Andrea Wilmann

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Andrea Wilmann

Andrea Wilmann (født 31. desember 1998) er en norsk fotballspiller som 20. desember 2019 ble presentert som ny LSK-spiller. Debuterte for LSK Kvinner i seriekampen borte mot Rosenborg 3. juli 2020. Scoret sine to første seriemål for LSK Kvinner i bortekampen mot Røa 17. juli 2020. Fikk ikke spille toppkampen hjemme mot Rosenborg 5. september, da hun ikke var oppført på dommerkortet. En stygg feil og forglemmelse av LSKs lagledere siden tapte 0-1 i LSK-hallen. "Jeg har ikke opplevd noe slikt før. Jeg lurte først på om det bare var å bytte drakt, men det var ingen god ide. Det var selvfølgelig veldig kjedelig. Feil skjer, men jeg tror ikke denne skjer igjen. Det hadde jo vært veldig kjedelig om jeg hadde blitt satt innpå og at det hadde blitt oppdaget i etterkant", uttalte hun til RB [1]. Var uheldig og røk korsbåndet i seriekampen hjemme mot Avaldsnes 16. oktober 2020. Likevel hadde LSK Kvinner ingen betenkeligheter, da 17. november forlenget kontrakten med Wilmann med ytterligere to år [2]. Var tilbake på banen igjen 17. oktober 2021, da hun spilte det siste kvarteret for rekruttlaget (LSK Kvinner 2) borte mot Stabæk på Nadderud KG. "Man blir jo rørt. Jeg trodde ikke jeg var så emosjonell, men jeg kjente veldig på det da. Det er så mye arbeid som ligger bak og det å endelig ta på seg drakta igjen var emosjonelt. Så det var stort. Det var godt å få de minuttene unnagjort. Jeg hadde ventet ganske lenge på de minuttene. Jeg trodde ikke at jeg var så nervøs, men ifølge de rundt meg var jeg veldig stille, og jeg pleier som regel å prate veldig mye. Så jeg var kanskje litt nervøs da", uttalte hun til RB noen måneder senere, 10. desember [3]. Det var også meningen at Wilmann skulle gjøre comeback på A-laget i serieavslutninga hjemme mot Sandviken, men slik ble det ikke, væske i kneet satte en stopper for det: "Jeg tenkte jo at det bare var å kjøre på, men det går jo ikke. Ting må tas gradvis. Bare en enkel pasningsøvelse er jo mye for kneet, og det er en vanskelig balansegang, for kroppen er ikke sliten, men kneet tåler ikke så mye mer. Man vil så mye mer enn kneet tåler. Det var vanskelig for jeg var jo glad for å få være med på øvelser, samtidig som jeg var skuffet over at jeg ikke kunne gjøre mer. Det tok litt tid før hodet og kroppen ble helt enige. Alt varierer fra dag til dag. Og det ble for meg vanskelig å legge en langtidsplan, så for meg funket det veldig bra å legge en plan for to uker av gangen. Hadde jeg for eksempel satt meg et mål om å spille en viss dato, og ikke klart det så ville jeg blitt skuffet. Man ser stor forskjell på to uker, og det ga meg motivasjon hele veien", fortalte Wilmann som gledet seg til neste sesong. " Jeg har mye energi og vilje, og har lyst til så mye. Det er mye morsom i vente, både med oppkjøring og sesong, så jeg gleder meg veldig. Det er mye ball å ta igjen for å si det sånn" [4].
Var tilbake på banen, da hun i seriekampen borte mot Lyn 18. april 2022 kom inn som reserve for Casandra Lüthcke i det 55. spilleminutt. 4. januar 2023 skrev LSK Kvinner at Andrea Wilmann hadde spilt ferdig i klubben. "Jeg har hatt fine år i LSK Kvinner, selv om det ikke ble akkurat som jeg hadde tenkt. Jeg vil takke alle i og rundt klubben for min tid her, og ønsker alle sammen lykke til videre i fremtiden. Jeg sitter igjen med mange gode minner og venner for livet", uttalte Wilmann til klubbens hjemmeside [5].

Andrea Wilmann er en angrepsspiller som tidligere har spilt for Lyn, Stabæk og Arna-Bjørnar. I følge NFFs hjemmeside har hun 12 kamper på det norske U23-landslaget. Hun har også 16 landskamper på J19, 1 mål. 12 kamper på J17, 3 mål og 11 kamper på J16-landslaget.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lyn 60 29 2012 - 2016
Mal:Country alias Norway Stabæk 40 16 2017 - 2018
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar 22 2 2019
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 25 4 2020 - 2022