Elias Solberg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Elias Sebastian Solberg (født 3. mars 2004) er en norsk som 31. august 2022 signerte for LSK. Kontrakten varte ut 2026-sesongen. "Jeg ser på det som en ny utfordring som jeg gleder meg masse til å ta fatt på. Det er vel først når jeg våkner opp i morgen at jeg skjønner at jeg er LSK-spiller. Det har vært noen hektiske dager, så akkurat nå er jeg bare lettet over at det har ordnet seg. Jeg har fulgt litt ekstra med på LSK nå i det siste etter at en overgang ble aktuelt, og laget ser jo veldig bra ut. Jeg gleder meg til å komme i gang, få vist meg fram - og møtt hele gjengen. Jeg spilte jo blant annet med Magnus Knudsen og Espen Garnås i Kisa, så de kjenner jeg fra før. Og ikke minst ser jeg fram til å få være meg selv igjen. Jeg føler ikke helt at jeg har fått friheten til det i Juventus, så nå gleder jeg meg til å ha det gøy med fotballen igjen", uttalte Solberg til LSK.no samme dag.

I et større intervju med Romerikes Blad 9. september uttalte Elias Solberg blant annet: "Jeg fikk ikke lov til å være meg selv i Juventus, og jeg fikk ikke den friheten jeg trenger når jeg skal spille. Det var hovedårsaken til at jeg ikke ønsket å bli der. Det var veldig spontant at jeg havnet i LSK nå. Egentlig var det andre planer før LSK kom med et bud den siste dagen. Sannsynligvis hadde de snakket med både agenten min og klubben før det. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med at det ble her til slutt. Jeg ser fram til å spille her. På kort sikt er målet å få noen innhopp denne sesongen. Også håper jeg å spille meg inn på laget etter hvert. Jeg føler meg klar for Eliteserien. En av posisjonene av de tre foran bør passe meg, og da kanskje spesielt den venstre kantrollen" [1]. Debuterte for LSK, da han i seriekampen borte mot Viking 9. oktober 2022 kom inn som reserve for Kaan Kairinen i det 90. spilleminutt.

Elias Solberg ble sett på som et supertalent og ble i august 2021 hentet fra Ull/Kisa til Juventus hvor han spilte på klubbens juniorlag (G19), men oppholdet i Italia gikk ikke helt etter planene, blant annet på grunn av skader. I følge NFFs hjemmeside har Solberg 10 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer og scoret 1 mål.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Ull/Kisa 16 3 2020
Italia Juventus G19 2021 - 2022
Norge Lillestrøm SK 1 0 2022