Svend Aage Jepsersen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Svend Aage Jespersen var en tidligere dansk fotballtrener som kom til Norge allerede i 1948. Tok over som hovedtrener for LSK i februar 1951. Før LSK hadde han blant annet trent Ørn-Horten og Geithus. En blid og hyggelig kar, men også svært frittalende som ikke la skjul på det han mente. Skal vi si "typisk dansk". Allerede i sitt første intervju med Akershus Arbeiderblad, 12. februar 1951, la han ikke skjul på at tingene kunne gjøres bedre: «Jeg tror nok laget skal bli ganske godt. Men først må vi få frem 17-18 habile spillere - og fremfor alt må det legges større vekt på lagspillet. Individuelt er så vidt mange av guttene brukbare, men egoismen - eller kanskje det er manglende instruksjon som er årsaken - ødelegger helhetsinntrykket. Jeg har latt meg fortelle at Sportsklubbens spillere under treningen i fjor vår løp tur-retur Fetsund, en strekning på 2 mil!», sa han med forferdelse i blikket. «Det er enkelt å regne ut hvor meget fighting Spirit det blir igjen å guttene etter - la oss si 30 slike turer! Det en fotballspiller trenger er å kunne løpe på topp Speed 15-20 m. De milelange treningsturer virker stikk imot hensikten». Jespersen mente at årsaken til norske lag svært ofte viser dårlig vårform er å finne i den feilaktige treningsmåten.

Svend Aage Jespersen var med andre LSKs hovedtrener, da Åråsen ble åpnet 7. juli 1951. Tar med at i 1951 ble LSK slått ut av cupen allerede i 2. runde, da laget tapte 3-4 e.e.o borte mot FK Fremad (Lillehammer). LSK avsluttet 1950/1951 med å bli nummer 2 i 1. divisjon, distrikt 2 - avdeling A, og rykket dermed opp til den nye Landsdelsserien.

Funfact: Jepsersen utviklet sin egen "varme-salve" som ble brukt av fotballspillerne. "Jesper-salven" som den ble kalt ble solgt på Lillestrøm Apotek.