Vidar Davidsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Vidar Davidsen.
Foto: LSKs kampprogram fra 1987.

Vidar Davidsen (født 4. januar 1958) er en tidligere norsk fotballspiller og -trener. Han jobber i dag som ekspertkommentator på TV3 og SportN.

Davidsen var en offensiv midtbanespiller med fin teknikk, god spilleforståelse og konstruktiv innstilling. Samtidig var han en hardtarbeidende sliter, meget løpssterk, og i stand til å gå lange strekninger med ballen. Han utmerket seg også som holdningssterk og innsatsvillig, og framstod tidlig som en typisk ledertype på banen. Blant hans svakere sider var hodespillet, og at han ikke var spesielt taklingssterk.

Signerte for Lillestrøm SK 3. desember 1986, etter at han hadde utviklet et noe anstrengt forhold til Vålerengas ledelse. En overgang som i følge RB 04.12.86 kostet LSK 80.000 kroner. I Lillestrøm ble han umiddelbart valgt til kaptein. Debuterte for LSK i seriekampen borte mot Moss FK 2. mai 1987, men det var ikke mye han fikk utrettet for romeriksklubben. Fikk mye av sesongen spolert på grunn av en akillesskade, og valgte deretter å kutte ut toppfotball-karrieren for godt.

I et intervju publisert 22. januar 2021 skrev VG blant annet: I 1985 ble VIF nummer tre og kom til nok en cupfinale, der LSK fikk revansje for tapet fem år tidligere. Et år senere var Davidsen på vei - til nettopp LSK. "Den første skilsmissen, og det var min feil. Jeg hadde ikke tro på det VIF drev med, og jeg var redd for å miste landslagsplassen min og jeg hadde sansen for Tom Lund, kjente ham godt. Så det ble LSK - og masse fortjent kjeft", mente Davidsen. Kjeft ble til tårer. Vidar Davidsen skadet seg tidlig i «LSK-karrieren», tok akilles, og dermed var det over. - Spilleren la opp (vår anmerkning).

Karriere som spiller

Klubb Kamper* Mål* Periode
Norge Bærum SK - 1975
Norge Frigg 1976 - 79
Norge Vålerengens IF 144 37 1980 - 86
Norge Lillestrøm SK 12 0 1987

Karriere som trener

Eksterne linker