1. divisjon 1950 - 1951. Distrikt 2. Avdeling A

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Merk: 1. divisjon fotball for menn 1950–51 var det nest øverste nivået i norsk herrefotball denne sesongen. Serien besto av 11 avdelinger fordelt på åtte distrikter. Vinnerne av hvert distrikt kvalifiserte seg for kvalifiseringen til Hovedserien 1951–52. Grunnet endringer i seriesystemet var det i enkelte avdelinger et stort antall lag som rykket ned.
Asker vant kvalifiseringskampene mot Geithus, henholdsvis 2-0 borte og 3-0 hjemme, og rykket dermed opp til Hovedserien.

Lag Spilt V U T MF MM MD Poeng
1. Asker 14 10 3 1 39 11 +28 23
2. Lillestrøm SK 14 11 1 2 32 13 +19 23
3. Sandaker 14 7 3 4 21 15 +6 17
4. Drafn 14 8 0 6 29 23 +6 16
5. Kjelsås 14 4 3 7 13 28 -15 11
6. Mjøndalen IF 14 3 2 9 13 22 -9 8
7. Bjørkelangen 14 1 5 8 14 31 -17 7
8. AB 14 2 3 9 12 30 -18 7

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 1

Søndag 6. august, 1950
Lillestrøm SK 4 - 0
(2 - 0)
Kjelsås IL 16:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Høier, IL Spartacus
Tilskuere: 1000

Gunnar Lund Scorte etter 20. minutter 20.'

Gunnar Lund Scorte etter 32. minutter 32.'
Leif Kristiansen Scorte etter 85. minutter 85.'
Leif Kristiansen Scorte etter 86. minutter 86.'


Lillestrøm SK: Hans Kristiansen - Kjell Lund, Johnny Andersen - Ivar Hansen, Ivar Christiansen, Ivar Wahl - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • Akershus Arbeiderblad 07.08.50: "God serieåpning av Sportsklubben. Slo Kjelsås fortjent 4-0". Sportsklubben åpnet seriesesongen med kamp mot Kjelsås på Vigernes i går. Kampen hadde samlet vel 1000 tilskuere. Sportsklubben stilte med det samme laget som satte Freidig utenfor, og selv om Lillestrømsguttene som ventet sikret seg begge poengene og forsåvidt innfridde forventningene, kom ikke lagets spill opp mot det som ble prestert på Fedrelandet sist helg.
  Første omgang ble spilt i hurtig tempo, og hjemmelaget lå godt over. Kjelsås fikk det ikke til å gli i løperekken, som forøvrig fikk for få baller å 'arbeide med. Sidehalvene spilte i forsvar det meste av omgangen, og det ble for mye luft mellom halvene og angrepsrekken. Til tross' for presset gikk det imidlertid hele 20 minutter før Sportsklubben tok ledelsen. Løperekkens broderinger i Kjelsås straffefelt ble et lett bytte for forsvaret som var jevnt godt, og Sportsklubbens første mål var resultatet av en pen soloprestasjon av Gunnar Lund etter innlegg fra Ivar Wahl. Sportsklubbens annet mål kom etter tabbe av keeper i det 33. min., og også denne gangen var det Gunnar Lund som skapte sjansen og laget målet.
  Hjemmelaget lå stort over i annen omgang. Farten ble riktignok redusert betraktelig, og enkelte av spillerne var plaget av varmen, men effektivt var ikke løperekkens spill i denne omgangen heller. Borgersen spilte i stor stil og la de lekreste baller, men sjansene ble dårlig utnyttét. Gunnar Arnesen fant ikke riktig melodien, og Gunnar Lund ble sulteforet av den grunn, og da Odd Karlsen stadig trakk inn i midtfeltet, ble det lett for Kjelsåsforsvaret å demme opp for de utall av angrep som den velspillende halfrekke bygget opp. Kjelsås hadde et blaff midt i omgangen, men løperekken maktet ikke å forsere Sportsklubbens forsvar, og det siste kvarteret fortonet seg som et ensidig press på Kjelsåsmålét. Allikevel så det ut til at kampen skulle ebbe ut uten flere storinger. Men i det 40. minutt kom Leif Kristiansen fri og lobbet ballen i åpent mål, og bare minuttet etter gjentok han bedriften og bedret resultatet til 4-0 ved et velplassert skudd.
  Kjelsås må spille langt bedre enn i går hvis det har tenkt å beholde plassen i 1. divisjon. Forsvaret var ganske godt med keeper og center half som de beste, men sidehalvenes spill lot meget tilbake å ønske. I løperekken var indre høyre primus motor og sitt lags beste spiller.
  Ivar Hansen var Sportsklubbens og banens beste spiller. Ivar Wahl spilte for halv maskin i annen omgang, men fremhevet seg allikevel fordelaktig. I løperekken var Sverre Borgersen og Gunnar Lund de beste. Forsvaret hadde en rolig dag. Dommeren Høier fra Spartacus manglet linje i sine avgjørelser" [1].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 2

Søndag 13. august, 1950
Asker 1 - 2
(0 - 2)
Lillestrøm SK 17:30 - Asker stadion, Asker

Dommer: Thorvald Lindstad, IL Spartacus
Tilskuere: 3000

Willy Fossli Scorte Leif Kristiansen Scorte etter 27. minutter 27.'

Gunnar Lund Scorte etter 30. minutter 30.'


Lillestrøm SK: Hans Kristiansen - Kjell Lund, Johnny Andersen - Ivar Hansen, Ivar Christiansen, Ivar Wahl - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • Gunnar Arnesen er ikke nevnt i avisreferatet, men vi antar at LSK stilte med det samme laget som i serieåpninga. Ingen endringer på laget er nevnt.
 • Akershus Arbeiderblad 14.08.50: "Sportsklubben vant på sin bedre teknikk. Sportsklubben 2 - Asker 1". Seriekampen mellom Asker og Sportsklubben som ble spilt på Askers nye prektige gressbane, var imøtesett med veldig interesse fra publikums side. Asker har jo i den senere tid erobret mange pene skalper, og det var ikke vanskelig å skjønne at hjemmelaget var klar favoritt blant Askerpublikum. Banen i går stillet imidlertid store krav til spillernes teknikk, og Sportsklubben lå langt foran i så måte. Seiren var da også fullt fortjent og burde vært større etter Sportsklubbens ypperlige første omgang.
  Etter at Asker hadde avlagt et par, lynvisitter ved Sportsklubbens mål, tok Lillestrømsguttene hånd om spillet. Sidehalvene dominerte hele midtbanefeltet, og venstresiden i angrepet spilte til sine tider Askerforsvarerne trill rundt. Også Leif Kristiansen var godt opplagt, og glimtvis spilte han som i sine beste kamper. Han fikk imidlertid liten hjelp av sin ytreløper, og angrepet haltet litt av den grunn. Men stort sett var løperrekken god, og laget som sådan ga såvel Askers spillere som publikum en leksjon i teknikk som de sent vil glemme. Men avslutningene sto ikke heller denne gang i stil til det øvrige. Ivar Wahl forsøkte seg riktignok noen ganger, og Gunnar Lund dundret i vei når anledningen bød seg, men helt til det 28. minutt klarte Asker å avverge angrepene. En tverrball fra høyre havnet da hos Gunnar Lund som la pent inn i centrum. Askers centerhalf nådde ballen, men ikke tilstrekkelig til å avverge situasjonen, og Leif Kristiansen som var påpasselig fremme, hadde bare å sette benet til. Da så Sportsklubben 3 minutter senere øket til 2-0 ved Gunnar Lund som skjøt nydelig i motsatt hjørne, forberedte man seg på stor nedsabling. Men så lett gikk det ikke. Askers forsvar, assistert av halvene, slet som helter og klarte å holde Sportsklubbens løpere fra li- vet omgangen ut.
  Annen omgang ble jevnere. Sportsklubben slakket betraktelig av på farten og Askers løperrekke kom bedre i gang. Med indre venstre Kjell Kristiansen som krumtapp spilte laget seg pent frem av og til, men den store susen var det ikke over angrepene. Et stolpeskudd i det 22. minutt satte imidlertid liv i publikum, og dårlig markering ga ytre høyre fritt slag, - men dette til tross lyktes det ikke Asker å score. Sportsklubbens angrep var ikke så vel gjennomført som i første halvdel, og dessverre var det Odd Karlsen som fikk de fleste sjansene. Gunnar Lund skapte imidlertid også i denne omgang et par sjanser, men skuddene gikk over. I det 29. minutt reduserte Asker til 2-1 ved center forward etter at Hans Kristiansen hadde feilregnet et høyt innlegg og scoringen var signalet til større innsats fra begge sider. Sportsklubbens velspillende halver drepte imidlertid de fleste Askerangrep i fødselen, og Sportsklubben var like nær scoring som hjemmelaget i de siste spennende minutter av kampen.
  Asker var ikke på høyde hva teknikken angår. Forsvaret spilte imidlertid solid med center half som den beste, og løperrekken var det i grunnen lite å utsette på. Det laget i første rekke tapte på svakt halfspill. Hele midtbanespillet ble behersket av Sportsklubbens halver, og Askers løperrekke måtte i stor utstrekning arbeide med de høye upresise utspill fra det indre forsvar.
  Sportsklubbens forsvar var godt i første halvtid. Riktignok slapp Kjell Lund vingen for langt fra seg av og til, men han reddet seg ut av knipen med sin hurtighet. Verre var det i annen omgang da Johnny Andersen glemte alt som hette markering. Da var Kjell Lund skadet og måtte spille for halv maskin. Det bedret seg imidlertid mot slutten av kampen. Helt god var bare Ivar Kristiansen som spilte prikkfritt. Både Ivar Wahl og Ivar Hansen spilte i stor stil og har også denne gang sin store andel i seieren. Leif Kristiansen viste også godt spill. Sverre Borgersen ble passet for godt til helt å kunne utfolde seg, mens Odd Karlsen var lagets svakeste spiller. Han fikk intet utrettet i går. Han bør få en pause for å komme ut av den blindgate han for tiden beveger seg i" [2].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 3

Søndag 20. august, 1950
Lillestrøm SK 4 - 2
(0 - 1)
Drafn 15:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Johan Bjørndal, Haga IF
Tilskuere: 1200

Odd Karlsen Scorte etter 56. minutter 56.'

Odd Karlsen Scorte etter 66. minutter 66.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 76. minutter 76.'
Odd Karlsen Scorte etter 85. minutter 85.'

Ole Rasmussen Scorte etter 8. minutter 8.'

Bjørn Thalberg Scorte etter 48. minutter 48.'


Lillestrøm SK: Hans Kristiansen - Hans Hansen, Johnny Andersen - Ivar Hansen, Ivar Christiansen, Ivar Wahl - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • Akershus Arbeiderblad 21.08.50: "Sportsklubben vant, men overbeviste ikke. Sportsklubben 4 - Drafn 2". Det så stygt ut for hjemmelaget på Vigernes i går. Etter Sportsklubbens mange gode kamper i den senere tid, var første omgang litt av en kalddusj for Sportsklubbens tilhengere. Laget lot Drafn ta initiativet etter avspark, og det var gjestene som sto for underholdningen det meste av første halvtid. Drammensguttene skaffet seg da også ledelsen etter 8 min. ved indre høyre som skrudde. en ball pent til side for Hans Kristiansen. Hjemmelaget hadde nok også en del sjanser, men Drafns gode keeper reddet pent de få skuddene som havnet mellom stengene.
  I annen omgang ble rollene byttet. Sportsklubben hadde da fordelen av sol og vind, og det lot til at gjestenes kondisjon ikke hadde tålt påkjenningen av den farten laget satte opp i første omgang. Riktignok åpnet de pent og sikret seg 2-0 før Sportsklubben fant melodien. Målet kom forøvrig etter en brøler i hjemmelagets forsvar, men dermed ble det også for Drammenslaget. Sportsklubben reduserte til 1-1 i det 12. min. ved Odd Karlsen etter pent forarbeid av G. Lund, og bragte balanse i stillingen 10 minutter senere, også nå ved Odd Karlsen etter forarbeid av Ivar Wahl. Hjemmelaget som etter hvert heit hadde overtatt spillet, sikret seg ledelsen i det 32. min. da Ivar Wahls skudd havnet i nettet via Arnesens ben, og Odd Karlsen bedret resultatet til 4-2 fem minutter før full tid.
  Sportsklubbens bedre annen omgang gjorde seiren fortjent. Drafns lag var jevnt, men spillemåten stilte for store krav til indreløperne. Halvene lå kampen igjen nede i forsvaret, og det var indreløperne som måtte samle opp og tilrettelegge angrepene. Da kondisjonen ikke lenger strakk til var løperekkens slagkraft eliminert. Lagets beste spiller var keeper. Ellers fremhevet høyre back og innertrioen seg.
  Sportsklubbens hodeløse forsvarsspill var årsaken til Drafns scoringer, hverken halver eller backer markerte sine motspillere de første 20 minuttene, og hvert eneste angrep skapte vill forvirring i det indre forsvar. Det rettet seg riktignok, men planløsheten kunne ha kostet 2 dyrebare poeng. Det gjorde selvsagt en god del at Kjell Lund satt ring-side, men en reserve burde laget tåle. Allikeyel var det en rekke spillere som individuelt kom godt fra kampen. Ivar Kristiansen var blant dem, og både Ivar Wahl, Ivar Hansen og Gunnar Arnesen viste saker og ting. Sverre Borgersen var imidlertid den som hele kampen igjennom hadde lagspillet for øye og var i går den mest nyttige spiller for laget. Odd Karlsen sto for effekten. 3 scoringer var ikke dårlig. Johan Bjørndal, Haga, var en forsiktig dommer. Et par ganger stoppet han spillet da den forurettede part hadde hatt fordel av at spillet hadde gått sin gang, men kom ellers bra fra oppgaven"[3].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 4

Lørdag 2. september, 1950
Lillestrøm SK 1 - 0
(1 - 0)
Akademisk Ballklubb 17:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Anker Høgden
Tilskuere: 1500

Leif Kristiansen Scorte etter 35. minutter 35.'


Lillestrøm SK: Hans Kristiansen - Kjell Lund, Johnny Andersen - Arne Olsen, Ivar Christiansen, Ivar Hansen - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Rolf Andresen.


 • Akershus Arbeiderblad 04.09.50: "Knepen seir for Sportsklubben. Slo Akademisk Ballklubb 1-0 etter svakt spill". De som hadde valgt å bruke godværet lørdag og søndag til en tur i stedet for å se kampen mellom Sportsklubben og Akademisk Ballklubb har intet å angre på. Kampen ble den svakeste som har vært spilt i 1. div. på Vigernes i år, og til sine tider var den endog kjedelig. Ingen av lagene hang sammen, og avslutningen for de to drabanter til sammen kan telles på en hånd.
  Det endte imidlertid med seier for hjemmelaget, idet Leif Kristiansen scoret for sitt lag 35 minutter ut i første omgang på et vakkert langskudd som skrudde seg i mål tett ved stolpen. Resten av kampens forløp frister ikke til nærmere beskrivelse. A.B. var tross alt bedre lørdag enn sist vi så laget i aktivitet, men allikevel er det langt igjen før akademikerne når gjennomsnittsnivået i sin avdeling. Forsvaret er imidlertid godt, og i den lille lyshårede indre venstre har laget en spiller med evner utover det rent dagligdagse. Innsatsviljen var ellers lagets mest framtredende aktivum.
  Sportsklubben var langt under pari denne gang. I stedet for å spille sitt eget spill ble laget med på den hesblesende løpingen med ballen som A.B. presterte, og banespilet foregikk for en stor del innenfor A.B.s straffefelt. Der tellet vi opp til 5 trekk, men skuddene uteble. De eneste som kom bortimot det en ventet av dem var Leif Kristiansen, Ivar Hansen og det indre forsvar. Arne Olsen som spilte på Ivar Wahls plass var både og, mens Rolf Andersen på ytre venstre viste god forståelse selv om han ikke alltid klarte å gjennomføre det situasjonen krevet. Anker Høgden, Fram, kom pent fra dommervervet [4].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 5

Søndag 10. september, 1950
Mjøndalen IF 1 - 3
(1 - 1)
Lillestrøm SK 15:00 - Gressbanen, Mjøndalen

Dommer: Johan Wilthil, Drammens BK
Tilskuere: 1000

Birger Nilsen Scorte etter 39. minutter 39.' Sverre Borgersen Scorte etter 32. minutter 32.'

(ukjent) Scorte etter 51. minutter 51.' (selvmål)
Leif Kristiansen Scorte etter 57. minutter 57.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Johnny Andersen - Arne Olsen, Ivar Christiansen, Ivar Hansen - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • LSK innledet sesongen med 5 strake seire.
 • Tom Lund ble født denne dagen. Pappa Kjell Lund feiret med å slå Mjøndalen.


 • Akershus Arbeiderblad 11.09.50: "Sportsklubben 3 foran Asker". "Seriekampen mellom Sportsklubben og Mjøndalen i går endte med seir for Lillestrømguttene som dokumenterte for at formen fremdeles holder. 3-1 seiren var fortjent og skaffet laget en ledelse på 3 poeng foran Asker på serietabellen" [5].
 • Akershus Arbeiderblad 13.09.50: "Lillestrøm Sportsklubb seiret 3-1 over Mjøndalen i velspilt match. Gunnar Lund måtte gå av banen etter skade i det 12. minutt i annen omgang" Mjøndalen åpnet i stor fart på hjemmebane søndag og hadde flere farlige visitter ved Lillestrøms mål. Særlig var Mjøndalens venstre ving en spurtsterk og farlig herre som skaffet Sportsklubbens forsvar endel ubehageligheter. Kjell Lund begynte litt svakt, men spilte seg mektig opp og nøytraliserte etter hvert Mjøndalens venstre ving fullstendig. Nå forsvant likesom brodden i Mjøndalens angrep og Lillestrøm overtok mer og mer. I perioden som fulgte var det Mjøndalens indre forsvar som fikk mer enn nok å bestille. Sportsklubbens løpere hadde øyensynlig fått i oppdrag å skyte, for de fyrte av både titt og ofte. Til og med var Ivar Hansen oppe og forsøkte seg. Mjøndalens vakt er imidlertid i ypperlig slag, og det er sjelden en ser bedre målmannsarbeide.
  Etter ca. 30 min. kommer Gunnar Lund fri på venstre, legger en ønskepasning inn i senter hvor Sverre Borgersen setter foten til og Lillestrøm leder med 1-0. Minuttet etter er Gunnar Lund alene med den fremstormende målvakt, men ballen som blir lobbet over ham faller ned på nett-taket. I det 40. min. stopper Lillestrøms forsvar opp for offside, men dommerens fløyte er taus og 1-1 er et faktum.
  I annen omgang er det atter Lillestrøm som angir tonen og leder etter 12 min. med 3-1. Det andre mål etter velvillig assistanse fra en Mjøndøling og det tredje ved et praktskudd fra Gunnar Arnesen. Gunnar Lund blir nu skadet og må forlate banen. Resten av omgangen spiller Lillestrøm med 10 mann.
  Løperrekken blir etter dette haltende og angrepene færre. Et av angrepene var allikevel nær resultert I mål, da Gunnar Arnesens skudd strøk langs innersiden på tverrliggeren.
  Sportsklubbens seier var aldri truet og med 3-1 kunne de forlate banen etter en meget god innsats. Mjøndalen hadde sine beste folk I den gamle erfarne strateg Kåre Hval og venstre back Høybak. Maålvakten Hilmar Knudsen var allikevel dagens mann. Hos Lillestrøm var det også denne venstresiden i angrepet som gjorde seg best bemerket. Til og med Mjøndølingene selv så at det var lenge siden de hadde sett noen bedre. Ivar Hansen spilte også en stor match. For øvrig var Sportsklubbens lag meget jevnt" [6].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 6

Søndag 17. september, 1950
Sandaker 2 - 1
(1 - 0)
Lillestrøm SK 16:30 - Voldsløkka, Oslo

Dommer: Trygve Ihle, Frigg
Tilskuere: 2100

1-0 Ragnar Larsen Scorte

2-1 Per Knudsen Scorte etter 89. minutter 89.'

1-1 Leif Kristiansen Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Johnny Andersen - Arne Olsen, Ivar Christiansen, Ivar Hansen - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Rolf Andresen.


 • Ny publikumsrekord i følge Aftenposten, 2100 tilskuere.
 • Kampen måtte utsettes siden kun to telleapparater var åpnet, og det kom vel 2000 tilskuere.
 • LSKs første tap for sesongen.
 • LSK stilte uten Gunnar Lund som var ute med skade.


 • Akershus Arbeiderblad 18.09.50: "Sportsklubben tapte i går. Sandaker 2 - Sportsklubben 1". Sportsklubbens seiersrekke ble brutt i går, idet laget tapte kampen mot Sandaker. Sandaker lå noe over den første halvtimen og skaffet seg ledelsen ved Ragnar Larsen. Leif Kristiansen bragte imidlertid balanse i stillingen før pause, og det var bare uhellet som hindret Lillestrømguttene skaffet seg en solid ledelse i annen omgang. I stedet ble det Sandaker som scoret omgangens eneste mål" [7].
 • Aftenposten 18.09.50: "Sandaker 2 - Lillestrøm 1". "Sandaker overrasket stort på Voldsløkka i går ved å sende serielederen Lillestrøm hjem med tap på 2-1. Nu var ikke Lillestrømguttene forfulgt av hell i går, for den første halvtimen av annen omgang presset de konstant, men Sandakers forsvar med Olaf Aass, Bjarne Wandås og keeper Oddvar Amundsen i spissen greide takket være sin kolossale innsats å holde buret rent.
  Osloguttene hadde et lite overtak den første halvtimen og tok fortjent ledelsen ved Ragnar Larsen. Kort før pause reduserte Leif Kristiansen for Lillestrøm. Etter pausen var det som nevnt bare Lillestrøm den første halvtimen, men det siste kvarteret kom Sandaker sterkere igjen. 1 minutt før slutt driblet y.h. Per Knudsen pent av sin back og scoret med et fint skudd.
  Kampen var sikkert en stor skuffelse for Lillestrøm, men laget har ennu de beste chanser til avdelingsseieren. Det var ny publikumsrekord, 2100 tilskuere, og Trygve Ihle, Frigg, dømte".

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 7

Søndag 1. oktober, 1950
Lillestrøm SK 2 - 2
(2 - 1)
Bjørkelangen SF 15:30 - Fedrelandet, Fetsund

Dommer: Blomquist, Sørli
Tilskuere: na

Gunnar Arnesen Scorte etter 28. minutter 28.'

Gunnar Lund Scorte etter 44. minutter 44.' (str.)

A. Lunner Scorte etter 20. minutter 20.'

K. Havnaas Scorte etter 70. minutter 70.'


Lillestrøm SK: Hans Kristiansen - Kjell Lund, Johnny Andersen - Fredrik Engelund, Ivar Christiansen, Arne Olsen - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Rolf Wahl, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • LSK scoret like før kampslutt, men målet ble annullert for offside. En svært omstridt avgjørelse.
 • Akershus Arbeiderblad 02.10.50: "Sportsklubben - Bjørkelangen 2-2". Det var så vidt båten bar for Sportsklubben i går. Laget lå riktignok over gjennom store deler av kampen og teknisk var Lillestrøm hedre enn sine motstandere, men Bjørkelangen var det fysisk sterkeste laget og det holdt på å bli avgjørende i går.
  Fedrelandet var oppbløtt av alt regnet. og forholdene kunne derfor ikke ha vært stort vanskeligere. Kampen bar da også preg av det. Sportsklubben åpnet best og spilte seg gjentagne ganger fram til straffefeltet, men avslutningene uteble. Bjørkelangens angrep var fine, men farlige forsåvidt som løperekken avsluttet med skudd, og i det 20. min. tok gjestene ledelsen ved Lunner som headet i nettet. Sportsklubben satte farten opp etter scoringen, venstresiden broderte seg gang på gang inn mot mål, og i det 28. minutt brakte Gunnar Arnesen balanse i stillingen.
  Sportsklubben dominerte resten av omgangen, og et straffespark minuttet før pause ga 2-1 til hjemmelaget, da Gunnar Lund ikke ga keeper noen sjanse.
  I annen omgangs første 10 min. lå Sportsklubben stort over i banespill, men spillet var da også preget av ineffektivitet. Etter hvert jevnet spillet seg, og midt i omgangen overtok Bjørkelangen initiativet. Laget utlignet i det 25 minutt ved Havnås på et velplassert skudd, og et langskudd 5 min. seinere hadde nær gitt ledelse. Men ballen traff tverrliggeren. Bjørkelangen spilte hårdt mot slutten av kampen, og et av de mange frispark havnet i gjestenes nett. Målet ble imidlertid annullert for offside og kampen endte uavgjort 2-2.
  Bjørkelangen gjorde en hederlig innsats. Teknisk kunne som nevnt ikke laget hevde seg helt, men innsatsen var prima og brakte Sportsklubben ut av stilen i annen halvtid. Bjørkelangens største drawback var starten på ballen, og laget hadde dessuten litt for stor respekt for sine motstandere. Lagets beste spillere var Lunner og Havnås i løperekken, men hele halfrekken, med venstre half som den beste, kom også pent fra det.
  Sportsklubben burde ha vunnet kampen med de mange sjanser laget spilte seg fram til, men løperekken glemte å skyte. Småspillet ble overdrevet, det slet på kreftene og gikk for meget tversover. Lagets beste spillere var Gunnar Lund, Gunnar Arnesen, Ivar Kristiansen, Ivar Hansen og Arne Olsen. Sistnevnte var sitt lags bestemann i første halvtid.
  Dommer Blomquist, Sørlie, misbrukte sitt instrument. Han hadde vanskelig for å skjeldne mellom de forseelser banen hadde skylden for og de tilsiktede. Den omtvistede annulering av siste scoring var vi Sportsklubbens var vi ikke plasert for, og må unnlate å uttale oss" [8].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 8

Søndag 8. oktober, 1950
Akademisk Ballklubb 0 - 4
(0 - 1)
Lillestrøm SK 15:45 - Jordal stadion, Oslo

Dommer: Trygve Mørk, Strong
Tilskuere: na

Gunnar Lund Scorte etter 11. minutter 11.' (str.)

Ivar Hansen Scorte etter 64. minutter 64.' (str.)
Gunnar Lund Scorte etter 67. minutter 67.'
Gunnar Lund Scorte etter 73. minutter 73.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Johnny Andersen - Arne Olsen, Ivar Christiansen, Ivar Hansen - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Rolf Wahl, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • Akershus Arbeiderblad 09.10.50: "Sportsklubben vant på sin gode annen omgang. Sportsklubben - Akademisk Ballklubb 4-0". "Seriekampen mellom A..B. og Sportsklubben ble spilt på Jordal i går og endte med stor og fortjent Lillestrømseier. Begge lag åpnet noe nervøst, og det var tydelig at Lillestrømsguttene især hadde vanskeligheter med å finne seg til rette på den harde banen. Det ble imidlertid Sportsklubben som først fant melodien og laget hadde da også en rekke gode angrep. Til en forandring var det nå mer futt i avslutningene enn vanlig. Begge «gunnarene» på venstresiden hadde en rekke gode skudd, men A.B.s keper var i ypperlig slag og tok det som kom. I omgangens tolvte minutt handset imidlertid A.B.s høyre back inne i feltet, og straffesparket ble satt inn helt nydelig av Gunnar Lund.
  Etter det dabbet Lillestrømsguttcne merkbart av. A.B.s halver dominerte nå hele midtbanespillet og drev spillet over på Sportsklubbens banehalvdel. Løperrekken kombinerte fikst og raskt, men da løperne overdrev tversoverspillet, fikk Sportsklubbforsvaret oftest kontroll over situasjonen før det kom til skudd. Det ble isteden Sportsklubben 'som var nærmest scoring. Et langt utspill fra Lillestrømsforsvaret havnet på høyresiden. Etter litt spill fram og tilbake der kom plutselig en overraskende tversoverball, og Gunnar Lund befant seg alene med keeper. I skuddøyeblikket fikk imidlertid en forsvarsspiller slengt et ben foran og reddet til corner.
  Annen omgang ble åpnet med friskt spill av A. B. og utlikningen hang en tid i luften. Ca. 10 minutter ut i omgangen var det som om Lillestrømslaget først kom igang. En så nå angrep som ble startet helt nede i forsvaret og avsluttet med skudd, men A. B.s keeper spilte stort i målet og reddet skudd som syntes å være opplagte mål.
  I omgangens 20. minutt handset igjen en A.B. spiller inne i feltet. Dommeren blåste korrekt for straffespark. Ivar Hansen som var eksekutør satte ballen sikkert i nettet. Sportsklubben presset nå hele resten av kampen og scoret ytterligere to mål, begge ved Gunnar Lund.
  A.B.s angrep var tilfeldige og da det nå var bedre kontakt i Lillestrømsforsvaret ble Midsten sjelden satt på noen alvorlig prøve. Som før nevnt var det Sportsklubbens annen omgang som gjorde seiren fortjent. I denne perioden fikk laget spillet til å gli, og løperrekken var mer skuddvillig enn vi har sett den på lenge. Best i går var Gunnar Lund med sine 3 mål. Halvene åpnet svakt og da spesielt Ivar Hansen. I annen omgang fant de seg imidlertid bedre til rette på banen og spilte da jevnt godt. Bortsett fra enkelte korte perioder spilte det indre forsvar ganske bra gjennom hele kampen uten at noen framhevde seg spesielt.
  Det som i første rekke preget A.B. var innsatsviljen. Dette alene ble imidlertid ikke tilstrekkelig til å skaffe laget seiren i går. A.B.s og banens beste spiller var lagets keeper og det er ham laget kan takke for at nederlaget ikke ble større. Halyene var jevnt gode i første halvtid, men maktet ikke oppgaven sin i annen omgang. I løperrekken som var fryktelig ineffektiv, var indre høyre best. Dommeren, Trygve Mørk, Strong var både og [9].

Vinterpause1. divisjon 1950-1951. Serierunde 9

Søndag 29. april, 1951
Lillestrøm SK 1 - 0
(0 - 0)
Sandaker 14:00 - Frogner stadion, Oslo

Dommer: Karelius Paulsberg, Furuseth
Tilskuere: 2000

Åge Østnor Scorte etter 52. minutter 52.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Hans Hansen - Ivar Hansen, Johnny Andersen, Svein Bergersen - Rolf Andresen, Henry Engh, Åge Østnor, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • Vigernes ble ikke spilleklar til serieåpninga på våren, derfor måtte LSK ty til Frogner stadion i Oslo.
 • Akershus Arbeiderblad 30.04.51: "Sportsklubben skuffet, men vant. Sportsklubben 1 - Sandaker 0". Sportsklubben møtte Sandaker i seriekamp på Frogner stadion i går og seiret fortjent 1-0. Kampen ble imidlertid en skuffelse for de henimot 2000 tilskuere som kranset stadion. Spillet var preget av tilfeldigheter - det bar så alt for tydelig preg av årstiden.
  Sandaker lå over i første halvtid. Riktignok åpnet Sportsklubben best, og det første kvarteret beveget ballen seg mest på Oslo-lagets banehalvdel, men det var liten plan over spillet som ble ført i et hesblesende tempo. Sandakers innsats i omgangen var heller ikke overbevisende. Innertrioen var fiks, men hadde liten støtte av vingene. Det ble derfor intet problem for Sportsklubbens forsvar å demme opp for angrepene.
  I annen omgang kom Sportsklubben langt sterkere. Det var fart og brodd i angrepene, og etter to, tre visitter ved Sandakermålet scoret ytre høyre Østnor da omgangen var 7 minutter gammel. Ledelsen var en kjærkommen stimulans, og i perioden etter scoringen viste Sportsklubben det beste spillet i kampen. Det bli riktignok ikke flere scoringer, men initiativet lå hos Sportsklubben kampen ut, og med en smule held kunne resultatet godt ha vært større.
  Sandaker hadde et godt forsvar, med høyre back og center half som de dominerende. Halfrekken var middelmådig, og i løperekken dreier alt seg om lagets gode indre venstre, Ragnar Larsen.
  Forsvaret var også Sportsklubbens sterkeste del med Kjell Midtstein som den beste. Halvene Svein Bergersen og Ivar Hansen åpnet svakt, men spilte seg stort opp i annen halvtid, og særlig Ivar Hansen framhevet seg fordelaktig i siste halvdel av kampen. Løperekken var tynn. Østnor åpnet i center, men viste liten oppfinnsomhet. Hans plass er på vingene. Rolf Andresen som overtok Østnors plass i centrum etter et kvarters spill, fikk intet utrettet. Østnor derimot viste gode takter som ytre-løper. Gunnar Lund har enda noe igjen før formen er nådd, men var allikevel bedre enn sine medspillere i angrepet. Karelius Paulsberg, Furuseth, var Senior. god dommer. Furuseth [10].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 10

Søndag 6. mai, 1951
Kjelsås 0 - 3
(0 - 1)
Lillestrøm SK 13:00 - Korsvoll stadion, Oslo

Dommer: Øivind Helgesen, Liull
Tilskuere: na

Gunnar Arnesen Scorte etter 22. minutter 22.'

Gunnar Arnesen Scorte etter 67. minutter 67.'
Gunnar Lund Scorte etter 85. minutter 85.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Hans Hansen - Ivar Hansen, Johnny Andersen, Svein Bergersen - Åge Østnor, Henry Engh, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • Akershus Arbeiderblad 07.05.51: "Sportsklubben slo Kjelsås med 3-0". "Det ble en sur fornøyelse på Korsvoll i går hvor seriekampen mellom Sportsklubben og Kjelsås ble spilt. Snøen lå høy rundt banen, og banedekket var fremdeles tungt å spille på. Kvalitetsmessig ble heller ikke oppgjøret slik det satte blodet i raskere omløp. Første omgang ble nærmest kjedelig. Kjelsås åpnet best, men allerede etter et kvarters spill falt laget ut av stilen. Sportsklubben hadde initiativet resten av omgangen og sikret seg 1-0 ledelse i det 22. minutt ved G. Arnessen. Et skudd i tverrliggeren 10 minutter før halvtid var ellers det som brøt kjedsommeligheten.
  Annen omgang ble langt bedre. Farten var større - ihvertfall fra Sportsklubbens side, og L.S.K.s spill var preget av større besluttsomhet. Allikevel varte det 22 min. før mål nr. 2 kom. Da var Gunnar Arnessen igjen fremme, tverrsnudde og skjøt velplasert i hjørnet. Kjelsås kom ikke i gang i omgangen, og Henry Engs scoring, som forøvrig ble korrekt annullert for offside, kom atter et jevnt press fra Sportsklubbens side. Gunnar Lund øket til 3-0 i det 40. minutt, og dermed ble det.
  Sportsklubbens seier var fortjent og sifrene 3-0 var i snaueste laget, spillets fordeling tatt i betraktning. Allikevel ble en stående igjen med en usikker følelse av lagets styrke. Sverre Borgersen var satt inn i center og må betegnes som et avgjort pluss for laget. Ivar Hansen var sitt lags og banens beste spiller tett fulgt av Gunnar Arnesen som også laget en meget god kamp, og forsvaret var jevnt godt uten å bli satt på noen alvorlig prøve. Men allikevel var hullene påtagelige. Løperrekken er for tynn. Svein Bergersen innfridde heller ikke forventningene i går.
  Kjelsås har langt igjen til formen. Forsvaret var best, med center back og keeper et strå hvassere enn de øvrige, men kontakten mellom halvene og løperrekken manglet fullstendig. Øivind Helgesen, Liull var dommer" [11].
 • Aftenposten 07.05.51: "Lillestrøm 3 - Kjelsås 0". "Lillestrøm Sportsklubb er nok ikke i trim ennu. Klubben skaffet seg 2 nye poeng i seriekampen mot Kjelsås i går, men det spillet som ble prestert var ikke i stil med det man kan vente av et lag som Lillestrøm. Matchen fikk preg av ren kraftutfoldelse og bød på hard cup fra første til siste sekund. Tempoet var imponerende og kondisjonen forbausende bra. Hadde bare spillernes teknikk stått i forhold til dette, kunne det sikkert ha blitt en god kamp. Nu kom tempoet til å kvele spillet, fordi tilslagene i opplegg og pasninger ble altfor harde. Men Lillestrøm kommer nok like sterkt som i fjor senere i sesongen. Det fikk vi se i små glimt. To av målene som laget fikk mot Kjelsås var fine avslutninger på pene angrep. Begge disse ble besørget av i.v. Gunnar Arnesen som for øvrig var banens beste mann. Lillestrøm fikk sitt tredje mål ved y.v. Gunnar Lund som denne gang ikke var så god som Åge Østnor på motsatt ving.
  Kjelsås klarte seg godt til å begynne med da Jack Farem og Aksel Elvenes tok brodden av de fleste angrep, mens i.v. Tore Haanshuus arbeidet godt i løperreken. Etter pause gikk det ikke fullt så bra og 3-0 til Lillestrøm var fortjent. "Flisa" i Kjelsåsburet må ta siste scoring på sin kappe. Ragnar Horni bør tilbake på backplassen. Han gjorde lite av seg som rekkeleder.
  Øivind Helgesen, Liull, dømte den harde og vanskelig kampen meget godt".

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 11

Onsdag 9. mai, 1951
Lillestrøm SK 0 - 2
(0 - 1)
Asker 18:30 - Fedrelandet, Fetsund

Dommer: Bjarne Beck, Mercantile/Trygg
Tilskuere: 2500

Johnny Orre Scorte etter 40. minutter 40.'

John Wettre Johnsen Scorte etter 89. minutter 89.' (str.)


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Johnny Andersen - Ivar Hansen, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Åge Østnor, Henry Engh, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund.


 • "Seriefinale". Kampen mellom de to beste lagene i avdelingen.
 • Det ble satt opp ekstratog fra Lillestrøm stasjon med avgang kl. 18:00.


 • Akershus Arbeiderblad 11.05.51: "Asker var bedre enn sportsklubben - og vant fortjent 2-0". "Det hersket stor spenning foran serieoppgjøret mellom Sportsklubben og Asker. Hele 2500 tilskuere hadde funnet veien til Fedrelandet onsdag kveld, og hjemmepublikum håpet at de gule og sorte denne gang skulle finne melodien.vSlik gikk det imidlertid ikke. Asker viste seg å være sterkere både fysisk og spillemessig, og laget vant en fortjent 2-0 seier.
  Sportsklubben åpnet i gammel god stil. Allerede i kampens første minutt hadde laget et par gode sjanser, og i det 4. minutt fikk laget straffespark Gunnar for høyre backs huking av Gunnar Lund. Lund tok selv sparket, men mislyktes. Ballen trillet pent i keepers armer. Enda i ti minutter dominerte hjemmelaget, men så var det slutt. Asker skjøv spillet over på Sportsklubbens banehalvdel og holdt det der resten av omgangen. Løperekken spilte fikst, og Asker-guttenes større hurighet i starten på ballen ga dem store fordeler. 4-5 ganger på rad dundret ytre høyre løs på Sportsklubbmålet og et par av skuddene strøk hårfint utenfor. Sportsklubbens forsvar hadde imidlertid rent bur til det 40. minutt. Da måtte Kjell Midtstein kapitulere for ytre høyres skudd som kom fra kloss hold etter klyngespill i straffefeltet.
  Annen omgang ble preget av nervøst spill av begge lag. Asker dabbet påtagelig av, og Sportsklubben som satte alle kluter til, bragte balanse i spillets fordeling. Asker lå riktignok noe over i omgangens første 10 minutter, men Sportsklubbforsvaret drepte de fleste angrep i fødselen. Hjemmelagets forsvar maktet imidlertid ikke å bringe den nødvendige ro over spillet som bar preg av tilfeldighet. Pasningene ble for ofte polsballer som ble et lett bytte for Askers forsvar, og spill i mere enn 2 trekk hørte til sjeldenhetene. Det ble derfor få sjanser ut av alt maset, og skuddene som kom voldte ingen vanskelighet for Askers keeper. Det så lenge ut til at kampen skulende uten flere scoringer, men i kampens siste minutt pådro Sportsklubben seg straffespark. Indre høyre tok sparket, og Kjell Midtstein måtte la ballen pasere etter å ha halvklart kanonen.
  Askers seier var som nevnt fortjent. Laget spilte bedre fotball enn sine motstandere. Kontakten mellom halves og løpere var prima, og laget utnyttet lukespillet meget effektivt. Askerguttene plaserte seg alltid for neste trekk i spillet og lot i større utstrekning enn Sportsklubben ballen gjøre arbeidet. Lagets beste del var forsvaret. Backene markerte godt, og center half lot aldri Bergersen slippe til. Dessuten framhevet venstre half seg fordelaktig. I løperekken var indre høyre klart den beste.
  Sportsklubbens forsvar bar dagens byrde og hete sammen med sidehalvene. Johnny Andersen åpnet riktignok nervøst som venstre back, men kom snart til hektene og Kjell Lund reddet seg i de fleste tilfelle ut av de knipetak han kom i på grunn av dårlig markering. Utspillene lot dog atskillig tilbake å ønske. Ivar Kristiansen spilte på laget for første gang i år og kom pent fra det. Lagets beste spiller var også denne gang Ivar Hansen. Han holdt hodet kaldt gjennom hele kampen og kondisjonen var prima. Svein Bergersen var langt bedre enn mot Kjelsås. Løperekken hang dårlig sammen. Gunnar Arnesen åpnet godt, men slappet jevnt og sikkert av - det samme var tilfelle med Gunnar Lund som vandret i skyggen av Askers påpasselige høyre back. Sverre Borgersen begynte lovende. Hans vekslinger med Gunnar Lund på venstresiden i kampens første kvarter var av de mest positive trekk i kampen. Men også han ble borte. Høgresiden i angrepet var svak. Bjarne Beck, Mercantile/Trygg, arbidet dårlig sammen med linjemennene. Han klarte ellers oppgaven tilfredsstillende [12].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 12

Søndag 13. mai, 1951
Drafn 1 - 2
(1 - 2)
Lillestrøm SK 17:00 - Marienlyst stadion, Drammen

Dommer: Håkon Jensen, Birkebeineren
Tilskuere: 1600

Lorang Corneliussen Scorte etter 15. minutter 15.' Sverre Borgersen Scorte etter 30. minutter 30.'

Gunnar Arnesen Scorte etter 34. minutter 34.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Hans Hansen - Ivar Hansen, Johnny Andersen, Svein Bergersen - Odd Karlsen, Henry Engh, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Gunnar Lund (Rolf Wahl).


 • Drammens Tidende 15.05.51: "Drafn - Lillestrøm 1-2". Drafn hadde chansen til å knipe et verdifullt poeng søndag i kampen mot Lillestrøm. Gjestene ledet 2—1 ved pause, da det satte inn en sterk vind som hjemmelaget hadde fordel av. Spillet gikk for det meste på Lillestrøms banenalvdel, men ballen hadde en egne evne til a gå utenfor eller over mål.
  Allerede i kampens første minutt måtte Rinker ut i feltet og rydde opp. Gjestene var hurtige, løperne fikk pene stikkbaler fra side- halfs, men fikk ikke riktig klem på avslutningen. Drafn kom omsider i gang og i det 15. minutt pådro Lillestrøm seg frispark like utenfor straffefeltet. Lorang Corneliussen dundret i vei et kanonskudd, ballen streifet stolpen og gikk inn. Etter en halv time kom utligningen ved senter, Sverre Borgersen. Drafns forsvar sto passive og så på. Snaue fem minutter senere kom ledermålet. Indre venstre, Gunnar Arnesen, fikk ballen, bråsnudde og Rinker hadde ingen chanse. Gjestene fortjente ledelsen. Drafn hadde også noen pene tilløp. Særlig var Lorang Corneliussen av gammel god klasse, men fikk liten hjelp av David Eriksen, som ikke var i spillehumør.
  I annen omgang gikk Lasse Nielsen senter og Kollan ytre høyre. Lillestrøm hadde byttet venstre ving, som måtte gå ut, og det var lagets forsvar som nå fikk en hard tørn. Vindkulene som kom ødela spillet. Drafn hadde flere gode målchanser, men rekken manglet en skyter. Lillestrøms beste var begge indre, Henry Eng og Sverre Borgersen. Sidehalfs, Ivar Hansen og Svein Bergersen, var også gode. Drafn manglet hurtigheten, og de fleste av spillerne viste liten innsatsvilje. Forsvaret spilte åpent og lot motstanderne komme for langt inn før de brøt. Sidehalfs var for lite med i angrep. Lorang Corneliussen var lagets bestemann. Dommeren, Håkon Jensen, Birkebeineren, var myndig, og 1600 mennesker så kampen [13].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 13

Onsdag 16. mai, 1951
Bjørkelangen SF 0 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 18:30 - Høland stadion, Høland

Dommer: Johan Narvestad, Hasle
Tilskuere: na

Rolf Wahl Scorte etter 84. minutter 84.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Hans Hansen - Ivar Hansen, Johnny Andersen, Svein Bergersen - Arne Olsen, Henry Engh, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Rolf Wahl.


 • Indre Akershus Blad 19.05.51: "Bjørkelangen - LSK 0-1". "Den så mye omtalte utsatte seriekamp fra i fjor høst mellom Bjørkelangen og Lillestrøm ble spilt på Høland Stadion onsdag aften. Det ble som ventet et rivende oppgjør, hvor stillingen var 0 — 0 til det gjensto 5 — 6 min, av kampen. Bjørkelangen hadde fortjent uavgjort denne gang.
  Lillestrøm manglet Gunnar Lund i løperrekken, men dette alene bortforklarer ikke lagets dårlige spill. Teorien om at Bjørkelangen har et ekstra «tak» på topplaget i 1. divisjon holder bedre. Bjørkelangen gikk da også stort inn for kampen og lot aldri Sportsklubben komme i gang med sitt vanlige kombinasjonsspill. Dette ble drept i fødselen av Bjørkelangens solide forsvar. Men hva skal Bjørkelangen gjøre for å oppnå mål? Tre seriekamper uten en eneste scoring er ikke bra. Det var nær ved å lykkes et par ganger onsdag. Bråthen hadde sjansen etter corner, men headet like over tverrstanga.
  I 2. omgang hadde Aksel Lunner et godt skudd, men Sportsklubbens keeper fikk fingertuppene på ballen så den strøk utenfor. Kampen som helhet ble jevn, med skiftende overtak, og da ingen av lagene hadde maktet å score etter 35 min. i 2. omgang belaget man seg så smått på poengsdeling. Men 5. — 6. min. før slutt sikret Sportsklubben seg begge poengene ved en heldig scoring, hvor Moseby ble helt utmanøvrert ved at ballen skrenset en medspiller og forandret retning. Dommer var Narvestad. Hasle med Johan Bjørndal, Haga og Henrik Torgersen, Blaker som linjemenn" [14].
 • Akerhus Arbeiderblad 18.05.51: "Sportsklubben - Bjørkelangen 1-0". "Høland Stadion ble onsdag innviet av Lillestrøm og Bjørkelangen som møttes til seriekamp i 1. div. Kampen ga til resultat at Lillestrøm vant med 1-0 i et spennende oppgjør hvor absolutt ingen ting var sikkert før kampen var slutt. Det så nærmest ut til at det skulle blitt poengdeling igjen, men 6 min. før slutt scoret Rolf Hval matchens eneste goal, godt hjulpet av et Bjørkelangenben. Første omgang ble det lite «sus» over. Lagene spilte ganske jamt med Sportsklubben en tanke over, men de hadde neppe fler enn en målsjanse som var farlig og det var et mislykket tilbakespill. Centerforwerd fikk ved dette en sjanse som burde gitt resultater. Bjørkelangens store målsjanser i denne omgangen kom ved Hans Braathens heading etter corner som det bare var tommer som skilte fra den «riktige» siden av overliggeren.
  I annen omgang ble det atskillig bedre, noe man neppe kunne ha sagt om det hadde vært en svak dommer. Det var nemlig en periode med tendenser til hardt spill, men J. Narvestad fra Hasle som var dommer, ledet" det hele inn på rett spor og publikum fikk igjen for inngangspenga. Ikke i form av mange scoringer, men spennende situasjoner og flere pene ting ute på banen. Det er iblant farlig å være favoritt, noe Sportsklubben sikkert er enig i for det var en periode i annen omgang at det faktisk så ut som se!eren ville bli i bygda. Bjørkelangen var i omgangens 25. minutt nær ledelse ved en kanon av en markkryper fra Aksel Lunner. Det var mesterlig gjort av Midtstein i Sportsklubbens mål å få fingertuppene bort i ballen såpass at det bare ble corner. Lagets seier kom som nevnt 6. min før slutt, men det smakte uvilkårlig noe lettkjøpt av målet. 2-3 minutter før full tid ble Sportsklubben - tildelt straffespark, men den gikk via stanga og ut på banen igjen.
  Sportsklubben måte slite for seieren. og selv med et brent straffespark tror jeg laget er fornøyd. Ineffektiviteten i angrepene var tydelig, og særlig i første omgang var det for mye høye baller inn i midten hvor Bjørkelangens centerhalf var atskillig raskere enn sin motstander. Under angrepene til Sportsklubben likte vi best Hansen og Arnesen. Y. v. Rolf Hval var rask, men vingene ble sulteforet - en i hver omgang. Venstreback H. Hansen var påpasselig, og keeper hadde i hvert fall en flott redning. Bjørkelangens lag var som vanlig bra i forsvaret og angrepsspillet var ikke til å kjenne igjen fra søndag. Særlig gikk det fint et kvarters tid i annen omgang da hele løperekka var med i angrepene godt støtet av vinghalfene. Det «hang» sammen mye bedre på retur igjen. Riktignok ble det ingen poeng, men det er jo heller ikke så mane som kan smykke seg med poeng fra Sportsklubben i den serien som nå er i ferd med å gå ut. Har bare laget samme vije til å gjøre noe i de 2 kampene det har igjen skal sikkert A.B. bli varme i trøya søndag og Kjelsås torsdag. Sportsklubben har bare en kamp igjen. Det er hjemmekamp mot Mjøndalen som sikkert vil resultere i ytterligere 2 poeng [15].

1. divisjon 1950-1951. Serierunde 14

Søndag 20. mai, 1951
Lillestrøm SK 4 - 2
(3 - 2)
Mjøndalen IF 15:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Johan Narvetsad, Hasle
Tilskuere:

Henry Engh Scorte etter 2. minutter 2.'

Henry Engh Scorte etter 6. minutter 6.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 9. minutter 9.'
Kjell Lund Scorte etter 75. minutter 75.'

Ørnulf Dahlin Scorte etter 11. minutter 11.'

Kjell Vasskog Scorte etter 24. minutter 24.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Kjell Lund, Hans Hansen - Ivar Hansen, Johnny Andersen, Svein Bergersen (Fredrik Engelund) - Åge Østnor, Henry Engh, Sverre Borgersen, Gunnar Arnesen, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad: "Sportsklubben - Mjøndalen 4-2. Dårlig kamp på Vigernes i går". Sportsklubben trillet ball i hatt med Mjøndalen gjennom de 10 første minuttene av seriekampen på Vigernes i går, men så gikk teppet ned for det gode spillet.
  Det begynte nesten alt for godt. Sportsklubben broderte seg gjennom det stillestående Mjøndalen-forsvar en rekke ganger, og sjansene var flere i perioden enn i hele resten av kampen. Allerede etter 2 min. skaffet Henry Eng hjemmelaget ledelse ved et løst skudd fra 16-meteren som gikk inn like ved stolpen, og 4 min. senere noterte Eng seg for mål nr. 2 etter pent innlegg fra Østnor på høyrevingen. Gunnar Arnessen kunne ikke unngå å omsette Ivar Hansens innlegg i mål få min. senere, og Sportsklubbens 3-0 ledelse var heller for liten enn for stor sjansene tatt i betraktning. Noen målfest skulle det imidlertid ikke bli. Etter scoringen falt Sportsklubben fullstendig ut av stilen, og Mjøndalen hadde brorparten av spillet resten av omgangen. Gjestene reduserte til 3-1 i det 12. min. ved center forward som skjøt hårdt og velplassert fra 16-meteren, og hjemmelagets forsprang ble ytterligere redusert i det 25. min. ved indre venstre etter et flott gjennomført angrep på venstresiden.
  I annen omgang var spillet jevnt fordelt, eller rettere: ballen beveget seg likelig på begge sider av midtstreken. Spill var det lite av i denne omgangen. Sportsklubben ble med på Mjøndalens polespill, med lange tilfeldige pasninger inn i midtfeltet og til vingene, og det varte hele 30 min før Sportsklubbens 4. og kampens siste scoring kom. Da ble Kjell Lund utålmodig, førte opp og fikk satt benet til ballen i klyngen som oppstod, Ballen havnet i mål utenfor keepers rekkevidde.
  På Sportsklubbens lag var Ivar Hansen stort sett bestemann. Gunnar Arnesen holdt ikke kampen ut, men spilte godt 3/4 av tiden. Forsvaret var uhyggelig åpent ved Mjøndalens første scoring, men det ble bedre etter hvert. Hans Hansen var lyspunktet denne gang, med gode tacklinger og rene utspill. Svein Bergersen var også av dem som fremhevet seg, men han ble skadet og erstattet av Engelund midt i første halvtid.
  Det var lite igjen av det Mjøndalen som i sin tid skaffet laget sitt ry. Spillet var primitivt og tilfeldig, og bare det siste målet var resultat av spill. Lagets beste i går var center forward, indre venstre og center half. Sidehalfene var arbeidssomme i forsvaret, men deltok ikke i oppbyggingen av angrepene [16].