Cupen 1960

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Lørdag 4. juni, 1960
Fossekallen IF 1 - 2
(1 - 0)
Lillestrøm SK 18:30 - Hønefoss stadion, Hønefoss

Dommer: Brede Larsen, Liv
Tilskuere: 2000

Jan Evensen Scorte etter 34. minutter 34.' Oddvar Richardsen Scorte etter 61. minutter 61.'

Frank Edvardsen Scorte etter 76. minutter 76.'


Fossekallen IF: Finn Larsen - Sverre Engstrøm, Magnus Løvbrøtte - Ivar Thorvaldsen, Åge Sørensen, Arne Røine - Leif Andersen, Jan Evensen, Kjell Bjørnstad, Johan Langerud.


Lillestrøm SK: Odd Rune Andersen - Hans Hansen, Kjell Aspelien - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Frank Edvardsen, Trond Willadsen, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


 • LSK-spillerne reiste i drosjer. De beregnet pinsetrafikken altfor dårlig, og kom fram fem minutter før oppsatt kampstart. Støle og stive og de sent i gang og det tok tid før de preget kampen.
 • Oddvar Richardsen bommet på et straffespark mot slutten av 1. omgang.


 • Romerikes Blad 08.06.60: "LSK beregnet ikke pinstrafikken og tapte nesten kampen før den var begynt." "Elendig spill i Hønefoss, og det var bare så vidt det holdt: 2-1." Det lå til rette for en sensasjon her på Hønefoss stadion i dag. Det begynte for før kampen startet. LSK, som reiste med drosjer fra Lillestrøm, kom inn i bilkø på Drammensveien, og det så lenge stygt ut for at laget ikke ville rekke fram i tide, og dermed tapt kampen på dette. Nå gikk det så vidt - bare 5 min. før kampen skulle begynne kom laget fram. Dette hadde utvilsomt stor virkning på spillet. Guttene var stive og støle etter en så lang biltur, uten å få tid til å strekke på seg før kampen begynte, og da så Fossekallen tok ledelsen, og klarte å holde den til et godt stykke ut i 2. omgang, trodde nok de fleste på en sensasjon. Fossekallen var det beste laget i 1. omgang, og det var absolutt intet å si på at 4. divisjonslaget ledet 1-0 ved pause - etter en scoring i det 34. min., godt hjulpet av et stillestående LSK-forsvar og en nølende keeper. LSK hadde et straffe i denne omgangen, uten å få mål. Richardsen skjøt godt, men keeper var for tidlig ute og reddet!
  Hjemmelaget åpnet best også i 2. omgang, og man belaget seg nå så smått på en sensasjon. Men omsider ble det litt liv i LSK-guttene, og det var til stadighet farlig oppe ved Fossekallen-målet. Utlikningen kom etter vel et kvarter, da Richardsen fluktet et corner fra venstre rett i mål. Seiersgoalen kom 15 min. senere. Edvardsen la inn et flott corner fra høyre som keeper bokset i eget nett.
  Dette spillet LSK leverte i dag, er noe av de aller dårligste vi har sett fra den kanten. Guttene virket giddesløse, og det så ut som om de sparte seg til Viking-kampen. Det var sjelden man så kombinasjoner på over 3 trekk, og det ble for det meste bare rot. Selv om det bare ble spilt for halv maskin burde ikke LSK hatt noen vanskeligheter med et 4. divisjonslag. Nå skal det imidlertid være sagt at etter sjansene kunne laget godt ha fått 4-5 goaler, men etter spillet var en seier på ett mål akkurat passe. Fossekallen hadde også en del sjanser, lettkjøpte, det er så, men det kunne fort ha blitt mål på dem, så usikkert som forsvaret spilte.
  Denne kampen la for dagen at LSK-forsvaret ikke er så mye å rope hurra for, og vi er stygt redde for at dette kan skjebnesvangert i Stavanger neste helg. Vinghalfene slet godt, men de fikk bare så lite til. Det gode løperspillet vi har sett i det siste var som blåst bort i dag. Richardsen er meget god når han går inn for lagspillet. Denne gang overdrev han imidlertid driblingen og dette stoppet nesten alle forsøkene. Willadsen prøvde, men fikk så såre lite til. Sæther var villig, men ble «sulteforet». Best var Gunnar Arnesen, dog uten å imponere. Eller la kampen for dagen at laget fremdeles mangler en ytre høyre [1].

Cupen, 2. runde

Søndag 19. juni, 1960
Lillestrøm SK 2 - 1
(0 - 1)
Sagene IF 17:00 - Hønefoss stadion, Hønefoss

Dommer: Oskar Undeli, Gjøvik/Lyn
Tilskuere: 1500

Trond Willadsen Scorte etter 30. minutter 30.' (str.)

Oddvar Richardsen Scorte etter 80. minutter 80.'

Knut Arvid Hansen Scorte etter 25. minutter 25.'


Lillestrøm SK: Odd Rune Andersen - Hans Hansen, Frank Edvardsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Kjell Hansen, Trond Willadsen, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Sagene IF (ufullstendig lagoppstilling): Bjørn Larsen - Thorvald Larsen, Knut Rogstad, Bernt Skarnes, Ole Martinsen, Tore Arvid Hansen.


 • Kampen ble spilte fire dager etter seriefinalen mot Fredrikstad FK.
 • Akershus Arbeiderblad 20.06.61: "Så vidt det holdt for LSK mot Sagene, 2-1". "Bra det er fotballferie, for dette VAR TYNNE SAKER AV LSK". Gårsdagens Sportsklubb-lag, var noe av det mest innsatsløse vi har sett fra den kanten. Nå ble det så vidt 2-1 seier, men det kunne fort blitt uavgjort. For i motsetning til LSK ville Sagene noe. Spillet var så som så, og i de lengste periodene var det overlatt til tilfeldighetene. LSK åpnet ganske bra, men det falt ganske fort i sammen. Likevel kom det som et slag på de fleste, da Sagene tok ledelsen etter 25 minutter. Her var imidlertid LSK-forsvaret meget passivt, og det burde vært avverget. Bare 5 minutter etter ble det imidlertid 1-1. Per Sæther forserte seg fint fram, men ble hektet av Sagenes ch. Det påfølgende straffet plasserte Trond Willadsen pent. 2-1 kom umiddelbart etterpå, da Richardsen scoret på et velplassert skudd helt inne ved stanga. - Annen omgang ble målløs, og den mest dårlige. De to harde kampene på søndag og onsdag satt utvilsomt i bena på Sportsklubbspillerne ennå, for det virket som guttene ikke orket noe. Og da så viljen øyensynlig også hadde forlatt laget, måtte det bli dårlige greier.
  Keeperen, Odd Andersen, rehabiliterte seg stort fra finalekampen onsdag. Backene var ikke helt pålitelige, mens Ivar Christiansen var god som centerhalf. Vinghalfene slet i velkjent stil, og mye lyktes for dem, men det var ikke som vi er vant til. Ellers var Kjell Hansens annen omgang som venstrehalf (spilte 1. omgangén som ytre høyre, men ble trukket ned da Svein Bergersen ble skadet i slutten av 1. omgang) meget god og lover det aller beste. Løperrekken var langt under pari, og man så overhodet ingen av det skiftningene som har gjort det så farlig i de siste kampene. Alt i alt synes vi Oddvar Richardsen var den minst dårlige. Oskar Underli, Gjøvik, dømte, og det var ca. 1500 tilskuere [2].

Cupen, 3. runde

Søndag 14. august, 1960
Sarpsborg FK 1 - 0
(0 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Sarpsborg stadion, Sarpsborg

Dommer: Dagfinn Johansen, Birkebeineren
Tilskuere: 3500

Gunnar Larsen Scorte etter 82. minutter 82.'


Sarpsborg FK: Kolbjørn Nilsen – Bjørn Myrstad, Jan Nilsen - Bjørn Fingarsen, Rudolf Lunde, Terje Andresen - Leif Haugen, Roger Nordahl, Martin Kjølholt, Gunnar Karsen, Oddvar Arnesen.


Lillestrøm SK: Odd Rune Andersen - Hans Hansen, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Kjell Hansen, Jan-Thore Berntzen, Oddvar Richardsen (Frank Edvardsen fra 31.), Gunnar Arnesen, Per Sæther.


 • Oddvar Richardsen ble båret av banen i det 31. minutt og fraktet til sykehus grunnet åndedrettsbesvær. Frank Edvardsen kom inn.
 • Sarpsborg FK uten Asbjørn Hansen og Harry Kure.
 • NM i friidrett ble arrangert i Sarpsborg samme dag. Derfor sen kampstart.


 • Romerikes Blad 15.08.60: "LSK uten vinnerglød - og Sarpsborg vant fortjent 1-0. Elendig kamp og mange stygge tacklinger - Lagoppstillingen falt som ventet «i fisk»". Dagens Sportsklubb-lag som spilte her på Sarpsborg Stadion, er noe av det aller svakeste vi har sett fra den kanten. Det var ikke sammenheng, og guttene manglet glød. Nå skal det imidlertid være sagt at heller ikke Sarpsborg var så mye å rope hurra for. Men der i gården hadde man viljen og energien til å vinne. Og også spillemessig var hjemmelaget best, slik at 1-0 seieren fullt ut var fortjent. Men det så lenge ut til å ende uavgjort, og det var først 8 minutter før full tid at goalen kom, på et «kanon-skudd» fra 25 meter, som Odd Andersen var helt uten sjanse på.
  Det begynte for så vidt ikke så aller verst for LSK, og man så absolutt tendenser til riktig spill. Men man så også ganske tidlig at disponeringen av mannskapet var feil. Jan-Thore Berntzen leverte en meget lovende kamp på yh. forrige helg, men derfor burde han ikke være god nok for en indreplass denne gang. Dessverre er han ennå for veik og urutinert til dette, og han falt igjennom denne gang mot det meget hardtspillende Sarpe-laget. På vingen derimot hadde han klart seg langt bedre. Der er det ikke så trangt. og han hadde fått langt bedre bevegelsesfrihet. Heller ikke Kjell Hansen så ut til å finne seg til rette på y.h. Klubbens beste ih. Trond Willadsen, ble derimot kjørt ned som v.b. Visst gjorde han en meget fin innsats på denne plassen, men det veide ikke på noen måte opp tapet av ham i løperrekken.
  LSKs løperrekke før ferien gikk jo for å være en av de beste i landet, det eneste man kanskje kunne sette fingeren på var y.h. Men nå hadde man funnet en brukbar mann i Berntzen, og enda måtte UK forandre på dette! Som nevnt ovenfor, så man tendenser i begynnelsen av kampen. men det ble dessverre med det. Sarpsborg overtok snart initiativet, selv om det var ganske jevnt til Oddvar Richardsen ble skadet. Og LSK burde ha fått straffe for denne hendelsen.
  Da Richardsen måtte forlate banen (han hadde åndedrettsbesvær) ble Trond Willadsen flyttet opp som cfw., og Frank Edvardsen kom inn som v.b. Og å komme inn i den heksegryta som det da var ingen lett sak, men Edvardsen greide seg bra, og var flere hakk bedre enn makkeren på høvresiden. Hans Hansen.
  Gunnar Arnesen var banens desidert beste spiller i 1. omgang, men i annen ble han helt borte Og da forsvant de siste restene av tilløp til spill også. Man kunne se opptil 3 trekk. men det var toppen. Vinghalfene slet fælt, og 1. omgangen var ganske god. mens det i annen ble alt for sterkt engasjert i forsvar. Ivar Christiansen var absolutt ett av de få 1yspunktene, noe man også må si om Andersen i goalen, til tross for elendige utspill.
  Dagfinn Johansen, Birkebeineren, dømte til «NG». Kampen ble i en alt for sterk grad preget av etterslengere og stygt spill, som han burde ha slått ned på" [3].