Idun-Kristine Jørgensen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner

Idun-Kristine Jørgensen (født 22. august 2001) er en norsk fotballkeeper som ble presentert som ny spiller hos LSK Kvinner 2. februar 2020. Hun hadde da signert en toårskontrakt med klubben [1]. Debuterte da hun i cupkampen 7. oktober hjemme mot Lyn hoppet inn som reserve for Ida Norstrøm og sto i mål i den avgjørende straffesparkkonkurransen som LSK vant. Tøff debut for ungjenta, men hun tok utfordringen og bidro til at LSK Kvinner gikk videre i cupen. De tre første straffene klarte hun ikke å avverge, mens den fjerde ble blåst himmelhøyt over tverrliggeren. "Den teller jeg som redning. Vi øver jo mye på straffer. Jeg mener det er an av mine spesialiteter", uttalte hun til RB etter kampen [2]. Ble 19. april lånt ut til Fart. "Idun har gått på et utlån til FL Fart gjennom den nasjonale utlånsordningen for unge spillere. Dette er en utlånsavtale hvor vi har muligheten til å låne ut spillere over kortere tid, og kan kalle tilbake Idun på kort varsel. Tanken bak utlånet er å sikre Idun spilletid på et høyt nivå. Etter året i fjor hvor det verken ble yngre landskamper eller rekruttfotball, ser vi et behov for at Idun jevnlig kan få spilletid i kamp for å fortsette sin utvikling. Med den strenge toppfotballprotokollen vil Idun nå kun følge FL Fart sine treninger, men det er en intensjon at Idun skal ha deler av sin treningshverdag hos oss når protokollen igjen tillater det. Vi ser frem til å følge utviklingen til Idun videre og er glade for at vi har kommet til en god løsning i samarbeid med Fart i disse spesielle tider, uttalte hovedtrener Knut Slatleim til klubbens hjemmeside [3].
19. januar 2022 bekreftet Stabæk at de hadde signert Jørgensen på en proffkontrakt [4]. Jørgensen har også spilt for Hønefoss BK og islandske Selfoss. Spiller nå AaFK Fortuna.

Idun-Kristine Jørgensen har tidligere spilt for Fotballaget Fart og Ottestad. I følge hjemmesiden til NFF har hun 1 kamp for det norske J19-landslaget [5].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Fart 13 0 2018 - 2019
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 0 0 2020
Mal:Country alias Norway Fart (lån) 17 0 2021
Mal:Country alias Norway Stabæk 0 0 2022 - 2023
Mal:Country alias Norway AaFK Fortuna 3 0 2024