Cupen 1937

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Søndag 6. juni, 1937
Lillestrøm SK 1 - 0
(0 - 0)
Frogg 12:05 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: n/a, n/a
Tilskuere: n/a

Kåre Hansen Scorte etter 55. minutter 55.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug – Jon Ruud, Otto GulbrandsenOlaf Ormstad, Hans Heia, Sverre HansenOle Larsen, Sigurd Karstensen, Rolf Magnussen, Alf Martinsen, Kåre Hansen.


 • Merknad: I avisannonsen står det at kampen skulle spilles på Strømmen idrettsplass, da "Vigernes var opptatt", men i det korte referatet er Vigernes nevnt som kampsted. Avspark var lagt til kl. 12:05 med andre ord etter kirketid.
 • Akershus Arbeiderblad 07.06.38: "1. runde i Norgesmesterskapet. Sportsklubben og Eidsvoll går videre". "Sportsklubben fikk langt større besvær enn ventet med C-klubben Frogg i 1. runde i Norgesmesterskapet på Vigernes i går. Oslo-klubben forsvarte seg tappert og Sportsklubben måtte nøie seg med 1-0. Målet kom ved Kåre Hansen ca. 10 minutter ut i 2. omgang" [1].

Cupen, 2. runde

Søndag 20. juni, 1937
Drafn 1 - 2
(1 - 1)
Lillestrøm SK n/a - Marienlyst stadion, Drammen

Dommer: n/a, n/a
Tilskuere: 1200

1-0 Asbjørn Hansen Scorte 1-1 Alf Martinsen Scorte

1-2 Rolf Magnussen Scorte etter 90. minutter 90.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug – Jon Ruud, Otto GulbrandsenOlaf Ormstad, Hans Heia, Sverre HansenRolf Ruste, Sigurd Karstensen, Rolf Magnussen, Alf Martinsen, Kåre Hansen.


 • Akershus Arbeiderblad 21.06.37: "Sportsklubben vandt 2-1 i Drammen". "Ved rundekampen i Drammen i år vandt Lillestrøm Sportsklubb 2-1 over Drafn. Seiersmålet kom i kampens siste minutt og ble scoret av Rolf Magnussen. Alf Martinsen scoret det første mål. Han spilte for anledningen indre venstre og leverte et ypperlig spill" [2].
 • Fotballmesterskapets 2. runde blev spilt i går og bragte flere overraskende resultater, så som Lillestrøm Sportsklubbs seier over Drafn (Arbeiderbladet 21. juni 1937)

Cupen, 3. runde

Søndag 27. juni, 1937
Lillestrøm SK 1 - 1 e.e.o.
(1 - 0 )
Lisleby FK 18:00 - Vigernes, Lillestrøm.

Dommer: Trygve Høgbergh, Gjøa
Tilskuere: 2500

Rolf Magnussen Scorte etter 27. minutter 27.' Harry Eriksen Scorte etter 86. minutter 86.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug – Jon Ruud, Otto GulbrandsenOlaf Ormstad, Ådne Bjerk, Sverre HansenRolf Ruste, Sigurd Karstensen, Rolf Magnussen, Alf Martinsen, Kåre Hansen.


 • Akershus Arbeiderblad 28.06.37: "Lisleby og Sportsklubben spilte uavgjort. 1-1 etter hård og spennende, men mindre god kamp". "For de som elsker å se vakker og teknisk riktig fotball blev møtet mellem Lillestrøm sportsklubb og Lisleby i Norgesmesterskapets 3. runde på Vigernes igår en skuffelse. Men for de som elsker fart, kraft og spenning blev kampen en lekkerbisken. I så måte er neppe sett maken på Vigernes.
  Sportsklubben åpnet i voldsomt tempo, øiensynlig beregnet på å overrumple motstanderne og skaffe sig en sikker ledelse. Men Lisleby vår med på notene og svarte med samme mynt. Sportsklubben hadde dog et uomtvistelig tak på kampen i hele første omgang og burde nok minst ha ledet med et par mål. Lislebys forsvar spilte imidlertid utmerket og red av det ene stormløp efter det annet, slik. at Sportsklubben måtte nøie sig med. et mål scoret av Rolf, Magnussen efter 27 minutter.
  I annen omgang lå Lisleby en smule over særlig i de siste 15 minutter hvor laget med gnistrende energi gikk inn for utligning. Denne kom da også omsider, men først 4 minutter før full tid, ved ytre venstre Eriksen. Også denne omgang bød på høit opdreven fart og en rekke spendende situasjoner. Ekstra-omgangene bød på en noe mere moderat fart. Begge lag hadde sine chanser, men det lykkedes ikke å score".
  Hos Lisleby spilte først og fremst backparret utmerket. Gode var også vinghalfene og Morten Pettersen. Hos Sportsklubben hadde Haug en god dag i mål. God var også Otto Gulbrandsen, Rolf Magnussen i Center og ytre høire Ruste, samt selvfølgelig Alf Martinsen. Trygve Høgbergh var en rolig og god dominer: Omkampen går i Lisleby søndag. Og da har vel ikke Sportsklubben særlig store chanser. Især når Lisleby da sannsynligvis stiller op med strategen og taktikkeren Reidar Karlsen, som denne gang manglet# [3].
 • Man kunde i 3. runde valgt sig en bedre kamp å se på enn Lillestrøm-Lisleby. (Smaalenenes Social-Demokrati 29. juni 1937)
 • I ekstraomgangene hendte intet nytt. Begge lag slet egentlig mer for å redde sig over i en omkamp enn egentlig for å vinne dagens oppgjør. (Smaalenenes Social-Demokrati 29. juni 1937)

Cupen, 3. runde omkamp

Søndag 4. juli, 1937
Lisleby FK 7 - 1
(2 - 0)
Lillestrøm SK 13:00 - Lisleby stadion, Lisleby.

Dommer: Randers Johansen, Trygg
Tilskuere: 1100

Morten Pettersen Scorte etter 10. minutter 10.'

Torkild Andersen Scorte etter 25. minutter 25.'
Torkild Andersen Scorte etter 50. minutter 50.'
Rolf Bærøe Scorte etter 53. minutter 53.'
Torkild Andersen Scorte etter 60. minutter 60.'
Torkild Andersen Scorte etter 69. minutter 69.'
Torkild Andersen Scorte etter 85. minutter 85.'

Alf Martinsen Scorte etter 90. minutter 90.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug – Jon Ruud, Otto GulbrandsenOlaf Ormstad, Hans Heia, Sverre HansenRolf Narvestad, Rolf Ruste, Rolf Magnussen, Alf Martinsen, Kåre Hansen.


 • LSKs største tap i cupen siden 1-8 mot Larvik Turn i 1925
 • LSK spilte kretskamp mot Strømmen FK to dager før denne omkampen, fem av de 11 mot Lisleby spilte. LSK vant 4-3 på Strømmen.
 • Godt oppmøte, ca. 300 LSK-supportere hadde tatt turen til Liselby.


 • Akershus Arbeiderblad 05.07.37: "Sportsklubben tapte stort i går. Lisleby vandt 7-1". Som ventet blev det nederlag for Lillestrøm sportsklubb ved omkampen i Norgesmesterskapet i Lisleby i går. At tapet blev så stort som 7-1 var dog noe uventet. Personlig hadde vi ventet noe slikt som 3-1 eller 4-1. Vi har ikke selv hatt anledning til å se kampen, men å dømme efter referatene i Oslo-avisene har Sportsklubben hatt en svart dag. Kritikken er alt annet enn nådig. «Aftenposten» forteller at laget ikke var til å kjenne igjen fra tidligere. Cupgnisten og humøret var borte, og selv i sine beste øieblikk i første omgang, da de ennu ikke følte sig slått, kunde de i virkeligheten ikke true Lislebys tak på kampen. Og i «T. T.» heter det at «Lisleby spilte Lillestrøm sønder og sammen.»
  Bemerkelsesverdig er det også at kritikken også går ut over Alf Martinsen. Bl. a. heter det i «T. T.»: Hos Lillestrøm var det egentlig bare venstre half som holdt mål. Selv Alf Martinsen var en stor skuffelse, Han spiller, dribler, maser sig frem, men tenker ikke i siste instans på at det en helst ønsker av ham er en vel tilrettelagt pasning og når høve byr sig, et skudd. Han skyter aldri.» «Aftenposten» trekker en sammenligning mellem de to lags centerforwarder og skriver: «Dagens kamp hadde sitt spesielle «point» i sammenligning mellem lagenes to centerforwarder, landslagets Alf Martinsen og Lislebys unge Torkild Andersen. I målprotokollen vandt Torkild en stor seier, men det vilde være meget urettferdig å slutte for meget av det alene. Mens Torkild Andersen på gode pasninger kunde løpe gjennem et uplasert og ubevegelig forsvar, måtte Martinsen kjempe ensom mot slike fightere som Bjerring og Finn Mathisen og Arnt Kristiansen. Martinsen skapte oftest selv situasjonene ved energiske gjennembrudd, men avslutningene var som så ofte før miserable.
  Det begynner å bli noe påfallende med Martinsens stadige uhell foran mål, det må være en svikt i konsentrasjonen og balansen i avslutningsøieblikket. Men nettop her er Torkild størst. Når chansen er der, konsentrerer han sig mesterlig og han har et herlig skudd. Det får stå hen til større opgaver å se hvad han kan utvikle sig til.» Personlig mener vi at Alf Martinsen, som jo kom meget tidlig i form i år, nu er en smule overtrenet og spilletrett og at det nu vilde være godt for ham å ta en liten pause for så å stille op frisk og fornyet til høstens kamper og opgaver" [4].
 • Det gir ikke et helt korrekt billede av spillet og chansenes fordeling. Lisleby hadde imidlertid vært heldigere med sin forholdsvis få chanser enn Lillestrøm med sine mange (Kommentaren er etter første omgang). Halden Arbeiderblad 5. juli
 • Spillet lå ikke på noe særlig høyt plan, det som i første rekke satte kulør på kampen var Lislebys mange scoringer, men du store tid for lettkjøpte mål, det så hver gang ut som Lillestrøms forsvar var helt desorientert, for sjelden, for ikke å si aldri har jeg sett en centerforward få så fritt spillerom som Torkild Andersen fikk i går. Halden Arbeiderblad 5. juli.