Simen Brenne

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Simen Brenne (født 17. mars 1981) er en norsk fotballspiller. Ble hentet til LSK fra Fredrikstad foran 2007-sesongen for å erstatte Robert Koren som var blitt solgt til engelske West Bromwich Albion. Tirsdag 12. desember 2006 skrev Simen Brenne under en 5 års kontrakt med Lillestrøm SK. Et kjøp som kostet LSK ca. 7 millioner kroner. I følge RB samme dag var Per Berg og hans Øie AS som tok hele regninga [1]. I førsteomgang finansierer vi dette gjennom Øie-systemet, men det kan bli aktuelt å hente inn hjelp fra andre etter hvert. Også fra klubben. Jeg ser ikke på Brenne som en erstatter for Koren. I mine øyne har vi signert en ny god midtbanespiller. Det betyr ikke at Koren er uinteressant om det er mulig å signere ham på et senere tidspunkt", uttalte Per Berg [2].

Simen Brenne

Debuterte for LSK i Royal League kampen borte mot Odense BK 4. mars 2007. Fikk rødt kort i kampen mot Rosenborg på La Manga og måtte derfor sone karantene i den første serierunden, noe som skapte stor debatt om karantenesystemet til NFF. Brennes debut for LSK i eliteserien kom da i bortekampen mot Odd Grenland 15. april 2007. Desverre fikk han en uheldig start på kampen og måtte forlate banen allerede etter 28 minutter med en strekkskade. Skaden var ikke mer alvorlig enn at han var tilbake i troppen tre uker senere. Scoret sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Viking 13. mai 2007.
Norgesmester med LSK i 2007.

I et intervju med Romerikes Blad 26. mars 2008 oppsummerte Simen Brenne sin første LSK-sesong slik: "2007-sesongen ble en sesong med mange nedturer, men også noen oppturer. Vårsesongen ble aldri slik jeg hadde håpet. Jeg slet mer etter overgangen fra Fredrikstad enn forventet. Det ble en tøff overgang treningsmessig, og for meg personlig var det frustrerende ikke å lykkes slik jeg hadde håpet". Var det prislappen som preget deg i den tunge vårsesongen, spurte RB. "Nei, den ga jeg blaffen i. Det var mye verre å ikke innfri min egne forventninger". Men trenerens tillit hadde du hele tiden? "Det var godt å få tillit, men jeg vet ikke om det var avgjørende for at det løsnet litt på høsten. Jeg måtte uansett lære meg å takle overgangen til LSK. Vet jo at flere har brukt tid til å tilpasse seg før. Det kreves mye av deg som LSK-spiller, og det er bra. Rollen min i FFK var mer offensiv og jeg kom som regel til tre-fire avslutninger i hver kamp. Her forventes det mer av meg også defensivt. Men i år er jeg i form til å tåle begge deler, og jeg håper det vil gi flere mål", uttalte Simen Brenne [3]. Sammen med keeper Otto Fredrikson ble han av RB kåret til LSKs beste spiller på den såkalte "Marbella-børsen", begge spillerne fikk 7 poeng. "Har kanskje ikke sprudlet i det siste, men Simen viser gjennom solide treninger og kamper at det er noe stor i gjære denne sesongen. Løper mer enn noen gang. Når han slipper seg litt mer løs og tør å avslutte litt oftere med sine gode skuddbein, vil han bli hyppig å se på scoringslista. Har kapasitet til sju og ti mål i serien denne sesongen", skrev RB i sin vurdering etter sesongoppkjøringen [4].

Slet gjennom hele 2008-sesongen med å få ut sitt potensiale - han var ikke alene om det på et LSK-lag som stort sett spilte under pari - og fikk sjeldent vist fram sine gode fotballferdigheter. I et intervju med RB 19. juni uttalte han: "Jeg har ikke mistet troen på egne ferdigheter, og håper jeg kan være med på å heve LSK. Når vi slet som vi gjorde i vårsesongen, var det bra at ferien kom så tidlig. En god, lang høstsesong skal vise at vi kan prestere på høyt nivå. Jeg har vært altfor svak i år og har langt fra innfridd mine egne forventninger. Derfor har jeg virkelig lyst til å bidra. Får vi i gang spillet vårt, skal vi nok vise at LSK er å regne med". Du hadde stor tillit under Tom Nordlie (RB). "Det har jeg i og for seg følt fra alle trenere jeg har hatt. Jeg har lurt på om det kan ha vært en sovepute, at jeg spilte uansett hvordan jeg presterte". Hva var det som gikk galt under vårsesongen? (RB). "Det er en sak vi er ferdig med. Men generelt mener jeg at det ble for mye snakk om system og spillestil. Det førte til at vi tenkte for mye på det, og glemte at det var oss som var utpå der som måtte ta valgene. De var allerede tatt". Om hans nye trener Erland Johnsen: "Erland er vel langt på vei Tom Nordlies strake motsetning. Hans holdning er at vi må løse flere av oppgavene og skape noe sjøl, uten for mye regler. Det tror jeg kan passe oss nå. Men pendelen kan ikke svinge for mye. Vi må finne en passende balanse" [5]. Allikevel vraket fra LSKs startellever av den nye treneren. "Alle kan komme inn i en blindgate noen ganger. Jeg har vært der. Men jeg vet at jeg vil prestere på høyt nivå igjen. Jeg er topp motivert, er i god form og klar til å kjempe om en plass på laget til kampen mot Bodø/Glimt (20. juli), uttalte han til RB 16. juli. Allerede da hadde hans agent Stig Lillejord fortalt at Odense i den danske Superligaen var interesserte, men prislappen på fem millioner kroner hadde skremt danskene bort. Likevel en svært skuffende sesong for Brenne som etter endt sesong fikk kun terningkast 2 som "årskarakter" på RB-børsen: "Det er lite igjen av den offensive Brenne som ville inn i boksen for å avslutte fra tida i Fredrikstad. Finner han tilbake til sitt gamle jeg, har LSK en midtbanespiller som kan score sju-åtte mål" [6].

Signerte en fireårskontrakt med Odd Grenland 29. november 2008. En signering som kostet Odd Grenland et sted mellom 4 og 5 millioner kroner i følge Romerikes Blad [7] (13. mai 2009 skrev RB at overgangssummen lå på 3.5 millioner kroner). Debuterte for sin nye klubb i seriekampen borte mot Viking 15. mars 2009.

I Fredrikstad FK spilte han en sentral rolle siden han kom til klubben i 2004. Brenne har 69 tippeligakamper og 17 mål for rødbuksene fra plankebyen . Han har tidligere spilt for Selbak og Moss FK. Norgesmester med Fredrikstad i 2006.

Simen Brenne har 15 A-landskamper, 1 mål, for Norge, debuterte mot Bosnia-Hercegovina 24. mars 2007, da han ble byttet inn i det 79. spilleminutt. Han har også 19 U-21 landskamper, 1 mål. 2 G-19 landskamper, 1 mål. 2 G-15 landskamper.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Skjeberg
Norge Selbak - 1999
Norge Moss FK 96 13 2000 - 2003
Norge Fredrikstad FK 69 17 2004 - 2006
Norge Lillestrøm SK 43 5 2007 - 2008
Norge Odd Grenland 107 25 2009 - 2012
Norge Strømsgodset 15 1 2013 - 2015
Norge Sarpsborg 9 0 2015 - 2016
Norge Råde IL 2016


Ajourført 08.11 2015

Statistikk for LSK

Tallene oppdatert til og med: 1. januar 2009.

Sesong Serien Cupen UEFA-turneringer Royal League
Kamper Mål Assist Kamper Mål Assist Kamper Mål Assist Kamper Mål Assist
2008 20 1 1 0 2 0
2007 23 4 6 3 2 0 1 0
Sum 43 5 7 3 4 0 1 0

- betyr at tall mangler, 0 angis dersom ingen mål/assist etc.
Kamper inkluderer kamper som innbytter.