Frederik Holst

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Frederik Lucas Holst (født 24. september 1994) er en dansk midtbanespiller som 18. februar 2022 signert en treårskontrakt med LSK. "Vi hadde en fin samtale da vi var her på besøk, og vi møtte en fantastisk kjærlighet fra alle i klubben. Også dro jeg hjem for å tenke gjennom det og la inntrykkene synke, men egentlig var det ikke noen tvil. Jeg har fått en fin avtale personlig, familiemessig og fotballmessig. Det var de måten LSK gjerne vil spille fotball på. Aggressivt i presset en mot en. Et godt spillende lag, men også et lag som vil komme raskt fram til sjanser. Det er slik jeg vil spille fotball, og tror jeg kommer til å være tydelig fra start. Her er det fire gule kort før karantene, så det er bedre enn Sverige hvor det er tre. Jeg liker å spille hardt, og jeg tror norsk fotball kan passe meg bra", fortalte han til RB etter at kontrakten var signert [1].
På kritikken fra Elfsborg-supporterne om at han hadde "bløffet seg bort fra klubben" svarte Holst: "Jeg forstår godt at dem som har lest historien om at jeg ville flytte hjem til Danmark, synes det er rart at jeg er her i Lillestrøm nå. Men den historien er ikke sann. Jeg ble enig med Elfsborg om å terminere kontrakten av personlige årsaker. Det har ikke blitt sagt på noe tidspunkt at jeg ville hjem for å spille i Danmark. Det var det som kom ut, og da trodde folk at jeg skulle spille i Danmark. Men mine ambisjoner var å komme ut igjen enten i Europa eller i Skandinavia. Det var hele tiden planen, ikke å spille i Danmark. Det kom ut feil og har vært noen misforståelser. Det var et dødsfall i min familie, og jeg ønsket å være sammen med dem litt. Dessuten har jeg fått en kjæreste som jeg ønsker å bo sammen med. Hun er sykepleier, og mulighetene for å jobbe her er mye større enn i Borås" [2].

Spilte sin første treningskamp for LSK 25. februar 2022. Kampen mot Tromsø IL på Marbella endte uavgjort 1-1. "Det var deilig å spille kamp igjen. Forrige gang var i desember. Det var tøft, men godt. For oss ble det mye løping og mye forsvarsspill. Jeg har vært her i fem dager, og vi har trent tøft. Det ble for mange feil og balltap, men nå er vi gang. For meg handler det om å spille fotball og bli kjent med gutta. Jeg må også lære meg navnene på alle. Det er mange nye ting, men det blir bare bedre herfra. Superfint så langt. Harde, men fine treninger. Guttene har tatt meg godt imot. Det føles godt å være her. Meget familiært" [3]", uttalte Holst til RB etter kampen. Debuterte for LSK, da han startet og spilte de første 77 minuttene i cupkampen borte mot Nardo FK 13. mars 2022. Hans første seriekamp for LSK kom i serieåpninga borte mot Ham-Kam 2. april 2022. Samarbeidet med Ifeanyi Mathew på den sentrale midtbanen fungerte dårlig og dansken ble byttet ut etter første omgang. "Ble løpende mellom. Grei åpning sammen med Mathew. Etter at LSK kom under ble han løpende mest i mellom. Vant få dueller og hadde bare sporadisk ballkontakt. Pasningene var heller spesielt kreative de gangene han hadde ballen. Klarerte ballen ut av eget felt ved et par anledninger. Korrekt byttet ut ved pause", var RBs vurdering etter kampen på Briskeby [4].

Foto: LSK.no

Hans første scoring for LSK kom i cupkampen borte mot Eidsvold IF 4. mai 2022. Etter kampen innrømmet han overfor RB at overgangen til LSK hadde blitt tøffere enn hva han hadde trodd på forhånd. "Det har føltes merkelig. Jeg tror det er første gang siden jeg var 17 år at jeg har vært på benken i så mange kamper på rad. Men jeg er profesjonell og vet at jeg er god nok for å spille i LSK. Det er bare å kjøre på. Jeg har troen på at jeg skal spille meg inn på laget. Det har vært vanskelig. I starten var det mye som måtte ordnes utenfor banen, og det tok litt tid før jeg følte at jeg kunne fokusere bare på fotball. Kjæresten min har kommet hit sammen med hunden vår, og vi har nå flyttet inn i vårt eget på Kjeller. Så nå har jeg det fint, og det føles deilig. Etter alt har kommet på plass, så kan man sett på trening at det føles bedre. Det går mye bedre nå". Om sitt første mål svarte dansken: "Det var deilig, men jeg burde scoret ett til" [5]

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Frederik Holst vurdert av Romerikes Blad. "Gratis fra Elfsborg. Inn rett før avreisen til treningsleiren i Marbella. Trengte litt tid på å bli vant til treningene og norsk fotball. Er bare blitt bedre og bedre, og har for lengst vist hvorfor han har spilt fast i alle klubbene han har vært. Vil mest sannsynlig bli en nyttig spiller for LSK utover i sesongen" [6].

Skadet på LSK-treningen 11. juli med noe som så ut som en ankelskade. Dansken ble fraktet i ambulanse direkte fra treningsfeltet til AHUS hvor det dagen etter ble konstatert et ankelbrudd. Holst må derfor opereres og blir borte fra fotballen en god stund. "Det er konstatert et brudd i ankelen hans, og det betyr at han må opereres. Foreløpig er det ikke helt avklart når han blir operert, men trolig i løpet av den neste uka. Han vil være ute en lang periode. Det er for tidlig å si hvor lenge, men det er antatt at det vil ta mellom tre og fem måneder", utalte LSKs fysioterapeut Sondre Jakobsen til RB [7]. Først 27. september 2022 skrev RB at Frederik Holst endelig var tilbake i lett trening. "Det var helt fantastisk. En ubeskrivelig følelse rett og slett. Det føltes veldig bra. Jeg kjente ingen smerter eller noe, så det var bare utrolig deilig. Dette er vel første gang i karrieren at jeg har kjent på ordentlig motgang, så jeg har måttet jobbe med det og føler at jeg har funnet en fin løsning på hverdagen, både hjemme og når jeg kommer hit til Åråsen. Så nå er det all in fremover". På spørsmålet om han blir spilleklar denne høsten svarte han: "Det er litt farlig for meg å svare på da det er vanskelig å vite. Men jeg håper virkelig på det. Om det skjer får vi se på, men jeg gjør alt jeg kan hver eneste dag for at det skal skje et mirakel og at jeg kan komme tilbake de siste kampene. Jeg har et håp, men vi må ta det dag for dag, men akkurat nå føles det bra" [8].

2. desember 2022 ble Frederik Holst og LSK gjensidig enige om å terminere kontrakten som hadde en varighet på ut 2024-sesongen [9]. "Det er synd at det ikke gikk som både jeg og LSK håpet, men jeg har satt stor pris på tiden min i denne fine klubben, med de beste supporterne i Norge. Jeg ønsker LSK alt det beste for fremtiden, og tenker det skal gå veldig bra for begge parter i fremtiden", uttalte Holst til kubbens hjemmeside samme dag. "Frederik har vært en proff mann i troppen vår, og har mikset veldig godt inn i vår eksisterende spillertropp. Alle visste hva slags kvaliteter Frederik har, men dessverre har ikke forhåpningene blitt innfridd slik partene ønsket. Men han vil komme sterkere tilbake. Alle i LSK ønsker Frederik all hell og lykke videre med fortsatt spill i en eventuell ny klubb", sa sportsdirektør Simon Mesfin.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Danmark Brøndby IF 126 2 2012 - 2017
Nederland Sparta Rotterdam 28 0 2017 - 2018
Sverige IF Elfsborg 92 5 2018 - 2021
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 13 0 2022
Sverige Helsingborgs IF 15 0 2023
Romania UTA Arad 2 0 2023
Færøyene Vestur 13 0 2024


Spillerstatistikken for Brøndby IF, Sparta Rotterdam og IF Elfsborg er hentet fra den engelske versjonen av Wikipedia [10].