Anders Eriksen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sideversjon per 8. feb. 2024 kl. 12:25 av Sparwasser (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Faksimile av RB 25.08.00

Anders Eriksen (født 8. april 1981) kom til LSK fra Løvenstad som junior. Han har siden spilt for Eidsvold Turn, Frogner, Ull/Kisa, Skjetten SK og Høland.

Anders Eriksen huskes for sin eneste kamp i LSK-drakta. Han kom inn i det 85. minutt på Åråsen i returmøtet mot Glentoran 24. august 2000. Noe av det første han gjorde på banen i UEFA-cupkampen var å takle en Glentorans Alistar McCombe i knehøyde. En takling som utløste utløste et voldsomt håndgemeng mellom nesten samtlige spillere fra begge lag ute på banen. I en kamp med allerede høy temperatur og grinete spillere fikk den belgiske dommeren Eric Blareau nok, og sendte Anders Eriksen i dusjen. LSK-spillerne hadde da vært på banen i mindre enn 5 minutter.

"Jeg var veldig gira, da jeg kom inn. Burde ha trukket meg i stedet for å satse alt i den taklinga. Den var stygg, men hadde det skjedd i 1. omgang, ville jeg neppe ha blitt utvist", fortalte Eriksen til RB. Han la også til: "Hjertet dunket litt ekstra da jeg skulle inn. Jeg kommer fra rekruttstallen og trodde at andre skulle inn før meg. Det var stort, selv om jeg selvsagt kunne ønsket meg et annet utfall. Det ble en kort debut, men heldigvis får det ingen konsekvenser for klubben".

Tar med: Ikke ofte en spiller politi-anmelder en annen, men etter treningskampen mellom Raufoss og Ull/Kisa tidlig i 2009 så Eriksen ingen annen løsning etter å ha blitt skallet ned av Raufoss-spiller. Dommeren i kampen rapporterte også hendelsen inn til kretsen.