Aral Simsir

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Doğuhan Aral Şimşir (født 19. juni 2002) er en dansk fotballspiller med tyrkiske aner som LSK 28. august 2022 hentet på lån fra FC Midtjylland. Simsir hadde tidligere i sesongen spilt for Jerv. Tar med at Simsir ble matchvinner for Jerv i lagets hjemmekamp mot LSK 14. august 2022, da han sikkert scoret på et straffespark. "Det er en veldig stor mulighet for meg. LSK er en stor klubb i Norge, og det er stor forskjell for meg å bytte fra Jerv til Lillestrøm. Det blir virkelig fett, og jeg gleder meg. LSK har veldig sterke fans. Jeg har fått oppleve dem både på Åråsen og i Grimstad denne sesongen, og jeg ser fram til å spille foran dem. Jeg liker måten de spiller på, og jeg har hørt hvor de ønsker å bruke meg. Det vil passe meg veldig bra. Jeg er en spiller som er god med ballen, og jeg liker både å utfordre og sette opp andre i gode posisjoner".

For første gang i LSKs historie valgte Aral Simsir å spille med draktnummer 58. I et intervju med RB 1. september forklarte han hvorfor: "58 er nummeret på byen Sivas som jeg kommer fra i Tyrkia, det er det samme som postnummer her. Begge mine foreldre kommer fra byen, og jeg har familie der. Jeg sier alltid at man ikke skal glemme hvor man kommer fra, og draktnummeret er en måte å vise det på for meg. Det er en personlig beslutning. Jeg hadde ikke det som fast nummer da jeg var yngre, men etter både i FC Midtjylland og Jerv har jeg spilt med nummer 58 på ryggen" [1].

Debuterte for LSK, da han i seriekampen borte mot Vålerenga 4. september 2022 kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i det 78. spilleminutt. "Viste noen tekniske detaljer i debutkampen uten at det ble noe farlig ut av det, men kom inn på et tidspunkt hvor kampen virket avgjort", skrev RB i sin vurdering [2].

I følge Wikipedia har Simsir 21 U-landskamper for Danmark på aldersbestemte nivåer og 2 U21-landskamper for Tyrkia.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Denmark FC Midtjylland
Mal:Country alias Norway Jerv (lån) 20 3 2022
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK (lån) 6 0 2022
Mal:Country alias Denmark FC Midtjylland 15 5 2022 - 2023
Mal:Country alias Denmark FC Midtjylland (Play Off) 1 1 2022 - 2023
Mal:Country alias Denmark FC Midtjylland 25 4 2023 - 2024