Kniksenprisen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Kniksenprisen er en pris som hvert år deles ut av interesseforeningen Norsk Toppfotball i samarbeid med Kniksenfondet. Samtlige vinnere mottar Per Ungs kniksenstatuett. Kniksenprisen har vært delt ut hvert år siden 1990, og er oppkalt etter Roald «Kniksen» Jensen. Hvert år deles det ut 8 priser:


Årets Målvakt
Årets Forsvarsspiller
Årets Midtbanespiller
Årets Angrepsspiller
Årets Trener
Årets Dommer
Årets Kniksen
Kniksens Hederspris


De seks første prisene tildeles beste kandidat i norsk toppserie. Vinnere kan være norske eller utenlandske statsborgere, men de må spille i norsk serie. Juryen for disse prisene er spillere, trenere, ledere og dommere i Tippeligaen og i 1. divisjon herrer.

Årets Kniksen tildeles Norges beste fotballspiller. Det vil si at prisen også kan tildeles norsk spiller i utenlandsk klubb, men spilleren må være norsk statsborger. Juryen kan i helt spesielle tilfeller gi prisen til en trener, dommer eller leder.

Kniksens Hederspris tildeles en person eller et lag som i ett enkelt år har gjort en helt spesiell prestasjon eller som over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk toppfotball

De siste årene har det vært vanlig at de 6 første prisene deles ut på et eget arrangement helga før cupfinalen, mens Årets kniksen og Hedersprisen deles ut i forbindelse med Idrettsgalla

Vinnere av Kniksenprisen i LSK

År Spiller Kategori
1991 Frode Grodås Målvakt
1993 Frode Grodås Målvakt
1993 Mons Ivar Mjelde Angrep
1995 Ståle Solbakken Midtbane
2000 Emille Baron Målvakt
2001 Torgeir Bjarmann Forsvar
2001 Clayton Zane Angrep
2001 Arne Erlandsen Trener
2006 Robert Koren Midtbane

Kniksenprisen