Cupen 1932

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Søndag 7. august, 1932
Lillestrøm SK 5 - 0
(1 - 0)
Sander IL 14:30 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Helge Moestue-Johansen, Eidsvold IF
Tilskuere: n/a

Arvid Magnussen Scorte etter 20. minutter 20.'

Claus Rasmussen Scorte etter 55. minutter 55.'
Rolf Magnussen Scorte etter 65. minutter 65.'
Arvid Magnussen Scorte etter 80. minutter 80.'
Arvid Magnussen Scorte etter 85. minutter 85.'


 • Hedemarkens Amstidende 08.08.32: "Lillestrøm - Sander 5-0." "Det var nok ikke med store forhåpninger Sander stilte til kampen mot Lillestrøm Sportsklubb igår, og nervøsiteten lå hele tiden som en mare over guttene. Lillestrøm vandt målvalget og spilte første omgang med solen i ryggen. Begynnelsen så ikke værst ut for Sander. Lillestrøm fikk riktignok det første opløp, men A. Sanderengen og N. Haugen var på sine gamle plassar, og dette viste sig å være til avgjort hell for laget. Med et svakere forsvar er det ikke tvil om at resultatet vilde blitt et meget større nederlag for Sander.
  Lillesfrøms første opløp reddes lett av Sanders keeper, K. Rønningen, som igår ubetingeb hadde sin beste dag som målmann hittil. Det var en sann fornøielse å se ham arbeide i mål. Sander svarer straks med et lynsnart opløp, men Lillestrøms keepere redder, og et brennhårdt skudd fra Lillestrøms ytre venstre får like efter samme skjebne ved Sanders bur. Efter bare 3 1/2 minutt pådrar Sander sig straff innen feltet, men ved et raskt utfall av Rønningen blir mål averget. Dette var en prestasjon av rang. Sander kommer nu beit op med ballen efter endel heldige centringer. Reidar Sanderengen går helt frem til mål. Farten er av en annen verden. Han løfter benet til det avgjørende spark, men så sier skjebnen stopp. En Liltestrømgutt kommer med voldsom fart mot ham. Reidar får motspillerens kne i maven og må bæres av banen, helt groggy. Hermed var Sanders skjebne beseglet. Den gode kombinasjon i løperrekken forsvandt totalt, da reserven som nu rykket inn ikke maktet å lede spillet som førstnevnte. Det går 25 minutter uten utløsning. Ballen har dog det meste av tiden vært på Sanders del av banen. Først efter 17 minutter kommer første mål på Sander. Det har nu i lang tid vært sterkt press fra Lillestrøm, men noget fint spill får vi ikke se. Lillestrøm skyter i tide og utide, men har liten glede av sine skudd. Treffsikkerheten mangler totalt, og dette er ganske sikkert lagets svakeste punkt. Med litt mere rutine på dette felt er det ikke tvil om at Lillestrøm har chanser for å nå langt i rundekampene. — Spillet er hele tiden tamt med vekslende opløp. Hele arbeidet hviler på Sanders forsvar, og man må vel regne resultat av første omgang slom meget ærefullt for laget 1—0.
  Annen omgang byr ikke på noget nytt. Sander forsøker å sette op farten, mjen har igrunnen altfor liten kontroll over ballen. Laget har et par fine chanser til mål, men de forstår ikke å utnytte dem. Efter 10 minutter legger Lillestrøm hall nr. 2 i Sanders mål. Sander må like efter gi corner, men uten resultat. Efter 22 minutter ligger 3. ball i nettet. Efter 40 minutter nr. 4 — og like efter nr. 5. Lillestrøm har nu avgjort brukt alle sine krefter. Flere av spillerne er dødstrette og legger dette tydelig for dagen. — Lillestrøm er et meget godt lag. Guttene er lynsnare på ballen, de spiller med små pasninger og alle baller har god adresse. Men det er som nevnt skyteferdigheten som helt mangler. Dommeren var svak, kanskje slett er et likeså talende uttrykk for hans arbeide. Første omgang kunde til nød gå, men annen var elendig" [1].

Cupen, 2. runde

Søndag 14. august, 1932
Urædd 3 - 1
(2 - 0)
Lillestrøm SK 13.00 - Urædds Sportsplass, Porsgrunn

Dommer: Eivind Johansen, Larvik
Tilskuere: 600

Alfred Øvrum Scorte etter 5. minutter 5.'

Victor Nielsen Scorte etter 30. minutter 30.'
Johan Carlsen Scorte

Claus Rasmussen Scorte etter 48. minutter 48.'


Lillestrøm SK: Viktor Larsen - Sigurd Thorstensen, Olaf AndresenSverre Hansen, Johannes Henriksen, Gunnar Karlsen - Simon Hansen, Arvid Rasmussen, Rolf Magnussen, Claus Rasmussen, Henry Taugbøl.


 • Porsgrunns Dagblad 15.08.32: "Urædd-Lillestrøm 3-1, (2-0)". "Annen runde-kampen i Porsgrunn igår mellem Urædd og Liilestrøms Sportsklubb hadde sandet 600 tilskuere, herav var omkring 100 fra Lillestrøm. Kampen var ikke mere en fem minutter gammel, da Urædd fikk lédelsen. Erling Kristensen la en ball ut til Johan Carlsen, Øvrum som lå godt fremme scoret lett på Carlsens, overspill. Efter en halv times spill øket Victor Nielsen som var trukket helt inn i center til 2—0.
  Annen omgang var ikke mere enn 3 minutter gammel da Liilestrøms indre venstre reduserte tid 2—1. Urædds 3. mål blev scoret av Johan Carlsen, efter at ballen hadde vært i målstolpen to ganger før. Erling Kristensen hadde to fine chanser i denne omgang, men begge blev resultatløse. Et hårdt skudd frå Øvrum reddet målmannen fint.
  Urædd vant rettferdig og efter chansene var det intet i vei en for at seiren kunde vært enda større. Edvart Hansen var bra i målet. Av backs var William Hansen best. Han stiller sig op for hver kamp. Forsvaret spiller dog lovlig åpent. Halfrekken skuffet. Victor Nielsen var Urædds beste spiller i denne kamp. Øvrum i center kom godt fra sin første A-kamp. Finn Larsen vår god i 1. omgang, men i annen lå både han og Kristensen for langt tilbake. Lillestrøm-laget hadde et sterkt forsvar. Backs var forøvrig de beste på laget. Halfrekken var jevn uten å glimte. Løperrekken kombinerte fikst ute på banen, men spillerne skulde alltid for langt inn før de skjørt.
  Dommeren Eivind Johansen, Larvik, var god, men han snøt efter min maning Urædd for et straffespark i annen omgang. Vi vekslet efter rundekampen Urædd—Lillestrøm noen ord med dommeren Eivind Johansen, — Den var fair og god tross varmen. Resultatet var rettferdig. - Hvorfor fikk ikke Urædd straffesparket i annen omgang? - Nei, for spillerne snublet i hverandre og det var således ingen forseelse fra Lillestrøms side.
  Best hos Urædd var ytre venstre Victor Nielsen og hos Lillestrøm, de to backs. Urædds backs spilte alt for åpent.


 • Telemark Arbeiderblad 15.08.32: "Urædd - Lillestrøm 3-1" "2nen runde i Porsgrunn blev ikke hvad man hadde ventet fordi spillet hadde ofte en tendens til å slappes av. Ca. 700 mennesker overvar kampen. Lillestrøm stilte med følgende lag: Viktor Larsen, Sigurd Thorstensen, Olaf Andresen, Sverre Hansen, Johannes Henriksen, Gunnar Karlsen, Simon Hansen, Arvid Magnussen, Rolf Magnussen, Claus Rasmussen og Henry Thaubøll. Urædd stilte med sitt vanlige lag når undtas et par omforandringer.
  Til å begynne med åpner Urædd med et par raske opløp og bare efter fire min. ligger ballen i nettet. Dette mål kom likeså overraskende som om det hadde kommet en regnskur fra den klare himmel. Ikke lenge efter har Urædd atter en ball inne i nettet men denne blir annulert for offside. Lillestrøm forsøker å forsere sig frem i midten, men strander hver gang på Urædds gode og presise forsvar og i siste instans av målmannen. Han får også adgang til å vise litt av sin ferdighet og redder to stygge oplagte mål. Porsgrunnsguttene ligger heller ikke på latsiden, og deres arbeide belønnes efter ca. 23 min.s spill ved Finn Larsen. Lillestrøms målmann virket ved denne anledning meget nervøs og skulde ha tatt ballen og holdt den, men istedet slår han den fra sig. Lillestrøm forsøker sig igjen i midten og får flere ganger istand et pent småspill uten å opnå den effektfulle avslutning som er det avgjørende i fotballen. Siljan i Urædd arbeider meget godt likedan Wiik og ballen er ikke kar om å forlate midten til tross for at vingene står helt arbeidsløse og kjeder sig i varmen. Omgangen går ut med 2-0 i Urædds favør.
  Annen omgang er ikke gammel før Lillestrøm får sitt første mål. Dette kvikker op, og tempoet blir raskere. Begge klubber får av og til istand et meget godt spill og vingene blir mere benyttet enn før. Opløpene blir farligere og da særlig på Urædds venstre side. Viktor Nilsen har flere pene oplegg, men det resulterer bare i corner. , Presset blir for hårdt på Lillestrøm og de må trekke ned en av yttervingene. Urædd opnår sitt tredje mål ved et farlig press mot mål hvorunder målmannen halvklarer og det er ingen sak for et Urædd-ben å fullføre verket. Dommer var Eivind Johansen, Larvik" [2].