Thiril Erichsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner

Thiril Rækstad Erichsen (født 26. mars 2004) er en norsk fotballkeeper som debuterte for LSK Kvinner i cupkampen borte mot Kongsvinger 11. august 2021. Spilte sin første Toppseriekamp, da hun borte mot Stabæk 16. oktober 2021 kom inn som reserve for Cecilie Fiskerstrand i det 85. spilleminutt. Signerte proffkontrakt med LSK Kvinner 1. desember. Avtalen varte ut 2023-sesongen. "Det er veldig gøy å ha signert proffkontrakt med klubben. Dette viser at hardt arbeid lønner seg, og jeg får bare lyst til å stå på mer for laget. Mine ambisjoner er å nå så langt jeg klarer. Spille på landslag og stå som førstekeeper på LSK Kvinner. Jeg har også et stort ønske om å vinne mange medaljer med laget fremover", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [1].

Foto: LSK Kvinner

Thiril Erichsen ble kastet "inn til løvene", da Moa Edrud ble utvist i den viktige seriekampen hjemme mot Avaldsnes 21. august 2022. Erichsen kunne lite gjøre med frisparket fra bortelagets Hanna Dahl som to minutter før full tid avgjorde kampen. Spilte hele seriekampen borte mot Brann 28. august 2022. Kampen endte uavgjort 3-3. Fikk et nytt innhopp i seriekampen hjemme mot Arna-Bjørnar 19. april 2023. Signerte en ny kontrakt med LSK Kvinner 3. august. Den nye avtalen varer ut 2026-sesongen. "Det føles veldig deilig. Det viser at den jobben jeg legger ned betyr noe, og det viser at trenerne har troen på meg. Tiden her så langt har vært lærerik, og jeg har lært masse av både Cecilie og Bente. Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å lære mye mer. Jeg er veldig fornøyd med begge de to og alle trenerne, så jeg veldig glad for at jeg forlenger. Jeg vil nå så langt jeg kan, og jeg ønsker å utvikle meg mest mulig her i LSK Kvinner, så får vi se hvor det tar meg. Jeg vil jo etter hvert bli førstekeeper, men jeg har jo stor konkurranse bak Cecilie. Jeg skal fortsette å jobbe på og å gi alt jeg kan, så får vi se om muligheten kommer etter hvert", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [2].

Startet og sto hele seriekampen hjemme mot Åsane 27. april 2024. En kamp LSK vant 3-1.Kåret av Romerikes Blad til banens beste spiller, da hun i seriekampen borte mot Stabæk 22. juni 2024 måtte steppe inn for Cecilie Fiskerstrand som ble syk under oppvarmingen. "Matchvinner etter at sykdom ga startplass. Inn fra start etter at Fiskerstrand har slitt med sykdom den siste tiden og måtte gi seg på oppvarming. Så og si arbeidsledig før pause. God involvering minutter ut i andreomgang da hun forstyrrer Loennecken nok til at skuddet går på utsiden av mål. Reddet sammen med Authen baklengs etter en drøy time. God og uredd involvering. Meget god i feltarbeidet. Reddet straffesparket fra Bjånesøy mesterlig", skrev RB i sin vurdering og LSK-keeperen 7 poeng på børsen [3].


I følge NFFs hjemmeside har Thiril Erichsen 6 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. Hun har tidligere spilt for Fjellhamar, Nittedal og Varpe.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 3 0 2021 - 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 0 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 6 0 2023 - 2024