Colin Rösler

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Megapiksel.no. Bildet er gjengitt med tillatelse

Colin Rösler (født 22. april 2000 i Berlin) er en norsk fotballspiller som 30. desember 2021 signerte en treårskontrakt med LSK. "Det føles som å komme hjem. Jeg har veldig gode minner herfra. Jeg gleder meg veldig, veldig til å ta på meg LSK-drakta og spille foran Kanari-Fansen på Åråsen. Det blir veldig gøy". Han var bare to år da pappa Uwe Rösler signerte for LSK sommeren 2002. Den tyske kraftspissen scoret 10 mål på 11 seriekamper før han tidlig i 2003 måtte kjempe sin livs kamp mot en kreftsykdom som overvant. Kom senere tilbake til Åråsen og ble LSKs hovedtrener fra 1. november 2004 til 13. november 2006. "Jeg husker et par kamper på Åråsen. Spesielt da vi vant mot Vålerenga. Og noen av mine første fotballminner er fra da jeg sto på sidelinja og så på storebroren min trene med LSK. Pappa synes det er gøy at en Rösler er tilbake på Åråsen. Han sa at klubben er i en veldig bra posisjon og at det bare var å signere, kose seg - og vinne kamper for LSK2, uttalte Colin Rösler til LSK.no samme dag som signerte for klubben [1]. I et intervju med Romerikes Blad la han blant annet til: "Pappa hadde en veldig bra tid her, og det er alltid gøy for ham å komme tilbake hit. Men nå er det tid for en annen Rösler å spille for klubben, og jeg vil være kjent for å være Colin Rösler og ikke sønnen til Uwe. Tror det hjelper litt at jeg spiller i en annen posisjon enn ham. Jeg vil slite med å score like mange mål som ham. Men det blir veldig gøy å spille for samme klubb som pappa og følge i hans fotspor. Det blir veldig spesielt." [2].
På spørsmålet om sin egne styrker svarte Colin Rösler: "Dere får en spiller som liker å holde nullen. Det er det jeg synes er det viktigste som midtstopper. Jeg er aggressiv, men også en moderne stopper som liker å ha ballen i beina, bygge opp spillet bakfra - og bidra fremover" [3]. Overfor RB utdypet han med: " Å spille med tre midtstoppere bak er noe som passer meg ganske bra. Jeg har gjort det både på landslaget og i City tidligere, og jeg kan spille både i midten og som en av sidestopperne. Formasjonen LSK har spilt i år passer mine kvaliteter veldig bra, og det var også en av grunnene til at jeg ville komme hit" [4]. Debuterte for LSK, da han spilte hele cupkampen borte mot Nardo FK 13. mars 2022. Hans første seriekamp for LSK kom i serieåpninga borte mot Ham-Kam 2. april 2022. Ble kastet ut til ulvene, da Tom Pettersson ble skadet under oppvarminga på Briskeby. Oppgaven på venstre siden av forsvaret ble kanskje for uvant for unggutten og han ble byttet ut etter første omgang. "Begynte oppvarmingen med en snau halvtime igjen da Pettersson avbrøt oppvarmingen. Klarte seg greit defensivt i starten, men offensivt ble han hemmet av å spille på venstresiden med høyrebeinet som det beste. Kom aldri inn i Eriksen da han la inn til 0-2. Byttet ut til pause, men det kan ikke ha vært fordi han var svakere enn noen andre bak", skrev RB i sin vurdering etter kampen [5].
I sluttminuttene i seriekampen borte mot Sandefjord 21. mai følte Colin seg uvel og måtte sette seg ned på gresset. "Jeg begynte å føle meg dårlig. Ble svimmel og følte at jeg var helt ute av det", sa Rösler om hendelsen som skjedde etter 87 minutter da an plutselig lå gresset. "Det var en stopp i spillet, og jeg begynte å føle med kvalm og svimmel. Det var ingenting som skjedde i forkant. Så startet kampen igjen, og da følte jeg at jorda nesten var som en karusell. Da satte jeg meg ned. Det føles bedre nå, og alle testene er positive. Så det er bra og ingenting å bekymre seg over. Det er noe jeg aldri har vært borti tidligere", fortalte Colin Rösler til RB etter kampen [6].

Colin Rösler jubler for sitt første LSK-mål. Her sammen med Holmbert Fridjonsson. Foto: LSK.no/Megapiksel

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Colin Rösler vurdert av Romerikes Blad. "Kom gratis fra NAC Breda. Hentet inn for å få større bredde på stopperplass. Ble kastet inn som venstre sidestopper i serieåpningen da Tom Pettersson ble skadet under oppvarming, og det er ikke hans drømmeposisjon. Etter at stoppertrioen fra i fjor har kommet på plass, har det blitt lite spilletid. Må sørge for at han er klar om sjansen kommer utover i sesongen".

Colin Rösler scoret sitt første mål for LSK i Conference League-kampen hjemme mot SJK Seinäjoki 28. juli 2022. På dagen 20 år etter at pappa Uwe Rösler debuterte og scoret sitt første mål for LSK, seriekampen hjemme mot Bryne. "Deilig å få den første scoringen, og veldig spesielt at det skjer på dagen 20 år etter at pappa scoret sitt første for Lillestrøm. Jeg har allerede fått gratulasjonshilsen fra ham på sms", uttalte Colin Rösler til LSK.no [7].

Etter at Tom Pettersson ble skadet måtte Colin Rösler igjen steppe inn som venstre midtstopper i LSK-forsvaret. I et lengre intervju med RB 15. september 2022 fortalte Colin Rösler om hvordan han opplevde å spille på denne for ham uvante posisjonen. "Jeg har alltid visst at jeg kan spille i den posisjonen, og jeg har selvtillit med tanke på det. Men det var deilig å få et par treningsøkter i posisjonen før jeg skulle spille der neste gang. Å spille 11 mot 11 på den plassen du skal spille hjelper alltid. Synes det fungerte bra sist mot Strømsgodset (10. september). Det er bare små ting man må justere ved å spille venstre istedenfor høyre. Med tre stoppere spiller du ofte litt bredere, men jeg vet også at jeg har en god nok venstrefot til å spille der. – Noe kan også være lettere når jeg spiller på venstresiden. Spesielt når jeg er høyere oppe på banen kan det noen ganger være en fordel at jeg er høyrebeint. Mot Strømsgodset gikk jeg blant annet innover og la inn mot bakre stolpe. Slike innlegg kan være vanskelig for både forsvarsspillerne og keeper" [8]. Derimot var han ikke fornøyd med sin egen innsats eller lagets innsats i derbyet borte mot Vålerenga. "Det var gøy, men samtidig ikke gøy. Kampen ble ikke slik verken jeg eller de andre gutta så for oss. Det ble noen tunge dager etter den kampen, men den ble analysert og vi har lært av det. Synes vi klarte å bli kvitt den kampen mentalt ganske raskt, og for å være ærlig er jeg egentlig ferdig med den. Mot Strømsgodset sist gjorde vi en mye bedre kamp både med og uten ball, og det må vi ta med oss inn i kampen mot Rosenborg" [9]. Heller ikke starten på LSK-karrieren har blitt slik som Rösler hadde håpet på. "Jeg forventet mer av meg selv enn det jeg har prestert. Ikke minst forventet jeg mer spilletid, men jeg vet også at det kan være vanskelig å flytte til et annet land for å spille. Jeg er norsk, men jeg har ikke bodd her på ti år. I tillegg gjorde laget det så bra i starten at det var fullt forståelig at jeg ikke fikk spille. Vi holdt nullen og vant nesten hver kamp. Da var det helt umulig å kreve en plass på laget. Etter sommeren har det egentlig gått bedre, og jeg har fått mer spilletid og tillit. Jeg har hatt noen bra kamper og noen som ikke har vært fullt så bra som jeg hadde ønsket. Men slik er fotball. Jeg føler meg egentlig bedre og bedre for hver dag og ser framover" [10]. - Startet og spilte hele hjemmekampen mot Molde FK 16. oktober. Noe som var hans 12. seriekamp for LSK. Colin passerte dermed sin far i antall seriekamper for Fugla. Uwe Rösler stoppet på 11 seriekamper.

Colin Rösler og Lillestrøm Sportsklubb ble 21. desember 2022 gjensidig enige om å terminere kontrakten som opprinnelig hadde en varighet ut 2024-sesongen. "Jeg har egentlig bare lyst til å takke. Det er så mange fine folk rundt klubben, både supportere, spillere, trenere og alle. For min del nå, i den posisjonen jeg er i karrieren min nå, så trenger jeg mer spilletid. Men klubben er en veldig spesiell klubb for meg. En klubb jeg alltid kommer til å følge med på og jeg kommer alltid til å være LSK-supporter. Det var jo en liten drøm for meg å spille for Lillestrøm, med tanke på faren min og at jeg var mye på Åråsen som liten. Jeg ønsker klubben lykke til videre, og håper at de kan fortsette å pushe og ta det neste steget videre. Det har vært to fjerdeplasser, så jeg håper medalje er neste stopp. Jeg kommer nok til å være tilbake å se på kamper på Åråsen", uttalte Rösler til klubbens hjemmeside samme dag [11].
Signerte en treårskontrakt med svenske Mjällby AIF 28. desember 2022.


I følge NFFs hjemmeside har Colin Rösler 4 landskamper for det norske U21-landslaget. Debuten kom i hjemmekampen mot Gibraltar 4. september 2020Marienlyst stadion. Videre har han 46 landskamper på aldersbestemte nivåer og scoret 2 mål [12]. I troppen til norske G19-landslaget som i juli 2019 spilte EM-sluttspill i Armenia. Norge slått ut etter gruppespillet. Colin Rösler spilte samtlige kamper i gruppespillet, mot henholdsvis Irland, Tsjekkia og Frankrike.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Holland NAC Breda 44 1 2019 - 2021
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 14 0 2022
Sverige Mjällby AIF 43 1 2023 - 2024