Jan Guldhaug

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Jan Guldhaug (født 4. november 1941) er en tidligere norsk fotballspiller som gikk gradene i LSK og utviklet seg til å bli en meget god forsvarsspiller. Oftest brukt som høyre back, men kunne også spille kant på midtbanen eller vinghalf som det het på den tiden. Jan Guldhaug var blant annet en del av LSKs meget gode juniorlag som for første gang i klubbens historie i 1959 tok seg helt fram til semifinalen i NM. I kvartfinalen borte mot Fredrikstad FK hvor LSK vant 17-16 etter straffespark ble han kåret til lagets nest beste spiller av RB, bare keeper Odd Andersen fikk bedre skussmål."H.h. (høyre half) Jan Guldhaug leverte igjen en brukbar kamp, og er den som kommer nærmest opp mot Odd Andersen". I semifinalen borte mot Skeid på Ullevaal 3. oktober 1959 spilte Jan Guldhaug nok en meget god kamp, men kunne ikke forhindre at LSK gikk på et bittert 1-2 nederlag. "Best var utvilsomt h.h Jan Guldhaug. Han var banens dominerende spiller og leverte det beste man kan vente av en junior. Han slet som en helt og var stadig med der ballen var", skrev RB etter kampen.

Debuten på A-laget kom i serieavslutninga hjemme mot mot Gjøvik/Lyn 14. oktober 1962. "De to nye vinghalfene, Claus Andersen og Jan Guldhaug, slet begge bra, men ikke alltid med den samme suksessen og det var svært ofte tomrom på midtbanen. Andersen var klart best av dem. Nå skal det sies til vinghalfene unnskyldning at de fikk svært lite hjelp av indreløperne på midtbanen" (Romerikes Blad 15.10.62) [1]. To uker senere ble Gjøvik/Lyn Norgesmestere etter å ha vunnet 2-0 i cupfinalen mot Vard.
I tillegg til å spille fotball var Jan Guldhaug, som mange av de andre LSK-spillerne på 60- tallet, svært aktiv innenfor bandy og ishockey og har en rekke seriekamper for LSK i disse to sportene.

Denne siden er UNDER REDIGERING.

  • Tildelt LSK-statuetten i 1971.
  • Ungdomsavdelingens ærespris i 1980.
  • Var oppmann for LSKs juniorlag som vant NM i 1981.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 34 1 1962 - 1971