Lars Ivar Moldskred

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK-posten

Lars Ivar Moldskred (født 12. november 1978) er en norsk fotballkeeper, som gikk til LSK på lån da Heinz Müller ble solgt til Barnsley sommeren 2007. Etter sesongen meldte han permanent overgang som bosmanspiller. Signerte en toårskontrakt med LSK 27. november 2007. "Han har gjort kjempeframsteg fysisk, er en fin type og har bra innstilling. Han kommer for å gi Otto Fredrikson kamp om plassen", uttalte Tom Nordlie til RB [1]. "Vi valgte å tilby Lars Ivar en toårskontrakt. Han er norsk og har stor sosial kompetanse og utgjør et bra team med Otto. Samtidig forventer vi enda mer av Lars Ivar nå som han er hos oss på permanent avtale. Dette er i tråd med spillerens, trenerens og keepertrenerens ønske", fortalte Jan Åge Fjørtoft [2].
Lars Ivar Moldskred debuterte for LSK i bortekampen mot Strømsgodset 28. juni 2008, da Otto Fredrikson ble skadet (kne) under oppvarmingen. "Kastet innpå da Fredrikson ble skadet på oppvarmingen. Herlig redning da han fistet Winsnes' suser over tidlig, men sov et tidel for lenge da samme mann skjøt i keeperhjørnet fra langt hold senere. Tok det umulige, men kunne også stoppet 2-1-målet. Pluss for lange utspill", skrev RB i sin vurdering etter debuten og keeperen 5 poeng på børsen [3]. Fikk derimot mye av skylden for hjemmetapet mot Lyn 6. juli 2008 etter en gedigen keepertabbe. På et utspill skled Moldskred og leverte ballen rett i beina på Espen Hoff. Moldskred på sin side mente etter kampen at det handlet mer om uflaks enn en tabbe: "Jeg mener det bare er helt utrolig uflaks. Både at jeg sklir og at ballen når det først skjer havner i beina til en Lyn-spiller. Den kunne like gjerne havnet hos en av våre spillere" [4]. Hovedtrener Erland Johnsen prøvde å gi et diplomatisk svar: "Han var litt uklok taktisk da han stresset med å få ut ballen rett etter at vi hadde tatt ledelsen. Men skli det kan alle gjøre" [5]. Var langt under pari - som resten av laget - i den påfølgende bortekampen mot Fredrikstad 13. juli. Allerede etter 2 minutter la ballen i mål etter en gedigen misforståelse mellom ham og Vidar Riseth. RB var heller ikke nådige i sin vurdering på børsen, og mente at Moldskred ikke holdt eliteseriestandard: "Gikk ut for å avskjerme duellen mellom Riseth og Johansson etter to minutter med skjebnesvangert resultat. FFKs islending satte ballen lett forbi ham til ledelse. Usikker resten av kampen, seiv om han reddet noe i 2. omgang. Svake utspark. Holder ikke eliteseriestandard" [6]. Holdt for første gang nullen og gjennomførte en god kamp hjemme mot Bodø/Glimt 20. juli. I et intervju med RB 27. juli oppsummerte Moldskred sin egen innsats slik. "Jeg fikk cirka ett minutt til å forberede meg da Otto ble skadet rett før avspark mot Strømsgodset. Jeg er ganske godt fornøyd med min egen innsats, bortsett da fra det første baklengsmålet mot Lyn da jeg skled. Vanligvis er jeg trygg med ballen i beina, men i den kampen sleit jeg med fottøyet. Nå har jeg fått andre sko som fungerer bedre" [7]. Etter endt sesong fikk Moldskred terningkast 3 som "årskarakter" på RB-børsen: "Tabbet seg ut ved et par anledninger da han spilte for en skadet Otto Fredrikson. Enkelte greie kamper, men havner midt på treet sesongen sett under ett" [8]. Ble 5. mars 2009 lånt ut til Strømsgodset for resten av kontraktstiden med LSK, dvs. ut sesongen.

Trivia: Lars Ivar Moldskred er en av de få keeperne på høyere nivå i Norge som har scoret mål direkte fra et utspark. Moldskred scoret Hødds sjette mål i 7-0 seieren over Lørenskog IF 16. juni 2002.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Tjørvåg IL
Norge Bergsøy IL
Norge Hødd
Norge Molde FK 15 0 2004 - 2007
Norge Lillestrøm SK 7 0 2007 - 2009
Norge Strømsgodset 26 0 2009
Island KR Reykjavik 21 0 2010

Ajourført: 26.09.2010