Jo Coppens

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Jo Coppens. Foto: LSK.no

Jo Coppens (født 21. desember 1990 i Heusden) er en belgisk keeper som 17. juli 2020 signerte en kontrakt på halvannet år med LSK, ut 2021-sesongen. Coppens kom til LSK som bosmannspiller.
"Det føltes veldig riktig med en gang. Alle i klubben har vært så proffesjonelle, og byen og miljøet virker som et flott sted for meg og familien. Så nå gleder jeg meg til å kunne tre drakta over hodet og bære den med stolthet. Da agenten min ringte og sa at Lillestrøm var interessert var jeg fullstendig klar over hvilken klubb, og hvilken historie klubben har. Selv om jeg ble litt overrasket da jeg hørte at de ikke lenger var i eliteserien, så har det ingen ting å si. Denne klubben hører hjemme i toppen, og forhåpentligvis vil jeg være med å ta oss dit vi hører hjemme", uttalte Coppens til klubbens hjemmeside [1].
Sportsdirektør Simon Mefsin var også godt fornøyd etter at avtalen var signert: "I Jo får vi en keeper i god fysisk form, til tross for å komme hit som bosmannspiller har han spilt kamp så sent som 16. juni. Han har vist at han er i samme fysiske forfatning som våre egnespillere og er motivert for å bidra både i garderoben og på matta. Han er rutinert, og har spilt for klubber på høyere nivå rundt i Europa. Coppens er teamorientert og ønsker å gjøre andre gode. Vi tror det er viktig for å kunne utvikle gruppa videre å ha en med den erfaringen og mentaliteten som Jo kommer inn med". sa Mefsin.

"Fighting face". Fra hjemmekampen mot Øygarden 11.10.20. Foto: Fredrik Tyskeberg

Debuterte for LSK i seriekampen borte mot Jerv 31. juli 2020. Kunne trolig ikke gjøre noe med de to målene som sørlendingene fikk, men virket heller ikke trygg i feltarbeidet. Voktet LSKs mål i hjemmekampen mot Sogndal IL, borte mot KFUM Oslo og hjemme mot Ull/Kisa før unggutten Mads Hedenstad Christiansen igjen tok over som LSKs siste skanse. Coppens måtte vente helt til 11. oktober og hjemmekampen mot Øygarden FK før han fikk en ny sjanse. Denne gangen holdt han nullen for første gang i LSK-karrieren.

Etter sesongslutt startet Coppens å se seg etter ny arbeidsgiver, ikke uventet. 21. januar skrev at RB at keeperen hadde reist til Tyskland. "Han er i sluttfasen av forhandlingene med en klubb i samme liga som han kom fra i sommer (3. Bundesliga). Etter sesongen og før han dro på ferie, hadde jeg et møte med Jo hvor vi evaluerte sesongen. Jo har vært superprofesjonell og har backet Mads på en fantastisk måte, og han har også gitt uttrykk for at han trives i LSK. Men for en keeper i hans alder handler mye om spilletid. Vi ble enig om at han kan få se etter andre muligheter sammen med agenten sin. Han møtte til trening denne uka, og har vært innstilt på å være i LSK så lenge det ikke dukket opp noe interessant. Nå kom det en mulighet han ønsker å vurdere, og da var det aldri aktuelt for oss å holde ham igjen", uttalte sportsdirektør Simon Mefsin til lokalavisen [2]. 27. januar signerte Coppens en kortidskontrakt - til 30. juni 2021 - med den tyske klubben SpVgg Unterhaching [[3]]. Oppholdet i Unterhaching ble ikke akkurat vellykket, sportslig sett. Unterhaching endte desidert sist på tabellen og rykket ned til regionalligaen. Ferden gikk videre til MSV Duisburg i 3. Bundesliga hvor Leo Weinkauf ble foretrukket som førstekeeper. Sjansen kom, da Winkauf ble utvist i seriekampen hjemme mot Magdeburg 26. januar 2022. Coppens fikk ingen vellykket debut, kom inn på stillingen 0-1 og måtte plukke ytterligere fire baller ut av nettet. Magdeburg vant til slutt hele 5-0. Holdt derimot nullen i den påfølgende seriekampen borte mot Wehen Wiesbaden 29. januar. Zebraene vant 1-0. Etterfulgt av en ny gedigen nedtur. Tap 3-6 hjemme mot VfL Osnabrück 2. februar.

I følge det belgiske fotballforbundet har Jo Coppens 31 landskamper for Belgia på aldersbestemte nivåer [4].

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Jo Coppens vurdert av Romerikes Blad til terningkast 4. "Kom gratis fra Carl Zeiss Jena. Hentet inn da Matvei Igonen ønsket å dra. En rutinert keeper som fra første dag bidro til å heve kvaliteten på keepertreningene med sin profesjonalitet og treningsiver. Overtok keeperplassen til Mads Hedenstad Christiansen i fire kamper midt i den tunge perioden i Obos-ligaen, sto blant annet da vendepunktet kom borte mot KFUM. Fikk en skade som åpnet for Christiansen. Resten av sesongen støtte den unge keeperen, og han skal ha sin del av æren for at LSK nå har en av landets beste keepere. Fikk spille tre kamper utover i sesongen på bakgrunn av det han hadde bidratt med" [5].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Belgia Cercle Brügge 46 0 2008 - 2014
Nederland MVV Maastricht 68 0 2014 - 2016
Belgia K.S.V. Roeselare 10 0 2016 - 2017
Tyskland Carl Zeiss Jena 41 1 2017 - 2020
Norge Lillestrøm SK 7 0 2020
Tyskland SpVgg Unterhaching 17 0 2021
Tyskland MSV Duisburg 4 0 2021 - 2022
Belgia Sint-Truiden 7 0 2022 - 2024