Alex Dyer

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Alex Dyer.
Foto: LSK.no

Alex James Dyer (født 11. juni 1990 i Täby, Sverige) er en fotballspiller med landskamper for Montserrat som LSK 4. mars 2019 hentet på lån fra IF Elfsborg i sterk konkurranse med andre klubber. For Alex Dyer manglet ikke på beilere, i følge Romerikes Blad var de svenske klubbene Kalmar FF, GIF Sundsvall og Hammarby svært interesserte i å hente midtbanespilleren. Likefullt valgte Dyer å signere for LSK. "Det er ingen tvil om at alle virkelig ville ha meg hit. Det gjør ønsket om å betale tilbake gjennom mine prestasjoner på banen og bidra til å gjøre LSK til en toppklubb igjen ekstra sterkt", uttalte han til RB 4. mars [[1]].

Dyers låneperioden varte til 1. august. LSK hadde også sikret seg opsjon på et eventuelt kjøp. En opsjon som LSK ikke benyttet seg av. Selve overgangen som kom til etter et skikkelig spleiselag hvor en rekke bedrifter og enkeltpersoner bidro med pengestøtte [2]. I tillegg hadde spilleren selv sagt fra seg lønn for å realisere låneavtalen. Hovedtrener Jörgen Lennartsson var meget godt fornøyd, da avtalen var i boks: "Alex er en midtbanespiller som er både pasnings- og løpssterk. Som regel spiller han sentralt i banen, men han kan også brukes i andre roller. Han har også store lederegenskaper. Han er en ekte fotballproff. Vi gleder oss stort over at han er blitt LSK-spiller, fortalte Lennartsson til klubbens hjemmeside" [3].

Alex Dyer startet i sin første kamp for LSK, da Fugla tapte 1-3 for Kristiansund BK 8. mars. Virket noe rusten, manglet tydleig kamptrening, men spilte 77 minutter før han ble tatt av banen. Langt bedre i den neste treningskampen, hjemme mot Molde FK [[12. mars], hvor han også scoret sitt første mål for LSK etter en meget god kontring som Dyer både startet og avsluttet. Ett mål som sikret LSK uavgjort i kampen. Fikk sin offisielle debut i serieåpninga borte mot Stabæk 1. april 2019. Spilte hele kampen, men på det vanskelige underlaget slet han med å sette sitt preg på midtbanen. Han var ikke alene om det.

Dyret scoret sitt første mål i en offisiell kamp for Fugla borte mot Gjelleråsen IF 1. mai. Målet kom på straffespark i sluttminuttene i cupkampen på Li Kunstgress. Var i LSKs startellever i de første 8 seriekampene, men ble tatt av banen etter 1. omgang i bortekampen mot Mjøndalen IF 16. mai grunnet svake innsats mot bruntrøyene. Startet også i cupkampene borte mot Kvik Halden og Strømmen, men de fleste var enige om at Dyer ikke hadde overbeviste under vårsesongen. 3. juni satte derfor Eurosports ekspertkommentator Joachim Jonsson like godt Dyer opp på sitt "flopplag" med begrunnelsen: "Jeg sa før sesongen at Alex Dyer ikke var forflytningsdyktig nok til å spille i en 4-4-2. Han fikk mange sjanser, men senest sist satt han på benken hele kampen, og de valgte heller å spille en treer med Smarason som offensiv midtbane" [4].
Etter bortekampen mot Mjøndalen fikk Dyer kun tre innhopp i Eliteserien, henholdsvis mot Tromsø (H), Kristiansund (B) og Strømsgodset (H). Hjemmekampen mot Godset ble også han siste kamp for Fugla. Han avslutta i alle fall med stil og "tok en for laget", da han stoppet en farlig overgang sent i andre omgang. 15. juli bekreftet LSK på sin hjemmeside at spilleren hadde returnert tilbake til IF Elfsborg [5].

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Alex Dyer vurdert av Romerikes Blad til terningkast 2. "Hentet på lån fra Elfsborg. Kostet LSK knapt penger i de månedene han var i klubben. Startet de åtte første seriekampene i 2019, og på RB-børsen manglet han bare en 6-er på å få alle karakterene fra 1-7 poeng i løpet av disse kampene. Totalt ble det ikke godt nok. Etter tre kamper til som innbytter dro han tilbake til Elfsborg i juli" [6].

I følge WikiPedia har Alex Dyer 30 A-landskamper for Montserrat. Hans foreldre kommer opprinnelig fra den karibiske øya [7]. Spilte sin første landskamp som LSK-spiller, da Montserrat vant 2-1 mot Caymanøyene på bortebane 22. mars 2019.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
England Northampton Town 34 3 2007 - 2010
England Wealdstone 117 32 2010 - 2013
England Welling United 20 4 2013
Sverige Östersunds FK 85 19 2013 - 2016
Sverige IF Elfsborg 38 4 2016 - 2018
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK (lån) 11 0 2019
Sverige IF Elfsborg 2 0 2019
Kuwait Al Tadhamon 3 2 2020
England Wealdstone 122 4 2020 - 2024


  • Alex Dyers kampstatistikk for de engelske lagene er hentet fra WikiPedia [8]
  • For Östersund og Elfsborg er statistikken hentet fra det svenske fotballforbundet [9]