You Are My Sunshine

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Country-slager opprinnelig fra slutten av 1930-tallet, gjort kjent av Jimmie Davis.

Kanari-Fansen synger sin sang "Vi er på Stadion" til denne melodien.

Svaret på spørsmålet om hvem som faktisk er sangens opphavsmann, heller mot det mer ukjente navnet Paul Rice, som spilte inn en enda tidligere utgave, men for så å selge rettighetene til sangen til Davis.
Sistnevnte benektet dette, og hevdet at han selv skrev låten tidligere enn og uavhengig av Rice, og at han også framførte den live gjennom 30-tallet. Desverre for Davis finnes det ikke bevis for akkurat dette.

Anerkjennelser

Ingen kan dog ta i fra Jimmie Davis at han lagde kjent en sang som siden skulle bli covret over 350 ganger. Dvs. en 5-6 ganger i året fram til nå. Selv spilte han inn en ny versjon i 1998, 99 år gammel.

Sangen ble i 1977 tatt opp som en av staten Lousianas offisielle sanger. Jimmie Davis var da også statens Guvernør i to perioder (en på 40-, og en på 60-tallet).

I 2003 kom sangen på 73. plass på en liste som interesserte og involverte i country-industrien mente var de 100 beste country-låtene gjennom tidene [1]

Sangens historie i Kanari-Fansen

Grunnen til denne synges på Åråsen og i Kanari-Fansen er at noen Lillestrøm-supportere overvar en Djurgården-match i Sverige, og deretter tok den med seg hjem til Lillestrøm.

På andre fotballbaner

Manchester United - Ole Gunnar Solskjær
Liverpool - Luis Garcia
Wigan
Djurgården

Kilder

Country Music Television | Wikipedia | Second Hand Songs | FreeReplublic.com

--Gulost 7. jan 2007 kl. 18:41 (CET)