Mille Ivi Christensen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner.

Mille Ivi Christensen (født 3. november 2004) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner i Champions League-kampen "hjemme" mot Wolfsburg 10. mars 2021. På Gyirmóti stadion i Ungarn kom hun inn som reserve for Camilla Linberg i det 82. spilleminutt. "Først og fremst var det utrolig gøy å bli tatt med i troppen mot Wolfsburg. Det var veldig givende både fotballmessig og sosialt. Da jeg ble byttet inn, var det helt klart høydepunktet så langt i fotballkarrieren min. Jeg gleder meg veldig til å spille videre med LSK kvinner", uttalte hun til Fjellhamars hjemmeside dagen etter kampen [1]. Scoret sitt første mål for LSK Kvinner i treningskampen borte mot Vålerenga 8. mai 2021. "Jeg hadde et par sjanser før som jeg burde ha satt. Da gikk jeg for kraft i stedet for presisjon som jeg gjorde da jeg scoret. Jeg siktet inn hjørnet etter å ha skutt rett på keeper først. Det var gøy å sette den. Det er gøy å få så mye tillit nå. Jeg håper selvfølgelig på å få den mot Lyn også", fortalte hun til RB [2]. Spilte sin første toppseriekamp for LSK Kvinner i serieåpninga hjemme mot Arna-Bjørnar 29. mai 2021. Hennes første Toppseriemål kom i hjemmekampen mot Stabæk 3. juli 2021. Tre dager senere, 6. juli, signerte hun en proffkontrakt med LSK Kvinner. Kontrakten strekker seg ut 2023-sesongen. "Det var ikke det jeg så for meg for et år siden. Det har gått fort. Jeg føler hele utviklingen min gikk raskt, og i riktig retning, da jeg var i Fjellhamar. Så mener jeg også at jeg byttet klubb på riktig tidspunkt. Nå må jeg bare fortsette og utvikle meg videre. Det var ikke dette jeg hadde trodd da jeg kom hit heller. Det har gått fort. Det er veldig gøy. Når det gjelder tierrollen har jeg en jobb igjen før jeg kan ta plassen fra Camilla Linberg. Hva som er målet mitt? Det er å vinne gullballen. Kanskje det blir Lyon eller Barcelona etter hvert. Vi får se. Jeg ønsker å spille for de beste klubbene når tiden er inne", uttalte den ambisiøse tenåringen til RB [3]. Var særdeles uheldig i bortekampen mot Rosenborg 13. oktober og røk korsbåndet. "Jeg måtte ta MR-bilder for å være helt sikker. Det var skikkelig kjipt å få det bekreftet, selv om jeg var forberedt på det. Forhåpentligvis får jeg trent veldig godt i styrkerommet, så noe godt skal det også komme ut av det. Målet er å komme tilbake som en sterkere og bedre spiller. Men jeg skulle selvfølgelig gjerne vært på banen. Det kan godt hende at hele den neste sesongen ryker. Jeg vil ikke ta noen sjanser, bare for å rekke en kamp eller to. Da er det bedre å vente, for å være helt sikker. Jeg får bare komme skikkelig tilbake og gjøre det jeg kan fra sidelinja", uttalte hun til RB 17. november 2021 [4].

Foto: LSK Kvinner

I et intervju med Romerikes Blad 11. april 2022 uttalte hun blant annet "Planen er å komme tilbake som en enda bedre fotballspiller. En som er sterkere både fysisk og psykisk. Jeg får jo muligheten til å bli sterkere fysisk, samt bygge et grunnlag og utvikle andre fysiske ting som man ikke får tid til i sesong. Det har godt overraskende bra egentlig. Men det er selvfølgelig dager hvor man kjenner litt ekstra på det. Spesielt når de andre jentene spiller kamper og gjør de tingene du også selv vil. Samtidig så er det positive ting med å bare på være på gymmen også da. Alt handler om fotball for meg. Jeg hadde ikke klart meg uten fotballen, så det er veldig viktig for meg. Fotball er liksom meg. Jeg fant fotball og fant meg selv på en måte. Det er selvfølgelig kjedelig at dette skjedde såpass tidlig i karrieren, men jeg velger å tenke på at jeg har mange år igjen på fotballbanen. Gullballen er fortsatt målet, absolutt. Jeg må bare legge ned en veldig god jobb for å hele tiden utvikle meg videre, sier hun. Jeg ønsker alltid å forbedre meg uansett hva det gjelder. Jeg ønsker å nå målene mine hele tiden, og alltid gjøre det jeg har lyst til" [5]. Forlenget kontrakten og signert en ny avtale med LSK Kvinner 4. august 2023. Den nye avtalen varer til sommeren 2026. "Det er veldig spennende. Jeg trives godt i klubben og syntes det vi holder på med passer godt overens med det jeg ønsker å oppnå. Som lag har vi prestert godt, vi har vist hva vi kan og at vi kan slå de beste. Personlig har jeg fått startet flere kamper, etter å ha kommet tilbake fra et langt skadeavbrekk. Jeg fikk mye tillitt som ung (før skaden) og startet flere kamper, og fikk vist meg frem. Så gikk jeg dessverre på en skade, som har satt meg på sidelinja en god stund. Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, som jeg nå er. Skadeperioden har vært litt «opp og ned», men motivasjonen har hele tiden vært der for å komme tilbake for å spille for dette laget, og vise hva jeg kan. Vi er absolutt med i toppen, og det tror jeg også vi kommer til å være på sikt. Jeg tror vi kommer til å hevde oss som en av de aller beste klubbene i tiden fremover. Det å komme topp to hadde vært utrolig gøy, og å komme så langt som mulig i cupen. En finale i cupen hadde ikke vært dumt det heller, men vi få ta kamp for kamp, så ser vi", uttalte hun til klubbens hjemmeside [6].

Mille Ivi Christensen har tidligere spilt for Fjellhamar FK og Lørenskog IF. I følge hjemmesiden til NFF har hun 11 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer og scoret 1 mål.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 44 2 2021 - 2024