Ylldren Ibrahimaj

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no
Foto: Fredrik Tyskeberg

Ylldren Ibrahimaj (født 24. desember 1995) er en norsk-kosovarsk fotballspiller som 7. februar 2022 signerte en treårskontrakt med LSK etter en fri overgang fra russiske Ural Jekaterinburg. "Jeg var på treningsleir da jeg fikk vite om interessen fra Lillestrøm. Det var veldig spennende for min del. Etter den første praten med Lillestrøm, ble interessen bare styrket. Et veldig spennende prosjekt å bli en del av. Jeg er glad for å være. Oppholdet i Russland ble ikke helt som forventet, men det er ikke alltid det blir slik. Nå ser jeg fremover og fokuserer på Lillestrøm. Jeg er glad for at jeg har fått med meg opplevelsen og erfaringen i Russland", fortalte Ylldren Ibrahimaj til LSK. Spilte sin første treningskamp, da LSK 18. februar 2022 tapte 1-2 hjemme mot Ham-Kam. "Det var veldig deilig å være i gang. Gøy å spille kamp med gutta. Resultatet var så som så, men jeg syns egen innsats var ok. Vi skapte noen sjanser som kun blitt noe, men det kommer etter hvert. Innsatsen kan man alltid gjøre bedre, uansett hvor bra eller dårlig man spiller. Nå tar jeg bare med meg at det var utrolig godt å komme i gang", uttalte han til RB etter kampen [1]. Etter treningsleiren på Marbella Football Center ble han kåret av RB til den beste nykommeren - så langt i sesongen. "Den av nykommerne som er lengst framme for øyeblikket. Viser seg mer og mer på treningene. Har mye sluttprodukt i seg. Viste med utlikningsmålet mot Tromsø at han har avslutteregenskaper. Kvikk i beina og har en god venstrefot. Helt jevnt mellom Helland og han på høyrekanten. Slik det ser ut nå vil de dele på spilletiden", var RBs vurdering og ham 6 av 10 poeng på sin børs [2].
Debuterte for LSK, da han i cupkampen borte mot Nardo FK 13. mars 2022 kom inn som reserve for Pål André Helland i det 65. spilleminutt. Hans første seriekamp for LSK kom i serieåpninga borte mot Ham-Kam 2. april 2022. Mestret ikke helt oppgaven som høyre kantspiller og ble byttet ut etter første omgang. "Ble valgt foran Helland på høyrekanten. Kom aldri helt til sin rett på høyrekanten mot et kompakt HamKam. Slo alle LSKs dødballer før pause, men ingen av dem var spesielt gode. Med 0-2 til pause var det naturlig at han ble byttet med Helland halvveis", skrev RB i sin vurdering etter kampen [3]. Scoret sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Jerv 9. april. Matchvinner mot Sarpborg 08, da LSK for første gang vant en 16.mai-kamp på hjemmebane siden 2006. Før hjemmekampen mot hans tidligere klubb Viking uttrykte Ylldren at han var godt fornøyd med situasjonen i LSK. "Jeg koser meg hver dag, og jeg prøver å utvikle meg. Det føler jeg at jeg har klart, og jeg føler at jeg har funnet meg selv litt igjen i Lillestrøm etter et tungt år i utlandet. Liker måten vi spiller på og måten vi opptrer på. Vi skal angripe. Det er også veldig bra at både laget og jeg klarer å bytte formasjon innimellom uten at det påvirker oss negativt. Vi har flere måter å spille på, og det er positivt for oss. Sammen med den bredden vi har i troppen gjør det at vi kan tåle en lang sesong med mange kamper. Vi vet at vi ligger på toppen, men det er forskjell på å se på tabellen og å fokusere på den. Det siste gjør vi ikke. For å være helt ærlig tror jeg ingen av spillerne verken tenker på tabellen eller snakker om den. Vi løper for hverandre og vi kriger for hverandre der ute, og det merkes. Da vi gikk på et stygt tap mot Godset, så ble vi enig om at dette var ikke oss og at vi skulle nullstille, først mot Aalesund i cupen og så mot Kristiansund. Det klarte vi på en bra måte, og det sier litt om hva slags gruppe vi er ferd med å bygge opp her", uttalte han til RB 10. juli 2022 [4].
Etter at Magnus Knudsen forsvant AGF i Danmark fikk Ylldren Ibrahimaj for første gang i hjemmekampen mot Sandefjord 16. juli prøve seg i 6er-rollern på midtbanen. En oppgave han klarte med glans. "Jeg har så vidt spilt i en 6-er-rolle i noen treningskamper for Viking tidligere, men da i 4-3-3 hvor jeg lå i midten av de tre på midtbanen. Det er litt annerledes å spille det med to 6-ere slik vi har gjort nå. Jeg synes det gikk bra, og det var kult å spille. Jeg føler at du flyr litt overalt og at du har et større område å jobbe i. Den rollen kan jeg løse litt mer på min måte enn når jeg spiller indreløper. Det er selvfølgelig en uvant posisjon for meg nå, men vi har også andre spillere her som løser flere posisjoner. Når laget fungerer så bra som det gjorde på søndag, så er det enklere for alle spillerne å lykkes. Det var gøy å spille. Generelt følte jeg at vi spilte en veldig bra kamp. Vi slapp inn to mål, men jeg synes hele laget gjorde en bra kamp. Vi viste en energi som var veldig tydelig, tenkte ikke så mye og hadde det gøy. Vi ga alt for hverandre. Det tror jeg alle så. Vi løp for hverandre, kriget for hverandre og taklet for hverandre. Også klarte vi å få med oss publikum, og det ble en veldig morsom kveld. Simon (Mesfin) og André (Schelander) merket at jeg orket å spille 90 minutter. Det er godt at noen ser det, og det var deilig. Tror folk kunne se at det var mye spilleglede som kom ut. Vi er et lag og en by, og jeg følte virkelig at vi på banen og dem på tribunen sto sammen mot Sandefjord. Tror alle spillerne gleder seg til ny kamp. Vi er giret på å gjenskape og bygge videre på det vi viste på søndag", uttalte han til RB 18. juli [5].

Spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK borte mot Aalesunds FK 3. september 2023. "Bedre som spiss. Bidro som alle andre da LSK styrte alt i åpningskvarteret, men ikke like involvert rundt motstanderens boks som han pleier før pause. Ble holdt og skulle hatt et klart frispark utenfor egen boks da han mistet ballen og Aalesund fikk sin største sjanse i 1. omg. Flyttet opp med Lehne Olsen med en halvtime igjen. Der var han vesentlig bedre. Ble flikket gjennom av spisspartneren. Ble holdt av Diop, men holdt seg på beina og ikke straffe av dommeren. Fikk heller ikke lagt ballen til medspillerne i feltet. Spilte fram Lehne Olsen til en skuddsjanse", skrev RB i sin vurdering etter kampen [6].


I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Ylldren Ibrahimaj vurdert av Romerikes Blad. "Gratis fra Ural. Ble hentet basert på det han leverte i Viking før overgangen til Russland. Kom litt i skyggen av Helland i de første kampene, men har innfridd etterpå. Tre mål og to målgivende så langt er meget bra. Gjør også en viktig defensiv jobb" [7].

Ylldren Ibrahimaj har tidligere spilt for Idrettsklubben Grane (Arendal), Arendal Fotball, Mjøndalen IF, Viking og Ural Jekaterinburg. Ibrahimaj er født og vokst opp i Arendal, men da foreldrene kommer fra Kosovo har han valgt å spille landslagsfotball for Kosovo. Han per.d.d 1 A-landskamp for Kosovo.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge IK Grane
Norge Arendal Fotball 130 14 2012 - 2017
Norge Mjøndalen IF 15 1 2018
Norge Viking 68 14 2018 - 2020
Russland Ural Jekaterinburg 9 0 2021
Norge Lillestrøm SK 72 6 2022 - 2024

Kilder