har tilbud derfra, er han ikke fornøyd med nivået på de klubbene som har vist interesse.
                - Jeg håper at en bedre klubb skal komme med et tilbud, innrømmer Koren.
                Akkurat det er det gode muligheter for at han får. Etter en noe varierende sommer da overgangsryktene verserte som verst, har Koren kommet tilbake på utsøkt vist i høst, og vært Lillestrøm soleklart bestemann – og sannsynligvis den beste i Tippeligaen også. Han har begynt å ta større ansvar og forsvinner mindre ut av kampene enn det han tidligere kunne gjøre, og han synes også mye mer i Lillestrøms defensive arbeid.
                - Blant de beste
                Det vet man også på Åråsen.
                - Både han og Michael Mifsud er blant de beste spillerne i landet, innrømmer Uwe Rösler, om sier han ikke vet noe om Korens fremtid på Åråsen.
                Jan Åge Fjørtoft gjør i alle fall hva han kan for å beholde Koren på Romerike.
                - «Opreasjon jobbe hardt for å beholde Koren» er i gang. Men når alt kommer til alt, er det bare opp til ham, innrømmer LSK-manageren, som skal ha strukket seg langt i det kontraktsforslaget som Koren nylig ble presentert fra Åråsen-klubben.
                Selv sier Koren imidlertid at han tror han har spilt sin siste seriekamp for Lillestrøm.
                - For dette året, smiler han lurt før han tripper ut døra på Åråsen.
                Kanskje nettopp for siste gang.

                | Denne artikkelen er skrevet ut fra: http://pub.tv2.no/nettavisen/fxt/tip...icle793578.ece |
                Det er bedre å væra døv enn vålenga.

                Kommentar

                • RSP
                  Moderator
                  • Aug 2004
                  • 10498

                  #28
                  Fra Aftenposten

                  Occean våknet for sent

                  Lillestrøm - Lyn 2-0: Olivier Occean scoret målene da Lillestrøm kjørte over Lyn og vant 2-0 på Åråsen, men det ble 4. plass på «Fugla» etter at Vålerenga slo Tromsø.


                  Av: Espen Sletvold

                  Publisert: 05.11.2006 kl. 20:42

                  Lillestrøm-spissen Olivier Occean hadde ikke scoret siden LSK tapte 1-2 mot Sandefjord 28. mai. Da han endelig våknet, var det for sent. Lillestrøm var nemlig avhengig av Vålerenga-poengtap mot Tromsø for at laget skulle ta bronse.
                  Erkerivalen fra Oslo gjorde jobben og sikret medalje også denne sesongen da Tromsø ble slått 3-1 på Ullevaal.

                  I form

                  Lillestrøm hadde full kontroll på Lyn som virket uinspirerte og som heller ikke hadde noe annet enn æren å spille for.
                  Nå venter Royal League for Lillestrøm, og Uwe Röslers menn viser at formen er upåklagelig. Lyn var sjanseløse på Åråsen. Anført av en, som vanlig, strålende Robert Koren, kjørte hjemmelaget over gjestene. Lyn hadde én eneste kvalifisert mulighet i første omgang. Lillestrøm hadde mange.
                  Michael Mifsud misbrukte en stor sjanse etter 20 minutter. Upresset fikk han fyre av fra 16 meter, men ballen gikk over. Fire minutter etter fikk Koren muligheten med hodet, men midtbanedirigenten viste at han er best med beina da han upresset nikket svakt utenfor.

                  Occean’s seven

                  Olivier Occean har hatt en trøblete første sesong i Lillestrøm. Etter en brukbar start ble det mye benkesliting for canadieren. Men i sesongens siste kamp løsnet det skikkelig for spissen.
                  1-0 var av det enkle slaget. Eddie Gustafsson i Lyn-målet mistet ballen etter et av Robert Korens mange frispark. Fra to meters hold kunne Occean banke inn ledermålet etter 35 minutter.
                  Etter pause la han på til 2-0. Også denne gangen var Koren nest sist på ballen. Hælsparket var lekkert, og Gustafsson var sjanseløs. Occeans sjuende nettkjenning denne sesongen.
                  Lyns eneste stor mulighet etter pause sto innbytter og eks-Lillestrøm-spiller Magnus Powell for. Men skuddet fra 13 meter ble parert av Heinz Müller i Lillestrøm-målet.
                  Til tross for at bronsen glapp har LSK noe å glede seg over, Royal League-plass og økt interesse. 8406 tilskuere så de gule og svarte søndag. Det betyr at over 110.000 har sett laget i løpet av sesongen og at tilskuersnittet er høyere enn noen gang tidligere.

                  Kommentar

                  • RSP
                    Moderator
                    • Aug 2004
                    • 10498

                    #29
                    Fra Romerikes blad

                    Norsk kamp om Koren

                    Av: Morten Svesengen

                    ÅRÅSEN :
                    (LSK – Lyn 2-0). Robert Koren kan ha gått ut av Åråsen som LSK-spiller for siste gang.

                    NETTMØTE: I dag klokka 10 svarer Uwe Rösler på spørsmål fra deg.


                    Han utelukker ikke at han kommer tilbake i en annen norsk klubbdrakt.
                    – Hvis en annen norsk klubb gir meg et vesentlig bedre tilbud enn det jeg har fått fra LSK, så kan det skje. Norske klubber har tatt kontakt, men også andre klubber er interessert. Vi får se hva som skjer. Det kan skje raskt, men det kan også ta tid, sier Robert Koren.
                    Ifølge sloveneren dreier det seg om norske toppklubber.
                    – Vi snakker om topp-5-klubb, sier Koren.
                    Bekrefter ikke Koren-jakt.

                    Da er det ikke så mange å velge mellom. Mer nøyaktig Rosenborg, Brann og Vålerenga. Men Koren vil ikke bekrefte at han har vært i kontakt med noen av de klubbene.
                    Rosenborg viste etter det RB-sporten kjenner til interesse for Koren allerede i vårsesongen. Om interessen er like stor etter at de snappet slovaken Marek Sapara foran nesa på Åråsen-klubben, er mer usikkert.
                    Brann-trener Mons Ivar Mjelde sier til RB-sporten at Brann må evaluere sesongen før de avgjør hvilke spillere de skal hente inn. Men at han liker Koren er det liten tvil om.
                    – Jeg har registrert hvor viktig han har vært for LSK. Men først må vi finne ut hvilken vei vi skal gå, sier Mjelde.
                    Vålerenga skal ut fra det trener Petter Myhre kjenner til ikke ha vært i kontakt med Koren. Men også han har registrert at Koren er en god spiller.
                    Tilbudt tidenes lønn

                    I LSK har man ifølge både LSK-manager Jan Åge Fjørtoft og eier i LSK AS Per Berg allerede strukket seg langt for å beholde sin midtbanediamant.
                    – Han kommer til å bli den best betalte spilleren i klubben og slik jeg kjenner markedet også en av de best betalte i Tippeligaen. Men det rimer jo godt siden han også er en av seriens aller beste spillere, sier Fjørtoft.
                    LSK har gitt Koren et kontraktstilbud uten svarfrist. Men det kan endre seg.
                    – Vi har hatt en god dialog med "Robbie" siden januar, og han har bedt om tid. Og det vil vi gi ham. Men ikke nødvendigvis ubegrenset tid. Siden det er en risiko for at vi må erstatte ham, må vi også jobbe med alternative erstattere. Om de dukker opp, må vi selvfølgelig sette mer press på Koren, sier Fjørtoft.
                    – Krever mer

                    Koren sier til RB-sporten at tilbudet han har fått fra LSK ikke er godt nok til at han har takket ja.
                    – Jeg har satt en pris på meg selv, og den har de ikke innfridd foreløpig. De har mange hensyn å ta, blant annet klubbens økonomi. Vi får se hva som skjer, sier Koren.
                    Per Berg utelukker ikke at klubben vil strekke seg enda lenger for å beholde sloveneren.
                    – Vi har strukket oss veldig langt ut fra hva vi mener vi kan betale. Men foreløpig har han ikke gitt oss noe svar. Samtidig har vi heller ikke gitt ham beskjed om at det er vårt siste tilbud, sier Berg.
                    I likhet med de aller fleste i LSK vil Berg nødig se Koren tilbake på Åråsen i drakta til en annen norsk klubb.
                    – Vi skal gjøre det vi kan for å beholde ham, lover Berg.
                    Han var selv med i et av kontraktsmøtene med Koren.
                    – Det var viktig å vise ham hvor gjerne vi vil ha ham med videre. Samtidig er det ikke slik at verden raser sammen om vi ikke får det til. Det finnes andre spillere der ute, sier eieren i LSK AS

                    Kommentar

                    • RoyVaadal
                      Seniormedlem
                      Hjelp, skaff meg et liv!
                      • Nov 2004
                      • 4055

                      #30
                      http://www.stabaek.no/index.lasso?s=nyhet&ID=5355Stab%C3%A6k

                      Hentet fra Stabæk sine hjemmesider: http://www.stabaek.no/index.lasso?s=...355Stab%C3%A6k

                      I fjor solgte LSK Arild Sundgot til Stabæk - uten å ha spurt spilleren først. Nå har de visstnok gjordt det igjen. Denne gangen er det Anders Rambekk de har solgt - til Godset. Så får vi se da om Rambekk synes dette er noen påfallende god idé.
                      RoyVaadal.

                      Kommentar

                      • McGuffy
                        Seniormedlem
                        Hjelp, skaff meg et liv!
                        • Jan 2004
                        • 5099

                        #31
                        RBs nettmøte med Uwe:

                        Kommentar

                        • RSP
                          Moderator
                          • Aug 2004
                          • 10498

                          #32
                          Fra RB

                          Rambekk på vei
                          til Strømsgodset

                          Av: Per Kristian Torvik

                          Anders Rambekk kan være på vei til Strømsgodset. LSK har fått et økonomisk tilbud fra drammensklubben.

                          – Jeg fikk beskjed om dette etter kampen mot Lyn. LSK har fått et tilbud og gitt meg lov til å snakke med dem, sier Anders Rambekk.
                          Han har tatt saken opp i familieråd, og sier han behøver et par dager å tenke seg om på.
                          – Når LSK tydeligvis har fått et så godt tilbud at de vil selge meg, er det klart jeg må vurdere dette.
                          Anders Rambekk har hatt en varierende sesong. Etter godt spill i vårsesongen ble han tatt ut i Åge Hareides tropp til landskampene mot Paraguay og Sør-Korea. I høst har han spilt EM-kampene for Norge, men siden mistet plassen på LSKs lag.

                          Kommentar

                          • RSP
                            Moderator
                            • Aug 2004
                            • 10498

                            #33
                            Fra Dagbladet

                            Occean har suksess-oppskrifta klar


                            RAGET HØYEST: Olivier Occean fikk vist hva han duger til.
                            Foto: Scanpix


                            DUELL: Lyns Bjørn Helge Riise og LSKs Indridi Siggurdsson i duell om ballen.
                            Foto: Scanpix

                            ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - FC Lyn 2-0. Olivier Occean har definitivt ikke hatt noen enkel førstesesong på Åråsen. Mannen som endelig skulle skyte seriegullet til Romerike og Lillestrøm, hentet fra Odd for sju millioner kroner, har slitt med formsvikt og lite spilletid.

                            Før kveldens kamp hadde han ikke scoret siden 1-2-tapet hjemme mot Sandefjord 28.mai.

                            Men med to lekre mål i sesongavslutningen på Åråsen fikk canadieren sin oppreisning.

                            Men etter oppvisningen var det langt fra noe fyrverkeri av en kar Dagbladet.no snakket med.

                            Occean pekte istedet på hva han må forbedre i spillet sitt.


                            - Mye å forbedre
                            - Det er selvfølgelig moro å score to mål, og dette gir meg selvtillit inn mot Royal League. Allikevel må jeg si at denne sesongen har vært langt under det jeg har forventet av meg selv, sa tomålscoreren til Dagbladet.no etter kampslutt.

                            Og fulgte opp med frasene som må klinge meget godt i de gamle spiss-ørene til Uwe Rösler.

                            - Jeg er nødt til å bli mer stabil til neste år, det er det aller viktigste.

                            - Er det andre ting du må forbedre i spillet ditt?

                            - Jeg er nødt til å trene på bevegelsene mine og førsteberøringen. Der har jeg mye å gå på. Jeg vet jeg kan å avslutte, men på bevegelser har jeg en vei å gå før jeg er der jeg bør være, fortsatte 25-åringen.


                            Luktet lunta
                            Den eneste scoringen i første omgang kom knappe ti minutter før pause. Robert Koren svingte en dødball hardt inn mot mål. Lyn-keeper Eddie Gustafsson måtte gi en retur, og mistet ballen rett ut i feltet igjen.

                            På ekte målscorervis luktet Olivier Occean lunta, og kunne enkelt banke ballen i mål fra to meters hold. Og man kunne se at målet var etterlengtet, både for øredøvende kanarifans og på en lettet canadier som kunne strekke hendene til værs i triumf.
                            Lillestrøm var best i det meste på Åråsen før pause, og både Mifsud, Koren og Occean hadde gode muligheter til å øke ledelsen.


                            Lyn var farlige på enkelt dødballer, mens stjerneskuddet Edu ble pakket godt inn av Frode Kippe og Pål Steffen Andresen.
                            Lyn åpnet andre omgang best, men det begrenset seg til halvskumle dødballer. Den siste punchen manglet i Lyn-angrepet, for at ballinnehavet skulle omsettes i de store målsjansene.

                            Og spenninga ble snart drept av en gjenfødt storscorers killer-instinkt.

                            Hæl-flikk
                            Michael Mifsud løp seg glimrende fri på høyresiden, og brukte all sin hurtighet ned mot dødlinja. Foran mål vaket Occean, og ekspederte innlegget i nota på vakreste vis.

                            Med en lekker flikk med hælen sendte han ballen i langhjørnet og utmanøvrerte Eddie Gustafsson i Lyn-målet.
                            Tidligere Åråsen-helt Magnus Powell burde redusert for Lyn tjue minutter før slutt, da han kom alene med Heinz Müller i LSK-målet. Svensken satset derimot på kraft framfor plassering, og ballen føyk inn i beina på Müller.
                            LSK var allikevel klart best, også etter Occeans andre scoring. Gjennom stor bevegelse og helhjertet kriging i midtbaneleddet rullet de opp flere glimrende angrep.

                            Bjørn Helge Riise kom nærmest tredjescoring for Lillestrøm da han hamret ballen i tverliggeren fra tyve meter. Michael Mifsud burde også fått straffespark ti minutter før slutt da han ble dyttet overende.
                            En særdeles upopulær Per Ivar Staberg i sort holdt derimot fløyta godt unna munnen.

                            - En lagseier
                            LSK-trener Uwe Rösler strålte om kapp med sola etter den solide forestillingen mot Lyn i kveld.

                            - Hele laget gjør en meget god kamp i kveld. Nå avsluttet vi sesongen med å holde buret reint i de to siste kampene. Jeg synes rett og slett vi var mye bedre enn Lyn i kveld, sa tyskeren.

                            Og hadde selvfølgelig helt rett.

                            Spesielt midtane-esset Robert Koren, banens beste spiller, herjet i det som kan ha vært hans siste kamp på Åråsen.

                            Om Oliver Occean hadde Rösler følgende å si:

                            - Jeg er utrolig glad på Oliviers vegne i kveld, han forjente dette. Men seieren i kveld var en lagseier - jeg er stolt.

                            Europa glapp for LSK
                            Med seier over Tromsø på Ullevaal, kapret Vålerenga den attraktive tredjeplassen som gir UEFA-cupspill. Lillestrøm må ta til takke med fjerdeplass og Royal League.
                            Men kvelden på Åråsen tilhørte uansett Olivier Occean.
                            Som avsluttet sesongen på en måte som bærer bud og håp om at det vanskelige året kan avløses av hyppigere nettsus og gullkamp i 2007.

                            Kommentar

                            • sparwasser
                              Seniormedlem
                              Hjelp, skaff meg et liv!
                              • Jun 2005
                              • 3185

                              #34
                              Fra The Times of Malta:


                              Lillestrom beat Lyn Oslo 2-0 in final league match...

                              Scouts attend game to watch Mifsud

                              Malta striker set to leave Lillestrom for free in January

                              Kevin Azzopardi
                              Scouts working for clubs in the English Premiership and The Championship were expected to converge on the Arasen Stadium yesterday evening with the aim of running the rule over Malta striker Michael Mifsud in Lillestrom's final league game against Lyn.


                              Mifsud failed to get on the scoresheet yesterday but his strike partner Olivier Occean netted twice to earn Lillestrom a 2-0 win over Lyn.
                              Lillestrom finished fourth in the league on 44 points, behind Valerenga Oslo on goal difference. Valerenga ended their league commitments with a 3-1 home victory over Tromso to secure a place in the UEFA Cup. For the second year running, Lillestrom will compete in the Intertoto Cup.
                              Rosenborg (53 points) reclaimed the Norwegian league title with Brann Bergen (46) finishing second.
                              The 25-year-old Mifsud, who is yet to fully recover from a slight ankle injury, has been the subject of interest from a host of clubs after he rejected Lillestrom's initial overtures to sign a new contract.


                              "Yes, there are many clubs who are interested in Michael," Mark Taylor, Mifsud's advisor, was quoted as saying by skysports.com.
                              Last summer, Lillestrom turned down an offer for Mifsud from English club Coventry City despite knowing that the striker will be able to move for free in January as his present contract is due to run out at the end of December.


                              Mifsud, a product of the Sliema Wanderers FC nursery who had a two-year-spell with Kaiserslautern in the early years of his professional career, has set his heart on a move to one of the top European leagues.
                              The quicksilver striker, whose rising reputation has also been greatly enhanced by a series of exhilarating displays for Malta, is also a target for some top Norwegian clubs, with Brann and IK Start widely reported to be leading the chase for Mifsud's signature.


                              Contacted by The Times before yesterday's match, Mifsud, who topped the scoring charts for Lillestrom with 11 goals this season, said: "I've been told that a number of scouts will be watching me today. At this moment in time, I don't know the names of the scouts and the clubs they represent. In any case, scouts see many games from the Norwegian league. My focus is to play well and help Lillestrom end the season on a positive note."


                              Sources have told The Times that English Premier League club Watford and second division sides Coventry and Leeds United have all been linked with a potential move for the nimble Malta striker.
                              Mifsud's prospects of pursuing his career in England received a boost in July when he turned in a vibrant display in Lillestrom's 1-1 draw in the away leg of their Intertoto Cup third round tie against Newcastle. Lillestrom went out 4-1 on aggregate after a 3-0 defeat in the second leg.

                              Kommentar

                              • sparwasser
                                Seniormedlem
                                Hjelp, skaff meg et liv!
                                • Jun 2005
                                • 3185

                                #35
                                Fra Drammens Tidende:


                                Vil ha Rambekk


                                Lillestrøm-trener Uwe Rösler sier at han gjerne vil beholde Anders Rambekk (30), men LSK har likevel godtatt et bud fra Strømsgodset.

                                Jostein Nilsen

                                - En såpass stor og ambisiøs klubb som Lillestrøm må innimellom også selge spillere. Slik er toppfotballen, og når det kommer inn et så bra bud på en spiller - som har ett år igjen av kontrakten - blir det vurdert, sier Lillestrøm-trener Uwe Rösler til Drammens Tidende.
                                Etter at Lillestrøm slo Lyn 2-0 i serieavslutningen søndag, så fikk Rösler vite at LSK hadde fått inn et bud på landslagsspilleren Anders Rambekk - og akseptert det.

                                - Er ikke dette et tegn på at LSK ikke satser på Rambekk?
                                - Nei, men som sagt klubben må vurdere gode bud som kommer inn. Jeg beholder gjerne Rambekk i Lillestrøm, og han vil kunne ha en god fremtid her. Rambekk har hatt suksess i de to sesongene han har vært i LSK, men nå er det opp til ham å velge LSK eller Strømsgodset, sier Rösler.
                                Mye kan uansett tyde på at SIF er kommet med et bud i millionklassen, men ingen av de involverte parter vil kommentere summer.

                                I TENKEBOKSEN. Rambekk selv er i tenkeboksen.

                                - Jeg har fått vite at Strømsgodset har lagt inn et bud på meg, og at Lillestrøm har akseptert dette. Selv skal jeg snart ta stilling til hva jeg vil. Akkurat nå ligger jeg på sofaen og slapper av etter en lang sesong, sier Rambekk, som også ble informert om dette søndag.
                                30-åringen har ett år igjen av kontrakten med LSK.
                                - Jeg må høre hva Strømsgodset har å si, og snakke med LSK hva dette innebærer. Om jeg er med i klubbens fremtidsplaner eller ikke, melder Rambekk.
                                LSK-forsvareren sier at han kjenner godt til SIF-spiller Ronny Deila og trener Dag-Eilev Fagermo. Rambekk har i flere år
                                spilt sammen med Deila i Odd.
                                - Jeg vet at SIF satser stort, og liker spillestilen, sier Rambekk, som ikke vet om noen andre klubber enn Godset, som har meldt offisiell interesse for ham.

                                LANDSLAGET.

                                Rambekk har fått et internasjonalt gjennombrudd i år.
                                Han har spilt seg til fast plass på A-landslaget som høyreback, og står bokført med fem A-landskamper i 2006. På LSK har han spilt midtstopper år, og venstreback i 2005.

                                - Jeg kan spille på midtbanen også. Er litt potet - kan brukes til det meste, forteller Anders.
                                Rambekk satt forøvrig på benken i siste seriekamp. Helgen før spilte han fem minutter som innbytter mot Odd. Han har forøvrig spilt 24 seriekamper fra start før det.

                                - At han satt på benken i de siste kampene har ingenting med at LSK kanskje selger ham, sier Rösler.
                                Publisert: 07.11 05:00, Sist endret: 07.11 07:07

                                Kommentar

                                • sparwasser
                                  Seniormedlem
                                  Hjelp, skaff meg et liv!
                                  • Jun 2005
                                  • 3185

                                  #36
                                  Mer fra Drammens Tidende:


                                  Flo: - Enig med LSK


                                  Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo kunne i går bekrefte at klubben er enig med Lillestrøm om en overgangssum for Anders Rambekk.

                                  - Vi ønsker Rambekk sterkt, og det er viktig for SIF hvis han sier ja. Med dette viser vi igjen hvor høyt vi har lagt lista foran neste års sesong i eliteserien - ved å forsøke å hente en norsk landslagsspiller. Vi signet Espen Johnsen (Rosenborg) for en måned siden, og han skal tilbake på landslaget neste år, sier Flo.

                                  Flo beskriver Rambekk som en hurtig forsvarsspiller som vil passe perfekt inn i SIFs 4-3-3 system.
                                  - Dette er en spiller som vil kunne gå rett inn på laget, fortsetter Flo.
                                  SIF-trener Dag-Eilev Fagermo er optimist.
                                  - Jed håper og tror at Rambekk velger SIF, men er selvfølgelig ikke sikker. Det ville vært et scoop - noe som sier seg selv, kommenterer Fagermo.
                                  Publisert: 07.11 05:00, Sist endret: 07.11 07:22

                                  Kommentar

                                  • Eva =)
                                    Medlem
                                    Hoffnarr
                                    • Sep 2005
                                    • 60

                                    #37
                                    3 LSK spillere på Nettavisens Årets Lag




                                    Her er årets lag

                                    Robert Koren, Charlie Miller og Martin Andresen er alle på årets lag i Tippeligaen.
                                    (Scanpix)


                                    Her er de elleve spillerne som har gjort det best i Tippeligaen i år.

                                    Av Stig Nygård

                                    TOPPSAKER NETTAVISEN - Hjelp Gjedrem, Kristin

                                    Nesten turkamerater

                                    Her er årets lag



                                    Se Gode tilbud Bestill flybillett Bestill hotell Bestill leiebil EuroBonus Tilbud på e-post Bedriftsavtale Sjekk inn på internett SMS tjenester Pris oversikt

                                    TIPPELIGAENLagK+-P1Rosenborg264724532Brann263936463Vålerenga26432844Se hele tabellen

                                    Aldri før har det vært så jevnt i toppen av Nettavisens spillerbørs. Før siste serierunde var det sju spillere som hadde en reell mulighet til å bli årets spiller.
                                    Det har heller aldri vært så tett kamp om plassene på årets lag.


                                    ÅRETS LAG:

                                    KEEPER: Rune Almenning Jarstein - Odd Grenland
                                    Startet sesongen strålende og var på rundens lag tre ganger før sommerferien. Har i likhet med resten av Odd Grenland hatt en svak høst sesong. Endte på samme poengsum som Branns Håkon Opdal, men fikk plassen fordi han flere ganger er blitt kåret til banens beste.

                                    HØYREBACK: Christer Basma - Rosenborg
                                    Backene er de som har imponert minst i Tippeligaen denne sesongen. En må helt ned på 54. plass på spillerbørsen for å finne beste høyreback. Basma har vært jevnt god hele sesongen, men har vel egentlig vært aller best i de kampene han har spilt midtstopper. Argeste utfordrer var Odds Espen Ruud. Roar Strand ville reddet høyrebackenes ære dersom han hadde spilt ytterligere to kamper.

                                    MIDTSTOPPERE: Inge André Olsen - Stabæk og Frode Kippe - Lillestrøm
                                    Midtstoppere og midtbanespillere har vært de posisjonene hvor flest spillere har imponert i år. I første del av sesongen var det Branns Kristjan Örn Sigurdsson som scoret høyest på spillerbørsen, men islendingen mistet etter hvert formen og på høsten har det vært Inge André Olsen, Frode Kippe og Odds Pelle Nilsson som har knivet om plassene på årets lag. Vålerengas Ronny Johnsen har også hatt en god sesong.

                                    VENSTREBACK: Ramiro Corrales - HamKam
                                    Var nivået på høyrebacker dårlig denne sesongen, har det vært enda verre på motsatt side. Først på delt 74. plass finner vi de to beste i denne posisjonen. Corrales sniker seg inn foran Branns Erlend Hanstveit fordi han har vært fem ganger på rundens lag, mens Hanstveit bare har vært med tre ganger.

                                    MIDTBANE: Charlie Miller - Brann, Martin Andresen - Brann, Tommy Knarvik - Sandefjord og Robert Koren - Lillestrøm
                                    Charlie Miller åpnet sesongen sensasjonelt og etter vårsesongen toppet han Nettavisens spillerbørs suverent. Men en svak høst har ført ham nedover på listen. Hadde han fått spille i de siste serierundene ville han trolig spilt seg ut av årets lag også. Martin Andresen og Robert Koren har vært jevnt gode hele sesongen, og var også de spillerne som kom flest ganger på rundens lag. Tommy Knarvik er født på ny som fotballspiller etter at han kom til Sandefjord. Etter å ha blitt avskrevet som toppspiller, har han storspilt og vippet Starts Fredrik Strømstad ut av årets lag. Daniel Berg Hestad har vært et av få lyspunkt hos Molde i år, og var også lenge med i kampen om en plass blant årets fire beste midtbanespillere. Stabæks Alanzinho åpnet svakt, men hadde sesongen vart noen uker til, er det ikke umulig at han hadde spilt seg inn på årets lag.

                                    SPISSER: Veigar Pall Gunnarsson - Stabæk og Michael Mifsud - Lillestrøm
                                    «Alle» snakket om Daniel Nannskog før sesongen. Ingen tenkte på Stabæks andre spiss. Veigar Pall Gunnarsson endte ett mål bak sin rekkekamerat på toppscorerlisten, men slo ham med en målgivende pasning på assisttoppen. På spillerbørsen har han også scoret bedre enn sin kamerat. Også Lillestrøms Michael Mifsud kom bedre fra det totalt sett enn Nannskog, og tok den andre spissplassen på årets lag. Malteseren har vært jevnt god hele sesongen, og endte opp som Lillestrøms toppscorer. Nannskog og Steffen Iversen var spissene som fulgte nærmest duoen på årets lag. Men dersom Lyns stjerneskudd, Edu, hadde spilt nok kamper, ville han nok tatt en plass på laget. Nigerianeren spilte 13 kamper, som er fem kamper for få, og fikk snittkarakteren 6,31.


                                    Rundens lag (4-4-2): - Årets lag
                                    Forza Fugla!

                                    Kommentar

                                    • RoyVaadal
                                      Seniormedlem
                                      Hjelp, skaff meg et liv!
                                      • Nov 2004
                                      • 4055

                                      #38
                                      Opprinnelig skrevet av sparwasser
                                      Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo kunne i går bekrefte at klubben er enig med Lillestrøm om en overgangssum for Anders Rambekk.
                                      Dagens papir-RB spekulerer visstnok i at summen er på mellom 3 og 4 millioner.
                                      RoyVaadal.

                                      Kommentar

                                      • LSK-supp.
                                        Seniormedlem
                                        Myklebust Light
                                        • Dec 2003
                                        • 1023

                                        #39
                                        NRK-alltid nyheter(radio) melder om at 4 danske klubber har meldt sin interesse for Robert Koren.
                                        I år så tar vi alt- i år så tar vi alt!(som har puls)

                                        Kommentar

                                        • Rønnern
                                          Seniormedlem
                                          Hjelp, skaff meg et liv!
                                          • Nov 2003
                                          • 6690

                                          #40
                                          Danske topklubber jagter Norges bedste



                                          Foto: dif.seFire danske klubber har meldt deres interesse i Lillestrøms Robert Koren, der efter sæsonen er blevet kåret til årets spiller i norske medier.

                                          Lillestrøm sluttede i den netop overståede Tippeliga-sæson på fjerdepladsen. En stor del af æren herfor tilskrives midtbaneprofilen Robert Koren, der af de norske medier er blevet udtaget til årets hold i Tippeligaen, ligesom han er blevet kåret til den bedste spiller i norsk fodbold.

                                          Desværre for den norske klub udløber Korens kontrakt per 1. december, og det ser ikke umiddelbart ud til at han vil forlænge den. Lillestrøm har givet Koren et kontraktudspil, men interessen for den 26-årige slovener er stor:

                                          - I søndags (da Lillestrøm spillede mod Lyn, red.) var der 15 klubber på stadion for at se på Robert. Heriblandt var Bolton, Manchester City og Lyon. Vi er kommet med vores udspil til en kontrakt, men vi kan ikke strække os meget mere rent økonomisk, siger Lillestrøms daglige leder, Frank Grønlund, til bold.dk.

                                          Den store interesse for slovenske Koren mærkes også hos spillerens agent, danske Jens Steffensen:

                                          - Det er primært engelske og tyske klubber. Robert vil gerne væk fra Norge for prøve sig på at højere niveau. Men det er da ikke helt udelukket at han bliver i Norge, hvorfra der også er kommet en del henvendelser, siger Steffensen til bold.dk.

                                          Hos de danske klubber er Korens præstationer i Tippeligaen ej heller overset. Således er der også dansk bud efter sloveneren:

                                          - Der er fire danske klubber som har henvendt sig, heraf de to fra top fire. Men jeg kan ikke sige hvilke klubber det drejer sig om, siger agenten.

                                          Robert Koren, der i 2004 kom til Lillestrøm fra NK Publikum, har spillet otte landskampe for Slovenien.

                                          jesper@bold.dk

                                          Lagt online: 07.11.2006 13:46

                                          Mvh Ronnie "The Runner"
                                          LSK for alltid

                                          Kanari-Fansen Lillestrøm, sammen for Fugla!

                                          Kommentar

                                          Working...