Edwin Eziyodawe

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Edwin Eziyodawe.
Fra LSKs "kick off-party".
Edwin Eziyodawe

Edwin Eziyodawe (født 9. mai 1988) er en fotballspiller i fra Nigeria som signerte en treårskontrakt med LSK 4. februar 2009. I et intervju med RB publisert 11. mars fortalte Edwin Eziyodawe at hans fotballkarriere startet som en lek i gata. "Vi startet å spille da vi var små barn. Det var kun lek og moro, men det var der vi lærte basisen. Når vi sammenlikner det vi var vant til, med norske anlegg, er forskjellen helt enorm. Vi hadde noen baner også, men de var dårlige, veldig dårlige". Allerede i niårsalderen ble "Edwin" innlemmet i skolelaget og begynte å spille turneringer. "I Nigeria er det kun ett fotballakademi. I Norge er ting mye mer organisert. Men samtidig er vi blitt vant til å leke med ballen, så afrikanere har kanskje bedre teknikk. Men å sammenligne Norge med Nigeria eller Elfenbenkysten går ikke. Det er to helt forskjellige verdener.
Edwin Eziyodawe debuterte for LSK i serieåpninga borte mot Stabæk 14. mars 2009, da han i det 89. spilleminutt kom inn som reserve for Arild Sundgot. Scoret sitt første mål for LSK i seriekampen borte mot Tromsø 18. april 2009. Angrepsspilleren fikk sitt definitive gjennombrudd i seriekampen hjemme mot Fredrikstad 14. juni 2009. Scoret to flotte mål og herjet vilt med bortelaget. Kåret til banens beste spiller av samtlige aviser.

Menisk-operert 9. februar 2010 og mistet ca. 3 uker av oppkjøringen foran sesongen [1]. Tilbake i full trening 2. mars og kom inn som reserve i treningskampen mot Odd Grenland tre dager senere, fredag 5. mars. Ble på nytt kneoperert senere på våren og mistet mye av sesongen. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann uttalte til RB allrede 16. juni 2011 at Edwin Eziyodawe ikke ville bli tilbudt ny kontrakt etter sesongslutt.

Edwin Eziyodawe har tidligere spilt for de nigerianske klubbene Sharks FC, Enyimba International Football Club og Bendel Insurance Football Club (klubben kalles også Insurance of Benin Football Club) .
I følge Romerikes Blad kommer Edwin Eziyodawe fra en stor søskenflokk. Han har fem brødre og fire søstre hjemme i Nigeria.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm 42 7 2009 - 2011

Oppdatert 18.06.2011