Sprintprosjektet med Olympiatoppen.

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • mor10
    Juniormedlem
    Ferskenpels
    • Jun 2004
    • 2

    Sprintprosjektet med Olympiatoppen.

    Er det noen som vet resultatet av evalueringen etter at sprintprosjektet var ferdig ??




    LSK får hjelp

    Relaterte klubber
    Lillestrøm
    Stiftet: 02.04.1917
    Hjemmebane: Åråsen
    Tilskuerrekord: 13595
    Neste kamp: 07.12.2006 Lillestrøm-Brøndby
    Mer om Lillestrøm



    Lillestrøm har haltet i høst, men får nå hjelp av Olympiatoppen for å bli raskere.



    Av: Thore-Erik Thoresen
    Publisert: 26.10.2006 kl. 08:19
    Tre av Lillestrøms yngre spillere har de siste ukene deltatt i et pilotprosjekt i regi av Olympiatoppen. Kanarifuglene ser inn i 2007 og satser seriøst på en mye hurtigere spillerstall.
    - Tanken er å evaluere prosjektet før vi går videre, sier Lillestrøm-trener Gunnar Halle og legger ikke skjul på at han har store forventninger til dette prosjektet.
    Fra Olympiatoppens side er det sprinttrener Leif Olav Alnes, kjent som mannen bak Geir Moen og John Ertzgaard, som har fått ansvaret for prosjektet.

    Ikke hele laget


    - Vi har ikke kjørt inn hele A-laget i sprintprosjektet ennå. Nå skal vi gjennomføre en seks ukers periode med dette pilotprosjektet før vi ser hva vi gjør videre, sier Halle. Han både håper og tror at regulær sprinttrening for spillere også på A-laget vil gi gode resultater på sikt.

    - Vi har hatt avtaler med Olympiatoppen flere år på rad, også på andre deler av treningen. Dette er for oss et helt nytt og veldig spennende prosjekt. Nå skal vi vurdere den videre vei straks sesongen er over, men det ligger i kortene at vi både håper og tror vi skal få raskere spillere både med og uten ball, hevder Halle.

    Carew-modellen


    Allerede i 1999 hadde sprinttrener Leif Olav Alnes besøk av en fotballspiller på treningene sine.

    I løpet av en høst senket John Carew persen på 60 meter med seks tiendedeler - over et halvt sekund!

    - Da Carew gikk til franske Lyon, var det tydelig at fransk TV hadde gjort god research, for det kom et team opp til Oslo for å få høre mer om denne sprinttreningen, sier Alnes, som sammen med blant andre Ertzgaard ble invitert for Carews regning til vintertrening den gang han spilte og bodde i Valencia.

    Fra Olympiatoppens side er også forventningene til sprintprosjektet store. Samarbeidet med Lillestrøm generelt og spesielt med trenerduoen Uwe Rösler og Gunnar Halle pluss klubbens franske fysiske trener, Jerome Brunier, skal være tilnærmet perfekt.

    Klassisk sprint


    Opplegget til Leif Olav Alnes går i bunn og grunn ut på klassisk sprinttrening. Men der en sprinter skal være god på den ene spurten ad gangen, handler mønsteret for en fotballspiller i å være god på flere spurter.
    --------------------------------------------
    Mor10
Working...