Casandra Lüthcke

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner

Casandra Lüthcke (født 8. januar 2003) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Lyn 6. desember 2020 kom inn som reserve for Nora Marie Egenes i det 46. spilleminutt. Nye innhopp i serieåpninga hjemme mot Arna-Bjørnar 29. mai 2021, borte mot Klepp 22. juni og borte mot Sandviken 30. juni. Var for første gang i LSKs startellever i seriekampen hjemme mot Stabæk 3. juli 2021. Lüthcke spilte midtstopper sammen med Ina Gausdal. Et partnerskap som bidro til at LSK vant 4-0 mot vestkantjentene. Signerte proffkontrakt med LSK Kvinner i august 2021. "Jeg er stolt av å kunne skrive kontrakt med et så etablert og godt lag. Jeg ser frem til, og gleder meg til å bidra videre", uttalte hun til klubbens hjemmeside [1]. Den nye avtalen varer ut 2023-sesongen. Scoret sitt første mål for LSK Kvinner i cupkampen hjemme mot Øvrevoll Hosle 15. juni 2022. Slet med å få spilletid inntil Camilla Linberg og Malin Brenn forlot klubben sommeren 2022. "Det har vært tungt selvfølgelig. Man har jo lyst til å spille flest mulig kamper, så jeg har prøvd å bare holde hodet oppe og backe de andre på trening og i kamp, og være tålmodig. Jeg vet jo at sjansen min kommer når den kommer, og så må jeg bare være best mulig forberedt når den kommer, og det føler jeg at jeg har klart ganske bra. Det har vært tøft med tanke på lite spilletid, men jeg vet at det eneste som hjelper er å jobbe hardt", uttalte hun i et intervju med RB 24. juni 2022 [2]. Overtok rollen til Malin Brenn som midtstopper og dannet par sammen med Ina Gausdal. "Det er utrolig gøy. Som fotballspiller så trives jeg selvfølgelig best når jeg spiller. Så det at jeg har fått sjansen fra start i flere kamper nå er veldig gøy. Jeg og Ina føler at vi har et godt samarbeid også, så det føles veldig bra å spille ved siden av henne. Det blir så klart spennende å se hva som skjer fremover. Det er jo ingen hemmelighet at vi må ha noen nye spillere inn i stallen vår også, men jeg skal i alle fall kjempe for at den plassen i forsvaret blir min", la hun til [3]. Bare en uke senere, 1. juli, kom nyheten om at Casandra Lüthcke hadde signerte for danske Brøndby IF. "Det er utrolig stort og spennende å dra til utlandet for å spille fotball for en så bra klubb. Jeg gleder meg veldig mye til å bli en del av troppen til Brøndby, Jeg har hatt noen fine sesonger i LSK Kvinner. Jeg kom til klubben som veldig ung, og jeg har hatt fine utviklingsår her, uttalte hun til LSK Kvinners hjemmeside [4]

Casandra Lüthcke har tidligere spilt for Gjelleråsen IF.

I følge NFF har Casandra Lüthcke 12 landskamper for Norge på aldersbestemt nivå. 10 kamper for J19, var blant annet lagkaptein mot Irland i landslagsturneringen arrangert i Portugal september 2021. Samt 2 kamper for J17-landslaget.

  • EM-sølv for J19-landslag, arrangert i Tsjekkia 2022. Casandra Lüthcke spilte gruppespillskampen mot Tyskland, samt de siste 11 minuttene i finalen mot Spania.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 20 0 2020 - 2022