Cupen 1965

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Mandag 7. juni, 1965
Lillestrøm SK 1 - 2
(1 - 1)
Stange SK 17:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Arve Ringnes, Holter
Tilskuere: n/a

Per Altenborn Scorte etter 21. minutter 21.' John Nøkleholm Scorte etter 16. minutter 16.'

John Nøkleholm Scorte etter 53. minutter 53.'Lillestrøm SK: Roar Sand - Hans Bjørn Eidholm, Reidar Solheim - Kjell Martinsen, Per Berg, Finn Johansen - Per Sæther, Per Altenborn, Jan-Thore Berntzen, Oddvar Richardsen, Åge Buer.

  • Historisk - med negativt fortegn: Dette var første og eneste gangen LSK har tapt en 1. runde-kamp på Åråsen.
  • Forrige gang LSK røk ut i 1. runde på hjemmebane, var i 1926, på Vigernes.
  • Stanges John Nøkleholm var noe så sjeldent som spillende fotballformann i klubben!


AA/RB 9. juni 1965
  • Akershus Arbeiderblad 09.06.65: "Et tap med store følger. Svaktspillende LSK-lag med laber innsats 1-2 for Stange. Ineffektivt og svært usikkert!" Mandagens nederlag for LSK mot Stange i 1. runde i cupen tror vi vil få ganske store følger for laget denne sesongen. Først og fremst økonomisk, men også sportslig. Vi vet av erfaring fra de tidligere årene hvor vanskelig laget har for å ta seg igjen etter en slik baksmell. Og publikum - ja, blir det ikke atskillig bedring, vil tribunene bli helt avfolket under kampene. Det vi var vitne til denne gang, var nemlig ytterst svakt. Trass i dette burde lillestrømlingene klart minst uavgjort mandag. Hele laget sviktet stort denne gang. Forsvaret spilte svært usikkert og angriperne rotet noe aldeles forferdelig. Scoringssjanser manglet det nemlig ikke på. Den aller største ble imidlertid laget snytt for. Etter en halvtimes spill i 2 omgang slo nemlig en Stange- back ballen vekk med hånden 4-5 meter fra mål, men dommeren - han var vel den eneste på Åråsen som ikke så hendelsen - lot bare spillet fortsette.
    Stange satset på en sterk forsvarsmur med 5-6 mann, ja ofte opp til syv som demmet opp. LSK-løperne bare «tråklet» og rotet seg inn i denne muren, og reale skudd ble det svært få av. Selv angrep Stange med hurtige kontrastøt som ble farlige først og fremst på grunn av meget usikkert LSK-forsvar. At hjemmelaget hadde et meget markant overtak på midtbanen, er en annen sak.
    Stange tok ledelsen etter 16 minutter på et godt skudd av ytre høyre Jon Nøkleholm, men fem minutter senere utliknet Per Altenborn med et bra skudd. 8 minutter ute i 2 omgang scoret så Jon Nøkleholm seiersgoalen, etter dårlig markering av LSK-forsvaret. Hele resten av omgangen artet seg som et ganske sterkt press mot Stange-forsvaret, men hva hjalp det, selv om det svært ofte ikke skulle tro det gikk an å unnlate å score. Ingen av LSK-spillerne nådde på noen måte opp til vanlig nivå og vi vil hoppe lett over de enkelte. Men det var en lidelse å se hvor dårlig innsats enkelte ytet. Man skulle ikke tro det var cup. Arve Ringnes, Holter, klarte seg bra i 1. omgang, men etter pause gikk det dårlig og vi kan ikke tenke oss at han klarte prøven til forbundsgraden.
  • Hovedkilde: Kampfakta hentet fra boka "Fotballhistorie. Norsk serie og cup 1965" av Christian Lunde Nilsen og Arnfinn Fagerli.