Sverre Hansen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Sverre "Pimp" Hansen (født 19.november 1913) var en lettbeint og teknisk venstre half, eller venstre kant som vi ville kalt det i dag i LSK i perioden 1931 - 1951. "Pimp" debuterte allerede som 17-åring og han ble kretsmester med LSK i 1935, 1936 og i 1937. Totalt spilte han 309 kamper for klubben og han scoret 8 mål. Han ville sannsynligvis satt klubbrekord hvis det ikke var for krigen. Han forble trofast mot klubben i alle år. I 1938 spilte han på "Østlandslaget" (regionalt lag).

I krigsårene lå den organiserte fotballen nede siden okkupasjonsmakten prøvde å ta kontroll også over idretten. Selv om den organiserte idretten lå nede i krigsårene ble det spilt illegale kamper og for Sverre sin del var det "Ulltrøyelaget" han spilte for. Det var forbundet med en viss fare å spille disse kampene, og under en kamp på Grorud måtte de rømme til skogs da lavtflyvende tyske fly dukket opp. Sverre ble tatt ut på Østlandslaget som var en samling av de beste spillerne på Østlandet.

I forbindelse med et intervju i LSK-posten gjort på hans 85-årsdag uttalte han at han alltid var å finne på Åråsen når LSK spilte sine hjemmekamper. Han mener at utviklingen innen fotballen først og fremst har vært innen tempo og spillemønster og at teknikk og spilleforståelse var like bra på hans tid. Sverre Hansen var verkstedarbeider av yrke.Merk: Fra tiden før 1933 finnes det dokumentasjon kun på antall spilte kamper. Disse er dessverre ikke fordelt på obligatoriske kamper og privatkamper.

Kilde: LSKhistorikk.com [1].
Kilde: LSK-posten nr 1, 1999.Karriere som spiller

Klubb Antall kamper Antall mål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 309 8 1933 - 1951