april 2007

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • hoyt
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2004
    • 2850

    #21
    http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article78318.ece

    - Moderne slavehandel


    Tore Andreas Gundersens overgang fra Kongsvinger til Lillestrøm var kontroversiell. Nå har faren hans sendt brev til justisminister Trond Giske. ( Foto: Aftenposten.no )




    OSLO: Tore Andreas Gundersen (20) skrev under en treårskontrakt verdt lommerusk da han var 17 år. Da Kongsvinger skulle selge ham tre år senere, forlangte de syv millioner. Det synes faren hans blir helt feil.



    Av: Kristian Skalland Moen
    Publisert: 04.04.2007 kl. 08:05

    Høyre-politikeren Gunnar Gundersen er far til Tore Andreas, som nylig signerte for Lillestrøm. Han er oppgitt over at det forlanges flere millioner for unge talenter med minimal eller ingen lønn. Gundersen senior mener de unge spillerne yter mer enn de får betalt for. Likevel blir de høyt verdsatt når de har lyst til å ta et steg videre i karrieren.
    - Vi må få samsvar her. Det kreves millionbeløp for spillerne, men det arbeidet spillerne gjør får de ikke lønn for. Det er litt moderne slavehandel over dette, sier Høyre-mannen.

    - Lommerusk

    Sønnen Tore Andreas Gundersen signerte en treårskontrakt med Kongsvinger som 17-åring. Da fikk han 1000 kr. i månedslønn.
    - Lommerusk, mener angrepsspilleren selv.
    Han gikk på denne kontrakten i to og et halvt år. Så etablerte han seg fast på førstelaget i 1. divisjon. Han spilte fortsatt med samme lønn. Men siden flere av de andre førstelagsspillerne tjente opptil 20 ganger så mye, gikk han selv til ledelsen for å be om bedre lønn. Han måtte betale husleien. Resultatet ble 10 000 kroner brutto. I tillegg skulle han få litt ekstra, avhengig av prestasjoner.
    Talentet sier han likte seg i klubben. Men da Viking, Aalesund og Lillestrøm kom på banen, ville han prøve seg på et høyere nivå. Gundersen hadde da debutert på U21-landslaget. Kongsvinger forlangte mellom 6 og 7 millioner kroner. KIL kontaktet ikke spilleren selv, ifølge 20-åringen.

    - Jeg synes det er uforholdsmessig mye. Det er greit nok at de ville beholde meg, men de kunne snakket med meg om det, mener han.
    Angriperen synes det er rart at de skulle ha så mye, spesielt siden de ikke hadde verdsatt ham så høyt gjennom lønn.
    Ble bråk

    Det ble mye bråk mellom spiller, agent og klubber. Etter det Aftenposten erfarer, kommer overgangssummen til å ende på rundt tre millioner kroner, avhengig av antall spilte kamper.
    - Jeg er glad klubben fikk noe tilbake. Det var intensjonen hele veien. Men prosessen frem dit var ikke bra, sier Lillestrøm-spilleren, som fikk tre minutter som innbytter mot Vålerenga på torsdag.
    Faren Gunnar Gundersen har sendt brev til kulturminister Trond Giske. I brevet oppfordrer han Giske til å be Norges Fotballforbund (NFF) om å ta tak i problemet. Aller helst vil Gundersen at NFF ser problemet selv. Uten hjelp av kulturministeren.
    - Ikke stort problem

    Karen Espelund, generalsekretær i NFF, oppfatter ikke dette som et stort problem.
    - Det illustrerer bare at klubbene i noen enkeltsaker bør tenke seg bedre om, sier Espelund. Hun påpeker at spillerne gis en mulighet til utvikling i toppmiljø. Samtidig må klubbene få kompensert det koster å utvikle disse spillerne.
    - Men en spiller bør honoreres i forhold til utviklingsplan, sier generalsekretæren, som mener det krever anstendighet på klubbsiden.
    Espelund forteller at NFF ikke har noe inntrykk av at det er mange saker som dette. Hun mener det regelverket som er i dag har fungert.
    - Men det er klart; om det viser seg å være et stort problem, så vil vi selvfølgelig tenke på å gjøre visse reguleringer i vårt regelverk. Vi følger hele tiden utviklingen her.
    "A true champion is the one who falls and rises again. We will rise again."
    - Nosa

    Kommentar

    • Kopperud
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Sep 2006
      • 1697

      #22

      Les alt om seriestarten

      OSLO:
      2. påskedag braker det løs og Romerikes Blad gir deg den fullstendige oversikten.
      Av ANB-NTB
      Publisert 03.04.2007 - 15:50 Oppdatert 04.04.2007 - 08:49
      Tips en venn om denne saken
      Skriv ut denne siden


      Se større bilde
      JUBEL: Blir det mye av dette i år?
      Se større bilde
      Rosenborg etter seieren i fjorårets eliteserie. FOTO: ANB
      Se større bilde
      Her er støtteapparatet bak LSK. Tom Nordlie, Cato Bakkemo, Erlend Slokvik, Frode Grodås, Ronny og Jørn Erland Johnsen.FOTO: ROAR GRØNSTAD

      Lillestrøm - Fredrikstad


      Lillestrøm: Simen Brenne suspendert etter det røde kortet han pådro seg i treningskampen mot Rosenborg i februar. Pål Steffen Andresen er ikke klar til seriestart.
      Fredrikstad: Anders Grönhagen må klare seg uten Raymond Kvisvik, Christian Berg, Trond Erik Bertelsen og Brian West. Derimot kan det se ut som om Anders Prytz og Raio Piiroja kan rekke kampen mot Lillestrøm. Sistnevnte får først beskjed over påske.
      Tilsvarende kamp i fjor: 1-1
      Ultras Felt C 2005x2015

      Lillestrøm & Bajen

      Kommentar

      • vollafugl
        Seniormedlem
        Myklebust Light
        • Dec 2006
        • 978

        #23
        Dagbladet tipper gull!

        I kommende utgave av Lørdagsdagbladet (7. april), tipper Dagbladet over 4 sider at LSK tar gullet i årets serie. Dagbladet åpner med å skrive:
        "Med tilnærmet dekning på alle plasser, med drømmetreneren i hus og med økonomi til å løse eventuelle problemer i sommervinduet går det mot høye dager på Åråsen".

        Kommentar

        • RSP
          Moderator
          • Aug 2004
          • 10498

          #24
          RB

          Foto Espen Solbakken

          Borgermesteren på LSK-visitt

          ESTEPONA:

          Borgermesteren i Estepona, Antonio Barrientos, måtte pent vente på å møte Tom Nordlie og LSK ettersom onsdagens trening varte i over to og en halv time.

          Av Espen Solbakken
          Publisert 04.04.2007 - 14:28



          Foto Espen Solbakken Borgermesteren i Estepona, Antonio Barrientos sammen med LSK-trener Tom Nordlie.


          Foto Espen Solbakken Borgermesteren i Estepona, Antonio Barrientos sammen med hele LSK.

          15 minutter forsinket kom Nordlies menn tilbake på hotellet, der borgermesteren ønsket å sette pris på fotballbesøket fra Norge. Samtidig er det valg i Estepona om to uker, så se ikke bort fra at visitten også var en del av sjarmoffensiven til Barrientos i valgkampen.
          – Nå er LSK favorittklubben min, sa Barrientos, etter at han fikk overlevert en gul LSK-trøye av Nordlie. I retur fikk Lillestrøm med seg en plakett fra Estepona by. Deretter ble hele gjengen samlet til fotografering i hotell-lobbyen.
          Da hadde også Nordlie gjenvunnet det meste av humøret han mistet et par timer tidligere på dagen. LSK-treneren mente spillerne opptrådte sløvt og ukonsentrert i deler av onsdagens økt, og han kjeftet og smelte på alt og alle en stund, ja til og med borgermesteren fikk gjennomgå.

          – Jeg er her for å trene, ikke møte ordførere!

          Kommentar

          • RSP
            Moderator
            • Aug 2004
            • 10498

            #25
            RB

            Foto Espen Solbakken

            Winsnes tilbys jobb

            ESTEPONA::

            Lillestrøm har planer for Johan Petter Winsnes (31) også etter at trønderens spillerkarrieren er over.

            Av Espen Solbakken
            Publisert 04.04.2007 - 14:19

            – Johan Petter er allerede en stor kapasitet i LSK-systemet. Jeg vil si det er sjelden fotballspillere har den intellektet og de holdningene som han besitter, skryter Jan Åge Fjørtoft.

            Selv om Winsnes har slitt med å få fast på laget både under Arne Erlandsen, Uwe Rösler og nå sist Tom Nordlie, så verdsettes han like fullt høyt i Lillestrøm-ledelsen og miljøet ellers. Nå er 31-åringen inne i sitt siste kontraktsår, og vil helst fokusere på seriestarten framfor framtidige jobbtilbud.

            Vil på laget
            – Jeg ønsker å spille aktivt i noen år ennå, og i år er det som spiller jeg ønsker å bli vurdert – ikke som eventuelt kommende ansatt, sier Winsnes.
            Han synes uansett det er hyggelig å få slike ord som det Jan Åge Fjørtoft karakteriserer han med. Winsnes innrømmer også at de første løse samtalene har funnet sted.
            – Det er ikke kommet til noe konkret ennå, sier han.
            Nylig gikk ledelsen i Vålerenga ut og sa at de ønsket å tilby Freddy dos Santos en jobb innen klubben etter at hans karriere var over.
            Nå kan også Winsnes få en slik jobblovnad.

            Siviløkonom
            – Nå gjelder det å konsentrere seg om seriestarten. Jeg ønsker som alle andre å komme på laget, sier Johan Petter Winsnes til Romerikes Blad.
            Han vurderes først og fremst som høyreback av trener Tom Nordlie, og dermed kan veien inn på laget bli lang. Dan Anton Johansen ser ut som en sikker starter, og Nordlie har også alternativet med å kjøre Anders Rambekk ut på backen.
            På spørsmålet om hva slags stilling Winsnes kan bli tilbudt, er Fjørtoft mer vag:
            – En klubb som LSK har alltid prosjekter for hvordan man skal bli bedre på og utenfor banen. Johan Petter innehar de verdier vi trenger i det arbeidet, mener manageren.
            31-åringen, som ble hentet fra Moss av Arne Erlandsen i 2002, er snart ferdig utdannet siviløkonom.

            Kommentar

            • brisbane-kanaris
              Seniormedlem
              Myklebust Light
              • Aug 2006
              • 595

              #26
              fra http://www.rb.no/lsk-magasinet/article2700736.ece
              KYLLING OG KONGE: Espen Søgård (t.h.) ble sist, mens Arild Sundgot vant LSKs femkamp på treningsleiren. FOTO: ESPEN SOLBAKKEN
              Søgård ble påskekylling

              ESTEPONA:
              Espen Søgård tapte LSK-konkurransen og ble kylling.
              Av Espen Solbakken
              Publisert 05.04.2007 - 14:32 Oppdatert 05.04.2007 - 14:33

              Se større bilde
              KONKURRANSESJEF: Erlend Slokvik ropte opp vinneren og taperen. FOTO: ESPEN SOLBAKKEN

              Espen Søgård ble påskekylling og måtte ta på seg den rosa tapertrøya, mens Arild Sundgot vant LSK-spillernes uhøytidelige femkamp-konkurranse under treningsleiren i Estepona.
              Lang konkurranse

              Torsdag ble konkurransen, som har pågått i flere dager, avsluttet med de to siste øvelsene. Gjennom hele den siste uka har fysisk trener, Erlend Slokvik, sirlig ført listene som i går ble presentert på felleslunsjen på hotellet.
              Søgård maktet ikke å score nok poeng på avslutningsdagen og endte sist. Arild Sundgot ble sist på 100-meteren torsdag, men snek seg til en tredjeplass da det gjaldt å legge ballen inne i sirkler fra 20 meters avstand.
              Sundgot konge

              Dermed vant han også den gule LSK-trøya med påskriften ”KONGE” på ryggen.
              På de neste plassene på sammenlagtlista bak Sundgot – henholdsvis ett og to poeng bak - fulgte Tore Andreas Gundersen og Kasey Wehrman. Rett bak pallen var Simen Brenne og Pål Strand.
              Anders Rambekk hadde kyllingtrøya før siste dag, men ble strøket på grunn av at han ikke greide å løpe 100-meter på grunn av lårskaden. Også Viktor Bjarki Arnarson ble utelukket sammenlagt på grunn av skade.

              Kommentar

              • brisbane-kanaris
                Seniormedlem
                Myklebust Light
                • Aug 2006
                • 595

                #27
                fra http://www.rb.no/lsk-magasinet/article2700740.ece
                Foto Espen Solbakken
                Kakefest for Johnsen

                ESTEPONA:
                Erland Johnsen ble 40 år.
                Av Espen Solbakken
                Publisert 05.04.2007 - 14:36 Oppdatert 05.04.2007 - 14:37

                LSKs spillerutvikler, Erland Johnsen, fylte 40 år på skjærtorsdag og ble overrasket med kake under lunsjen på hotellet Estepona Palace.
                Den tidligere Chelsea-proffen er ny i LSKs støtteapparat, men har allerede rukket å bidra med mye inn i spillergruppen.
                Han nyter stor respekt blant gutta, ikke minst på grunn av sin store, aktive spillerkarriere.

                Kommentar

                • Lars
                  Seniormedlem
                  Hjelp, skaff meg et liv!
                  • Feb 2004
                  • 6156

                  #28
                  Foto Roar Grønstad RB-sporten mener Heinz Müller har vært LSKs beste spiller under treningsleieren på Marbella.
                  Müller topper Marbella-børsen

                  ESTEPONA:
                  Langfredag reiser Lillestrøm hjem fra Marbella til Åråsen for å gjøre de siste forberedelsene til serieåpningen mot Fredrikstad 9. april.
                  Av Espen Solbakken
                  Publisert 05.04.2007 - 21:06 Oppdatert 05.04.2007 - 21:11
                  Tips en venn om denne saken
                  Skriv ut denne siden


                  Se større bilde
                  RB-sportens Espen Solbakken har fulgt de siste LSK-forberedelsene på Marbella og vurderer her hver enkelt spiller. FOTO: Lisbeth Andresen

                  BILDESERIE

                  RB-sportens
                  Marbella-børs


                  Les alle vurderingene! Bildesamling




                  Og det kan kanskje være greit å komme hjem til litt svalere luft, for det er lenge siden det har vært så grinete på feltet som det var skjærtorsdag. Spillerne kranglet om de fleste dommeravgjørelsene, og det var åtte-ti reale verbale krangler.
                  I tillegg holdt Arild Sundgot og Kasey Wehrman på å fly på hverandre etter angivelig en høy albue fra australieren. Eirik Bertheussen terget deretter på seg vanligvis sindige Khaled Mouelhi, så de fleste fy-ordene i både det norske, engelske og franske vokabularet ble tatt i bruk.
                  Kanskje var det konsekvensene av et stigende tenningsnivå vi så? Muligens er aggressiviteten også et resultat av at tålmodigheten av kun trening og treningskamper er i ferd med å renne ut.
                  Romerikes Blad har fulgt hvert eneste spark på ballen på baneanlegget utenfor Marbella. Det har vært to treningskamper (Racing Portuense 2-2 og Lyn 3-0) samt to daglige treninger, hvorav den første har vært ren fotball- og spillestiløkt.

                  Her er RB-sportens vurdering av 22-mannstroppen tre dager før seriestart!

                  Kommentar

                  • Lars
                    Seniormedlem
                    Hjelp, skaff meg et liv!
                    • Feb 2004
                    • 6156

                    #29
                    Selve vurderingene finner man i denne bildeserien:

                    Kommentar

                    • RSP
                      Moderator
                      • Aug 2004
                      • 10498

                      #30
                      ABC Nyheter

                      Supportermeninger før sesongstart

                      LSK Tilgir aldri «Bergomi»



                      På Åråsen glemmer man ikke spillere som forlater «Fula» til fordel for andre lag i Tippeliagen. - En gang en sviker, alltid en sviker, sier Kanarifansen til ABC Nyheter.


                      Tekst: Geir Råve
                      Fredag, 6.04.07 kl. 11:44
                      Oppdatert: fredag, 6.04.07 kl. 10:46

                      Supporterne er av mange sett på som lagets «tolvte mann». I med- og motgang skal de støtte laget de har i sine hjerter. Trenere rundt om gir ofte fotballfansen mye av æren når laget vinner kamper, og mange spillere har uttalt at de gruer seg til å spille på spesielle stadion, nettopp på grunn av motstanderlagets harde kjerne.
                      Hver dag frem mot seriestart gir ABC Nyheter et Tippeligalags supporterklubb mulighet til å komme med noen betraktninger før sesongen starter 9. april.
                      I dag tar vi for oss Lillestrøms supporterklubb, Kanarifansen.

                      Dette mener ABC Nyheter om Kanarifansen:
                      Supporterne høres godt på Åråsen. Ikke mange synger så mye og så høyt som det Kanarifansen gjør når LSK spiller kamper. De gir de gul-svarte en unison støtte.
                      Mye av årsaken er at lyden bærer godt på Åråsen. En intim stadion gir ekstra tyngde lydmessig når tilropene til aktørene på banen brøles fra tribunen. I tillegg har Kanarifansen tatt i bruk trommer på Åråsen, og flere supportersangene er inspirert av italiensk og spansk fotball. Det at Kanarifansen ikke bare henter sanger fra engelsk fotballgirgir dem et særpreg blant supporterne i Norge.

                      Om vi skulle gitt fansen terningkast ville vi landet på en 5-er. I våre øyne matches Kanarifansen kun av en supportergruppe i Norge.

                      Pressetalsmann Petter Olafsson svarer på vegne av Kanarifansen.

                      1- Hvilken plass havner dere på i år?
                      Vi havner på tredje plass, selv om jeg akkurat satt 1000 kroner på Lillestrøm som seriemester.

                      2 - Hvem er klubbens viktigste spiller?
                      Vi er heldigvis i den posisjonen at vi ikke er avhengige av en bestemt spiller, så her er alle like viktige.

                      3 - Hvilken nykommer virker mest spennende i laget?
                      Simen Brenne. Kom fra Fredrikstad for 7.5 mill, og da er du bare mest spennende. Sånn er det bare.

                      4 - Hvem av de forsvunne spillerne vil bli mest savnet?
                      Robert Koren. Denne lar jeg stå ukommentert.

                      5 - Hvilken spiller i Tippeligaen skulle dere helst hatt på laget deres?
                      Vi vil ha en sjef. Så hvis du får en sympatisk versjon av enten Martin Andresen eller Vidar Riseth, så tar jeg det.

                      6 - Hvem av årets trenere får første sparken?
                      Stig Inge Bjørnebye

                      7 - Hvem er Tippeligaens mest usympatiske spiller?
                      Andre Bergdølmo. En gang en sviker, alltid en sviker.

                      8 - Slik tror Kanarifansen årets tabell ser ut ved sesongslutt.
                      Vi er ikke videre interessert i å sette opp tabeller med en masse lag.
                      Vi kommer på tredje, og Vålerenga på siste, det får holde.
                      Les andre supportermeninger her.

                      På Åråsen glemmer man ikke spillere som forlater «Fula» til fordel for andre lag i Tippeliagen. - En gang en sviker, alltid en sviker, sier Kanarifansen til ABC Nyheter.

                      Kommentar

                      • holmiz
                        The kjøkken-kanariz
                        Hjelp, skaff meg et liv!
                        • Apr 2006
                        • 6064

                        #31
                        MIDTPUNKT: Halvannen måned gamle Zinedine er midtpunkt hos familien Mouelhi. Mens Khaled skal spille seg inn på LSKs midtbane, har kona Noussa nok å gjøre med gutten som kanskje skal bli like god som navnebror Zinedine Zidane. FOTO: LISBETH ANDRESEN
                        Nå smiler livet til Mouelhi

                        LILLESTRØM:
                        I fjor slet han med lite spilletid og problemer med å finne seg til rette i norsk fotball. I dag smiler livet til Khaled Mouelhi.

                        Av Per Kristian Torvik
                        Publisert 06.04.2007 - 12:00 Oppdatert 06.04.2007 - 12:24

                        – Det er på tide at jeg viser alle i LSK og supporterne hva jeg står for som spiller, sier Khaled.
                        For ham og kona Noussa er ni uker gamle Zinedine midtpunkt i Dampsagveien i Lillestrøm.
                        – Å ha familien rundt meg er viktig for det jeg kan prestere på banen. Med en liten gutt blir livet utenom fotballen naturligvis helt annerledes. Det er bra for meg.
                        Kulturkollisjon

                        Å gå fra tunisisk til norsk fotball er en kulturkollisjon som skaper problemer for en spiller. Det har Khaled Mouelhi fått erfare.
                        – Jeg merker at det går bedre og bedre. 4-3-3 var helt ukjent for meg før Tom Nordlie kom. Nå har jeg begynt å like det.
                        Mens Nordlie vred seg i hodet fordi han ikke gjorde jobben som han skulle i flere treningskamper, fikk han applaus av spillergruppa etter videogjennomgang av kampene mot Rosenborg og Vålerenga på La Manga.
                        Tviler ikke

                        Ben Ghassen er tunisier som bor i Norge og kjenner både norsk fotball gjennom engasjement i Skeid og jobb på idrettshøgskolen. Han tviler ikke på at Mouelhi vil mestre kravene til Tom Nordlie.
                        – Khaled har alltid vært vant til å være en lederfigur på de tunisiske landslagene i aldersbestemt fotball. Han er taktisk meget klok, men blir litt frustrert når han ikke mestrer det helt. Men det kommer. Det er jeg overbevist om.
                        Før treningen startet i januar var han aktuell som sentral midtbanespiller. Nå er han like aktuell som indreløper.
                        – Jeg foretrekker å spille sentralt. Men jeg liker også den andre rollen. Jeg vet at det er en skarp konkurransen om å få spille i LSK. Jeg skal jobbe hardt for å vise at jeg er god nok for laget, sier Khaled Mouelhi.
                        Til serieåpningen mot Fredrikstad er han en av de første trener Nordlie plukker ut. Siden Simen Brenne soner karantene starter han den kampen som indreløper.


                        Kilde:http://www.rb.no/lsk-magasinet/article2701444.ece
                        Hilsen Anders

                        Och det känns som när vi kom hit, till möjlighetens land
                        Du kan följa mina spår hem, Columbus var mitt namn

                        Kommentar

                        • RSP
                          Moderator
                          • Aug 2004
                          • 10498

                          #32
                          RB

                          FYLLES OPP: Billettene til serieåpningen mot Fredrikstad 2. påskedag går unna. FOTO: SCANPIX

                          Over 9.000 solgt

                          Billettene til serieåpningen mot Fredrikstad selges unna.

                          Av Morten Svesengen
                          Publisert 06.04.2007 - 16:12 Oppdatert 06.04.2007 - 16:23


                          Det er fortsatt plasser igjen til dem som ønsker å se årets første seriekamp på Åråsen 2. påskedag. Men forhåndssalget tyder på at det vil bli nærmest utsolgt før kampstart mandag klokka 18.00.
                          Fredag var over 9.000 billetter solgt til seriepremieren. Åråsens kapasitet er i underkant av 12.000.

                          LSK har som mål å sette publikumsrekord denne sesongen. Målet er å ha 9.500 tilskuere i snitt på de 13 hjemmekampene. Klubbrekorden ble satt i fjor da 8.616 tilskuere i gjennomsnitt så Åråsen-kampene.
                          LSK har de siste 10 dagene forberedt seg til seriestart i spanske Marbella. Fredag kommer laget hjem. Etter en fridag lørdag, møtes spillerne til en siste trening før Fredrikstad-kampen søndag formiddag.

                          Forutsatt at Anders Rambekk blir meldt spilleklar etter sin lårskade, vil LSK-trener Tom Nordlie stille med følgende 11'er mandag:

                          Heinz Müller – Dan Anton Johansen, Anders Rambekk, Frode Kippe, Shane Stefanutto – Espen Søgård, Kasey Wehrman, Khaled Mouelhi – Bjørn Helge Riise, Olivier Occean, Magnus Myklebust.

                          Kommentar

                          • vollafugl
                            Seniormedlem
                            Myklebust Light
                            • Dec 2006
                            • 978

                            #33
                            Aftenposten- Alt om første serierunde

                            Lillestrøm -Fredrikstad 9 april 18.00


                            Lillestrøm har historisk godt tak på Fredrikstad i eliteserien. De har vunnet 10 av de 18 siste oppgjørene lagene imellom. Fire har endt uavgjort, og kun fire har endt med FFK-seier. Total målforskjell på 18 kamper er 31-14 til Lillestrøm.
                            Ikke et eneste av de 18 siste oppgjørene mellom disse lagene har endt målløst.
                            Fredrikstad har ikke vunnet et eneste av de 10 siste oppgjørene mellom lagene i eliteserien. Sist FFK slo Fugla var i oktober 1981. FFK vant da 1-0. Det var også det siste oppgjøret der Lillestrøm ikke scoret på FFK i et eliteseriemøte.
                            Lillestrøm har scoret minst ett mål i sine siste 27 hjemmekamper i eliteserien. Sist gang de gikk målløse av egen bane var 17 oktober 2004 mot Bodø/Glimt. Den kampen endte 0-0.
                            Klubbrekorden til Lillestrøm er å score mål i 28 hjemmekamper på rad. Det har skjedd to ganger. Mellom 1976 og 1979, og mellom 1991 og 1994. Scorer de mot Fredrikstad i serieåpningen tangerer de altså rekorden sin for tredje gang.
                            Rekorden på antall hjemmekamper med scoret mål for hele eliteserien har Rosenborg. De scoret i 38 hjemmekamper på rad, fra mai 1997 til april 2000.
                            Fjorårets cupvinner FFK har scoret minst ett mål i sine siste 13 eliteseriekamper. Sist de ikke scoret var borte mot Rosenborg 16 juli 2006.
                            FFKs klubbrekord i påfølgende eliteseriekamper med scoring kom mellom april 1963 og mai 1964. Da scoret klubben i 20 påfølgende kamper.
                            Lillestrøm har mistet begge sine mestscorende spillere fra fjorårssesongen. Robert Koren scoret 10 mål, og Michael Mifsud puttet 11 mål. De to til sammen scoret 47,7 % av alle Lillestrøms mål sist sesong. (21 av 44 mål)
                            LAGENE/I FJOR/DOMMER:
                            Lillestrøm: Simen Brenne suspendert etter det røde kortet han pådro seg i treningskampen mot Rosenborg i februar. Pål Steffen Andresen er ikke klar til seriestart.
                            Fredrikstad: Anders Grönhagen må klare seg uten Raymond Kvisvik, Christian Berg, Trond Erik Bertelsen og Brian West. Derimot kan det se ut som om Anders Prytz og Raio Piiroja kan rekke kampen mot Lillestrøm. Sistnevnte får først beskjed over påske.
                            Tilsvarende kamp i fjor: 1-1
                            Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

                            Kommentar

                            • holmiz
                              The kjøkken-kanariz
                              Hjelp, skaff meg et liv!
                              • Apr 2006
                              • 6064

                              #34
                              Lillestrøm på rekordjakt

                              Her er alt du ikke trenger å vite før første serierunde!

                              Av Roy Kvatningen
                              Nettavisen elsker både fotball og statistikk - og hva er da mer naturlig enn å kombinere dette?
                              En av de mest interessante og aktuelle statistikkene tilhører Lillestrøm, som har scoret i 27 hjemmekamper på rad. Scorer romerikslaget også mot Fredrikstad i første serierunde, tangeres klubbrekorden.
                              Tippeligaen 2007 sparkes i gang mandag klokken 18.00. Fem kamper starter da, mens seriemester Rosenborg møter Viking i Stavanger med avspark klokken 20.00. Oppgjøret mellom Stabæk og Brann avslutter første serierunde tirsdag.

                              ---


                              Lillestrøm - Fredrikstad
                              Avspark: 9. april 18.00
                              >Lillestrøm har et godt tak på FFK i Tippeligaen med ti seirer på 18 møter, og bare fire tap. Målforskjellen er 31-14 i Lillestrøms favør.
                              >Disse lagene har aldri spilt 0-0 mot hverandre i Tippeligaen.
                              >Forrige gang Fredrikstad vant borte mot Lillestrøm var 18. oktober 1981. Det var også forrige gang de holdt nullen.
                              >Lillestrøm har scoret i sine 27 siste hjemmekamper i Tippeligaen. Forrige gang klubben gikk målløs av Åråsen-matta var mot Bodø/Glimt 17. oktober 2004. Klubbrekorden er 28 kamper.
                              >Rekorden i Tippeligaen tilhører Rosenborg. De scoret i 38 hjemmekamper på rad fra mai 1997 til april 2000.
                              >Cupmester Fredrikstad har scoret i sine 13 siste seriekamper. Klubbrekorden er 20 kamper og ble satt fra april 1963 til mai 1964.
                              >Lillestrøm har mistet sine to giftigste spillere. Michael Mifsud scoret 11 mål og Robert Koren 10. Sammen stod de for 47,7 prosent (21 av 44) av alle Lillestrøms mål forrige sesong.



                              Resten av artikkelen er her:
                              Hilsen Anders

                              Och det känns som när vi kom hit, till möjlighetens land
                              Du kan följa mina spår hem, Columbus var mitt namn

                              Kommentar

                              • Kay
                                Seniormedlem
                                Myklebust Light
                                • Jan 2004
                                • 763

                                #35
                                Vi kan vinne gull



                                Det hevder i alle fall Tom Nordlie. Nettavisen tror det blir andreplass.

                                I fjor ble Lillestrøm tippet som seriemester av de fleste eksperter. Etter en sterk vårsesong var det imidlertid full stopp Lillestrøm utover høsten, som til slutt endte på en skuffende fjerdeplass. Etter det har de mistet treneren, samt to av lagets viktigste spillere. Rösler er erstattet med Nordlie og et nytt spillesystem, Koren og Mifsud er erstattet med Brenne og Essediri.
                                Godt nok til at Lillestrøm kan klatre på tabellen?
                                Nettavisen mener ja.
                                Tom Nordlie ble genierklært i Stavanger etter å ha reddet Viking fra det sikre nedrykk, og tross åtte troféløse år som trener, er han likevel en av Norges mest anerkjente og kompetente trenere. Kontroversiell, ja vel, men med evne til å bringe glød og tro på suksess inn i et lag - spesielt på kort sikt.
                                Det kan være gull verdt for Lillestrøm, sultefôret på edelt metall som de er.
                                - Hvis man ser på spillestallene, er det i alle fall to lag som er bedre enn oss. Jeg synes faktisk Brann har den beste stallen, men Rosenborg blir selvfølgelig også veldig gode i år.
                                - Målet vårt er gull innen tre år, men vi er et av fem-seks lag som kan vinne gull i år, sier Tom Nordlie, som gleder seg voldsomt over den utviklingen laget hans hadde sin første treningsøkt i begynnelsen av januar.
                                Tettet bakover
                                Vinterens treningskamper har vært av ymse kvalitet, men tatt i betraktning at Lillestrøm i moderne tid konsekvent har kjørt 4-4-2, men nå har endret systemet til 4-3-3, så er resultatene totalt sett mer enn respektable. I kun to av kampene har man sluppet inn spillemål, og mot Vålerenga på La Manga tok LSK-spillerne på seg fintøyet og parkerte vinterens beste, norske lag nederst i garasjen.
                                Sånne kamper gjør mye med selvtilliten, og like før seriestart virker Åråsen-gjengen som den største trusselen til et nytt seriegull for Rosenborg. Og hvis fjorårets store skuffelse blir årets store overraskelse, så kan det ende opp med fotofinish mellom trønderne og Lillestrøm:
                                I vinter har nemlig Olivier Occean vist glimt av de egenskapene som fikk Lillestrøm til å hoste opp åtte millioner kroner for canadieren for halvannet år siden.
                                Målene har riktignok ikke haglet inn, men det er en mer harmonisk og selvsikker Olivier Occean Lillestrøm har hatt på treningsfeltet i vinter. Når han er i form, er han kanskje den spissen i Norge med størst potensial:
                                Harmonisk Occean
                                Hurtig, gjennombruddssterk, hardtskytende, og samtidig et bra oppspillpunkt, med en anstendig teknikk. I Odd var han en murbrekker, og scoret mål i annenhver kamp – 22 mål på 46 seriekamper. Etter en lovende vintersesong, samt fem mål i begynnelsen av sesongen, stoppet det imidlertid brått opp i vårsesongen 2006. Fra slutten av mai til begynnelsen av november scoret ikke millionspissen et eneste mål, en periode på fem og en halv måned.
                                Nå hevder han selv at han funnet tilbake til «sitt gamle jeg».
                                - Jeg føler det har løsnet mentalt, og jeg er mer harmonisk nå, sa Occean til Nettavisen på La Manga i februar.
                                Skulle Occean likevel ikke levere, står tidenes målkonge i Lillestrøm, Arild Sundgot, klar til å ta over. Han har ikke de samme ekstremferdighetene, men i sine åtte siste sesonger på Åråsen har ballen trillet inn jevnt og trutt. I Arild Sundgot vet man hva man får, en kriger med sin største forse i luftkrigene – en genial innhopper som river og sliter og gir alt innenfor motstanderens sekstenmeter for en vital scoring i sluttsekundene.
                                På flankene går det mot to spillere som begge har minimalt med erfaring i de posisjonene. Magnus Myklebust synes selvskreven på venstresiden etter en god vinter med flere mål, og har hurtigheten til å passere de fleste høyrebacker. På motsatt side trodde man lenge at Karim Essediri ville få plassen, men etter svingende prestasjoner etter overgangene til Lillestrøm, er det i stedet duket for Bjørn Helge Riise. Midtbanespilleren har slitt foran motstandermålet, men hadde i yngre dager en god skuddfot som han nå håper å få børstet støv av.
                                Midtbanen må levere
                                Likevel er det midtbanen som i større grad må levere mer foran motstandermålene, skal Lillestrøm være med i toppen i år.
                                - Jeg scorer for lite mål, innrømmer Kasey Wehrman overfor Nettavisen.
                                Dette samme burde - og ville - Khaled Mouelhi og Espen Søgård også ha sagt, hadde vi spurt dem. Trioen slåss om to ledige plasser på midtbanen, men i sekstenmeteren slåss de tilsynelatende altfor lite:
                                De tre midtbanespillerne spilte totalt 51 seriekamper for LSK i fjor, men nøyde seg med to mål, noe som ikke er godt nok. Simen Brenne, det sikreste midtbanekortet LSK har, er garantisten for at det vil komme mål bakfra i år også, men å erstatte tomrommet etter Robbie Koren vil uansett bli tøft for østfoldingen.
                                Til tross for at Lillestrøm har lett etter en forsvarsspiller siden Uwe Röslers siste dager, og det fortsatt er et prioritert område på Åråsen, er det faktisk forsvaret som har imponert mest i vinterens treningskamper.
                                Otto holder nullen
                                Otto Fredrikson har ikke sluppet inn et eneste mål i sine kamper i vinter, og kan dermed bli mer enn bare en trussel for Heinz Müller denne sesongen. I trioen Stefanutto, Kippe og Rambekk har LSK tre landslagsspillere, riktignok uten den ekstreme farten, men masse rutine. Rutine har også Dan Anton Johansen på høyrebacken, som ikke levde opp til forventningene da han kom til Åråsen forrige sommer.
                                Nå har imidlertid dansken fått mye skryt av Tom Nordlie for sin innsats i vinter.
                                - En ledertype, mener LSK-treneren, som har etterlyst akkurat en slik en på Åråsen. Akkurat der ligger likevel det som både kan bli Lillestrøms forse og deres akilleshæl. Laget er jevnt godt besatt, og har en bred stall uten primadonnaer. Samtidig mangler de også den store lederen som står frem og løfte laget når motgangen kommer. 13 poeng var det Lillestrøm tapte i sluttminuttene i fjorårssesongen. Hadde de poengene kommet inn på kontoen, hadde Lillestrøm vært seriemestre i fjor. Steven Gerrard blir neppe Lillestrøm-spiller i 2007, men det er en slik spiller og type Lillestrøm sårt trenger for å ta det siste skrittet opp ditt de ønsker å være:
                                På toppen.
                                Antatt førsteellever for Lillestrøm i 2007:
                                Müller; Johansen – Kippe – Rambekk – Stefanutto; Søgård – Wehrman – Brenne; Riise – Occean – Myklebust.
                                Styrker:
                                * Bred stall, dobbeldekning på nær sagt alle plasser
                                * Ny trener, ny glød, stor interesse
                                * Tippeligaens kanskje mest talentfulle spiss. Murbrekker Olivier Occean kan få en ny vår med nytt system
                                Svakheter:
                                * Mange sterke personligheter i trenerteam og administrasjon. Hvordan takler man en eventuell motgang?
                                * Manglet ledertyper som sto frem på banen da motgangen kom i fjor. Heller ingen naturlige ledertyper i de nye spillerne
                                * Tar tid før det nye systemet setter seg

                                Kommentar

                                • RSP
                                  Moderator
                                  • Aug 2004
                                  • 10498

                                  #36
                                  RB

                                  Svenskene i LSK

                                  Ti svensker har spilt i LSK.

                                  Publisert 07.04.2007 - 11:20

                                  Det startet med Dennis Schiller i 1987. Christoffer Andersson er den forløpig siste svensken i LSK:

                                  Dennis Schiller 1987-1996
                                  Peter Hedman 1988-1989 og 1994-1995
                                  Thomas Johansson 1991
                                  Patric Karlsson 1993-1994
                                  Magnus Kihlberg 1997-2003
                                  Magnus Kihlstedt 1997-1998
                                  Jörgen Wålemark 1997
                                  Magnus Powell 2000-2005
                                  Andreas Haddad 2005-2006
                                  Christoffer Andersson 2004-2006

                                  Kommentar

                                  • RSP
                                    Moderator
                                    • Aug 2004
                                    • 10498

                                    #37
                                    RB

                                    MEST PROFILERT: Dennis Schiller (t.v.) og Magnus Kihlberg er de to svenskene med lengst fartstid i Lillestrøm SK. FOTO: VEGARD FLEMMEN VAAGBØ

                                    Et svenskefritt LSK

                                    ÅRÅSEN:

                                    For første gang etter at Dennis Schiller lekte seg inn Åråsen-porten, starter LSK en sesong uten en eneste svenske i stallen.

                                    Av Espen Solbakken
                                    Publisert 07.04.2007 - 11:21 Oppdatert 07.04.2007 - 12:09

                                    Og fremdeles – etter mange svensker inn og ut av Lillestrøm-stallen – er det nettopp Schiller som har etterlatt seg de dypeste avtrykkene.
                                    Samarbeidet med Jan Ove Pedersen på høyrekanten har ennå til gode å bli matchet i Lillestrøm, og det er vel egentlig bare Even Pellerud som kan svare på hvorfor Schiller (i dag fylt 41 år) ble moldenser etter 1996-sesongen. 207 seriekamper, 43 cupkamper og 18 europacupopptredener forsvant da Pellerud ba Schiller'n om å pakke bagen for siste gang.
                                    Men det forsvant også noe mer; sportslig ble alle overlapp'ene, alle innleggene, de målgivende pasningene, tunnelene og hoftevrikkene borte. Men i samme åndedrag røk også alle vitsene, de gode historiene og et unikt publikumstekke.

                                    Mer svensk
                                    Men Schiller hadde utvilsomt gjort nok riktig til å opprettholde svenskehandelen på et anstendig nivå. For da Schiller forsvant, kom umiddelbart trioen Magnus Kihlberg, Magnus Kihlstedt og Jørgen Wålemark motsatt vei.
                                    Ved siden av Schiller, er det Kihlberg av svenskene som har holdt ut lengst. Ironisk nok havnet han i likhet med Schiller av alle steder i Molde. Den dårlig skjulte hemmeligheten var at han var lei Arne Erlandsen.
                                    Men det var ikke verre enn at han tre år senere gikk fra Molde til Erlandsens nye klubb, IFK Göteborg (som også var Dennis Schillers moderklubb).
                                    Kihlberg ville nemlig hjem etter ni år i Norge. Det fikk være Norge, men den uforståelige sirkelen ble sluttet da han nylig signerte for Aalesund, naboklubben til Dennis Schillers nye hjemsted, Molde (nå Adecco).

                                    Powell dyrest
                                    I skyggen av Schiller spilte andre svensker som Peter Hedman, Thomas Johansson (5 kamper i '91) og Patric Karlsson. Ingen av dem spesielt dyre og ingen spesielt gode.
                                    Dyrt ble det plutselig i år 2000 da Magnus Powell satte ny overgangsrekord med en prislapp på 3,5 millioner kroner. Han kom fra Helsingborg med en bedre innstilling enn helse.
                                    Stor og kraftig var han den rake motsatsen til Christoffer Andersson i 2004, et av de siste innkjøpene Arne Erlandsen fikk gjøre i sitt regime. Han kom gratis fra Helsingborg..
                                    Og med Anderssons Hannover-exit i fjor sommer stopper LSKs svenskehistorien, i hvert fall hopper den over et kapittel.

                                    Kommentar

                                    • sparwasser
                                      Seniormedlem
                                      Hjelp, skaff meg et liv!
                                      • Jun 2005
                                      • 3185

                                      #38
                                      Opprinnelig skrevet av RSP
                                      Svenskene i LSK

                                      Ti svensker har spilt i LSK.

                                      Publisert 07.04.2007 - 11:20

                                      Det startet med Dennis Schiller i 1987. Christoffer Andersson er den forløpig siste svensken i LSK:

                                      Dennis Schiller 1987-1996
                                      Peter Hedman 1988-1989 og 1994-1995
                                      Thomas Johansson 1991
                                      Patric Karlsson 1993-1994
                                      Magnus Kihlberg 1997-2003
                                      Magnus Kihlstedt 1997-1998
                                      Jörgen Wålemark 1997
                                      Magnus Powell 2000-2005
                                      Andreas Haddad 2005-2006
                                      Christoffer Andersson 2004-2006

                                      http://www.rb.no/lsk-magasinet/article2702244.ece
                                      Storscorer og alltid målfarlige Christer Mathiasson
                                      er ikke med oversikten. Spilte 7 seriekamper og 1 cupkamp for fugla i 2001.

                                      Men det har vært flere innom og reist ganske fort ut igjen. Joachim Olsson til dømes.

                                      Kommentar

                                      • sparwasser
                                        Seniormedlem
                                        Hjelp, skaff meg et liv!
                                        • Jun 2005
                                        • 3185

                                        #39
                                        Fra RB:




                                        DEBUT: Mandag er Tom Nordlie for første gang trener for hjemmelaget på Åråsen. FOTO: ESPEN BOLSTAD


                                        Tom Nordlie gleder seg

                                        ÅRÅSEN:
                                        Tom Nordlie ser fram til sin første kamp med Åråsen som hjemmebane.
                                        Av Morten Svesengen
                                        Publisert 07.04.2007 - 20:08 Oppdatert 07.04.2007 - 20:21

                                        Nordlie har vært på Åråsen som bortetrener både med Odd, Vålerenga og Start. Han står bokført med tre tap og en seier. Bare med Odd – i 1999 – klarte han å vinne (1-2).

                                        Lillestrømlingen håper på en langt bedre statistikk som LSK-trener. Forrige sesong tapte LSK to ganger på eget gress (tap for Sandefjord og Tromsø).
                                        – Jeg gleder meg til den første kampen på Åråsen. Håper det blir trøkk fra publikum – og at vi vinner, sier LSK-trener Nordlie.
                                        Fullt hus

                                        Salgstallene før mandagens kamp tyder på at det vil bli nærmest fullt hus i Nordlies hjemmedebut.
                                        Nordlie og laget hans er hjemme etter et vellykket treningsopphold i Spania. Treneren har vært fornøyd med mye av det han har sett. Torsdag kokte det vireklig på LSK-treningen i Marbella.
                                        – En veldig god økt med høyt tenningsnivå. Et godt tegn, mener Nordlie.
                                        På Åråsen ligger et flott gressteppe og venter på årets første seriekamp. Søndag gjennomfører laget den siste treningsøkten før Fredrikstad er motstander.
                                        Taper aldri

                                        Nordlie har god erfaring med seriestarter i Tippeligaen. Fire ganger han har ledet et toppserielag i sesongpremieren, og han har aldri tapt.
                                        Disse resultatene har Nordlie i serieåpningen for Odd, Vålerenga og Start:

                                        1999: Viking-Odd 1-2
                                        2000: Vålerenga-Tromsø 4-1
                                        2005: Start-LSK 3-1
                                        2006: Start-Lyn 0-0

                                        Kommentar

                                        • brisbane-kanaris
                                          Seniormedlem
                                          Myklebust Light
                                          • Aug 2006
                                          • 595

                                          #40
                                          fra http://www.rb.no/lsk-magasinet/article2702810.ece

                                          Kippe raskest igjen?

                                          To sesonger på rad har Frode Kippe scoret serieåpningens raskeste mål.

                                          Publisert 07.04.2007 - 21:29 Oppdatert 07.04.2007 - 22:58


                                          Både i 2005 og 2006 tegnet LSK-kapteinen seg på scoringslista med det raskeste målet i 1. serierunde. Både mot Start og Rosenborg satte han ballen i nettet før fem minutter var spilt. Bare tre ganger tidligere har LSK-spillere scoret raskere mål i serieåpningen.


                                          – Ikke verst det. Det gir vel ganske høy odds om jeg skulle gjøre det igjen. Men det hadde ikke vært meg i mot om det ble en reprise, sier Frode Kippe.
                                          Gjentakelse av resultatene i de to serieåpningene vil ikke midtstopperen ha. Verken mot Start (1-3) eller Rosenborg (3-3), ble det LSK-seier.
                                          – Det er viktig at vi vinner mandag og får en god start på sesongen, sier 28-åringen.
                                          – Bør score fem

                                          Om Kippe ikke skulle klare å score mot Fredrikstad, så er han veldig opptatt av at det blir en del mål på ham i løpet av sesongen.
                                          – Det er viktig at mange bidrar med mål. Selv mener jeg at jeg bør score fem i serien i år, sier Kippe.
                                          Forrige sesong ble det med tre mål på Kippe, og to av dem kom allerede i løpet av de tre første serierundene i april.
                                          Tapte sist i 1998

                                          LSK åpner årets sesong på Åråsen, og det pleier ofte å gå bra når klubben åpner hjemme. Ikke siden Kongsvinger vant serieåpningen på Åråsen i 1998, har LSK tapt en seriestart hjemme.
                                          Slik har det gått i hjemmeåpningene etterpå:
                                          2000: LSK-Molde 1-1
                                          2001: LSK-Bryne 0-0
                                          2002: LSK-Viking 2-0
                                          2003: LSK-Bodø/Glimt 1-0
                                          2004: LSK-Fredrikstad 2-0
                                          2006: LSK-Rosenborg 3-3
                                          PS! To ganger tidligere har LSK spilt serieåpning så tidlig som 9. april. Ved begge anledninger, i 2000 og 2006, spilte LSK uavgjort denne dagen.

                                          Kommentar

                                          Working...