Emma Godø

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSKKvinner/Megapiksel.no

Emma Stølen Godø (født 31. mai 2000) er en norsk fotballspiller som 22. november 2021 signerte en toårskontrakt med LSK Kvinner. "Jeg hadde andre henvendelser, men jeg følte LSK Kvinner kunne tilby meg det beste sportslige tilbudet. De vil satse på meg. Det var tungt å forlate Lyn, men lett å velge LSK Kvinner da de kom på banen. LSK Kvinner kan vel bare kalles Mini-Lyn, er det ikke slik? Jeg tror ikke Lyn er så glade for at alle går til konkurrenten (LSK Kvinner har tidligere hentet Camilla Linberg, Mimmi Löfwenius og Laura Gashi fra Lyn). Men sånn er fotballen. Jeg har savnet Camilla (Linberg). Det var moro å spille med henne. I Lyn spilte jeg mye indreløper, men jeg kan fint også være en av to sentrale ", uttalte Emma Godø til RB [1]. Scoret ett mål i sin debutkamp for LSK Kvinner 20. mars 2022, målet kom i serieåpninga hjemme mot Kolbotn. "Hardtarbeidende. Bra jobbet bakover etter 23 minutter da hun satte inn en viktig takling på Kolbotns spiller som var nær alene gjennom. Misset markeringen på Hørte da hun headet inn Kolbotns andre scoring. Flott scoring til 2-2 da hun sendte pasningen fra Holt Andersen knallhardt i mål", skrev RB i sin vurdering etter debutkampen [2]. Kåret av NTB til månedens spiller i oktober 2022.
Tatt med på Årets lag i Toppserien 2023 med følgende begrunnelse: 23-åringen fra Midsund har vært instrumental på midtbanen til LSK Kvinner. Med åtte scoringer har Godø virkelig markert seg som en av seriens mest målfarlige midtbanespillere. "Hun er en spennende spiller som leverer bedre og bedre. Godø er en av de beste spillerne på siste tredjedel i Norge. Hun har et godt driv med ball og tar gode valg. I tillegg er hun duellsterk som kommer til nytte både offensivt og defensivt", sier Solveig Gulbrandsen. "Godø er en indreløper vi er blitt glad i. En toveisspiller og en enorm vinnerskalle som i tillegg scorer mål på hodet", sier Ingrid Ryland.
Valgte 11. desember 2023 å forlate LSK Kvinner til fordel for Vålerenga. "Jeg er veldig takknemlig for 2 fine år i LSK Kvinner, og spesielt for hva vi oppnådde sammen i årets sesong. LSK Kvinner har vært en veldig viktig klubb for min utvikling. Jeg skjønner at det kan gjøre vondt for folk med et gult hjerte å gå til Vålerenga, men etter lengre tids samtaler er jeg sikker på at det er det riktige steget i min karriere. Jeg ønsker LSK Kvinner masse lykke til i fremtiden", uttalte hun til klubbens hjemmeside [3].

Månedens spiller i oktober 2022

.

Emma Godø har 2 A-landskamper for Norge. Hun ble 6. februar 2022 tatt ut i den norske A-landslagstroppen av tidligere LSK-sjef Hege Riise. "Emma Stølen Godø viste gjennom fjorårssesongen i LSK at hun er en målfarlig midtbanespiller og har jobbet mye med å komme inn i boksen. Det blir spennende å se disse spillerne på A-nivå og en mulighet til å se noen av de vi ønsket å se litt mer", uttalte Riise til NFFs hjemmeside [4]. Debuterte for det norske A-landslaget, da hun i kampen mot Uruguay kom inn som reserve for Frida Maanum i det 66. spilleminutt. Kampen spilt på Stade Raymond-Kopa i Frankrike. Var for første gang i den norske startelleveren i den påfølgende landskampen mot Danmark 18. februar. Norge tapte 0-2 på Stade Francis-Le-Basser I Frankrike.
Emma Godø har også 15 landskamper for det norske U23-landslaget og scoret 4 mål. Debuterte på U23-landslaget i kampen mot Nederland 21. oktober 2021. Kampen spilt på Melløs stadion. Godø ble 19. juni 2023 tatt ut som hjemmeværende reserve til norske VM-troppen [5].
I tillegg til Lyn har Emma Godø spilt for Molde FK og Midsund.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 17 5 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 7 4 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 24 8 2023