Sindre Mauritz-Hansen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sindre Mauritz-Hansen.
Foto: LSK.no

Sindre Mauritz-Hansen (født 18. oktober 1994) er en norsk angrepsspiller som 30. juni 2020 signerte for LSK. Kontrakten varte ut 2020-sesongen. LSK brukte mye tid på å sjekke ut spilleren gjennom flere treningsopphold, da han tidligere hadde slitt med skade etter at han avsluttet sesongen med Strømmen i 2018. Blant spilte Mauritz-Hansen i Frode Kippes Testimonial 25. januar 2020 og scoret to mål. "Jeg kan knapt vente på å ta på meg LSK-drakta. Dette øyeblikket har jeg gledet meg veldig til. Foreløpig er jeg et stykke unna toppform, og jeg trenger mange flere fotballøkter før jeg er klar. Men det er et viktig steg på vei tilbake til det jeg ønsker mest av alt: Å spille fotball, uttalte han til RB 30. juni [1]. Debutert for LSK, da han i seriekampen hjemme mot Stjørdals-Blink 20. juli 2020 kom inn for Aleksander Melgalvis i det 84. spilleminutt.

Sindre Mauritz-Hansen var ytterst nær en scoring i hjemmekampen mot Kisa.
Foto: Fredrik Tyskeberg.

Likevel ble oppholdet i LSK en ny motgang for angrepsspilleren som på nytt ble skadet, og 11. september meddelte LSK på sin hjemmeside at kontrakten var terminert. "Det har gått overraskende greit etter at beslutningen ble tatt, egentlig. Jeg har vært gjennom det verste som var å ikke vite om jeg kunne spille fotball igjen for et halvt års tid siden. Det forberedte meg nok på at det kunne ende slik, og det gjorde beslutningen enklere å ta. Når du har gått gjennom en periode der du ikke får spille fotball og det føles som om verden kollapser litt, så dukker det opp et lys som forteller at det finnes en verden der ute. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde en kropp som tålte beinhard trening hver dag, men jeg må stikke fingeren i jorda. Det blir for mye usikkerhet, og det gir igjen en utfordring mentalt som gjør at det blir litt mye", fortalte Mauritz-Hansen, som nå ville prioritere studier framfor toppfotball. "Det er uansett gøy å si at jeg har spilt på Åråsen. Det er noe å fortelle barnebarna om mange år. Jeg har blitt veldig glad i klubben i løpet av den korte tiden jeg har vært her. Jeg har jo nesten blitt opplært til at man ikke skal like Lillestrøm, men når man kommer på innsiden og blir kjent med historien og menneskene her, så er det bare en ting å si: Jeg har blitt utsatt for vranglære. Det viser at man ikke skal høre på alt folk sier. Man skal gjøre opp sine egne meninger. Lillestrøm er en klubb som vil være i hjertet mitt resten av livet. Det er slik det blir når man møter folk som oppfører seg og behandler andre mennesker" [2]. 22. september signerte han for sin tidligere klubb Asker.

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Sindre Mauritz-Hansen vurdert av Romerikes Blad til terningkast 2. "Hentet gratis fra Stabæk. Skadeplaget før han kom til LSK. Ble hentet på grunn av sitt potensial, og ikke minst fordi han tidligere hadde scoret mål på nivå to. Kom i god nok form til å få tre kamper som innbytter, men ba selv om at kontrakten ble terminert fordi han mente at kroppen hans ikke tåler å være toppspiller. Spiller nå for moderklubben Asker i 2. divisjon" [3].

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Asker fotball 70 64 2013 - 2016
Mal:Country alias Norway Stabæk 4 0 2017
Mal:Country alias Norway Strømmen IF 25 17 2018
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 3 0 2020
Mal:Country alias Norway Asker fotball 6 2 2020
Mal:Country alias Norway Asker fotball (Kval. til 1. div.) 4 1 2020
Mal:Country alias Norway Asker fotball 46 25 2021 - 2023