Arild Martinsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Arild Martinsen (Født 28. april 1949 – Død 23. august 1969) spilte juniorfotball for LSK og Norge sammen med Tom Lund. Han fikk kallenavnet Musa. De to spilte også Ishockey for LSK. Arild spilte stort sett sentralt på midtbanen, men fikk også noen kamper på kanten. Arild var løpssterk og kreativ.

Både Arild og «Tommy» var delaktige i juniorfinalen i 1966 da LSK ble mestere med 3-1 over Store Bergan i finalen til tross for at de aller fleste på laget hadde minst ett år igjen som juniorer. De scoret også hvert sitt mål da Norges juniorlandslag slo Sverige på Råsunda 4. november 1967. Dette var første gang Norge slo svenskene på dette nivået. Svenskenes målvakt i denne kampen var den kjente Ronnie Hellström, som av mange er regnet for å være tidenes beste svenske målvakt.

Arild spilte mye i 1967, 1968 og fram til ulykken i 1969. Han var allerede en etablert førstelagsspiller. Han spilte 32 seriekamper og scoret 2 mål for LSK fra 1966 til 1969. Totalt ble det 75 kamper og 5 mål.

Arild Martinsen døde i en bilulykke på motorveien gjennom Skedsmo.

Sagt om Arild Martinsen

  • De to ungguttene betyr meget for lagets spillestil – Arild som midtbanespiller og «Tommy» som spiss og avslutter. Det er vel knapt en kamp han ikke har scoret i denne sesongen. Mye av lagets suksess søndag er avhengig av dem. Vi tar neppe for hardt i når vi sier at de to kanskje er de største fotball-talentene LSK noen gang har hatt. Dette til tross for at «Tommy» holder to år til på juniorlaget og Arild ett. (Fra Romerikes Blad og Akershus Arbeiderblad 14. oktober 1966 i forbindelse med juniorfinalen mot Store Bergan)
  • Han hadde mista sin beste kamerat. Fotballen hadde ført dem sammen. Løkkefotballen. Alle gledesstundene i Sportsklubben. Juniormesterskapet tre år tilbake. Landslaget. Framtida. De hadde jo hatt samme ønske og målsetting for klubben og seg sjøl. Men Arild var ikke mer. (Jan Haaland beskriver forholdet mellom Tom Lund og Arild Martinsen i boka Tommy)
  • Arild kunne nok blitt en stor fotballspiller, ja på sett og vis rakk han å bli det også. Mange har sagt at han kunne ha drevet det veldig langt. Ikke bare hadde Arild ferdighetene, men han var så iherdig, riktig et arbeidsjern. (Hentet fra boken Fra Kaka til Carew fra 2007)
  • Alt i alt synes vi at Tom Lunds mer ukjente klubbkamerat gjorde en enda bedre figur. Arild er en utpreget lagspiller, og hans eminente teknikk og blikk for posisjonsspillet resulterte i en serie elegante forseringer og sjanseskapende framspill. (Klipp fra AA/RB hentet fra boken Fra Kaka til Carew)


Kilde: LSKhistorikk.com [1].Karriere som spiller

Klubb Antall kamper Antall mål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 75 5 1966 - 1969