Svend Aage Jepsersen: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sparwasser (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
Sparwasser (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''Svend Aage Jespersen''' var en tidligere dansk fotballtrener som kom til Norge allerede i 1948. Tok over som hovedtrener for [[LSK]] i februar 1951. Før LSK hadde han blant annet trent Ørn-Horten og Geithus. EN blid og hyggelig kar, men også svært frittalende. Skal vi si "typisk dansk". Allerede i sitt første intervju med Akershus Arbeiderblad, 12. februar 1951, la han ikke skjul på at tingene kunne gjøres bedre: «Jeg tror nok laget skal bli ganske godt. Men først må vi få frem 17-18 habile spillere - og fremfor alt må det legges større vekt på lagspillet. Individuelt er så vidt mange av guttene brukbare, men egoismen - eller kanskje det er manglende instruksjon som er årsaken - ødelegger helhetsinntrykket. Jeg har latt meg fortelle at Sportsklubbens spillere under treningen i fjor vår løp tur-retur Fetsund, en strekning på 2 mil!», sa han med forferdelse i blikket. «Det er enkelt å regne ut hvor meget fighting Spirit det blir igjen å guttene etter - la oss si 30 slike turer! Det en fotballspiller trenger er å kunne løpe på topp Speed 15-20 m. De milelange treningsturer virker stikk imot hensikten». Jespersen mente at årsaken til norske lag svært ofte viser dårlig vårform er å finne i den feilaktige treningsmåten.   
'''Svend Aage Jespersen''' var en tidligere dansk fotballtrener som kom til Norge allerede i 1948. Tok over som hovedtrener for [[LSK]] i februar 1951. Før LSK hadde han blant annet trent Ørn-Horten og Geithus. En blid og hyggelig kar, men også svært frittalende som ikke la skjul på det han mente. Skal vi si "typisk dansk". Allerede i sitt første intervju med Akershus Arbeiderblad, 12. februar 1951, la han ikke skjul på at tingene kunne gjøres bedre: «Jeg tror nok laget skal bli ganske godt. Men først må vi få frem 17-18 habile spillere - og fremfor alt må det legges større vekt på lagspillet. Individuelt er så vidt mange av guttene brukbare, men egoismen - eller kanskje det er manglende instruksjon som er årsaken - ødelegger helhetsinntrykket. Jeg har latt meg fortelle at Sportsklubbens spillere under treningen i fjor vår løp tur-retur Fetsund, en strekning på 2 mil!», sa han med forferdelse i blikket. «Det er enkelt å regne ut hvor meget fighting Spirit det blir igjen å guttene etter - la oss si 30 slike turer! Det en fotballspiller trenger er å kunne løpe på topp Speed 15-20 m. De milelange treningsturer virker stikk imot hensikten». Jespersen mente at årsaken til norske lag svært ofte viser dårlig vårform er å finne i den feilaktige treningsmåten.   


'''Funfact:''' Jepsersen utviklet sin egen "varme-salve" som ble brukt av fotballspillerne. "Jesper-salven" som den ble kalt ble solgt på Lillestrøm Apotek.
'''Funfact:''' Jepsersen utviklet sin egen "varme-salve" som ble brukt av fotballspillerne. "Jesper-salven" som den ble kalt ble solgt på Lillestrøm Apotek.


[[Kategori:LSKs fotballtrenere|Jespersen, Svend Aage]]
[[Kategori:LSKs fotballtrenere|Jespersen, Svend Aage]]

Sideversjonen fra 27. nov. 2023 kl. 12:00

Svend Aage Jespersen var en tidligere dansk fotballtrener som kom til Norge allerede i 1948. Tok over som hovedtrener for LSK i februar 1951. Før LSK hadde han blant annet trent Ørn-Horten og Geithus. En blid og hyggelig kar, men også svært frittalende som ikke la skjul på det han mente. Skal vi si "typisk dansk". Allerede i sitt første intervju med Akershus Arbeiderblad, 12. februar 1951, la han ikke skjul på at tingene kunne gjøres bedre: «Jeg tror nok laget skal bli ganske godt. Men først må vi få frem 17-18 habile spillere - og fremfor alt må det legges større vekt på lagspillet. Individuelt er så vidt mange av guttene brukbare, men egoismen - eller kanskje det er manglende instruksjon som er årsaken - ødelegger helhetsinntrykket. Jeg har latt meg fortelle at Sportsklubbens spillere under treningen i fjor vår løp tur-retur Fetsund, en strekning på 2 mil!», sa han med forferdelse i blikket. «Det er enkelt å regne ut hvor meget fighting Spirit det blir igjen å guttene etter - la oss si 30 slike turer! Det en fotballspiller trenger er å kunne løpe på topp Speed 15-20 m. De milelange treningsturer virker stikk imot hensikten». Jespersen mente at årsaken til norske lag svært ofte viser dårlig vårform er å finne i den feilaktige treningsmåten.

Funfact: Jepsersen utviklet sin egen "varme-salve" som ble brukt av fotballspillerne. "Jesper-salven" som den ble kalt ble solgt på Lillestrøm Apotek.